- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
Igen, egy automatikusan, kerese nelkul bekapcsolt szolgaltatast, aminek automatikus bekapcsolasanak semmi mas celja nincs, minthogy szopassak az ugyfelet es lehuzzak (lasd meg: net start anno) naponta egy ezresre, kommunikacioban meg megy a kampo szoveg, hogy az ugyfelek erdekeben meg igenye kapcsan, meg az o megelekedesukre...
Ceges flottan nalunk is bekapcsoltak alapertelmezetten hogy tok jo az nekunk, hogy egyetlen masodperc kulfoldi hivasnal mar csengethetunk is egy ezrest, ki is kapcsoltam a francba az elso napon az osszes elofizun.[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
Bocs, hogy beleszólok! De sokszor az a gond, hogy valaki valamit gondol és nem tud, aztán csodálkozik, hogy nem úgy van ahogy gondolta. A meg, hogy nem tudtad, nem ment fel a szabályok alól. Azt honnan tudod, hogy külföldön drágább a mobilhasználat? Onnan, hogy után a néztél. Sajnos ennek is utána kell nézni.
Az persze genyóság és nem szép, hogy alapban be van kapcsolva. Az lenne a logikus, hogy aki keres valami olcsósítást, az ezt találja meg könnyen és kapcsolja be magának ha szeretné. Bár úgy tudom, küld a Voda sms-t ha külföldre mész és tájékoztat. Sőt a kikapcsolás mikéntjét is elküldi.
De egy szó mint száz, tájékozódni kell.Én tartok itthon egy mobilnetet és van, hogy nem forgalmazok 1 bitet sem, mert be sem kapcsolom. Szójak be a Vodának, hogy had ne fizessem már, mert nem forgalmaztam ebben a hónapban, nézzék már meg?
-
titán
Szerinted igen, meg a vodafone szerint is, szerintem viszont lehetne annyi gerinc a cegben, hogy egy kattintassal megnezi az aznapi forgalmat annak a simnek es egybol latta volna, hogy az europa napijegy elonyeibol en semmit sem hasznaltam ki, csak az tortent, hogy kiszamlaztak nekem 1000 forintot egy sms-ert. Te most tenyleg nem erted mi a problema?
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
titán
válasz Zsolty001 #32192 üzenetére
Azt a k@rva, megmondom oszinten erre nem is emlekeztem, hogy eloszor le kellett mondani. Na ez tenyleg szemetseg. De eleve az egesz ahogy ki van talalva. Szerintem ugy lenne a korrekt, hogy ha elkuldom az sms-t, akkor arra a napra aktiv, egyebkent nem. Es csak sms-el lehessen aktivalni, maskeppen nem. Aki meg egesz honapra keri az aktivaciot, az elkuldi az EUHAVI sms-t es akkor neki 30 napig ha hasznalja a telefont, akkor a rendszer aktivalja a solgaltatast. Ennyi az egesz. Meg lehetne ezt ugy is alkotni, hogy ne baxszanak ki a neppel, de hat nem ez az erdek.
-
Bozek
nagyúr
Használtad a szolgáltatást? Igen. Akkor meg min vagy meglepődve? A díja ennyi, függetlenül attól, hogy csak 1 SMS-t küldesz el vagy telefonálsz egész nap...
Ha kiveszel a szállodába külföldön egy szobát, akkor is azt reklamálsz, hogy miért kell egész napra fizetni, hiszen csak 10 percet tartózkodtál a szobában?
(#32192) Zsolty001: Igen, automatikusan aktiválják, amit később lemondhatsz. De ezt a szerződéskötéskor el is mondják, legalábbis nekem említették.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolty001
tag
Mert nincs kedvem fél órát vitatkozni az ügyfélszolgálattal feleslegesen.
Olvasd el ezt a beszámolót.
Eszerint, ha előfizetésed van akkor automatikusan bekapcsolják, hacsak nem iratkozol le. A franc se nézett ennek utána, de ilyet szerintem etikailag nem is lehetne. Nekünk is küldtek napijegyes SMS-t, de az nem szerepelt benne, hogy aktiválta is nekünk kapásból, csak egy tájékoztató üzenet volt. Aztán, ha bármit csinálsz, egy telefon vagy SMS is aktiválja és már fizethetsz. De ez már csak csepp a tengerben.
-
titán
válasz Zsolty001 #32188 üzenetére
Ha mar csak kevesebb mint 1 eved van hatra, maximum 25 ezer forint kotbert szabhatnak ki, ha azota ez nem valtozott. Persze el kell donteni megeri-e felmondani. Az europa napijegy ugy van megalkotva, hogy ha egyszer elkuldted az EUNAPI szot nekik, akkor onnantol fogva ha kulfoldon vagy, egyetlen sms elkuldese, hivas inditasa, vagy fogadasa is mar aktivalja. Na ez pont arra van kitalalva, hogy ugy is elfelejted lemondani, ezek meg a semmire szamlazgatnak. Nekem is volt, hogy hetvegen megkertem a napijegyet, persze le nem mondtam utana. Kiszamlaztak abban a honapban 8db napi jegyet. Mikor megreklamaltam, ugy jott ki a 8db, hogy azt a hetveget kovetoen, minen napra, osszesen 7 napra kiszamlaztak a napi jegyet, mert kuldtem haza egy sms-t, vagy fogadtam egy hivast a csaladtol. Ezt leszamitva a telefont nem hasznaltam, mert a masikon volt a mobilweb kulfoldon opcio, azon skypeoltam veluk. Mondtam az ugyintezonek, hogy nezze vissza, azokon a hivasokon, sms-en kivul nem volt hasznalva a telefon, tehat nem hasznaltam a napijegy adta elonyoket, de le se szarta. 7x1000 forintot ugy huztak le tolem, hogy semmit sem kaptam erte. Na onnantol fogva soha nem kertem tobbet napijegyet es nem is fogok ezutan sem.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolty001
tag
válasz negroo #32184 üzenetére
Mazochistáknak. 3 előfizetésem van náluk, elég sok pénzt perkálok nekik havonta. A kezdeti bizalmamat az évek során elvesztették, most ott tartok, hogy várom a hűségidő lejártát - ami sajnos még sokára lesz - és lépek innen. Olyan alapvető dolgokkal, mint a telefonálás hangminőségével is gondok vannak nálam. Sokszor nem hallom normálisan a partnerem és engem sem hallanak érthetően. A flottás Vodafone GO tarifacsomagomnál (amire nemrég váltottam) már a kezdetek óta nem működik a lebeszélhető 100 perc ingyenes nyomon követése. És nem is fog, mert ami ingyenes szolgáltatás arra magasról tesznek, ellenben hazudoznak össze-vissza.
Barátnőmmel külföldön voltunk, 1db SMS-t akart haza küldeni, levontak 1000Ft "Európa napi díjat". A honlapon az szerepel, hogy csak megrendelésre aktiválják, de valójában automatikus.
[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Felbontottam a szerződésem a Vodával december elején. (előfizus)
Azóta nem kaptam semmilyen e-mailt, hogy bármit is fizetnem kellene még.
Tegnap kaptam egy számlát mínusz 8ezer ft-ról....de csekk nincs.
Feltételezem nem kell fizetnem semmit..hanem ők utalnak vissza.
De hogy mikor vagy hol...arról nem szól a fáma. -
negroo
aktív tag
Vodafont kinek ajánjátok? A kezdőkenek? A profiknak? A lúzeroknak? A túlélőknek?
-
Pudliing
csendes tag
Kicsit bosszankodva írok, mivel még ma sem értesítettek, hogy a készülékem megérkezett-e a legközelebbi Vodafon boltba. Ennek már lassan 3 hete. Jó tudom ünnep volt, stb. De azért nem akarom elhinni, hogy eddig tart mire egy készülék leérne a kis Vodafon boltba.....
-
felhasználóx
tag
-
eami
veterán
ha tudsz akkor menj be egy területi képviseletre, az ott dolgozók 100 százalékosan képviselik a Vodafonet. Ha nem oldják meg ott helyben a problémádat úgy hogy annak papír forma nyoma is legyen akkor kérd el a vásárlók könyvét és írj bele szépen. Legyen ott is nyoma ha esetleg később gondod lenne.
-
titán
válasz RedSix #32116 üzenetére
10.14-ig a havidijat en mar kifizettem a 09.13-i szamla elkeszultekor, mivel azt elore fizeted. Tehat en sehogy sem tartozhatok nekik. Amit meg kiszamlaztak 10.13-an elore havidijat, azt visszavontak egy kovetkezoben.
Egyebkent az 1IQ-mal is rajottem hol rontottak el. Kiszamlaztak 10.13-an a havidijat 11.13-ig es a mobilweb kulfoldon opciot. Ezt kovetoen, mikor rajottek, hogy 10.14-en megszunt az elofizetes, kuldtek egy masik szamlat, amiben visszavontak az elofizetesi dijat 10.14-11.13-ig, viszont a mobilweb kulfoldon opciot nem ( ami 1990 ft de mindegy). Szoval ugy szamlaztak ki nekem egy honapra elofizeteses szolgaltatast, hogy kozben nem is volt elofizetesem. Ez a ceg ennyit tud jelenleg, siralmas.
Irtam nekik mailt, kivancsi leszek.
[ Szerkesztve ]
-
tomika9988
tag
Nemez a tarifám fog maradni csak kíváncsi voltam mert 98.9% a lefedettség és sehol se lát a telefon 4g-t.Eddig Telenor előfizető voltam és ott ugye bizonyos tarifákba levoltak korlátozva az adatforgalom és azt hittem hogy a vodánál is így van azért is kérdeztem meg
Lg G2 Black 16Gb CloudyG2 3.1
-
eami
veterán
válasz tomika9988 #32172 üzenetére
Azt írták itt páran hogy egyelőre nincs mert még mindig csak teszt jelleggel adogatják REDeseknek.
De megkérdezhetem amúgy hogy miért fontos ez neked 150MB nethez? Annyit most is el tusz lőni 3 perc alatt ha nagyon sietni akarsz -
tomika9988
tag
Sziasztok nemrég kötöttem a vodafonál előfizetést.
Vodafon Go tarifába vagyok 150Mb nettel és arra vagyok kiváncsi hogy ebbe a tarifába van-e Lte Hálózat nekem folyton H+-ot ír ki (ha jól tudom akkor ez a 3,5 g)[ Szerkesztve ]
Lg G2 Black 16Gb CloudyG2 3.1
-
addikt
válasz Sayuar #32163 üzenetére
Érdekes, azért meglepődnél hány Maxos van.
Azért mert van akinek nem megfelelő, szép számmal vannak olyanok akiknek pont ez kellett.Az országok közötti különbségekhez azért mérlegelni kellene az összes sarcot ami terheli a cégeket, nem a verseny hiányáról van itt szó,szerintem.
"Aki ad,az nyer"
-
negroo
aktív tag
Sziasztok.
Feltöltős netet szeretnék venni, de nem tudom melyik éri meg segítsetek ki köszönöm.
-
Sayuar
senior tag
a lényeg:
Pl. nekem nemsokára lejár a vodánál a hűségem. Épp ezért szétnéztem a piacon.
Ami számomra a legjobb: Tesco mobile dupla tarifa
Havonta töltök 3000-el., amiből veszek 2GB netet.
Kapok + 3000 bónuszt, amit belföldi percekre használok. Ez kb. 50 perc.
Ezen kívül havonta 40-50k-t költök a tescoban, amiért kapok + 50 "ajándék" percet.vagyis 3000-ért kapok 100 percet és 2GB netet.
Most ugyanezért fizetek 5-6 ezret.
Nekem ez lesz a nyerő.
Ha valakinek mégis a max, akkor használja azt. -
Bozek
nagyúr
válasz Sayuar #32163 üzenetére
Akkor azt a hozzászólást a "románoknál 10 éve így van" rész után be kellett volna fejezni és nincs belőle probléma. Az se igaz, hogy nem éri meg a Max. Ha napi 1 órát beszélsz a barátnőddel/barátoddal (aki szintén Max-os, hiszen úgy van értelme), akkor az egy hónapban már 1800 perc (szemben a román 1000 perccel). Akkor melyik is éri meg jobban? Persze az más téma, hogy sajnos vannak, akik nem fogják fel, hogy miért is jó ez és ezzel most nem Rád gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz Sayuar #32157 üzenetére
Jól van, ülj le, egyes. Unalmas, hogy mindenki sír, hogy itt jobb, meg ott jobb. Senki nem kötelez arra, hogy Vodafone-os legyél. Nem fognak fegyvert a fejedhez. Ha nem tetszik, akkor menj oda, ahol jobb, de ez a topic a Vodafone-ról szól, nem pedig más szolgáltatókról...
-
Sayuar
senior tag
áááá...mindegy én már nem reagálok: látod ha nincs ellenérv a mondandómra, deportálnak romániába
mert ezek szerint nálunk 30x nagyobb a bér? Itt ugyanannyi pénzért csak 30 percet adnak, amiért ott 1000-et
Segítek: ott van verseny. Ennyi. És amíg nem volt digi mobil romániában, ott is magasak voltak az árak. Még a magyar árnál is magasabbak...Itt nem a vodáról szól a dolog, mind a 3-nál magasak az árak...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Sayuar
senior tag
arra találták ki, hogy havonta töltsd a kártyád!
Már 1,5 éve írtam itt a fórumon, hogy ebbe az irányba fog menni a pre-paid.
A románoknál 10 éve így van, csak ott sokkal-sokkal vonzóbb.
Pl a román t-mobile-nál:
5,95 EUR-ért kapsz
1000 percet ill. SMS-t bármilyen belföldi számra, illetve EU-s vezetékesre tudsz felhasználni
1GB adat 4G-n
+ választásod szerint: 200 perc EU-s mobilokra vagy 500 MBEhhez képest a max...khm...
Majd ha itthon is ennyit adnak a max-ra, akkor majd sok maxos lesz és tölteni is fogják havonta. Addig pedig.... -
Bozek
nagyúr
A Max S elvileg ad 30 percet 2000 Ft feltöltés esetén, amit felhasználhatsz, a többi meg 100 percet. Igazából ez arra jó, ha Te meg a barátnőd/barátod mind a ketten előfizettek (vagy akár többen is), akkor korlátlanul beszélhettek egymással. Csak azért, hogy hátha van a közeledbe Max-os, kár megrendelni a csomagot.
-
jeni
félisten
Hello
Ez a Vodafone Max-S,Max-M,Max-L csomag semmit se ér!
Havi kötelező 2000 Ft feltöltése van (ez olyan mint a előfizetői csomag) ,és azért még telefonálni sem lehet rajta. A következő hónapra meg a maradék pénzt át sem lehet vinni. Az,hogy mekkora az esély arra,hogy a másik oldalon szintén Vodafone Max-S/M/L ügyfél legyen az nagyon kicsi szinte egyenlő a nullával! -
Soma01
veterán
Nektek nem lett gyorsabb a mi nap(tól, - remélem így marad - ) a 3G net sebessége? (HSUPA / HSDPA)
Eddig 12-14 Mbps letöltést mértem. Most 24 körül van. A feltöltés kb. 1 - 1,5 Mbps-mal emelkedett. Most mértem fél órája, tehát mondhatni csúcsidőben. A ping is 30 körüli. Teljesen jó szerintem.
MobilNet M csomagom van.Mondjuk azt sokszor látom, hogy HSUPA hálózatot jelez ha nincs nagy forgalom és átvált HSDPA-ra ha pl. sebességet mérek vagy letöltök valamit. Ez miért van?
-
Vangelis
félisten
válasz Vangelis #32147 üzenetére
De lehet Z2 lesz, m
Next M Aranytárskártya 2 év 9990 Ft havi díj
A készülék ára:
Egy összegbenOnline ár
30% kedvezménnyel: 68 640 Ft ertSima Z után ez is jó lesz neki.
Fogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
Pudliing
csendes tag
Mint Bozek mondja, elég kevés Voda üzlet található felénk. Hát most már igazából nem akarok a számból ...-ot csinálni és azért nem megyek máshova. Kissé bosszant, hiszen mikor voltam, mondta a hölgy, hogy volt, de csak 1 (EGY) db náluk, de már el vitték. Viccesnek találtam, hogy csak egy darabot kaptak abból a fajtából....
-
Vangelis
félisten
válasz Viktor0610 #32146 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Fogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
MODERÁTOR
-
addikt
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
Vangelis
félisten
Üdv Srácok!
Nincs valami készletsöprés ?
Munkatársamnak most jár le a Red 15ezres előfizetése.
De semmi extrát nem lát. Lehet átmenne máshová, mert igazából mindegy hol van korlátlan csomagja.Meg elege is lett a biztosításos incidens után. (amit azért 90nap alatt megoldottak, meg legalább kapott jó sok jóváírást.. de akkor is.)
Van valami okosság? Z3 ast szeretne ...
-
Tomeeka28
aktív tag
válasz Pudliing #32132 üzenetére
Miért nem nézed meg egy másik üzletben (válasz hivatalos márkaüzletet ott jó eséllyel kapsz)? Nem hiszem hogy hiánycikk lenne a teló.
HTC 8X / Lumia 1020 / Lumia 930 / HTC One M8 / Lumia 950 / iPhone 6 / LG G4 / iPhone 7 / MacBook Air / iPhone Xs Silver / iPhone Xs Space Gray / iPhone 13 Mini
-
Pudliing
csendes tag
Sajnos még ma sem értesítettek a Vodától, hogy megérkezett-e a boltjukba a telefon, amit még Pénteken igényeltünk meg. Kissé lehangoló, bár már úgy vagyok vele, hogy a héten nem fog megérkezni. Kár, hiszen már szükség volna rá.
-
raziel01
veterán
Mobilnet XL-re nem lehet váltani Mobilnet L-ről? Még június-ig hűségem van rá. (5500 Ft havonta)
Mert látom 6741-ért meg lenne az XL díjcsomag. De belépve nem tudom kiválasztani az XL díjcsomagot.
Van ennek valami akadálya? -
addikt
válasz Bagira01 #32129 üzenetére
12. Kárbejelentés és kárrendezés
12.1 Kárigényt csak a Biztosított vagy az a Károsult jelenthet be, akit a Biztosított erre írásban vagy a telefonos kárbejelentés során szóban meghatalmazott.
12.2 Amennyiben a Biztosítottnak a jelen Szerződés alapján kárigénye keletkezik minden esetben legelőször is fel kell hívnia az Adminisztrátort a (06 1) 477-4127-es telefonszámon, munkanapokon 9.00-17.00 óráig.
a) Lopás és Rongálás esetén a Biztosított:
(i) annak felfedezéstől számított 48 órán belül köteles feljelentést tenni a rendőrségen (külföldi tartózkodás esetén a tartózkodási hely szerint illetékes rendőrségen), és a feljelentésről jegyzőkönyvet kérni. A rendőrségi jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell a Lopással, illetve Rongálással érintett Készülék IMEI-számát;
(ii) annak felfedezéstől számított 48 órán belül köteles a kárt az Adminisztrátornál telefonon (+36 1 477 41 27 telefonszámon) bejelenteni;
(iii) köteles követni az Adminisztrátor utasításait;
(iv) a fenti bejelentést követően 48 órán belül személyesen fel kell keresnie valamelyik kijelölt Vodafone márkaképviseletet, az ellopott Készüléket köteles a visszaélések elkerülése végett véglegesen letiltatni;
(v) Rongálás esetén köteles a megrongált Készüléket az eredetileg értékesített készülékcsomag tartalmából rendelkezésre álló tartozékaival együtt a Vodafone- részére átadni.
