Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
t72killer
titán
válasz
Tamás9x
üzenetére
A merev panel +súly és térfogat, ha épp nem a kocsi viszi. A panelek miatt kevésbbé, a kontaktok-forrasztások minősége miatt annál inkább aggódom, ha bénán forrasztottak valamit a kütyü belsejében, abból könnyen lehet szívás.
Amin gondolkodtam még, s.k. összevarrni 3db 30W körüli flexi panelt, akkor tudom mi hol milyen minőséget kap és ha valamelyikre rálép egy elefánt Grönlandon vagy Rozmár Egyiptomban, akkor 2mozdulattal kiiktatható a sorból+amikor az aliexpressz meghozza a csereárut másik 2 mozdulattal pótolható. Hátrány, hogy ilyen elegáns szövettatyót tuti nem tudok varrni, úgyhogy valszleg győz a lustaság és veszek egy készre csinált terméket.
100+W-osakkal 2 gondom van: ami nem kamu, azok már tényleg kezdenek drágák lenni, 150+£ körül, másrészt nagyok is már - ismét, ha nem kocsi vinné.
-
-
t72killer
titán
válasz
Tamás9x
üzenetére
Neem, ez a táborban gyűjtené a delejt, megfelelő helyre kiakasztva. Túl nagy, hogy emberről lelógassuk+gyalogláskor úgy se tudsz ideális közeli beesési szöget adni neki.
Norvégia nyáron napelemparadicsom, csak 2-3óránként a nap után kell forgatni a cuccot
. Szerencsével amikor alszol, akkor is elég világos van/süt a nap, viszont mindenképp full vízállóra kell a rendszert csinálni nehogy ébredéskor csúnya meglepi várjon.Plusz kocsiba is gondoltam vésztöltőnek/akksi szintentartónak.
-
válasz
t72killer
üzenetére
Én is ezzel vagyok bajban, 5 nap norvég túra, amibe bele kellene férnie a DJI Mavic 3-nak 1db insta 360x3-nak insta360 1", még 1 gopro, és ha a telefont nem is nézzük mert az bírja 2 hétig,illene egy fűthető mellényt is estére, ha baj lenne.
ezt nem bírja ki egy sima powerbank. Főleg ha a hidegben "megmerül" azaz csak felét tudod kiszedni.Táskás túra lesz? mert akkor jól nézd meg mennyíre lógmajd le útközben a cucc rólad.
-
t72killer
titán
válasz
Tamás9x
üzenetére
igen, a (nemkínai) névleges 60W ideális napsüti esetén lead mondjuk 30-40wattot a töltendő akksinak, azzal már lehet ezt-azt kezdeni. Van egy 92Wh-s 12,8V-os mindenes lifepo4 akksim meg egy 72Wh-s ("20Ah") usb powerbankom, ezekbe kéne érdemi mennyiségű szuflát nyomni. 40W valós krafttal még esély is van rá
.#3494: nem hiszem, h egész hétre való áramot tudnék magammal vinni 🤔
-
-
t72killer
titán
inkább kemping-topik, az ilyen összecsukható napelemekről mi a véleményetek?
volt egy egypaneles 10w-osnak hirdetett darabom, igaz nem ebben az árkategóriában, de az elég hamar tönkrement
. -
-
KisTücsök
addikt
Végül ez lett, mert csak ez volt a boltban. [link]
A bánya előtt annyira kivan áradva egy patak, hogy nem tudtam átkelni rajta. A zokni jónak tűnik, de valamit ki kell találnom a beázás ellen. Lehet muszáj lesz venni egy bakancsot.
-
KisTücsök
addikt
[link] Ezt a zoknit próbálta valaki? Jóféle?
-
-
-
-
Alg
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Ennyiért jobbat valószínűleg nem fogsz találni, ez alapján neked kell eldönteni...
- A csavarós-műanyagdiós rögzítés egyszerű és könnyű megoldás, de néha szeret összeszorulni
- Jó nehéz, az én Fizanjaim fele ilyen súlyúak, igaz 3x ennyibe kerülnek
- Az "anti-shock"-ot nem tudom mire találták ki, gondolom betonon nordic mozgásnál lehet értelme, viszont túrázásnál szerintem csak zavaró tényező hogy megtámaszkodnál vele, de közben rugózik... (bár nem próbáltam még) -
Orgi
addikt
Ez az MH500 bakancs egy ipari hulladék. Papírom is van róla, mert vissza vittem fél év után. A 3. kéktúrámat fejezem be éppen, sokadik dekás bakancsomat nyűvöm el, de ez volt az első, amit vissza vittem, elküldték kivizsgálásra és írásba adták, hogy vízállósága nulla. Legalább 3 túrát letoltam benne úgy télen, hogy fél óra múlva tocsogott a lábam és ha megnézed az értékeléseket a Deca oldalán, ott is láthatod, hogy szériahibás volt és vissza is vonták elvileg forgalmazás alól. Amúgy egy tök könnyű bakancs, nyárra akár ideális is lehetne, bár a talpa is olyan lágy, hogy egy kavicsot is megérzel szinte benne.
Most a szintén írt MT100-at használom, ami nehezebb, vastagabb és bár kicsit kényelmetlenebb is, de legalább eddig nem ázott szarrá fél óra alatt még, ráadásul sokkal hosszabb a szára, jobban fogja a bokádat.
-
wetomi
aktív tag
válasz
KisTücsök
üzenetére
Igen, legalább egy túrabot (ha még nincs), ahogy Alg is mondja. Deca kínálatból a második áras a legtöbb esetben elegendő. Darabra adják, nem párban.
Mátraházától vissza Mátrafüredre a P sáv délután már hajlamos újra lefagyni, még ha napközben volt is olvadás. Ott a túrabot és a hómacska is sokat segít.
Bakancs téren Deca kínálatból még at MT100 ami jobb lehet a bokádnak, de ez is kifutó. Ennél vagy csak drág!bb van, vagy kevesebbet tudó. Ha van rá lehetőséged, az MH500-at azért próbáld fel.
-
wetomi
aktív tag
válasz
KisTücsök
üzenetére
Bakancsot bejáratni már lehet, hogy késő, de ha van bevált túracipőd, amit ismersz, kényelmes, akkor kamásli+merinói gyapjú zokni még jó lehet. Ha havas, jeges idő lesz, akkor hómacska is kell.
Ez a kombó ugyan könnyebben beázhat, mint egy bakancs, de a merinói gyapjú zokni még nedvesen is melegít. A köves, meredek terep pedig szerintem csak a Kékes északi oldalán, a pisztrángostól felfelé, majd a Kékesről lefelé Mátraházáig indokolja a bakancsot.
Persze az egész függ attól is, hogy mennyire kényes a lábad és milyen állapotban van a bokád.
-
-
KisTücsök
addikt
Téli Mátra túrára megy valaki? Csinálta már valaki a 40km-es szakaszt? Téli túrabakancsom nincs, de gondoltam így is megpróbálnám. Ha túl nagy lesz a hó, akkor mondjuk hagyom.
szerk: Mondjuk lehet bekéne szerezzek egyet most már. Valami ajánlás? 30k körül max.
-
t72killer
titán
válasz
Tamás9x
üzenetére
A decathlonoson gondolkoztam még, annak viszont ránézésre kisebb a legnagyobb fakkja:
Sok sikert a pálinkafőzős teszthez
. A titán, amiből a tiéd van, szuper anyag. -
válasz
t72killer
üzenetére
Ez szintetikus cérnával simán orvosolható. egy varrónő megoldja neked
Ha a fő anyag jó...lehet ő csak hibásat kapott.A lámpa kár, hogy nem saválló, vagy rozsdamentes acél... ennyi pénzért... Kár érte, van itthon fagyálló, és rossz pálinka, jövőhéten kipróbálom azokkal is, Youtube shot videó-nak nem is lenne rossz
Mivel régebben volt erről szó !
CIPŐFŰZÉSI TECHNIKÁK: LINK -
t72killer
titán
Apropó cucc: berendeltem egy ilyet övtáskának, aztán utólag még pár review-t megnéztem háát, nem kellett volna (szakadás kb 1percnél), mostmár mérges vok magamra, miért nem egy feleennyibe kerülő vackot vettem inkább
.
-
t72killer
titán
válasz
Tamás9x
üzenetére
Ezeket nem tudom, az enyém jóval nagyobb dög, de tele van krómozott acéllal ami 2 hónap után hámlik+rozsdázik+a rank sapkája ránézésre bukni fogja a körmét 1év extra kímélő használat mellett is. És ez 100+£...

Ha szétrohad, tuti valami primus-félét veszek, olaj van hozzá 90liter
-
válasz
t72killer
üzenetére
BRS-be találtam kínai koppintást nevetséges áron, MSR PocketRocket2 árával vetekszik, nem hiszem, hogy oylan rosszak lennének, bár a fúvóka, illetve kopó alkatrészek szintjén nem tudom miylen az ellátás.
Ezt vettem volna, ha nem jön szembe a másik.
Ezekről a régi darabokról én is álmodoztam, de fellelhetetlenek, ha meg mégis lenne akkor arany árban.
-
t72killer
titán
válasz
Tamás9x
üzenetére
tag vagyok egy paraffinlámpás-tűzhelyes fórumban, bőven dolgoznak 100+éves darabokkal
. Szóval a végrendeletbe írd majd be 
a kínai kacat, amit áram+gázkimaradás idejére vettem, rég 0ra zabálja a rozsda amikor ezzel még vígan fogsz túrázni.
-
válasz
t72killer
üzenetére
Remélhetőleg ezzel életem végéig, vagy amíg el nem hagyom le van tudva a dolog.
Van még 1 annak akitől vettem 45+ postába, ha valakit komolyan érdekel tudok adni elérhetőséget Debrecen helyileg.
Nagy valószínűsággel szinte mindenhol találok majd gázt, főleg, hogy már az összes verziójú palackhoz létezik átalakító. -
t72killer
titán
válasz
Tamás9x
üzenetére
Ez egy Ferrari
. Annyi, hogy baromira bökné az ember csőrét, ha valami mód elveszne.SzVSz ennyire multifuel nem kell, gázolaj és benzin a világ végén is van - luxusturista minipalackos gázt viszont nem hiszem, hogy találsz az Atlasz-hegység 73. zsákfalujában. De persze, ez csak plusz lehetőség, amit ki lehet használni. Nagyon vagány darab

-
SRII
őstag
Hello! Van valakinek tippje milyen túrabakancsot vásároljak, ami nem bőr!! magas szárú, vízálló jól bírja a tűskés köves terepet és nem csillagászati ára van! Be invitálok még egyre,(jelenleg egy magashegyi mammut bakancsot használok, de kicsit(nem kicsit!!) drága és nehéz is) köszönöm szépen.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
Tamás9x
üzenetére
NH500-ból 42-es.
Az app nekem is mutatja, méretet is tudok választani, csak készlethiány miatt nem enged tovább, ebből derül ki, hogy valójában nincs. (ha jól gondolom) valamint amikor részletezi áruházanként ott is nulla darabot ír mindegyikhez.szerk.: Vagy te a férfi verzióra gondolsz? Igen, az még van 1-2 helyen, de 7 ezerrel drágább, 25 körül már lehet nagyobb a választék

-
-
Mercutio_
félisten
Sajnos NH500 sehol nincs már a deca rendszere szerint

Felpróbáltam az NH150-et, de olyan érzés mintha egy túracipő peremére utólag rávarrtak volna a bokánál egy kiegészítést. Lényegében semmit nem tart a bokán
csak vízállósági funkciót lát el az a része a cipőnek.
Szóval keresek tovább.forceberg: Kösz az infót

-
Puma K
nagyúr
válasz
5150head
üzenetére
Köszi a tippet!
Közben keresgéltem és ők jöttek velem szembe: https://galco.hu/
"A név kötelez. A Gál család az 1860-as évek óta folyamatosan foglalkozik kötélgyártással. A családban apáról fiúra szállt a kötélverő mesterség tudása és szeretete.
A Galco Kötélgyártó és Forgalmazó Kft. 160 év tapasztalatát ötvözi a mai kor technológiájával. A hagyományos kézi munkát 1971 óta fokozatosan a gépi váltotta fel, illetve egészítette ki. A Galco márkanév alatt forgalmazott termékek szinte kivétel nélkül Magyarországon, a ceglédi kötélgyárban készülnek."
Ma elmegyek hozzájuk és megnézem mik a lehetőségek.
-
Puma K
nagyúr
Helló,
túra és munkavédelmi bakancshoz jó minőségű és tartós cipőfűzőt hol tudnék venni?
-
-
Ógy néz ki sikerült brutál olcsón beszereznem egy Primus OmniLite Ti szettet erről tud esetleg valaki bármi negatívumot?
-
válasz
Tamás9x
üzenetére
Akkor elmondom, hogy hogy avettem anno a Kiprun Trail MT-t. Elkezdtem végigpróbálgatni ársorrendben a nem vízálló, szellőző Kalenji terepfutó cipőket. Akkor ez volt a legdrágább, de ezt felvettem, na faxa, ez kényelmes. Az olcsóbbakkal minddel volt valami bajom.
De ilyenek, hogy érzésre egyenetlen a talpa... WTF???Én se futásra, se utcára aszfalton nem használom ezeket, csak túrázásra.
-
válasz
forceberg
üzenetére
A bal oldali, a silányabb, ahogy mondod, a dekásoknak csökken a szintje, az áruk meg nő, de még hobbi szinten használhatóak, ezt úgy modnom, hogy nem hazsnálom a "felső" kategóriás rerepfutó cuccaikat, arról semmi tapasztalatom nincs.
A középkategóriát, évi 2-3-at koptatok el belőlük, épp, mikor mi tetszik meg belőlük, (elkopik a talpa az aszfalton, csak hogy tisztázódjon az elhazsnálódás mivoltjuk) -
válasz
Tamás9x
üzenetére
Ilyen Redmondok? 2-es, vagy 3-as? Minden gyártó, minden szériája más, meg a Redmond nem is a felsőbb kategória. 1-1 példányból nem lehet általánosítani sem egy gyártóra. Sajnos amit írtam korábban, cseszhetem a dekás túracipőket, ha belelépek ,aztán a lában magától kiugrik belőlük. Pedig 10-12 éve nagyon jók voltak, mi lett velük? De majd valamelyik nap végigpróbálom őket, hátha a mostani legújabb szériák már jobbak.
-
Byk01
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Nekem az NH500 van már több mint egy éve (az enyém még férfi verziós, de ugyanígy néz ki). Igaz, nem túrázom benne, viszont napi használatban van kutyasétáltatás (ösvényen, mezőn, sínek között) ürügyén, és most már kezd a talpa nyikorogni a kopás miatt, de a felsőrésze jó állapotban van, nem szakadt, nem repedt, a nedves füvet is állja.
-
-
válasz
Mercutio_
üzenetére
Hát nekem igazából bejött félcipőben a Redmond. Lehet, hogy másik cipő tovább maradt volna vízálló? Ezt nem tudom, de nekem kényelmes.
Ott a hajlásnál látszik, hogy már elengedte a varrás:
[kép]
A 3-as verzió jobbnak tűnik, mert a hajlatnál magasabb a velúr rész.
Aztán majd kiderül.
ecipőn van elvileg -15% is most. -
Orgi
addikt
válasz
fdrnrbrt
üzenetére
Szia!
Én az első Országos Kéktúrámat egy 10k-s Decathlonos bakancsban toltam le, a végére szét is ment, de szerintem ennyiért ezek a cipők bőven jók magyarországi viszonyokra. Szerintem bármelyik Decathlonos cipőt megveheted itthoni túrázásra, én csak magas szárút hordok, nehezebben megy ki a bokád benne... Hegyes teürleten nem tudom mit értesz, itthont én nem nevezném sehol sem annak, gyakran járok túrázni a Tátrába, oda viszont kemény(ebb) talpú cipőt javasolnék. -
Orgi
addikt
Szia!
Én minden hétvégén és szabad időmben túrázom, talp problémák miatt hordok lábbetétet és őszintén tudom javasolni a Podiart termékeit. Elég sok partnerük van a weboldalon, bemész az egyikbe és egyedi talpbetétet készítenek a te lábadra a felmérés után. Van belőle sport verzió is, én mindenképpen ezt ajánlanám. Annyi, hogy cipő vásárlásnál figyelembe kell venni, hogy talpbetéttel lesz hordva, mert egy normális ilyen talpbetét amúgy nem nagyon megy bele már a lábad mellé...
[link] -
Mercutio_
félisten
válasz
forceberg
üzenetére
Ha már szóba kerültek a kezdő, főleg belföldi túrázók:
Szeptemberben a Spartacus ösvényen sikeresen kiment a bokám (10 évente megtörténik, egy fiatalkori felelőtlen és ronda bokaficam következtében hajlamos rá
) így rájöttem, hogy emiatt kell egy olyan csuka, ami tartja a bokámat is.
Mit javasoltok, ami kényelmes, strapabíró, nem ázik be, de be se fülled a lábam benne?
A Columbia Redmond III Mid Waterproof ami belefér a keretbe, de mostanában többen írták, hogy már kényelem és tartósság szempontjából is problémás a márka
Decathlon Quechua NH150 Mid WP
Esetleg Decathlon Quechua NH500 WP ha találok valahol áruházban? (tudom, hogy nőinek írják, de ránézésre uniszex nekem pedig vékony a bokám, lábfejem)Van egy Sauconi Guide 13 TR-em, ezzel annyi a gondom, hogy nyáron már meleg (egy rövid 5 kilis sétát próbáltam benne), ősszel/tavasszal viszont vizesebb időben a mesh anyag miatt gondolom nem lenne szerencsés a használata
ez lehet megy is majd apróra. -
válasz
fdrnrbrt
üzenetére
Én nem szeretem a magasszárúakat, így félcipőket hordok.
Columbia Redmond 3WP. A WP a vízálló.
Nekem bevált a 2-es is, de az már nem vízálló(mert elöregedett), most a 3-as van belőle.
Nem egy extra cipő, de pl. nincs semmi nyomó dolog pl. a talpában.
A talp mintázata nem túl mély, de nem is kopik szerintem gyorsan.
Sirandrish is vett, neki is tetszett. Van akár magasított verziója is.
Decathlonban van még a 2-esből, csak már 30e, de ott felpróbálhatod. Amin úgy érzed, hogy esetleg nem ideális, szerintem azonnal vedd le, tedd vissza a polcra.
A Decathlonos Quechua túracipők szerintem nem rosszak, de a maiak nekem már nem kényelmesek.
Ha neked kényelmesek, nem rosszak a dekás cipők.
Páromnak ilyen van, ő szereti: [link]Száraz időre a Kalenji Kiprun Trail MT-t használom. Decathlonos, de nem az olcsó kategória. Évekkel ezelőtt is 25 volt már.
[link]
Sok szép hegyre mentem már fel benne, meg le is.
Most az MT 2 kapható, már Evadict néven: [link]
Van több cipőm is, de ez a kettő típus vált be leinkább.
-
fdrnrbrt
újonc
-
fdrnrbrt
újonc
Sziasztok!
Még új vagyok itt, egy kis segítségre lenne szükségem. Túrabakancsot szeretnék vásárolni, de még sosem volt kifejezetten túrára való lábbelim, ezért tanácstalan vagyok. 1, nagyon ritkán 2 napos túrákra szeretném használni hegyes területeken. Amiket eddig néztem azok a teljesen belépő kategóriába tartoznak, nem tudom hogy ezek alkalmasak-e ilyesmire.
Ezeket néztem eddig:
https://www.hervis.hu/shop/Cip%C5%91k/T%C3%BAracip%C5%91k/T%C3%BAracip%C5%91k/Kilimanjaro/Opal-WP/p/COLOR-2472701https://www.hervis.hu/shop/Cip%C5%91k/T%C3%BAracip%C5%91k/T%C3%BAracip%C5%91k/Kilimanjaro/Opal-II/p/COLOR-3034015
https://www.decathlon.hu/p/ferfi-turabakancs-mh100-vizhatlan/_/R-p-133705?mc=8767472
https://www.decathlon.hu/p/ferfi-turabakancs-mh100-vizhatlan-felmagas-szaru/_/R-p-307814?mc=8553119
Esetleg van tapasztalat ezekről? Vagy tudtok ajánlani hasonlót ezek helyett? Szabad venni ebben a kategóriában bakancsot vagy el kell felejteni? Milyen üzletben érdemes érdeklődni ezek felől ahol tudnak tanácsot adni?
Tudom hogy általában mindenkinek más a kényelmes, de tényleg tanácstalan vagyok, ha kicsit magasabb kategóriában tudtok mutatni valamit akkor azoktól sem zárkózom el.
Köszönöm az esetleges segítségeteket!
-
válasz
gergo5991
üzenetére
Nálunk poncsó van a táskában összehajtva. Lidliben vettük X éve. Ha jön az eső, elővesszük, párszor már kellett.
Amúgy polár bégi cipzáros pulóverek, softshell mellényeim vannak, meg egy régi HH vitorlás dzseki, ha mégis dzseki kell. + egy levehető ujjú Coverguard melósdzseki, ha keményebb cucc kell.
Egy vékony softshell szerű nadrág kellene esetleg
-
gergo5991
őstag
válasz
Maximum1
üzenetére
az a lowa zephyr elég vastag bőrből néz ki, abba még gtx az brutális overkill lehet vizállóság téren, a túra gear-es videók nagy részénél a gore-texet nem is ajálnják cipőbe mert berohad az ember lába benne, nem szellőzik eléggé, és nagyon lassan is szárad..
amúgy elég sok videóban istenitik ezt a lowát, elég sok fazonba is van, szúk lábra, széles lábra külön-külön, egy ideje fenem rá a fogam, de szinte sosincs akcióban, én meg inkább már csak akciós termékeket veszek (nálam az akció 40% vagy felette van)[link]egy ilyenbe túra során elkapott az eső, 4 óra intenziv esőben se ázott át, pedig ez nem gore-tex meg ilyen olyan tex, ez csak szimplán bőr.. az is érdekes hogy amig a decathlonos esőköpeny 2000g/h/mm-t tud vizállóságban a softshell kabátom meg 10k-s az mégis hamarabb beázik mint a dekás köpeny
komolyabb hegyi túrázóktol is olyakat hallok hogy a francnak 200-500 eurós gore-tex (pro) kabát, inkább vesznek 10-20 euróért egy esernyőt és levan tudva 
-
Maximum1
őstag
Lowának jóval puhább a talpa van belőle cordura is, azt azért kevés dolog kezdi ki.
Vagy valami taktikai boltban keresni puha talpút cordurával.
Hanwagot el kell engedned, értem én hogy elnyűhetetlen, de a lábad bánta, én már alig használom, szinte csak hóba viszem ki. -
válasz
Maximum1
üzenetére
Az akril kimonodttan szúrósabb mint amik fel lettek sorolva, leginkább az olcsóbb szériákban találkozom vele, addig nincs is baj míg el nem kezd izzadni az ember, és nem puhul fel a bőr.
Merinóban is van több féle vastagság, irigylem akiknek nem érzékeny a bőre, nekem sajna nem jutott ez a kiváltság,így marad a drágábbik széria, na meg a folyamatos kutatás. -
SRII
őstag
válasz
Maximum1
üzenetére
Ezen én is gondolkodtam, de sajna ezek kb az árukhoz képest max 2 hónap és mehet a kukába, a bőr bakancs szigetel, és ellenáll minden tűskés köves dolognak , a mammut bakancsom sem bőr így nem is viszem ki ha tudom hova megyek, az anyagát és a varrást pillanatok alatt megeszi a sok kő ág és szeder vagy az alacsony tövisbokrok, a szár hosszúság is fontos mert nagyon sok szedertől ágtól védi a lábam, ezért gondoltam a talpbetétre, ha már elkerülhetetlen a bakancs (erős bakancs) használata!
Én is ilyen talpbetéteket néztem, napi szinten a 7-8 óra kb nagyon max 10km jár, ami napi szinten már nekem elég sok a túrából.
-
válasz
Tamás9x
üzenetére
A talpbetétek, amiket használok mind olyan anyag, ami be tudja szívni a vizet.
Szinte minden cipőben olyan az alap talpbetét, ami vízzáró, rajta egy vékony hálóval.
Ezeket egyből dobom ki.
A jobb Decathlonos cipőkben is áteresztős szokott lenni, de legutóbb mondjuk a Columbiában is már az volt.A gyanús anyagokat egy csepp vízzel ki lehet próbálni, ha fent marad egyben a vízcsepp, vagy csak a hálós részen terül szét, akkor az a betét kukás, mert a lábad a saját izzadásában fog tocsogni.
Az a vicc, hogy furán szoktak rám nézni, amikor pihenő alatt mindig leveszem a cipőt, aztán kiveszem a talpbetéteket szellőzni, kirakom a kövekre. Az a pár perc is rengeteget számít. Túra után is alap, hogy talpbetét ki megszáradni. (Jól van, látom mégse én vagyok a hülye, más is odafigyel ilyenekre)
(#3426) Maximum1: Zulu merinót próbáltam legutóbb.
[link] Már nincs belőle méret. -
40% akril, már kuka
A jóisten mentsen meg ettől az anyagtól, volt a felsőmben, sálamban, sapkámban is, kellemetlen szúrós hatású.
A Mund az jó összetételű. -
Van nedvszívó talpbetét, illetve ha vastagabb a zokni akkor a ventilláció nagyobb lehet a kipárolgáshoz, pl gyapjúnál. Jah és a legfontosabb minten levételkor ki kell vennia talpbetétet, hogy kiszáradjon a cipő belseje. Érdemes még vékonyabb sapkát hordani, mert elég sok hő a fejen keresztüla távozik, és ezzel lehet kontollálni az izzadás mértékét is.
-
válasz
forceberg
üzenetére
Annak pedig csak a pénztárca szab határt. Láttam elég jó "acélbetétes" munkáscipőket, karbon erősítéssel, aminek a párja könnyebb volt mint az én HanWag Lima-m 1 oldala. Tavaly 9000ft körül volt 1 talpbetét, telitalpas kialakítás, 6 hónapig bírja kb.de ez is használatfüggő.
-
válasz
Tamás9x
üzenetére
Már több helyről hallottam, hogy bevált a gyártatott anatómiai talpbetét.
De azért cipőt is jót kell választani, a nehéz cipő(kilós bakancs) sem épp a legjobb a lábnak hosszútávon.
Vagy én pl. nem szeretem, ha nem hajlik a cipőnek a talpa.
Én a dög bakancsok helyett egy könnyebb max. mid vízálló cipőt javasolnék. -
Lehetne itt belemélyülve okoskodni a lábbetétekről, de szerintem a legoptimálisabb egy ortopéd felmérés és csinlátatás, annál jobb betét nem létezik. Keresztapám vasas munkát végez neki is megvan az összes létező,és kapható lábbetét, a polcon, amitóta csináltatott egy normálisat, nem cserélné le semmire.
-
SRII
őstag
Sziasztok! Láb betétet milyent ajánlatok? sokat megyek jövök rossz környezetben, gödrök, faágak, bokrok között, (napi szinten kb 6-7 órán át intenzíven)eddig nem de most már érzem fárad a lában,(öregszem) fáj a talpam, és ez által a lábaim is nagyon elfáradnak, egy kényelmes jó minőségű talpbetétre lenne szükségem, de ha a dm be pl bemegyek 10 fajta van, az egyszerűtől a bőrön át a zselésig minden. Túrabakancsba lenne, mammut és hangwag amik ugye egyébként sem könnyű bakancsok.
-
Érdekelne valakit 2023. május 12-14.egy Hamahama túlélő túra a Budai hegységben?
olyan 65Km-es táv lenne a cél.
Már ha akkora lesz a térkép.
-
Orgi
addikt
Én minden hétvégén túrázom, majdnem minden cuccom Decathlonos és tök jó rendes túrazoknijaik vannak, szerintem tök hasznosak. Mind az elejénél, mind a talpánál, több helyne vannak iylen megerősítések, vastagítások benne. Ez mellé kb fél számmal nagyobb bakancsot vettem eleve, illetve én mindig csutkára vágom a körmeimet.
-
Van egy jó módszer arra, hogy elég hosszú e az orr, felveszed jó szorosan bekötöd, úgy ahol még nem kényelmetlen (idővel úgy is tágul ahogy mozog a láb és rendezkedik az anyag) Majd nézel a közelben egy fát, vagy gumiabroncsot, vagy falat, és megrugdosod, óvatosan, ha eléri a körmöd a cipő orrát, akkor vagy nem elég szoros, vagy kicsi a cipő.
-
Nem kell csontig levágni a körmöket, van aki erre esküszik, nem tartozom közéjük.
0,5-1 mérettel kell nagyobbat venni, és minden komolyabb boltban van lejtement imitáló box, ahol az eladó megtanítja kérésre hogy kell bekötni, a cipőt, hogy ne törje össze a lábunkat, semmi extra, csak meg kell tanulni használni azt amit veszünk, úgy ahogy kell.Az igazi túrazokni,ami számodra kényelmes, nem dörzsöl ki, és jólérzed magad benne. Az izzadósoknak, vannak speciálisabbak, de az előttem szóló pl Pamut párti, neki az az igazi túrazokni
Érdemes azért 20-30KM felett 2-3-at is vinni, mert óriási regenerálódást jelent a lábnak csak levenni a cipőt, és cserélni a zoknit. Bár volt, hogy 86km-t letoltam 1 gyapjú zokniban, minden probléma nélkül, de jól esett volna azért lecserélni, ha nem felejtem épp otthon
-
Immy
őstag
Az első ötletem az lett volna, hogy nincs olyan igazi túra zoknim a bakancshoz. Igazság szerint nehéz értelmeznem, hogy mi is az-az igazi túrazokni... Így karácsony után ha valaki lát valahol jó leárazást lehet meglepném magam 1-el.
@forceberg: Mit értesz az alatt, hogy rövidebb az orra? Úgy érzem, hogy kellően megszorítottam a csizmát, de akkor ezek szerint simán lehet hogy mégsem...
@Tamás9x: esetleg valamilyen másik ötlet? Mármint létezik valamilyen körömvédő speciális rongy amit oda lehet tenni a cipő orrába vagy esetleg minden komolyabb túrázás előtt kb "csonting" vágjuk le a körmöt?
Most utoljára ez volt a bűnös:
Columbia Bugaboot III BL5980 Black -
Chosen
addikt
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy hazánkban ki az aki karbantartja, kialakítja a túraútvonalakat?
-
válasz
forceberg
üzenetére
Az orr részét, és nem a boka szintet. Túrára való cipőknél nem nyúlós, figyelnek rá, hogy megfelelő kompressziós hatást lehessen kifejteni különböző tereptípusokon.
Zoknit venni erre a célra olyan, mintha gumis huzatot vennék a kocsiba, hogy attól nem repülök majd ki a szélvédőn, ha nem kötöm be magam
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- VR topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fotók, videók mobillal
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4195, 94% Akksi
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
. Szerencsével amikor alszol, akkor is elég világos van/süt a nap, viszont mindenképp full vízállóra kell a rendszert csinálni nehogy ébredéskor csúnya meglepi várjon.
.
.
Belelepsz, atkelsz, majd a tuloldalt leveszed.

![[link] [link]](https://live.staticflickr.com/65535/52633962350_6e2e09c70c_m.jpg)

.