- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orgi
addikt
válasz freelanced #4371 üzenetére
Nekem van egy eső-nadrágom, kabátom és hátizsákra huzatom, vmint egy poncsóm. A ruházatban azt utálom, hogy bele rohadok 5 perc alatt és ha elkezd szemerkélni, akkor cipő le, eső-nadrág felrángatva, kabát fel, huzat fel. A poncsót meg csak felkapom és ha eláll, akkor 1 mozdulat és kibújtam belőle, sokkal gyorsabban megy. A lábat is egész jól védi, ha nem telibe szakad, hanem csak úgy eseget....
-
Orgi
addikt
válasz freelanced #4369 üzenetére
Én se szerettem a poncsót, de a Tátrában szoktam rá, ott gyakran elkaptam ilyen egész napos hatalmas esőket és tökéletesen vizsgázott. Nagyon nagy és főleg ha mászni kell, még zavaró is tud lenni, de befér alá az 50 literes hátizsák és egész napos esőben is oké, ráadásul vmennyire szellőzik is, pont a kezes dolog miatt.
-
Orgi
addikt
Magában Plitvicében is van szállás, de jelentősen drágább, viszont a környező településeken 10k-tól már akadnak és jár busz is amúgy, ennek is érdemes lehet utána nézni, mikor én mentem sokan szálltak le az épp beérkező helyközi normál buszról... Mert a parkolás ára nem olcsó, 2 euró/óra, na most a 40 eurós nyári jegy mellé még volt 14 euró a parkolás nekem...
-
Orgi
addikt
Helló, én nyáron voltam ugyan most, de igazából tervezek egy őszit vagy télit is. Én Rastokéban (a vizimalmok városa) szálltam meg, ez utazás napjának végén még egy 2-3 órás látnivalót kíván, pont jó és fél óra onnan Plitvice.
Jegyet Plitvicére előre kell neten venni, ősszel már fél áron van, itt:
[link]
2 nagy parkolója van, mindegy melyiket választod, de csak ott tudsz bemenni, 1-es bejárat 1-es parkoló, 2-es 2-es értelemszerűen. Mindenki az egyesbe megy, ez nyáron gond, én a kettesben voltam. Kicsit kaotikus, kis beton placc után (kb reggel 8-kor már teli) az erdőben kanyargó keskeny utak mellett parkolsz össze-vissza, színkódos területekre van osztva a parkoló.
Javaslom előre kicsit megtervezni a dolgot, mert én 7 órát voltam bent, nagy a terület, ha a legfontosabbakat akarod végig járni, akkor is, de van benne 18 km-es útvonal is. A "C" túrát érdemes választani, ha ennyit tudtok gyalogolni.
A tavaknál 3 elektromos hajójárat és busz van, azzal lehet gyaloglást spórolni, én csak a kezdőhelyre jutáshoz használtam a buszt, illetve a tavon hajóval 2* is átmentem.Itt van egy leírás amúgy, ebben kb minden benne van:
[link]
Én nyáron voltam, millió ember volt, de igazából hatalmas a terület, a központi nagy látványosságokon kívül elviselhető volt, bár néha torlódások alakultak ki, mindenki fotózott ezerrel. Mindenképpen vmi normális kényelmes sportcipőt javaslok, ha esős idő van, akár bakancsot, sokszor mész fapallós utakon. Bent több helyen lehet kajálni, én szendvicseket vittem.
Ha bármi kérdésed van, csak nyugodtan Hiába tömegturizmus meg ilyesmik, maga a hely lenyűgözően gyönyörű, én a hegyekért vagyok oda, de így is maximálisan megért minden fillért a hely, csak ajánlani tudom! -
Orgi
addikt
Én elég gyakran járok a Magas-Tátrába és mondjuk a július-augusztus kivételével nem vészes a dolog, nyilván hétvégén millióan vannak, de hétköznap más a helyzet. Oké, a két nyári hónap ott is lehet több ember, de téli zárlat alatt is elég sok helyre lehet menni és akkor sem vészes, meg most hogy elkezdődött a suli, most hétköznap sem. Ez a 2 nyári hónap az, amikor igazán tömeg van, de ilyenkor azért máshol is akad, nézzetek meg egy Glavoi rétet a Pádison pl...
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz forceberg #4250 üzenetére
Azt írták vissza, hogy volt belőle egy hibás széria, vmi gyártási hiba, de gondolom ezeket már mind rég vissza szedték és csak jók vannak kint, ez volt vagy 1-2 éve már... pedig amúgy könnyebb cipő, mint az MT100, viszont nekem zavaróan puha volt a talpa, minden kavicsot megérezni kb benne amire ráléptem.
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz szpeti40 #4242 üzenetére
Én is bakancsban túrázom, a kolléga által ajánlott MH100-ból viszont kettőt is vissza kellett vinnem annó (pedig nagyon könnyű, de alulról beázott), most MT100-at használok itthon, az okés, patakba menve is.