b) Véletlenszerű Károsodás esetén a Biztosított (i) annak felfedezéstől számított 48 órán belül köteles a kárt az Adminisztrátornál telefonon (+36 1 477 41 27 telefonszámon) bejelenteni;
(ii) köteles követni az Adminisztrátor utasításait;
(iii) az Adminisztrátornak történő bejelentést követően 48 órán belül személyesen fel kell keresnie valamelyik kijelölt Vodafone márkaképviseletet, és át kell adnia a sérült Készüléket az eredetileg értékesített készülékcsomag tartalmából rendelkezésre álló tartozékaival együtt a Vodafone-nak.
c) A kárrendezés során a Biztosított az alábbi dokumentumokat és egyéb tárgyakat köteles bemutatni:
(i) személyazonosságot igazoló dokumentumát (személyi igazolványt, útlevelet vagy jogosítványt);
(ii) saját tulajdonú készülék esetén jótállási jegyet;
(iii) saját tulajdonú készülék esetén a vásárláskor kapott számlát vagy szolgáltatási szerződést;
(iv) Lopás vagy Rongálás esetén a rendőrségi jegyzőkönyvet; (v) a sérült Készüléket, amennyiben ez alkalmazandó;
(vi) a Készülék összes meglévő gyári tartozékát;
(vii) az Adminisztrátor által közölt kárszámot.[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Lenne egy Iphone 5 kb 1,5 éves. Vodafone Red Plus tarifával lett vásárolva, amihez járt az extra készülékbiztosítás. Na most a telefon tegnap túrázás közben, beleesett egy tócsába és ott volt kb 1 órát mire észrevettük, hogy nincs meg. A telefon használhatatlan, befagyott, beázott. Ilyen esetben sikerült már élni a biztosítással? Ismerősöm medencébe csobbant Galaxy S3-al, neki 2 hónap huzavona után valami pitiáner indokkal visszadobták a telefont.Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
Bogyi007
veterán
Még olcsón megúsztad, anno a T-Hometól mikor átjöttem a Digi (kábelhez) nettel, telefonnal és tévével akkor 8 napra fizetettek ki listaáron 4000 forintot....
Közben a Digi meg a meglevő műholdas előfizetésből hátralevő keretet átírta a kábelesre úgy hogy később annyival kevesebbet kellett fizetnem...
Ezek a nagy multik már csak ilyenek....
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
havri1
félisten
Előre kell fizetni az alapdíjat (havidíjat), nem utólag. Legalábbis nekem így van. Új efinél előre 2 hónapot kell kicsengetni, és onnan indul a +1hó minden hónapban.
Tehát amikor fizetem a számlát, abban az alapdíj a következő hónap, a lebeszélt összeg pedig a múlt hónap.
Ez a 12.06-án lezárt számlám:[ Szerkesztve ]
havri
-
titán
eami Koszi a tanacsot, meg ez is elofordulhat! 2015.01.05-ig van idom feladni a csekket, utana viszik felolem a hazat. Holnap megirom az emailt, aztan meglatom hogy regalnak.
LightManTM Hello! 13-a a szamlazarasi nap, mar itt beszeltunk rola: [link] [link] Aztan itt megint jelentkeztek: [link] En mar ezt nehezen tudom kovetni, bolondot csinalnak az emberbol. Bemegyek, onnantol fogva 8 nap mulva semmi kozom a ceghez, ez lett volna szept 30. Itt van december vege es meg mindig keverik a szart.
-
LightManTM
csendes tag
Szia!
Mikor volt a számlazárási nap? Ha 6,13, vagy 19, akkor a 09.06(13,19)-én elkészült számlában előre van benne a havidíj 10.06(13,19)-ig. Ha 09.22-én kérted a bontást, akkor a 09.06(13,19)-09.30-ig tartó havidíjat és egyéb díjakat kell fizetned, ez pedig a 10.06(13,19)-én elkészült számlában van benne.
Jó lenne, ha megnéznéd az utolsó számlát, azon egyértelműen szerepel az összeg. -
eami
veterán
mivel kicsi összeg én a helyedben inkább befizetném és utána kezdeném el megkeresni a felügyeleti szerveket. A másik út is járható, de ahogy írtad / írták is vannak átfutási idők, aztán közben nehogy valami behajtóhoz kerüljön mert az rögtön megtöbbszörözheti az összeget. Aztán ha végül kiderül hogy kicsit is nincs igazad a követelés kezelőnek attól még fizetni kell.
-
titán
válasz RedSix #32116 üzenetére
Irok is nekik, de azt meg mindig nem ertem (persze lehet en vagyok ertetlen), hogy ha lemondok valamit 09.22-en, aminek akkor elvileg legeslegkesobb 09.30-an meg kell szunnie, akkor a vodafone miert nem nekem kuld vissza penzt ahelyett, hogy engem fenyeget behajtassal.
-
RedSix
tag
Én tuti e-mailt írnék, ott mindent részletesen összeszednek, amire kiváncsi vagy. Szerintem: 9.22-én lemondtad, tehát ki lett számlázva 10.14-ig a havidíj, mivel senki nem tudta 9.13-án (gyanítom akkor volt számlazárás), hogy a jövőben megszűnik az előfizetés. Mondjuk a záró számlában kellett legyen egy havidíj jóváírás. Ha a tényleges bontásig még telefonáltál is, kijöhet ekkora számla.
***Live online, love online***
-
titán
85. emberke a vodanal se tudta megmondani miert csak ekkor lett megszuntetve az elofizetes. Vagy en megyek be a boltba es verem ki a balhet, vagy irjak emailt a mittomenhova es majd akkor kivizsgaljak. Az atfutasi ido egyebkent 8 nap amit itt korabban emlitettetek, de meg igy is nekem jarna vissza az elofiztesei dij kulonbozet. Namost en bementem, lemondtam, most megint en intezkedjek, vagy fizessek szo nelkul....no comment ugy erzem.
-
titán
válasz havri1 #32112 üzenetére
havri1, asdf_ Ertheto, koszonom a segitseget!
Hogy pontos legyek azt ertem, amit irtatok, ennek a cegnek a tetu, lehuzos viselkedest tartom gusztustalannak. Az most engem nem erdekel, hogy a masik is ezt csinalja. Nem hasznaltam egyebkent azota, nem is volt a kartya telefonban sem. Ezt az elofizetest is csak a mobilweb kulfoldon opcio miatt tartottam fent, aminek nyaron jart le az 1 eves husege. Direkt ezert mentem be, hogy lemondjam es ratetessem a masik elofizetesre. Csak egy gombnyomas neki hogy inaktivva tegye a szamot, de nem, meg huzza a mezesmadzagot hetekig, hogy a semmiert kifizettesse a havidijat.
-
asdf_
veterán
Jogilag igy van, tetszik nem tetszik. Vagy az EHT resze ez es onnan van szabalyozva, vagy pedig a szerzodes megkotesekor volt az ASZF resze, hogy a felmondasi ido x nap, csak te nyilvan nem olvastad el elejetol vegeig a 100+ oldalas doksit (mint ahogy kb. senki sem szokta). De amugy a szolgaltatasi szerzodesek az eseteke legritkabb reszeben szoktak azonnal ervenyesulo felmondasosak lenni, jellemzoen a 8, 14, 30, 60, 90 napbol valogat a nep, azonnali megszunes pedig szerzodesszeges eseten szokott jatszani csak. A jogalkotoi cel minden bizonnyal az, hogy a szerzodest nyujto a szerzodes megszunesevel bekovetkezo helyzetre tudjon reagalni, megtehesse a szukseges lepeseket a szerzodes megszunte utani allapotra ugy, hogy az a ceg uzletmeneteben ne okozzon karokat, fennakadast stb. Ha csak abbol a -nem analog- peldabol indulsz ki, hogy ha ma felmondasz a melohelyeden, akkor 30 napig meg el a munkaviszonyod, es amennyiben a munkaltatod ugy dont, ezt a 30 napot koteles is vagy ledolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Sajnos ez nem így van. Van egy átfutási idő a rendszerben. Ez alól csak az kivétel, ha pl egy beltérit adsz le, amivel azonnal , átvételkor megszűnik a szolgáltatás.
Én mindig úgy csinálom, hogy ha tudom előre, akkor 1 hónappal megírom a levelet, faxot stb, hogy előre jelzem, xy napon megszűntetem a szolgáltatást.
Így előtte x nappal (felmondási idő) indítsák el a folyamatot, hogy a kért dátumra legyen megszűntetve.
Sajnos ha erről van szó, akkor a köztes időre, amit a törvény vagy ászf előír, köteles vagy a havidíjat kifizetni.Így első ránézésre soknak tűnik az idő felmondásra. Nem használtad a szolgáltatást ezidő alatt?
Számlazárásod mikor van?
Meg az is fura, hogy vodánál előre kell fizetni a havidíjat. Tehát ha felmondod, és nincs az alapdíjon felül fizetnivalód, akkor még túlfizetésed is lehet.[ Szerkesztve ]
havri
-
titán
válasz havri1 #32110 üzenetére
Lehet ez is, en nem ertek hozza, de ha igy van, meg ekkora hulyeseget eletemben nem hallottam. Lemondok egy szolgaltatast, akkor addig a napig fizetek, nem meg hetekig, majd egy honapig. Erdekes modon az uj elofozetest azonnal be tudja aktivalni, hogy fizessen a paraszt minel elobb, de mikor ki kene kapcsolni meg huzza az idot?
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Ugyan nem vodafone, de van egy bizonyos idő, ami a felmondási idő. T-nél 8 nap ha jól emlékszem...
Nem lehet, h itt is ilyesmi?
09.22 -én csak az igényt adtad le, és onnan ketyeg a felmondás.
Tehát én megkeresném a helyedben az ÁSZF-ben a felmondási időt, és ezt vetíteném rá az esetre.[ Szerkesztve ]
havri
-
titán
Szanalmas ez a ceg. Ma kaptam egy levelet, hogy ha nem fizetem be a 2168ft (elkepzelni nem tudom hogy jott ki) tartozast, akkor birosagi uton hajtjak be. Felhivom a csavot a 1750-en, azt mondja, hogy a lemondas es a megszuntetes kozti idotartamnak az elofizetesi dija. Mondom ne rohogtess ember, lemondok egy elofizetest 09.22-en, akkor hogy is kene fizetnem 10.14-ig elofizetesi dijat? Azt o nem tudja, hivjam fel a szamlazast a 1270-en. Azokat meg nem lehet elerni. A velemenyem inkabb nem irom le a cegrol, multkor is ilyenert bannoltak.
-
addikt
válasz Pudliing #32105 üzenetére
Új előfizetésnél,ha a "hitelminősítés" valami miatt (pld. másik szolgáltatónál volt-van tartozásod,jövedelmi viszonyok alapján, vagy egyéb minősített okok) miatt,előleget kérhetnek, amit 3 hónap után visszaforgatnak.
Ez a másik két szolgáltatónál is így van.
"Aki ad,az nyer"
-
Pudliing
csendes tag
Még valamit kihagytam a tegnapi hozzászólásomból. Mondták a Vodánál, hogy lehet előleget kell majdm ég befizetnem, na de ha 50.000Ft-ot kifizetem a telefonra, akkor milyen előleget kérnek? (GO csomag(3190Ft)+Huawei G7) Ezt az előleges dolgot egyáltalán nem értem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- World of Tanks - MMO
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Path of Exile 2
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest