- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karajev7
tag
5970-re keresek hutot! tud vlki eladot?
-
MinionFlasH
senior tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte windforce 6850-es vga-m, 775/1000 felhúztam 850/1050-re, csináltam hozzá egy hűtési profilt, viszont 70% ventinél már eléggé hangos, ezért nem pörgetném annyin ha nem muszáj.
A kérdésem az lenne, hogy
DispIO: 70 fok
MEmIO:74
árnyaló:70ezek a maximum értékek, hosszútávon ez járható, vagy vigyem lejjebb az órajeleket-állítsam feljebb a venti fordulatot?
-
Raidon
őstag
Sziasztok! Az lenne a gondom hogy most jott 2x ra vissza szervizbol a VGA-m ASUS HD 7850
az lenne a gondom hogy nem tudok manualisan venti rpm-et allitani... de meg gepinditaskor se terhelesnel nem porog fel....Ilyenkor mi lehet a gond?
2 szer szedtek le a hutest a kartyarol....
-
Karajev7
tag
radeon 5970 re keresek Arctic Accelero Xtreme hutot! Tud valaki?
-
default.
őstag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte HD 7770-es kártyám, és a gyári hűtője kicsit zajos.
Szeretnék egy halk hűtést venni rá, kérdésem, hogy milyen hűtőt tudtok ajánlani, ami passzol rá /méretben és csatlakozóban is/ és viszonylag olcsó? Nem akarok szuper halk hűtőt 15k-ért, csak ez a leghangosabb alkatrész a gépben, gondoltam kicsit lecsillapítom a zajt
köszi szépen előre is
üdv! -
Nite
őstag
nem tudjatok veletlenul a zotac gtx 275-nek a furattavolsagat?
kellene ra valami elfogadhato nem tul draga darab, de mindenutt egymassal ellentetes infokat olvasok
ja, meg nincs nalam a kartya, nem tudom lemerni
-
emre
veterán
Urak!
A napokban láttam egy képet (nem biztos hogy itt) az újabb ATI gpu magasságbeli különbségérő, hogy a hűtőnek mennyire kell lenyúlnia, de most sehol sem találom. Remélem érthetően fogalmaztam.
Valaki tudna ebben segíteni?
-
perecKING
senior tag
válasz
alldaybig #8289 üzenetére
Ebay rol van. Kicsit kellett rajta alakitani hogy az en hazamba passzoljon de nem rossz. Igy legalabb nem kell a vga-nak tartani a 2 ventit is.
Kivancsi vagyok hogy jobb a hutes: -ha a ventik szorosan a bordara vannak rogzitve
vagy ha
- van koztuk kb 1cm. Tehat ezzel a tartoval -
alldaybig
tag
egész jól néz ki, vagány a két venti hozzá, vmi hasonlón agyalok én is, mert a gigabyte gtx 660-om ventijei elég ratyik és hangosak, a gyári bordát rajta hagyom sztem, csak lekapom a ventiket és vmi hasonló venti kombót kéne rászerelnem.
Honnan szerváltad a keretet a ventikhez?
szerk.: bááár ram sünik is kellenének meert sajna azokkal is gond van melegedés terén :/
lehet veszek egy s1 plus-t én is, iponnál 6k, meg mondjuk 2x120as venti, 10ből kijön
és akkor stabilabb is lenne mondjuk a kártya valamivel -
alldaybig
tag
hát elég cinkes lehet
-
perecKING
senior tag
Gaz ha a vrm sunihez hozzaer a gpu hutese? (Az s1 nagy borga a vrm bordahoz)
-
odorgg
addikt
válasz
gyuromoj #8280 üzenetére
Elkoptattam már pár AC hűtőt az évek alatt, szóval van pár darab felesleges Ram sünim, de javaslom várd meg míg megkapod a hűtést, és leltározz, hogy meg van e minden borda amit gyárilag adnak mellé, hátha kell még más is.