[link]
Természetesen bele rohad a lábad nyáron, de én jobban szeretem, ha tartja a bokámat. Viszont ez így minden időben teljesen megfelelő itthonra szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
Én már régóta csak hét közben járok a Tátrába pl, de most kiugrottam hétfő-kedden a Szlovák Paradicsomba, Sucá Belá és Tamásfalvi-kilátó - Hernád-áttörés - Kolostor-szakadék körtúrákra és marha sokan voltak, főleg Suchá Belánál a kinti nagyobb parkoló is dugig volt, pedig hétfőn 14 órakor értem oda (ehhez képest a terepen nem volt tömeg). Illetve újra üzemel a korábbna bezárt étterem/menedékház ott Klastoriskónál, ott is rengetegen voltak.
-
Orgi
addikt
válasz Hi!King #4175 üzenetére
Helló!
Kb 5 éve lehettem, a kéken a Jamské Plesó irányából, de megnéztem gyorsan 2-3 videót és én sem láttam bennük láncos részt most, akkor lehet hogy a szakadó esőben majdnem lecsúszva egy meredekebb részen anyáztam magamban, hogy ide marhára elférne egy lánc és ez maradt meg bennem. -
Orgi
addikt
válasz Mercutio_ #4165 üzenetére
Én mindhárom kéktúrát ilyen etapokban csináltam meg, 3--4 napos túrákkal, szálláson alvással és nekem ehhez egy 50 literes hátizsák volt ideális, de sokat számít, hogy kajálási, vízvételi lehetőséged hogy lesz, vinned kell mindent vagy simán tudsz út közben vételezni.
-
Orgi
addikt
válasz KisTücsök #4136 üzenetére
Tényleg nagyon relatív, hogy mit értesz edzetten, de nekem ez az egyik kedvenc tátrai túrám, a Lorenz-hágó. A vízesésig könnyű, de utána sem nehéz, ott eltűnik az emberek nagyobbik része. Én voltam hölggyel úgy ott, hogy megijedt a láncos résztől, de igazából semmilyen nehézség nincsen abban sem, szerintem egy átlag aktívabb edzettséggel ezt mindenki tudja teljesíteni. Nem tudom hivatalosan mindkét irányból járható-e, de szerintem a vízesés irányából a jó irány, a láncos résznél elég zavaró mikor te mennél fel és közben el akar lefelé rajta indulni valaki.
-
Orgi
addikt
válasz forceberg #3962 üzenetére
Belföldön én a Locus alá berakott turistautak.hu-s térképet használom, bár nem tudom, mennyire frissítik, ezzel kapcsolatban ellentmondásos információkat találtam, kétszer volt olyan hogy már máshol ment a turistaút, ekkor ezeket megírtam nekik.
Erről lenne szó: [link]Külföldön eddig nem volt problémám ezekkel a Lomapokkal, bár igyekszem előre összeszedni általában a konkrét túrákat, megtervezni és már gpx-ekkel menni.
-
-
Orgi
addikt
Én már több kabátomban cseréltem cipzárat, ha pesti vagy tudok tök jó boltot, ahol ezt megcsinálják, ha amúgy ezt leszámítva jó a kabát, szerintem simán megéri. Harminckettesek terénél Baross utca, a Spar és egy virágos között a sarokban. Már túracipőt, hátizsákot, kabátot is csináltattam itt, javításokat...
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
Helló!
Sok éve túrázok minden szabadidőmben és ezt korábban Instinct 1-el tettem, aztán 2-vel most. Szerintem ennél jobb választás nincsen erre a sportra, a speckó kijelzője miatt energiatakarékos, ez a kijelző minden időben jól látható, a gombos kezelés a világ legjobb dolga, kesztyűben, esőben is tökéletes, ráadásul lényeges dolgokat meg tudsz vele úgy csinálni, hogy rá se kell nézni, pl ha megállsz, szüneteltetni a tevékenységet. A kinézete retró, de nem véletlen, én többször vertem már oda sziklához megcsúszásnál is, tökéletesen védi. Teljesen vízálló, heti 3* úszom benne több éve. És a legjobb, hogy most akciós az Alzánál, 78k, ezért az árért nincsen szóba jöhető konkurenciája szerintem:Egy átlagos túrán 10%-20% körül csökkenhet, de a 20 az már egy egész napos túra szerintem. Ha nem megy a tevékenység (abból is igazán a gps-t használók fogyasztanak érdemben, egy úszás, 1 órás konditerem 2-3%), alig fogyaszt, legalább egy hétig menne, de inkább több. A Solar nyilván jobb, bár a visszatöltés inkább nyáron működik, télen úgyis takarja a túraruha/kesztyű, annyival nem jobb, mint amennyivel most több kerül. Viszont ha akarod az nfc-s fizetést mindenképpen, az csak a solar modellben van, szerintem ez sem éri meg az árkülönbözetet.
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz forceberg #3813 üzenetére
Mivel rendszeresen (2 havonta kb, télen is) járok a Magas-Tátrába és magam is imádom a hegyeket, ezért reagálok csak annyiban, hogy a Kéktúra egyáltalán nem a hegyekről szól és nem is csak a természetről. Pl az Alföldi Kéktúra legmagasabb pontja talán vmi 193m magas... Legalább akkora része Magyarország megismerése, mármint az apró falvaké, egy lassan eltűnő világé.
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz csemege86 #3803 üzenetére
Én mind a három kéktúrát megcsináltam, ebből a nagyot és a Dél-Dunántúlit tömegközlekedéssel, az Alföldit kocsival és majd belejössz a szervezésébe, meg az optimális kiszállási pontok kitalálásába. Péliföldkereszt amúgy elég mostoha tömegközlekedésileg, én a jobb Mogyorósbányán szálltam ott ki, de Bajótig is begyalogolhatsz utána, az sincs messze.
forceberg: szintén magánvéleményem, hogy szerencsére ezt az álláspontodat nem sokan osztják.
-
Orgi
addikt
válasz Csokishurka #3553 üzenetére
Én minden hétvégén túrázom, télen és éjszaka is, több napot is, egy naposakat is. Magas-Tátrában is. Minden cuccom a Decathlonból van és egyik sem bizonyult hóviharban sem kevésnek. Nyilván magasabb helyekre (mint a Magas-Tátra) lehet már máshol is körül néznék, de igazából a Decathlonban is vannak jobb cuccok, drágábban. Az első Országos Kéktúrámat pl a legalapabb Decathlonos cuccban nyomtam végig minden gond nélkül, 10k-s bakancs, 10k-s nadrág, 10k-s kabát...
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
Ez az MH500 bakancs egy ipari hulladék. Papírom is van róla, mert vissza vittem fél év után. A 3. kéktúrámat fejezem be éppen, sokadik dekás bakancsomat nyűvöm el, de ez volt az első, amit vissza vittem, elküldték kivizsgálásra és írásba adták, hogy vízállósága nulla. Legalább 3 túrát letoltam benne úgy télen, hogy fél óra múlva tocsogott a lábam és ha megnézed az értékeléseket a Deca oldalán, ott is láthatod, hogy szériahibás volt és vissza is vonták elvileg forgalmazás alól. Amúgy egy tök könnyű bakancs, nyárra akár ideális is lehetne, bár a talpa is olyan lágy, hogy egy kavicsot is megérzel szinte benne.
Most a szintén írt MT100-at használom, ami nehezebb, vastagabb és bár kicsit kényelmetlenebb is, de legalább eddig nem ázott szarrá fél óra alatt még, ráadásul sokkal hosszabb a szára, jobban fogja a bokádat.
-
Orgi
addikt
válasz fdrnrbrt #3436 üzenetére
Szia!
Én az első Országos Kéktúrámat egy 10k-s Decathlonos bakancsban toltam le, a végére szét is ment, de szerintem ennyiért ezek a cipők bőven jók magyarországi viszonyokra. Szerintem bármelyik Decathlonos cipőt megveheted itthoni túrázásra, én csak magas szárút hordok, nehezebben megy ki a bokád benne... Hegyes teürleten nem tudom mit értesz, itthont én nem nevezném sehol sem annak, gyakran járok túrázni a Tátrába, oda viszont kemény(ebb) talpú cipőt javasolnék. -
Orgi
addikt
Szia!
Én minden hétvégén és szabad időmben túrázom, talp problémák miatt hordok lábbetétet és őszintén tudom javasolni a Podiart termékeit. Elég sok partnerük van a weboldalon, bemész az egyikbe és egyedi talpbetétet készítenek a te lábadra a felmérés után. Van belőle sport verzió is, én mindenképpen ezt ajánlanám. Annyi, hogy cipő vásárlásnál figyelembe kell venni, hogy talpbetéttel lesz hordva, mert egy normális ilyen talpbetét amúgy nem nagyon megy bele már a lábad mellé...
[link] -
Orgi
addikt
Én minden hétvégén túrázom, majdnem minden cuccom Decathlonos és tök jó rendes túrazoknijaik vannak, szerintem tök hasznosak. Mind az elejénél, mind a talpánál, több helyne vannak iylen megerősítések, vastagítások benne. Ez mellé kb fél számmal nagyobb bakancsot vettem eleve, illetve én mindig csutkára vágom a körmeimet.
Új hozzászólás Aktív témák
- OWON SPM6103 programozható tápegység (0-60V/0-10A) és multiméter
- Liftor Active - fekete, szövet+háló - ÚJ BONTATLAN
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest