Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• kardkovacsi

senior tag

válasz Winne #87 üzenetére

és ha megfelelően túl akarod bonyolítani akkor megnézheted a Daikin hibrid megoldását is :) Ez egy gázkazán meg egy hőszivattyú összedobozolva okos vezérléssel, hogy mikor melyiket használja (a meleg víz mindig gázzal készül). Ha veszel egy Daikin multi kültéri egységet a klímákhoz akkor annak az egyik lábára rá lehet ezt kötni. Szóval meghajtja nyáron klímákat, télen meg a fűtés ha úgy van.

• kardkovacsi

senior tag

válasz Winne #85 üzenetére

Ez a hideg meleg padló téma.
    Nekünk az egész házban parketta van, ami kizárja a padlófűtést mivel azzal nem túl hatékony (így akartuk). Kivéve ugye a klasszikus hidegburkolatos részeket, a két fürdőszoba, előszoba és a konyha. A konyha kivételével ilyen kényszerpadlófűtésünk van ami a radiátor visszamenő letekerve a padlóba.
    Nyáron a meleg burkolat, jó, lehet rajta mezítláb mászkálni, télen már kérdéses, valaki bírja valaki nem. Mi nem :). A hideg burkolati rész meg pont fordítva, télen jó, nyáron meg hideg.
    Szóval azt akartam mondani nincs jó megoldás :)
    Van amúgy egy rész ahol a parketta alá is le van tekerve vagy 5-6 m2-en a cső. Ez a terasz ajtóknál van, hogy ellensúlyozza a hideget az ablak felől. Na, itt kb. gyakorlatilag semmit nem érezni abból, hogy fűt alatta valami. A parketta, bár azt írják, hogy mehet alá a padlófűtés mert több rétegű, mivel meleg burkolat, tényleg rosszul vezeti a hőt.

• axioma

veterán

Plafonos futesen kicsapodas? Te plafonra rosszul (futesre) betekert hutesre hasznalt vizes rendszerrol beszelsz szerintem... nem tul valid erv az infrapanel ellen, de persze tolem amit akarsz.
    El kell keseritselek: telen mikor hideg van, akkor a padlo meleg lesz (es allitolag me'g port is lebegtet), de az annal sokkal hosszabb atmeneti idoben, amikor mar nem megy a padlofutes de me'g nincs olyan meleg hogy jol esne a hutes, na akkor baromi hideg lesz (hacsak nem rendezed at): a padlofuteshez jo hovezetesu burkolat kell, ami viszont ha nincs futes pont jol elvezeti a labacskaktol a meleget, ez meg pont az amitol hideg az erzete... Nem is ertem honnan veszi mindenki a gyereknek meleg padlo kell otletet. Amig maszik ugyse birod ki hogy ne tegyel ala habszivacsot vagy valamit...

• b.

félisten

Fűtésre szerintem jó a padlófűtés valóban. Van akinek sok is . Persze a vizesnek nagyobb a hőtehetetlensége, ezért kissé lomhábban szabályozható, mint az elektromos.
    Igazából akkor ezt a részt már el is tudod dönteni, mert ha padlófűtést raksz akkor mindenképpen kell mellé ( szerintem ) hűtőrendszer.

Én első körben a helyedben az elektromos fűtést kizárnám . Drága, nem minden burkolattal és bútorral kompatibilis. Például nem lehet olyan alacsony lábú kanapé ami alatt megrekedhet a hő, mert leéghet ,plusz gazdaságtalan is.
    Ha vizes padlófűtésben gondolkodsz, akkor azt kellen eldöntened, hőszivattyú vagy gázkazán ha gázkazán akkor az mellé nyárra be tudsz rakni pár jobb minőségű klímát amivel átmeneti időszakban de akár télen is ha nincs túl hideg tudsz simán fűteni tehát a leggazdaságosabb fűtésed és hűtésed lesz egy megbízható bevált( gáz) fűtési móddal ötvözve, és így egyszerre van/ lesz egy alternatív fűtésed is ha az egyik rendszerben probléma adódna, szerelőt igényelne nem egy lábon állsz.
    Ha ez mellé még beteszel egy olcsó sima hajdú villanybojlert, akkor ugya mind a fűtésre mind a HMV re van alternatívád. Vagy gáz vagy elektromos energia. Ha lesz napelemed , akkor igazából nyáron nulla rezsivel mehetsz, télen meg hidegben kell csak kazán, ami megcsinálja neked a HMV-t is ha esetleg a napelem nem hoz annyit mint a bojler fogyasztása a háztartásod igénye. Itt ugye eleve számolhatsz azzal hogy kisebb napelemes rendszerre is lesz szükséged. Érdemes ezt is mérlegelned. Klímához( és gázkazánhoz is) találsz mindenhol szerelőt, ha gond lenne és helyiségeként szabályozható, gazdaságos.

Hőszivattyú : ugye alap mint fent a padlófűtés és kell mellé egy hűtés is, tehát két megoldás vagy klíma vagy fancoil. Fancoil kicsit olcsóbb, de ha probléma adódna a hőszipkával nincs alternatívád. amivel fűts és hűts. Itt én a helyedben kizárnám a fancoilt, mert akkor azt a plusz összeget megérné a klíma ami független a hőszivattyútól és van egy alternatív fűtési megoldásod, ha probléma adódna. Ami így probléma, hogy a hőszivattyú igazából a drágább mivolta ellenére csak fűtéssel és HMV vel mikorra térülne meg?tehát a hőszivattyúba szeintem úgy érdemes beruházni, hogy ha azzal hűtesz és fűtesz is,de így viszont a klímák ára azért kissé pénzkidobásnak tűnik,de azt gndolom egy szükséges plusz ha gond adódna. nem annyira kiforrottak még se a szervízhálózatok se maguk a hőszivattyúk, mint sokan gondolják és mondják.

Helyedben így kérnék ajánlatot :
    1, Gázkazán ( HMV+ Fűtés) +( japán) megfelelően ( inkább túlméretezett) Klímák + egy olcsó villanybojler család létszámához viszonyítva és ezt beleszámolnám a napelemes rendszerembe is. ( 4 főre kb 2500 Kwh / év, klímákra kb 2000 kWh és a család fogyasztására 4-5000 kWh, tehát kb 7- 8 kW rendszer) és egy+ szinuszos szünetmentes táp 6-8 óra áthidalására a gázhoz.

2, japán hőszivattyú, HMV vel + fancoil rendszer (Tippre 4000kWh mérettől és a házad szigetelésétől függően és acsalád fogyasztása.) a z hogy akarsz e mellé tartalékot a te pénzed és megérzésed, nem szükséges feltétlenül, de áram kimaradás esetén igazából egy kályha lenne jó :)

3, Hőszipka + klímák és egy bojler fancoil nélkül. Hőszivattyú kizárólag fűtésre és HMv re.

nekem, mivel kisgyerekek vannak nálad ebből az első a legszimpatikusabb, mert áramkimaradás esetén vagy meghibásodás esetén is van egy teljes értékű fűtésed amihez nem kell más, csak egy 50-100000 forintos( igényeidtől függő) szinuszos szünetmentes egység, ami a keringetőt táplálja a gázkazánba, A klímákkal akár egész évben fűthetsz ha nem zavar a huzathatás,és ezzel meg elektromos fűtésed is lesz gazdaságosan.

Új hozzászólás Aktív témák