Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz powerful #436 üzenetére

Ezt nézd meg:
    *****http://logout.hu/bejegyzes/draxon/funscreen_hydra_8c41d_android_4_2_2-re_frissitese.html*****

Itt egy magyar blogozó írja le, hogyan javított a tablet problémáin. Teljes telepítési leírást is ad.

Általánosságban leírok néhány dolgot. Bocs, ha tudod, nem akarlak untatni.

Sikeres frissítés után factory reset, és cache törlés ajánlott, recoveryből. Power gomb és Volume+ gomb együttes nyomása kikapcsolt tableten. Kb. 8 másodperc után megjelenik a zöld robot, elengedjük a gombokat, majd újabb együttes megnyomás, de ezután a Volume+ gombot el kell engedni. A Power gombot eközben lenyomva kell tartani. Ha CWM van, akkor kicsit más, de azonosan kezdődik.

Maga az udate.img fálj lehet komplett új, magasabb verziójú rendszer, de lehet csak frissítés, amikor sok minden megmarad a régi rendszerből. Ez sokszor nem is komplett rendszer! Van olyan is, pl stock-ból cyanogenmodra áttérés esetében, hogy csak új boot és system fájlt írnak a többi rész megtartásával. Ekkor a kernel 3.0.8+ is marad. Ilyen a 4.1.1-ről CM10.1-re frissítés. (Ez a rendszer közel azonos a 4.2.2-vel.) Az egészet CWM-ből is lehet csinálni, ekkor *.zip a fájl kiterjesztése. A 4.2.2 verzió 3.0.36+ kernelt kérne stock esetben. A kitkat is. A CM10.1 megelégszik a 3.0.8+ kernellel.

Ami a mi tabletünk esetében fontos: rK3066 SoC,a wifi chipünk típusa azonos legyen a donoréval, ez nálam mt5931 wifi, 8 GB tárhely, 1024*768 képernyő panel, IPS, az érintőpanel típusa is legyen azonos. Az ezeket illesztő alacsony szintű illesztések ugyanis a kernelben találhatőak, illetve a magasabb részek a modulokban, amiket a system könyvtár tartalmaz. Paraméter fájlt lehet installálás előtt cserélni, ha a donor tablet pl 16GB memóriával bír. A mienknek 8 GB-je van.

Az én Raptor 8 tabletem bal oldalán felül van a POWER gomb, és felül baloldalt egy darab VOLUME+/- gomb. Gyártmánya YIFANG HFM8000KP.

Biztosan működik az ilyen Raptor 8 tableten az OMEGA OT8501 4.1.1 rendszere. Többen kipróbálták a fórumban, én is. Wifi is megy.

Privit küldtem, olvasd el.

Új hozzászólás Aktív témák