Valahogy így válogasd össze őket, ami hiányzik, annak a pótlásában tudok segíteni, csak küldj 1 privátot.
-
odorgg
addikt
válasz
gyuromoj #8276 üzenetére
Éppen hogy fel lehet tenni, de a ventije sípol, ha vga-ra kötöd. Legalább is nálam sípolt. És a hozzá adott memória borda sem elég a 290-hez, mert csak 11-e adnak hozzá, a 290-hez meg 15 kell.
Ha sípolást megoldod, mondjk egy előlapi szabályzóval, vagy a te példányod épp nem sípol, akkor egész korrekt teljeítményt nyújt, 70-75 fok közt tartja a gpu-t 100%-os ventivel, ami ennél a hűtőnél, a szinte néma kategória.
-
gyuromoj
veterán
Valaki tudja esetleg hogy ez rámegy-e a kártyámra:
Accelero Twin Turbo II
-
zsoleszka17
tag
Érdekel valakit ? alpenföhn peter?!
-
Henk
veterán
Nem bonyolult, meg túl is van árazva. De gondolják ha valaki arra adja a fejét, hogy felbarkácsol egy kompaktot egy vga-ra az nem fog 1-2 ezer forinton variálni. Főleg ha nem egy barkács hajlamú az illető aki nekiáll lefogatót gyártani otthon. Hozzáteszem nem vagyok híve ennek a gpu vízhűtés dolognak, nehéz megoldani a többi alkatrész normális hűtését. Sokat gondolkodtam egy ilyen kompakt megoldáson anno, de vízhűtés lett a vége meg fc blokk. Nyilván többe került, de nem bántam meg.
-
do3om
addikt
Nem hiszem hogy így gondolta a dolgot lesz a hűtés vagy 30e-be ezekkel, ami kicsit drága.
Vesz egy olcsó de jó vizet 10-15ért, ráteszi hátilag, amit kel felbordáz, rá egy halk venti, és kész feléből.
Én peter 2-őt használok, házi gyártmány minden hozzá, 6e-ből kihoztam mindent+2 venti rá ami drágább volt. Szerintem ő is valami olcsó megoldásra gondolhatott. Gyári dolgok elérhetők ha azt akar simán. -
do3om
addikt
válasz
gyuromoj #8267 üzenetére
Azokkal nem megoldható, meg kel csinálni a rögzítést rendesen csavarokkal, lefogatóval. Ha ilyen egyáltalán eszedbe jut hagyd is az egészet mert nagyon nem lesz jó.
A 290-en 54mm (lent) távolságra vannak a rögzítő furatok a lényeg hogy ezt ne fedje le a blokk mert akkor nem lehet rögzíteni.
-
do3om
addikt
válasz
gyuromoj #8265 üzenetére
Rálehet csak nézni kel nagyon hogy milyen a blokk alakja, mérete. A cpu-ra sokkal nagyobb megy ez amiatt számít mert a rögzítéshez való furatok a ha átraknád a GPU-ra könnyen lehet hogy valahol a blokk felületére jönnének ki. Azt meg ugye nem igen lehet megfúrni mert kifolyik a víz
Kisméretű esetleg kerek talán jól jön ki, de azt is jobb megnézni és olyat keresni ami igen pontosan be van méretezve ha nem tudod személyesen méricskélni.
CPU-nál ugye 7xmm amire a felfogató lyukak esnek AMD-nél másabb de ott is kiszokták hozni a két szűkebb oldalt ennyire. GPU-nál meg 5xmm így eshet könnyen a blokk alá a rögzítő furat ha nagy a blokk. -
gyuromoj
veterán
Esetleges kompakt vizeket, amik CPU-ra vannak tervezve esetlegesen nem lehet rávarázsolni R9 290-re?
-
bypass|HUN
aktív tag
Szevasztok!
Adott egy [gigabyte HD6850] vga amin elfáradt a gyári hűtés. Arra gondoltam, hogy leszerelném a keretet a ventilátorokkal, és felraknék a helyükre 2 db [ACF9]ventit. Az egyiket a vga-n lévő stekker régi helyére (csatlakozó átforraszt ha szükséges), a másik ventit meg az alaplapra csatlakoztatnám. Így megmaradna az afterburneres hőszabályzás is, és automatán szabályozott lenne a másik venti is az alaplapról. Szerintetek elegendő légmozgást biztosítana ez a két venti, illetve kivitelezhető ez így?
Üdv: bypass
-
odorgg
addikt
Igen, mert van egy molex átalakító, amin van 2 leágazás. Az egyikre 12V a másikra 7V-van írva, (ami amugy csak 5V) Na most, ha véletlen a 12-es leágazásra kötöd rá a ventik-ről jövő 7V-os (3 vagy 2 pin, már nem emlékszem) vezetéket, akkor füst lesz a fordított bekötés miatt. Szóval a molex csodát jó messzire el kell dobni, hogy véletlen se jusson eszébe az embernek a használata, mert elöbb utóbb véletlen is rossz kábelvégre köti az ember a venti csatit.
4 pin PWM-el, VGA-rol nálam sem volt gond. Csak a molex csoda szívatott meg, utánna mehettek a gyári ventik a kukába
-
TaaT
nagyúr
Azt írja 12V-ról kötötte át.
Pedig ott van a mini 4pin PWM, én azzal használom automata módban az enyémet. idle 20% load 30% (ilyenkor még mindig hangosabbak a winyók), pontos fordulatszámot nem tudok írni mert a gépem rosszul érzékeli. Jah és nekem csak egy 5870-en van.
Az a baj hogy újonnan elég drága volt (17e ft volt az utolsó ára az iponban)
-
odorgg
addikt
No az remek, jó kis hűtő, csak a 7v-os részt nem szabad semmire rákötni, mert valami csoda fordított bekötése van, ami csak a hozzá adott molex átalakítóval használható. Én is ráküldtem valamelyik VGA-mra régebben a 7v-os csatit, és szépen le is füstöltek a ventik.
Nem tudom mekkora ventifordulattal produkált 68 fokot a srácnál, de nyugodtan használható 100%-os fordulattal is, mert rohadt halkak ezek a hűtők (2000Rpm a max aszem) .Viszont ilyet sem sűrűen látni aprón sajna
-
odorgg
addikt
válasz
gyuromoj #8258 üzenetére
1-2mm-er átmérőjű csavarokat át lehet rajt tolni az 53*53-al is, 3mm már nem annyira esélyes. AC TTII pl 1mm-es csavarokkal simán feltehető, csak ugye a gyári venti miatt felejtős, mert az vacak, sípol. Legalább is nálam sípolt. Még Zalman VF3000-re gondoltam egyébként, vagy AC XtremeIII-ra, bár itt már a bordák méretét is jó volna tudni, hogy biztosan elfének e. Illetve Zalman nem tudom mekkora csavarokkal van megáldva, no és a Venti vezérlést is külön kell nála meg oldani.
-
gyuromoj
veterán
-
odorgg
addikt
válasz
gyuromoj #8256 üzenetére
De ha bírod még a refet, akkor várnék valami aprós ajánlatra. Egyébként az 53*53 furat átmérővel rendelkező hűtőket is fel lehet rá pakolni, csak a VRM hűtést kell meg oldani. Pl AC TTII-őt is próbáltam, csak sípoltak a ventijei kártyáról vezérelve, szóval felejtős. Ami biztosan fel megy: AC Xtreme IV, Prolimatech MK-26, RAIJINTEK Morpheus, Peter, Peter 2.
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Pénteken vettem egy Gigabyte R9 290-et ref. hűtővel.
Tervezem cserélni, de sajnos aprón nem igazán találok Peter-t vagy Peter 2-t.
Tudnátok ajánlani valami normálisabb hűtőt a kártyára? Elég egy borda is. Két darab Fractal R2 120mm-es 3pin-es venti van a feladatra.
Max. 15k-ig. (megfelel a használt is, de gondolom az árból rá lehet jönni)Üdv Gyuri
-
Anfänger
őstag
válasz
alldaybig #8252 üzenetére
Hi! Na kicsit teszteltem a vga-t bár nem komolyan,csak gyorsba,3dmark06-al,azzal kibukik nálam ha túlhúzom.
Core clock +90 MHz-el
Memoria +120MHz-el
Power limit maxon 123 %-on volt
így még lefutott a 3dmark06,de egyszer futattam,nem biztos,hogy stabil volt a tuning.
44 fokos volt a gpu. A tuningot visszavettem azóta,nincs szükségem rá. -
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Ez a megfelelő topik a kérdésemnek:
[link] -
Urak!
Szerintetek Peter 2-re R290 kártyán elég lehet hűtésre 2db 12cm-es venti, avagy erősen javallott a 14 cm-es...
Ha igen, ajánlanátok pár típust...
Főbb szempontok:
-halk működés
-lehetőleg fekete - fehér szín (erről le tudok mondani azért)
-jó hűtési teljesítmény..
köszi -
Anfänger
őstag
Sziasztok! Megjött a Raijitek Morpheus,rászereltem ezt a batár nagy hütöt a kis mini 660 Ti-re.
Úgy gondolom,mehet a tuning.
Ha valakit érdekel itt van pár kép. 3
[link]
MSI Kombustorral teszteltem 10 percig ,a két venti 1000 rpm-re van állítva,így volt 46°C a maximum. Mindezt halkan,végre majdnem teljesen kuss van a gépházba. Már nekem ezért megérte.
Bocs a képek minöségeért,telóval löttem.
Csavar! -
syberia
veterán
Sziasztok!
Érdekelne hogy milyen DX11 kártyákra megy rá a régi twinturbo, 4850, 8800GTS még jó volt...
-
do3om
addikt
válasz
Anfänger #8239 üzenetére
3-pnes nem lesz jó ha vga-ra kötöd. látod majd a fordulatot de nem fogja szabályozni mert pwm kel neki.
Így meg ha bekötöd maxon fog menni és annyi.[link]
Nem látom a vgan milyen a csatlakozó de ez szokott lenni. Elosztó meg nem muszáj a másodikat bedrótozod mellé a csatlakozóba. -
Anfänger
őstag
-
do3om
addikt
[link]
Ilyet nálunk nem igen kapni így van?Ja az csak 480-ra jó. Bár szerintem módosítható lenne másra is.
-
odorgg
addikt
Midenképp méregetni kéne, de AC-nál ez könnyű mert van részletes spec.
Morpheusrol ilyet nem találtam
-
odorgg
addikt
válasz
Anfänger #8230 üzenetére
Arról a kártyáról 0 adatot találni a neten.
De felesleges is rá az a brutál nagy hűtő, akkor inkább egy AC Twin turbó II
-
Anfänger
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a szakikhoz.
Erre a vga-ra passzol a Raijintek Morpheus hütés?A Raijintek oldala szerint passzol a gtx 660Ti vga-ra csak nem tudom,hogy csak a referencia vga-ra,vagy a fent említett asusra is? Sajna nem tudom,hogy ez az asus megegyezik-e a referencia 660 Ti-vga nyákkal...
Segítségeteiket elöre is nagyon köszönöm! -
odorgg
addikt
válasz
tailor74 #8228 üzenetére
Hőfok annyira nem gáz, végülis.
Ha csak a hanggal van baj, akkor Peter is jó alternatíva lehet, 70 fok környékét tud az is 2db 1000Rpm-es 12-es ventivel. Viszont a VRM, és memória bordázatot, elég macerás megcsinálni.
Pár évet elmegy remélem az Asetec, persze ki tudja mennyire strapabíró darabot fog ki az ember. Persze azért is tartom meg a Petert, hogy ha netán bekrepálna, legyen azért alternatíva. (mondjuk ott a ref hűtés is, de az max mazochistáknak/halláskárosultaknak, alternatíva
)
-
Igazából a hőfokokkal nincs bajom, jellemzően ezt tudja
mindezt 70%-os venti fordulaton, ahol még viselhető hangja van, de nekem már ez is hangos...
Szóval igazából a hangerőn szeretnék faragni...
Sejtem melyik asetek hűtés lesz a tiéd, kérdésem az, hogy ezek szerinted lesznek annyira strapabíróak, amennyire kell? -
odorgg
addikt
válasz
tailor74 #8226 üzenetére
Lesz beszámoló, de egyenlőre csak fejben van némi elképzelés, illetve jövő héten érkezik maga a hűtő, felfogató nélkül.
Valahogy úgy képzelem, hogy Peter-t offolom, helyére megy az Asetec. A Peter Venti keretén pedig hagyok egy, vagy két 12-es ventit, ami hűti a VRM-et. És még egy Backplatet is szeretnék csináltatni rá, nyák merevítés miatt.
Egyébként mi a baj a Windforce-al? Elég méretes bordát faragtak rá:
Bár jobban megnézve, jobbra egymás melet futnak a hőcsövek, aminek nem sok értelme van, hacsak valaki nem pirítost szeretne sütni rajtuk. Néha komolyan elgondolkozom azon, hogy miként sikerül, ilyen elcseszett hűtést megalkotniuk, ezeknél a nagy cégeknél dolgozó mérnököknek? Illetve mért keverik össze, a kenyérpirító tervrajzait, a VGA hűtésével?
Van ott kb 6x20 centi hőcső, amit egymásmellé préseltek ezek az idióták. Ahelyett, hogy a bordázat jobb oldalán is elterítené a hőt, egy pontba gyűjti össze középen, amivel a hűtő lamellái nem tudnak mit kezdeni
No ezért van az, hogy Giga kártyákból csak refet veszek, (most is azt vettem) mert azt legalább nem tudják elcseszni. AMD meg tette helyettük, már ami a hűtést illeti
-
odorgg
addikt
válasz
tailor74 #8224 üzenetére
No én belevágok egy Asetek LLC projektbe, ami a VGA-t illeti. Kiváncsi leszek, mi sül ki belőle.
Sima Peter, nem egy nagy szám, egy Sapphire Tri-x kenterbe veri, bár nemtom azok hangban milyenek lehetnek, de hatékonyabb a borda rajtuk, az biztos.. Morpheus, vagy MK-26-al próbálkoznék, ha már minden áron levegőzni akarsz. -
Az MK26-ról még mindig jókat írnak, sőt mostanában a raijintek Morpheus-t is dícsérik, csak ezek számomra idegenek... Annak idején AC twin turbo 2-m volt egy 670-en, szuper jó halk és hűvös volt..
Jelenleg egy H75 hűti a procim, gondoltam esetleg egy h55, vagy h70-el vagányul nézne ki, és hűvös is lenne... Közben ajánlgatják az Asetek LCLC kompaktokat is, hogy olcsó, de nem hiszem, hogy ezek nagyon strapa bíróak lennének..Peter 2 lesz ebből, esetleg peter1 némi házi gányolással.. -
Henk
veterán
válasz
tailor74 #8222 üzenetére
Nekem is ez az első vizem. Először kinéztem egy kompakt vizet a cpu-ra majd gondolkodtam, hogy a vga-ra is kéne egy, de az előbb vázolt probléma miatt + így már az ára sem lett volna kevés bevállaltam egy épített vizet. Aztán a tapasztalat hiány miatt pár helyen még módosult az eredeti felállás és bár így már nagyon sokba volt, de a csend és a teljesítmény kárpótol mindenért. Peter is jó lesz szerintem 2 halk ventivel, anno az AC Xtreme-t is nagyon szerettem, felüdülés volt a ref. hűtő után. Egy időben a Prolimatech MK 26 is esélyes volt nálam, jókat olvastam róla.
-
Henk
veterán
válasz
tailor74 #8216 üzenetére
Szerintem max gányolással lehetne feltenni. Létezik ilyen átalakító, de drága és ez is csak bizonyos kompakt vizekhez jó. Meg csak a gpu-t hűtik, nem igazán szimpatizálok vele. A többi alkatrész hűtését külön kell megoldani amire nem elég bordát tenni, a megfelelő légáramlat is szükséges. Véleményem szerint a Peter 2 jobb megoldás vagy víz de akkor fc blokk.
-
Corsair hg10, igen...
Szeptemberre tolták ki a megjelenést, és ref kártyákhoz lesz jó csak... Jelenlegi információim szerint.. Ráadásul most 40 dollár körül beszélgetnek, ami nálunk 40 euro+ áfa...
Köszönöm az infót, gyanúm beigazolódni látszik...Csak ez most jó biznisz lett volna, de hiába ha nem jó arra, amire szántam...
-
Urak!
Lehet nagyon láma kérdés lesz, de rápróbálok...
Adott egy giga 290 oc kártya...a múltkoriban bebuktam a 3 ventis hűtési kísérletem rajta, így most megfordult a fejemben a kompakt vizes hűtés, valami ilyesmi formában...És most jön a kérdés... Lehet jó árban tudnék szerezni corsair h60 vizet, de az ugye "kocka" alakú, nem kerek, így nem vagyok biztos benne, hogy egyáltalán fel tudnám-e szerelni?
Vélemények?szerk: a másik szóba jöhető variáció a peter2 + 2 jó venti...
-
cheatergs
senior tag
Kösz! Kétoldalú szalag marad.
-
cheatergs
senior tag
Estét!
VGA hűtésnél mivel lehet rögzíteni a RAM-okra a bordákat? Léteznek hővezető ragasztók?Ide vág, hogy Gef256 korabeli kártyákra tennék nagyobb bordákat, csak azoknak még nem voltak furataik. Hogy oldanátok meg?
-
Speed®
titán
válasz
Dr_Syrex #8209 üzenetére
Az a baj, hogy keret nélküli venti és burkolat kell ahhoz, hogy a borda úgy szellőzzön át, ahogy megálmodták a mérnökök..oldalirányban. De jó megoldás lehet, amit do3om javasolt, 2x80/92mm (ami pont fedi a bordázat érdemi munkát végző részét), próbáld ki..hátha nem kell költened. Egyébként egyértelműen S1..TTból a régire gondoltam amúgy, ha nem vagy híve az S1 házilag felventizésének.
-
do3om
addikt
válasz
Dr_Syrex #8207 üzenetére
Az a baj hogy igy nem fedi le a két szélét pedig a két cső pont oda viszi el a meleget.
2x9-es vagy 8-as venti kéne egymás mellé összerakva és gyors kötözővel a bordára rögzítve. Ha nem zavar a zaj lehetne nagy teljesítményű, min 2000RMP, az a gyári borda igényli ezt az sebességet. -
Dr_Syrex
senior tag
Köszönöm.
AC S1 rev.2-őm volt sokáig az előző HD4850-es Ati kártyámon. Szerettem, de végül együtt adtam el őket.
Ez 5K körül beszerezhető, míg az AC TT II 10K-ból meglenne. Mindkettő szóba jöhet.
Megéri az 5K pluszt a TT?Most ez van ideiglenes megoldásként (+ a World of Tanks miatt belógattam alá 45 fokban egy 14-es ventit is, mert magában elég gyenge volt a kis 9-es).
Erre a gyári bordára milyen ventit lenne érdmes rakni erre az átmeneti időszakra (bár addig elvagyok így is). -
zedok
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged