- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
manchester85
veterán
Függetlenül alig pár ezer forintot emelkedett, nem tudom, te mit nézel.
Dedike!
Ebben nem értünk egyet. Ezzel a magyarázattal bármit el lehet intézni, hogy ne vedd meg, kész. Az emberi értelem többre hivatott, mintsem hogy egyszerű közhelyekkel tegyen pontot bizonyos problémákra. Nyilván, akárhogy csűrjük-csavarjuk, akkor se tehetünk ellene, de azért hadd legyen már értelmes véleménye és kritikája az embereknek, elvégre erre lenne a fórum.
Egy valami tuti, ezek az árak botrányosak. 2 év hűséggel 180 ezer egy iPhone-ért, aminek hivatalosan a legelső modell bevezetése óta ugyanannyi az ára... 60 ezerért vettem anno a 3G-t ikon 200-ban, amikor még kuriózum volt az iPhone, a mobilnet, meg egyáltalán az érintőképernyő is ebben a formában. Ugyanezt most 100 ezerrel drágábban vehetném meg, úgy, hogy már ezek közül egyik sem kuriózum. Hol itt a józan ész?
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Ezt meddig lehet még így büntetlenül művelni? Vagy ez olyan, mint a benzinár? Basszus, ezek a gyártók nem nagyon változtatják a készülékárakat, akkor mi a picsáért emelkednek évről-évre, hónapról hónapra az árak?
160 ezer ikon 200-zal, atyaúristen. 2 éve még a felébe került a 3GS ugyanilyen konstrukcióban.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
MédiaMánia XL-ben hogy felmentek már az árak! Az iPhone 4S lett az egyik legolcsóbb, azért elég durva, hogy havi 17k-ért cserébe van pofájuk így megvágni az embert.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
-
manchester85
veterán
válasz Something_ #14586 üzenetére
Így szoktam én is, de nagyon gyorsan zajlott le ez az egész, mire válaszoltam, már le is tették. Meg mivel a T-mobile hívott, nem az Észak-Magyarország és társai, akik naponta szoktak, így nem is léptem fel annyira ellenségesen. Na mind1 is.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Kb. 10 perce felhívtak a T-től, hogy velem akarnak beszélni. Mondom nekik, én vagyok. Megkérdezték, hogy olyan fiatalos a hangom, dolgozom-e már. Mondom, még tanulok. Megkérdik, van-e munkaviszonyom, mondom, nincs. Erre megköszönik, és leteszik. Ez most mi volt?
kali!
Már azt hittem, hogy a like díjcsomagom után nyomoznak.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz Nietzsche_ #14276 üzenetére
"ideiglenes diákon nincs érvényesítő matrica, s mivel a díjcsomaghoz való jogosultság feltétele, hogy érvényes diákigazolvánnyal, érvényes matricával rendelkezzen az efi"
Na de ez már megtörtént, nem? Azóta az a diák elveszhetett, sőt, az sincs rögzítve sehol, hogy ideiglenes volt, el lett fogadva, tehát kész. Az újhoz meg ugyebár adottak lesznek a feltételek. A Like csomag használatához nem kell érvényes diák, csak az igénybevételhez, tehát a szerződés megkötésének napjához. Azzal, hogy az megtörtént, az akkori diák jelenlegi, vagy bármikori állapota, léte irrelevánssá vált sztem.
Igen, a 6k-s költségekkel tisztában vagyok.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz Nietzsche_ #14269 üzenetére
Bonyolult, de leírom. Anno barátnőm nevére kötöttünk egy előfizut, mert akkor még nem volt diákom, pontosabban passzívon voltam, és nem volt matricám, viszont kellett nagyon ez a csomag, meg egy telót is akartam venni.
Nemrég vettem egy másik telót is, új előfizuval, saját nevemre, Like-kal, viszont mivel eltört a diákom, ideiglenest kaptam csak az egyetemen. Szerencsére a T-s csaj elfogadta a Like-hoz, mikor vettem a telómat. Viszont barátnőm előfizuját át akarom íratni a nevemre, hogy elkerüljem a bonyodalmakat. Azóta megjött az állandó diákom is, aminek más a száma. Mivel a leírás eleve csak azt mutatja, hogy a csomag a bemutatástól fogva 2 évig él, így ugye nem előfeltétel, hogy a szerződés megkötése után is érvényes legyen. (Eleve egy matrica csak fél évre szól, nem 2 évre, tehát a lejárat előtti nap is fel tudom használni egy 2 éves szerződésre.) Magyarul innentől fogva úgy gondolom, hogy az állandó diákommal még egy like előfizetés jogosultságát tudom kiváltani, az ideiglenes lejárta pedig amúgy se számít, hisz csak a bemutatáskor kellett érvényesnek lennie.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Sziasztok!
Egy ember nevén lehet két Like csomagú előfizetés, ha van két külön diákom? A leírás ugyanis csak azt írja, hogy egy diákkal egy Like díjcsomag vehető igénybe, ami ugye nem zárja ki annak lehetőségét, hogy egy embernek két diákja is legyen.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Már megkezdték. Emelkedtek a havidíjak és a készülékárak.
Giiigz!
Ez több dologtól is függ. Egyrészt magától a készüléktől, másrészt a szolgáltató lefedettségétől. Nem mindenhol egyforma a két szolgáltató kiépítettsége. Ahhoz viszont kétség nem férhető, hogy a T-mobile Magyarország elsőszámú szolgáltatója.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz Mr.Grincs #13235 üzenetére
Bonyolult? Semmi bonyolult nincs benne. A médiamánia XL nem volt bonyolult? A MM csomagok leforgalmazhatók, tehát el kell osztanod a csomag árát a tarifákkal, és kijön, hogy mire és mennyire tudod fordítani az árát. Plusz, hozzáadod azt, ami grátiszban jár a csomaghoz. Az ikon csomag szimplán máshogy van felépítve.
Ha elmész a bevásárlóközpontba, és van nálad x forint, akkor abból kell gazdálkodnod, és ki kell számolnod az árak alapján, hogy mire elég a pénzed. Ez = a médiamánia csomagokkal.
Az ikon meg olyan, mint egy utalvány, amin fel van tüntetve, hogy mit vehetsz belőle, hisz konkrétan meg van határozva, mire használható fel. Lényegében ez a különbség a két csomag között.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Ha valaki szelektíven olvas, már pedig az emberek többsége ilyen, akkor érthetőbb, ha a releváns információk vannak az adott pontokban, ha már pontokba van szedve, nem pedig annak az ellenkezőjét, amit bizonyos feltételek mellett oda is lehet sorolni. Emellett továbbra is tartom, hogy több olyan ember van, akinek nincs külön netcsomagja egy már netcsomagot tartalmazó előfizetése mellé, mint fordítva. Ráadásul akinek van, az valószínűleg rutinosabb is, és nem vetődik fel benne ilyen kérdés.
Nem kötekedni akarok, de első ránézésre engem is megzavart a dolog, pedig tisztában vagyok a csomagokkal. Egy kezdőnek, aki elolvassa ezt a hozzászólást, az lesz az első kérdése, hogy akkor most az ikon meg a MM esetén sincs túlforgalmazás? Fogalma sincs, mi az a relaxnet, ha lenne, nem is számolná az adatforgalmat.
Nem volt szerencsés az első pontba beleírni valamit, ami csak kivételes esetekben igaz, ellenkező esetben a másodikba való, egyúttal a második pontból meg kihagyni, miközben ott meg teljes értékűen releváns példa lett volna. Ha a kettőből az egyik teljesül, már sokkal kevésbé félreérthető, így egy szelektív olvasó azonnal az 1-es pontba rögzíti a kulcsszavakat, mint ikon meg médiamánia. Az előttem hozzászóló pont így járt, és engem is megzavart, úgyhogy szerintem ez már önmagában is elég bizonyíték.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Oké, de szerintem ez így erősen félreérthető. Hisz az 1-es pontban megemlíti a túlforgalmazástól díjmentes csomagokat, majd hozzáírja azokat is, amiknél nem díjmentes. Értem én, hogy abban az értelmezésben írta, hogy opcionálisan rendelhető azokhoz is net, ami már túlforgalmazástól mentes lesz, de ez nem túl életszerű példa. Szerintem a többség ezekhez a komplex csomagokhoz már nem rendel netet.
Ugyanakkor a 2. pontban, ahol meg relevánsak ezek a csomagok, ott meg nincs megemlítve.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz Kephamos #12999 üzenetére
Ha elérted a 80%-ot, illetve a 100%-ot, kapsz egy értesítő sms-t. Azokban a csomagokban, ahol nincs túlforgalmazási díj, ott meg csak 100% után van sms.
Szerk: na, én is most olvastam el a hozzászólást, és én se értem, amit 1430 ír. Fogalmam sincs, miért veszi a "túlforgalmazási díjmentes csomagok" alá a médiamániát és az ikont, amikor túlforgalmazási díja van ezeknek a csomagoknak.. Úgyhogy rád a 80% és 100%-os értesítő vonatkozik.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz tjb007 #12803 üzenetére
Na, ez jól hangzik, szükségem lenne egy alapmodellre másodtelefonnak. Ez a domino quick mit fed pontosan? Elolvastam a T oldalán, amit írnak róla, de nem igazán értettem, hogy miben más, vagy mik lehetnek a hátrányai. Egy meglévő előfizus T-s kártyával használnám ezt a telót. A lényeg, hogy kapok egy kártyás telefont akkor? Köszi.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Máshol nincs rá kereslet? Ott mégse mérik aranyárban. Ezek szerint a piaci folyamatok mégse olyan nyilvánvalók. Illetve az is érdekes húzás, hogy a karácsonyi ünnepekre viszik fel valaminek az árát... Eddig is volt kereslet, mégse süllyedt idáig a szolgáltató, sőt, pont az ünnepek előtt volt egy komoly áresés a 3GS-nél anno. Az, hogy emeljenek egy, már bemutatott modellnél, példátlan...
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz djculture #12711 üzenetére
Na ez jó nagy marhaság volt. Nem létszükséglet, és? Azért kell megkérni vmi árát, mert nem létszükséglet? A műszaki cuccok árai inkább esni szoktak, mint emelkedni. Nyavalya telefon? Miért? Igen, ez is tönkremehet, miért ne mehetne? Jah, még dicsérjük is meg őket, persze. Ennek a hozzászólásnak úgy ahogy van, semmi értelme nincs. Buta közhelyekkel tarkított, e-paca, már meg ne haragudj. És nem azért, mert egy másik álláspontot képviselsz.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
-
manchester85
veterán
válasz kisÁdi #12701 üzenetére
Szerintem lehet. Lévén, hogy a pofátlan T pont most emelte meg szépen a 4S árát a legtöbb csomagban 10-15 ezerrel, az ünnepekre való tekintettel, persze csak azt verik nagy dobra, hogy a kifutó, 32 gigás i4 ára esett. Kérdem én, van ilyen a világon? (minden esetben az aktuális alapmodell ára
3G ikon 200= 63 ezer. (2009 tavasza, ugyanis ekkor jött be az ikon 200)
3GS ikon 200= 100 ezer (2009)
iPhone 4 ikon 200= 118 ezer (2010)
iPhone 4S ikon 200=125 ezer, majd 135 ezer. (2011)
Nem gond, ismét a legmagasabb ár, ezúttal rendhagyó módon még az induló áron is emeljünk egy 15 ezret. (sima előfizuval 160, ami azért übergáz, mert még webshop kedvezmény sincs, egyedül iPhone-ra vonatkozólag...)
Értem én, hogy szar a forint, már tökre megbékéltem a jelenlegi bevezető árakkal. De hogy a jó p*csába gondolja már ezt a két szolgáltató, hogy minden évben drágább az aktuális iPhone? Tavaly nyáron is szar volt a forint. És akkor még ennek tetejében az aktuálisan legdrágább árat is, rendhagyó módon először tovább emelik, amire már tényleg szavak nincsenek. Remélem rájuk rohad a teljes készlet. A tippem, hogy az ünnepek után esni fognak valamit az árak, de a T ügyesen manipulál, ugyanis a 10k-s csomagban már teljesen vállalható az ár, sőt, az alacsonyabb a tavalyi indulóárnál, és most se emeltek rajta. De az ikon 200, és a díjcsomag nélküli ár botrányos. A sima i4 8GB ára szintén rendben van, hisz korrekten megkapta a 3GS tavalyi árát, de a 4S árai kisebb csomagokban botrányos. Ez már tényleg pofátlanság.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz Integra #11811 üzenetére
1. Honnan kellett volna tudnia, hogy kit akarsz hívni?
2. Attól még a másik 1050 rá vonatkozik, hisz ő is ingyen hívhat téged. Nem azt mondta, hogy kérd el tőle, hanem hogy "rá vonatkozik". Egy szóval nem írta, hogy kérd el tőle, csak kifejtette, hogy ez két simkártyára vonatkozó, kétirányú szolgáltatás, ami egy számlán érkezik.
Azért az jó, hogy mindenki épp neked segít, ennek ellenére nyitogatod mások zsebében a bicskát.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Köszi mindkettőtöknek.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Sziasztok!
Ha november 3-án kötöttem egy új hűséget, részletfizetéssel, akkor mikor jön az első készülékrészlet? Telefonszámla nem várható egy darabig a mobilelőleg miatt.
Köszi!
i6 Silver
-
manchester85
veterán
-
manchester85
veterán
válasz tjb007 #11402 üzenetére
Sejtettem, mondjuk érdekes, hogy "out of the box" egy esztétikailag nem tökéletes telefont kapok. Vagy még az is lehet, hogy amíg elmentem az ATM-hez, leejtette, vagy csinált vele valamit a csaj, mert amíg kp-t vettem ki, ő szépen felbontotta a telefonom.
Na mind1, annyira nem drámai a helyzet szerencsére, csak nem ezt várná az ember.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Sziasztok!
Tegnap vásároltam az egyik T pontban egy iPhone 4-et, és itthon vettem észre, hogy az acélkeret peremén van egy apró sérülés, deformáció. Elég kicsi, de azért szabad szemmel is könnyen észrevehető, de az is lehet, hogy csak egy mélyebb karc. Amíg a csaj elküldött kp-ért, szépen kibontotta a telefont, amit már akkor se néztem jó szemmel, így meg különösen nem. Van esélye a dolognak, hogy kicserélik?
Thx!
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz infectedmann #11363 üzenetére
Díjcsomagra vonatkozó hűség nélkül is kell hozzá aranykártya? Mert ott nem látom mellette feltüntetve. Mármint a sima i4 mellett.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Sziasztok!
Új előfizető vásárolhat részletre telefont a T-nél? Illetve mennyi mobilelőleget kérnek el jellemzően?
Ugyanis azon gondolkozom, hogy vennék egy i4 8GB-ot, két év hűséggel részletre, a mobilelőleg viszont azért "fájna", mert utólag otthon azt már nem tudnám bevasalni, viszont a havidíj fölött könnyebben elsiklik nálunk a családfő.
Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy van egy másik előfizu, ami barátnőm nevére szól (amikor legutóbb telefont vettem, csak ő tudta igénybe venni a like díjcsomagot) viszont az én címem és nevem van a borítékra megnevezve, az a számla is ide érkezik, és az is egy készülékvásárlással van egybekötve, részletfizetéssel. Nem tudom, ez előnyt jelenthet-e, hogy ne kérjenek mobilelőleget.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Most nézem, az eddigi 0ft helyett 60 ezer lett MM XL-lel a Galaxy S2? Szép kis tendencia.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Nincs. Pont azt nyújtja, amit kínál. Viszont az alap havidíj "csak" hálózaton belül forgalmazható le. Persze ez benne is van a leírásban. Tehát ha hálózaton kívülre küldesz sms-t vagy telefonálsz, az mindenképp a havidíj fölé megy már, de ezzel együtt a csomag abszolút "must have".
i6 Silver
-
manchester85
veterán
A hozzászólásaink miért lettek törölve?
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy a like díjcsomagnál hogyan kell értelmezni azt, hogy "az aktiválástól számítva 2 évig vehető igénybe"?
Én jelenleg a barátnőm nevére kötve használok like díjcsomagot. Ezt szeptemberben (miután ismét egyetemista leszek ) átiratom a saját nevemre. A 2 év ettől a naptól fog számítani, vagy az eredeti előfizetés kezdetétől?
2 év múlva a diákigazolvány ismételt bemutatásával megint igénybe tudom venni, vagy ismét új előfizetésre lesz szükségem?
Köszi!
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz Mercutio_ #9641 üzenetére
Nem írtam ilyet. Csak érdeklődtem, hogy mi a helyzet, ha még lenne, stb. Mert anno pont azért nem írtam alá, mert azt mondták, így drágább lesz a készülék. Mikor meg már lejárt (júniusban), inkább felmondtam az egészet. Erre most meg olyanokat írnak egyesek, hogy nekik nem került többe. Így jött elő most ez.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Na, most már jó lenne tiszta vizet önteni a pohárba. Kedves 1430, erre adj légy szíves valamiféle magyarázatot, mert szeretnék tisztán látni, de így meg vagyok lőve:
Operátorral folytatott beszélgetésem
Ennyire nehéz kérdés ez még cégen belül is? És most tényleg nem a kötekedés vezérel, nagyon is aktuális lett volna számomra a téma, de hát össze-vissza beszél mindenki.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Ezt most nem értem, lehet már fáradt vagyok. Hogyhogy a régi tarifahűség is él? Hát az megegyezik a hűségnyilatkozat idejével, tehát ha 18 hónap után hosszabbít valaki, akkor még fél éve van a tarifahűségből is, nem?
Adott egy ikon 200 csomag, iPhone-nal, 2 év hűséggel. 18 hónap után tudok bárminemű költségtől mentesen hosszabbítani szintén ikon 200 csomaggal? Kb. 100 helyen megkérdeztem már, T pontokban, ügyfélszolgálaton, stb, és rendre kétféle választ kaptam:
A. igen, de drágább lesz a készülék valamivel, mintha 24 hónap után írnék alá
B. igen, de a tarifahűség miatt kötbért kell fizetni, hisz csak ha "sima" előfizum lenne, akkor tudnék simán aláírni 18 hónap után. (Egyébként lényegében ez az "A"-val majdnem megegyező elmélet.)
C. Aláírsz ugyanarra, és annyiért kapod a telefont 18 hónap után, mintha 24 hónap után vennéd. (Ezt olvastam ma az iPhone topikban, ahol két user is ezt a verziót támasztotta alá. A vicc az, hogy én is "C"-ről indultam, majd kb. jó 1 éve az "A" és a "B" tudatában vagyok. Szóval jó lenne most már tisztán látni. Válaszodat és türelmedet előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Sziasztok!
Ugye jól tudom, hogy 18 hónap után csak akkor lehet egyéb költség nélkül hosszabbítani, ha nincs tarifahűsége az embernek? Mert mikor én érdeklődtem, hogy mikor tudnék hosszabbítani (ikon 200, iPhone 3G) akkor azt mondták több helyen is, hogy csak a 2 év leteltével, egyéb esetben ugyanis X összeggel többe fog kerülni a telefon. Erre most itt írja egy gyerek egy másik topikban, hogy ő ikon 200-zal, 18 hónap után hosszabbított, és semmi egyéb költsége nem volt, részletre vette a telefont. Hogy a frászba van ez akkor?
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz djculture #9375 üzenetére
Nem értem az érvelésedet. Az a különbség, hogy az egyik esetben a törvény szankcionálja, a másik esetben nem? Ezzel nem az analógiát cáfolod, csak a következményei között teszel különbséget.
Egyébként meg az éttermi példával csak annyi sántít, hogy a külföldiek valszeg egyedi "árajánlatot" kaptak. Ha mindenkire ugyanaz az ár vonatkozik, akkor nem hiszem, hogy őrizetbe vennének bárkit is ezért. Számodra nem egyértelmű, hogy itt csak a külföldieket húzták le?
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz CHIPman #9369 üzenetére
Na, örülök, hogy egyetértünk. Igen, hülyékből gazdagodik meg a világ. Ez igaz lehet vendéglátóegységekre, büfékre, lehúzós szórakozóhelyekre, méregdrága éjjel-nappalikra, csakhogy azért itt enyhén szólva is csillagászati különbség van egy fix díjcsomag és egy alkalmi szintű netezés között. Azt pedig nagyon jól tudják a szolgáltatók, hogy ilyen tarifa mellett csak nem hozzáértésből vagy emberi hülyeségből eredően, esetleg véletlenül veheti valaki igénybe a netet. Mintha sajnálnál 1500ft-ot az autópályára, a főút melletti benzinkútban meg 10 000ft lenne egy liter benzin... Ilyen eltérés még a tesco és a hilton étterme között sincs, ha meg akarsz inni egy üdítőt.
p.s. 100x 50 000 az csak 5 millió.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz CHIPman #9367 üzenetére
És az sem állja meg a helyét, hogy véleményem szerint egyértelmű lehúzás 300x-os áron adni az internetet a nem adatcsomaggal rendelkezőknek, összehasonlítva egy adatcsomaggal rendelkező személlyel? Most vonatkoztass már el a korábbi személy példájától, mert én nem erről beszéltem. Egyszerűen nem reális az, hogy 1 honlap ára mondjuk 1500ft legyen, ha nincs netcsomagod.
Igen, én is hülyének tartom azt a mai világban, akinek nincs legalább egy minimális adatcsomagja, aminél még túlforgalmazás sincs, az okostelefonja mellé, de akkor is.. Ez olyan, mintha mindenkinek menne az HBO, de minden odakapcsoláskor 1000ft-tal terhelnének meg, ha nincs amúgy HBO előfizetésed. Senki se gondolhatja komolyan, hogy bárki igénybevenné a mobilnet szolgáltatást 13ft/10kb-ért, amikor a T-nek 1500ft-ért olyan csomagja is van, amiben 100 órát beszélhetsz, 3 általad kiválasztott személlyel, +50MB, + nincs túlforgalmazási díj, + lebeszélheted a havidíj árát 15ft-ért hálózaton belül. Aki sajnál pár 100 ft-ot, az tuti nem fog ilyen tarifa mellett netezni, tehát egyértelmű, hogy a figyelmetlen vagy nem hozzáértő emberekről van szó, és ők szívják ezt be. Ezek olyan aránybeli különbségek, mintha 1 liter kóla 250ft lenne, de ha csak pohárral kérsz, amikor kedved szottyan, akkor minden korty 5000ft lenne, egy pohár pedig 20000ft lenne. (egy liter pedig valamivel több, mint 3 pohár, 70 000ft lenne, ami majdnem megfelel a 300x-os árnak, amiről beszéltem) Tény, hogy pár 100ft-ért elő lehet fizetni mobilnetre, és akkor nincs meglepi, és én magam is általában azt nézem hülyének, aki belefut ilyen zakókba, mert sajnál pár 100ft-ot mobilnetre, de ettől függetlenül ha nem tudsz egyetérteni abban, hogy összességében ez mennyire egy felháborító üzletpolitika a szolgáltató részéről, akkor fordulj orvoshoz... Nyilvánvaló, hogy nincs olyan ember, aki tisztában van mindennel, és így veszi igénybe ezt a szolgáltatást egy kis netezéshez. Kinek érné meg? Innentől kezdve pedig egyértelmű, hogy a hülyék gátlástalan átbaszásáról szól a dolog. Egy dolgot kell figyelembe venni: ha nincs adatcsomagod, 300x-os árat is fizethetsz 10kb-ért azzal szemben, akinek van. Ezen próbálkozz egy kicsit elgondolkodni.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Azért valljuk be, ez a netstart tarifa semmi mást nem szolgál, mint az óvatlan, nem hozzáértő emberek csúnya lehúzását. Egy weblap megnyitásával simán összejöhet annyi, mint bizonyos csomagok teljes havidíja. Most nem mennék bele abba, hogy ki a hibás, mindenesetre a díjazás ára annyira brutál, hogy a hülye is látja, hogy a figyelmetlen ügyfelek lehúzása a dolog célja. (Nyilván a másik két szolgáltató is megéri a pénzét...) Ha egy 500MB-os csomag 2000ft, akkor netstarttal 325x annyit fizet a júzer 10kb-onként, mintha go!net L-ben lenne. Hangalapú csomagoknál is vannak leforgalmazható, és fix perceket tartalmazó csomagok. Mi lenne, ha ott is ilyen különbözetek lennének? (Ráadásul ott szinte alig van eltérés.) Két külön dolog, hogy jogilag ki a hibás, a netstart díjszabása ettől függetlenül teljesen erkölcstelen és tisztességtelen, mert egy megrendelt (vagyis egy tetszőleges adatcsomag) vagy nem megrendelt (ez esetben a forgalom alapú netstart) szolgáltatás tarifái között akkor se lehet 324x-es eltérés.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz Mercutio_ #9266 üzenetére
Szerinted hány publikus díjcsomag van ma a szolgáltatóknál, ami mp alapú?
Egyetlen egy mobil se ír elő semmilyen kötelező díjcsomagot. Többet fizetsz, több árengedményt kapsz, ilyen egyszerű... Böngészd a honlapot, minden információt megtalálsz.
Hát, akkor Ph-n kell megvenni.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Jah, mert a világon mindenhol így megy... Mindenáron mobilnet? Vissza a 3210 irányába, vagy hogy gondoltad? A mobilnet a jövő, és nem úgy veszem észre, hogy az emberek kényszerítve éreznék magukat a mobilnet használatára.
Alternatív javaslat alatt ismételten konkrét tényeket vártam volna (más díjcsomag, más szolgáltató, más feltételek, stb) de ez ugyancsak elmaradt.
Egyébként eszem ágában sincs védeni a T-t, meg semelyik magyar szolgáltatót, de kritikával illetni valakit vagy valamit csak következetesen felépített érvekkel és némi hozzáértéssel lehet. Nálad egyiket se látom...
Egyébként meg ha nem lenne hűségszerződés (mint ahogy nem is kötelező, senki nincs belekényszerítve) akkor a készülékeket is teljes áron adná minden szolgáltató. Egyszerűen nem is értem, mi a problémád, de szerintem te se.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Nyilván annál több. De ezek a nagy csomagok eleve jobb feltételűek, mint a kicsik, tehát ezzel a logikával számolva, egy Médiamánia XS "fajsúlyát" tekintve nagyobb lehúzás, mint egy MM XL. (Rosszabb percdíj, kevesebb "grátisz" szolgáltatás, stb) Ezzel az erővel senkinek ne legyen semmilyen előfizetése, mert mind lehúzás. Hihetetlen, hogy milyen zöldségeket beszélsz, mert konkrétumokat még nem írtál, hogy milyen alternatív megoldást tudsz, amiben 2GB adatforgalom van, (ami már laptoppal is használható, alkalomadtán) szinte korlátlan sms, és közel 1000 perc 16 ezerért. És két év hűségért még egy ingyen 140 ezres telefon is. Halljuk az alternatív megoldást, ne csak az összeesküvés elméleteket...
i6 Silver
-
manchester85
veterán
"A bennefoglalt komplex szolgáltatásokat (SMS, mobilinternet, percdíj) nincs ember, aki egyszerre maximálisan kihasználná."
Nem is kell, ugyanis a csomag ára leforgalmazható, az sms a mobilnet és a mobil tv ezen felül "grátisz" szolgáltatás. Még mindig hülyeségeket beszélsz... (vagy már megint?)
i6 Silver
-
manchester85
veterán
A flottában 2 giga netet és mobil tv-t is kapsz ezért a pénzért? Nagyforgalmú, kényelmes embereknek szól. Egyébként ez a mp alapú marhaság is úgy fel van fújva. Ha beszélsz fél órát, abból hány lesz mp alapú? Mindig csak az utolsó perc, hurrá, ettől kell hanyatt esni?
i6 Silver
-
manchester85
veterán
"Aki kihasználja, az fizesse is meg érte két év alatt a 360000 jó magyar forintot"
Én nem tudom, hogy te milyen számítási szisztémát használtál, de nekem tök más számok jöttek ki:
24x 16000= 384 000ft
dominós ár= 140 000ft
különbözet= 244 000ft
Ez 24 hónapra visszaosztva pedig szinte pontosan 10000ft/hó.
Egyébként a számításaiddal csak az a probléma, hogy sem készülékárban, semmi díjcsomagban nem tudsz még csak hasonlót se mondani a konkurens szolgáltatóknál.
Ha vegyük azt, kifizeted a dominós árat, és mellé még havi 10k-t, akkor ezért az összegért van 800-900 perced, 1000sms-ed, 2 giga neted, 40 óra mobil tv-d. Ugye nem gondolod, hogy ennek a reális ára 10k? Tulajdonképpen a 16k is jó ár érte, és így számolva, tényleg ingyen van a telefon. Vagy mondj telefonvásárlás nélkül egy díjcsomagot, ami ugyanezt tudja, kevesebbért, mint 16k.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Sziasztok!
Küldtem egyik haveromnak egy mms-t, de nem tudta megnyitni, (valami kínai bóvli telefonja van) és azóta minden nap megérkezik neki délután az mms, amit továbbra se tud megnyitni természetesen. Létezhet, hogy ezért az mms-ért én minden nap fizetek?
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Én igen. Tanulok az állam pénzén, és 1500-ért hívom barátnőmet meg két legjobb haveromat szintén 100 óra erejéig. (Egyébként másokkal nem is nagyon beszélek.) Arról nem is beszélve, hogy még a havidíj árát is lebeszélhetem hálózaton belül. Na ki tudja, milyen csomagban vagyok?
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz ForRedGlory #8470 üzenetére
Ne aggódj, már hozzászoktunk. Viszont visszavehetnél az arcodból, nem szégyen, ha valakinek kevesebbet adott valamiből a jóisten, csak méltósággal kellene viselni...
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz Csakesz87 #8463 üzenetére
Nem, ugyanis a leírásban az is szerepel, hogy nem csak a Go!net L-re vállalsz 1 év hűséget, hanem valamilyen előfizetésre is. (Ez ugye nincs meghatározva, hisz ebben az opcióban tarifacsomagra vonatkozó hűség nincs.) Nem lehet valaki úgy előfizetéses egy mobillal, hogy hang alapú előfizetése nincs hozzá, csak adatcsomag. Ilyen max. laptopoknál, táblagépeknél lehet, ami logikus is, hisz elsősorban telefonokról beszélünk, aminek szerves része a telefonálás.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz Csakesz87 #8461 üzenetére
1990ft-ot, plusz a választott díjcsomag árát, mert ugye előfizetést díjcsomag nélkül nem lehet használni. Szóval, ha mondjuk egy eco díjcsomagban vagy, akkor havi 3850ft-tal számolhatsz minimum, de 3500 alatt semmiképp nem úszod meg havonta. (like+go!net L)
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Félsz, hogy túlléped a 100 órát? Mire használod, lelki segélyszolgálatra? A többi (1500ft) meg lebeszélhető, 100 hálón belüli sms-re és/ vagy percre. Minden, ami hálón kívül megy, az meg az 1500ft fölé megy. A kedvezményekkel egybevont csomagoknál a my t-mobile-ban nem találsz releváns egyenleglekérdezést. Erre van a készülékek hívásnaplója és sms számlálója.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Én megszabadultam tőle, legalábbis egy idore mindenkepp. Vettem egy omnia 7-et, bagoert (foleg, mert csak a kezdoreszletet fizettem ki, es a reszlet+ havidijjal ugyanannyi a szamlam (reszlet, like, go!net L) mint elotte (ikon200+ csaladbarat) ) es habar a rendszer kifejezetten buta, a telefon villamgyors, es a 3G/3Gs- hez kepest sokkal jobb a felbontas, a nagyobb kijelzorol nem is beszelve. 3Gs-t semmikepp ne vegyel. Egyelore meg vagyok elegedve, persze kompromisszumok itt is boven vannak. Csak az a durva, hogy az omnia 7 sebessegben lazan odaver az iPhone 4-nek, egy 3-ad annyiba kerulo telefon... Szoval annyit semmikepp nem er, mint amennyibe kerul, foleg ugy, hogy a megjelenes ota valtozatlan a UI, tehat 4 eve. Es akkor egyfolytaban azt olvasom, hogy laggol a 4 az ujabb fw-eken... Na elmennek a...
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Még szép! Hova adnák drágábban? Ez is már a pofátlanság teteje. Egyébként szerintem a fehér nem lesz annyira kelendő (a korábbi modelleknél se volt, pedig ott még jól is nézett ki, ebben a kialakításban a fehér viszont szerintem ronda) remélem, rajtuk marad az összes. Abszurd, hogy ennyibe kerüljön egy 1 éves modell. Tőlem lilára is festhetik. Arra vagyok kíváncsi, mi lesz, mikor int majd az Apple, hogy x időn belül ki kell vezetni a 3GS-t. Fog még az 29 990ft-ba kerülni ikon 200-zal, ahogy anno ez a 3G-nél is volt. A fehér 4-es meg ennyiért bukás lesz, remélem jó sokat kapnak.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Miért? Mindkét helyre be kellett írnom, éreztem, hogy ez mindkét topikban megállja a helyét. Komolyan mondom, ez totál szánalmas. Ráférne most már az Apple-re meg az önelégült szolgáltatókra is egy komoly kereslet visszaesés. Egyrészt a konkurencia nincs annyira lemaradva (vagy bizonyos esetben semennyire) másrészt az évről évre növekedő hype-ból adódóan elpofátlanodott a T. Magyarán árban egyre inkább közelíteni kéne az iPhone-nak és a többi csúcstelónak, ehhez képest egyre távolodnak. Persze, ezt csak Magyarországon lehet megtenni, az USA-ban csak a legelső iPhone volt túlárazva, nálunk meg most kezd elszaladni a ló... A végtelenségig nem lehet hülyének nézni az embereket.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Na, most nézem, milyen komoly áresésen esett át az iPhone 4. Ikon 200-zal már csak 115 ezer, a korábbi 118-hoz képest. Humorérzék az van a T-nél, az tuti.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz kacsaesokos #7968 üzenetére
"Biztos, hogy nem lesz árcsökkenés"
Azért nem jelentenék ki csak úgy dolgokat axiómaként, amik mögöttes tartalom nélkül, szubjektív véleményt takarnak. Ha csúszik az iPhone 5, márpedig a hírek nagyon erről szólnak, akkor év vége előtt nem nagyon lesz itt új iPhone. És bár a legtöbb iPhone (apple) fan mérhetetlenül ostoba, annyi eszük mindenképp van (annak a rétegnek, akinek teljesen mind1, mennyiért és mit kapnak, és akik nem következetes érvek alapján szeretik az iPhone-t, csak úgy divatból) hogy sznobizmusból adódóan ne egy 1 éves telefont vegyenek meg. Tehát nem látom a 10 hónapos iPhone 4 célközönségét 120 ezerért ikon 200-zal. És az iPhone 5 hazai bevezetéséig lehet ez még egy 1,5 éves, vagy akár 3 hó híján 2 éves telefon is. Na most tudjuk jól, hogy az emberi hülyeség határtalan, (nem azért, mert iPhone 4-et akar venni valaki, hanem azért, mert egyszerűen egy irreális összeget is képes kifizetni egy zsarnokoskodó szolgáltatónak egy használati termékért) de azért a népnek cirkusz és show kell. Lehet, hogy ha nem lett volna hűségidőm, egy jó napomban én is elmentem volna a nyitásra, és 120-ért megveszem ikon 200-zal. De ez már nyitáskor is drága volt, most pedig már egyenesen nevetséges, így a nyár közeledtével. Most már a webshop se fogy ki 1 nap alatt, meglepődnék, ha ezzel az árral ezt még év végéig, esetleg jövő márciusig el lehetne húzni... Ezt már a Zimány Linda félékkel se lehet megetetni, mindenestre a T-nek iszonyú vastag a pofáján a bőr. 60-ért vettem 2 éve májusban egy iPhone 3G-t. Most a megfelelő modell ennek a duplája? Hol élnek ezek? És még 7-8 hónapig ennyiért adni? Kizártnak tartom.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Sziasztok!
Omnia 7-et like díjcsomaggal webshopból nem lehet venni?
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Természetesen nem. Viszont a következőek az én érveim:
a like csomaggal három bármilyen T-s számot ingyen hívhatok, semmilyen csoportba nem kell tartozniuk. Ennyire ugyanis nem vagyok hatással az ismerőseimre, ellenben kb. fel tudok sorolni 3 olyan számot hálózaton belül, akiket gyakran hívok. Van egy kis különbség a csoporton belüli és a hálózaton belüli között. Egészen pontosan, óriási.
Ha jól látom, az 500ft nem lebeszélhető. az 1500 viszont igen, még ha hálózaton belül is.
A like nincs korhoz kötve, egyetemre pedig semmilyen korosztálynak nem szégyen járnia.
A like-ban van 50MB net is, ami bár nem sok, de nincs túlforgalmazási díj, ingyen pedig nem rossz.
A hálózaton belüli perc- és sms díj 10ft-tal olcsóbb (25-->15), más hálózatba pedig ugyanannyi.
Szóval a drágább havidíjért olcsóbb percdíj, ingyen net, leforgalmazható havidíj és hálózaton belüli 6000 ingyen perc van 3 személyre, ami enyhén szólva nagyobb szabadság, mint csoporton belül ingyen beszélgetni.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Amíg azt hitted, minden irányba lebeszélhető, addig se volt jó. Leírtuk többen is, hogy 1000ft-ot fizetünk/sim, hogy a párunkkal telefonáljunk, ami szintén jó ajánlat, mert a vodánál nincs ilyen lehetőség. (Már ahhoz is komoly feltételeknek kell teljesülnie a vodánál, hogy 1000ft/simért két ember 1000 percet beszélhessen havonta, ami nem feltétlenül elég, szemben a 6000 perccel, amit garantáltan nem lépünk túl...) Bírom, hogy jól érvelsz, és elfogadod az ellenérveket is, kár, hogy egyik se teljesül nálad. (Még mindig várok egy publikus csomagot, hasonló árért, jobb feltételekkel...) Mert ugye az, hogy mi jó, és mi rossz, az viszonyítás kérdése, te pedig eddig még semmihez nem viszonyítottál a saját igényeiden túl, ami önmagában nem épp egy jó vitaalap.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Azért azt remélem végiggondoltad, hogy egy 1500ft-os havidíjról beszélünk, amiben van 6100 hálózaton belüli perc, amiből 6000 perc (akármilyen feltétellel is vegyük, de ez egy elképesztő szám ennyi pénzért) 3 személyre van elosztva, a maradék 100 perc pedig szabadon, de szintén hálózaton belül, ezen felül még 50MB túlforgalmazási díjtól mentes adatcsomag is van. (Azt meg nem igazán értem, milyen 20ft-ról meg 75 percről beszélsz, hisz az 1500ft csak hálózaton belül forgalmazható le, ahol 15ft a percdíj.)
Mondj már egy lakossági díjcsomagot, ami mp alapú... Flottákon belül is legtöbb esetben nem a teljes havidíj forgalmazható le. Maradjunk annyiban, hogy ez egy kurva jó díjcsomag, te meg ékes példája vagy a "kisujjamat nyújtom..." szólásnak. Ez egy jó csomag, pont. De cáfolhatsz, ha tudsz jobbat, vagy akár hasonlót.
Barátnőmmel 1000-1000ft-ot fizetünk azért, hogy ingyen beszélhessünk. Itt ez most egy teljes díjcsomaggal kiváltható, 1500-ért. Még csak ehhez hasonlóan jó csomag sincs ma Magyarországon a 3 szolgáltatónál, tehát nem igazán értem a problémázást.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Szerintem nincs korosztályi megkötés, hisz a felsőoktatás sincs korosztályhoz kötve. 1500ft-os havidíj, és 3 emberrel ingyen beszélhetsz összesen 100 órát? 15ft-os hálózaton belüli percdíj? Na ne szórakozzunk már, ez szerintem bőven elég jó annyira, hogy ne kelljen elégedetlenkedni.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Nem az enyém. Az amúgy csak a kötbér, arra még 10k a függetlenítés. (Persze még így is megérné.)
"Például márciust leszámítva szinte sosem volt WebShop készlet a 16GB-osból, mert eddig annyi volt az előrendelés, hogy sokszor ha jött is készlet, elvitték az előrendelések. Szóval ha ennyiért is viszik, akkor miért csökkenne az ár?"
Ja, csak mondjuk nem tudjuk, mi számít készletnek. Ha 2-esével töltik fel a webshopot, aztán folyton pár nap alatt ki is fogy, akkor azt nem nevezném túlkeresletnek. Inkább alulkínálatnak, vagy inkább mesterséges visszaszorításnak...
Egy szó, mint 100, mivel még a 2 évem se járt se, még kötbért is kéne fizetnem, szóval nem is tudom, 140 körül talán meg is vehetném két év ikonra az iPhone 4-et, ami lassan már csak másodmodell lesz. Jelenleg a következő lehetőségeket látom magam előtt:
1. Aláírok valamikor megint a T-hez 120 ezerért ikon 200-zal (i4-re semmiképp, esetleg i5-re , de kevés esély, mert ez az ár már-már az önérzetemet sérti, és ki tudja, hol áll meg. )
2. Kihúzom 1 évig, és ingyen is megkaphatom, amit akkor már 10k-ért függetleníttethetek. Jobb megoldásnak tűnik, mint most 120-ért megkapni, és 2013 tavaszáig lekötni magam.
3. Nem függetleníttetem, átmegyek a vodához, és ez esetben nem kell a vásárlást követően 1 évet várnom, és másodmodellt kapnom, hanem mondjuk én magam fizetem ki azt az árat, amilyen kategóriában apám aláír az aktuális modellért. Megmarad a teljes szabadságom, és magasabb kategória szerint vehetek készüléket, akár évente.
Te is úgy látod, hogy a 3. verzió a legjobb?
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
1430!
iPhone árcsökkenésre nincs valami esély mostanában, ha már úgyis belsős vagy? Csak azért kérdem, mert gyakorlatilag 1,5 éve ugyanannyi a 3GS ára (aki kicsit is jártas műszaki cuccok terén, annak ez egy felfoghatatlan szám) az iPhone 4-é pedig a bevezetés óta nem változott, és a 120 ezret nem mondanám épp barátinak.
2009-ben az aktuális csúcsmodell 3GS 16GB-tal még 80k - 40k volt ikon 200/400-ban. Ez másfél évvel később, kifutó modellként, fele annyi tárhellyel ugyanannyi most.
2011-ben a lassan 10 hónapos iPhone 4 120 ezer ikon 200-zal, és 80 ezer 400-zal. Két hónap híján két éve vettem az iPhone 3G-met (tehát egy közel azonos státuszban levő készüléket, mint most a 4-es) 60 ezerért, vagyis fele ennyiért. Ikon 400-zal meg ha jól emlékszem, 28 ezer volt (70%-kal olcsóbb).
Szóval az érdekelne, hogy érdemes-e még számítani valamire (vártam a karácsony, az újévet, de semmi, megingathatatlanul beállt ez az ár) a közeljövőben, vagy nyugodtan átmehetek a vodafone-hoz? Tény, hogy az árak ott se jelentősen jobbak, a csomagok (főleg a nagyobbak) meg egységesen szarabbak, mint mondjuk a T-s médiamániák, de ott pl. faterom évente vehet új készüléket, még akkor is, ha 2 év tarifahűséget ír alá. És mivel neki az ikon 400/ MML árkategória az optimális, így inkább megvenném 40 ezerrel olcsóbban a vodánál, amit akár minden évben megtehetek.
Szóval te hogy látod, van még esély, és a marketingosztály felébred álomországból, vagy jön majd az iPhone 5 140 ezerért ikon 200-ban, és 120 ezerért ikon 400-ban...
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Csak kérdés, mit értünk kereslet alatt. Mert oké, hogy előrendelés, meg várni kell, meg 1 nap alatt kifogynak a készletek, de minden szubjektív. Ha 2-esével töltik fel a webshopot, és utána jelenik meg az előrendelés gomb, akkor nem a kereslet nagy, hanem a készlet kicsi. Aztán persze lehet ezzel manipulálni a népet...
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Ott a pont. De ott nem rólam van szó, itt meg igen. Én továbbra is T-s vagyok, és szeptemberben/októberben új készülék után néznék. Viszont a jelenlegi állapot tarthatatlan. Eddig minden modell ára emelkedett, ha lesz pofájuk a jelenlegi ára fölé behozni a következő modellt, komolyan mondom, nagyon dühös leszek. 2 év tarifahűséggel elvárná az ember, hogy megálljon 5 számjegynél az összeg...legalább fél évvel a bevezetés után...Azért az, hogy 2009 novemberében 80k volt a 3GS 16GB ikon 200-zal, 2011 márciusában meg 78k a 8 gigás, az eléggé komikus szerintem.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Ez akkor is szánalmas... 2 éve a 3G-met 60k-ért vettem ikon 200-ban. A lassan ugyanolyan státuszba kerülő iPhone 4 pedig jelenleg ennek a duplája... Azért azt nem mondanám, hogy nincs konkurencia, bár való igaz, hogy a legtöbb a csomag esetében nincs. A legkisebb csomagokban viszont van (smart 200- ikon 200). Olcsóbb készülékár, drágább havidíj, de mindenhova sms. Ez nagyjából egál. A többinél természetesen nincs, ezt aláírom. Mindenesetre kicsit pofátlan már ez az árszabás, az a véleményem. Ha így halad a tendencia (a következő modell 20-40k-val több az előzőnél) akkor elérjük a független készülékárat egy 2 év tarifahűségre szóló előfizetéssel. Remélem azért lassan belátja a T, hogy műszaki cuccokról beszélünk, nem kőolajról, vagyis az emelkedést lassan meg kéne állítani...
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Lassan jó volna látni már valami elmozdulást iPhone árak tekintetében. A 3GS ára közel másfél éve ugyanannyi, a 4 ára pedig a bevezetése óta nem változott. (40k-val drágább, mint az 1 évvel korábbi csúcsmodellé) Ez szinte röhej már, hogy a friss csúcsmodell (3GS 16GB) 2009 novemberében annyiba kerül, mint a lassan 2 éves kifutó 8 gigás változat. Az meg, hogy az aktuális csúcsmodell 40 ezerrel drágábban nyit, és 3 hónappal az új bemutatása előtt is tartja ezt az árat, az szintén botrányos. Kezd nagyon elszállni a T...
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Pedig iPhone 4 téren igazán jöhetne már valami akció. Régóta követem figyelemmel az árlistát (mondhatni a 3G megjelenése óta), de ilyen sokba iPhone még nem került. Tavaly karácsonykor 20k-val lejjebb mentek az árak, és ráadásul akkor csak 100k, 63k áron nyitott a 3GS. Most egy szűk 20k-val drágábban nyitott, és áresés sem volt... Szeptemberben már 140-ért jön be ikon 200-zal az iPhone5? 2 év tarifamegtartással ezek elég beteg árak, és mondhatni a 3GS is rosszabb feltétellel kapható idén, kifutó modellként, mint tavaly frissen, puhán ropogósan, mert csupán 2 ezer ft-tal került többe az akkori csúcsmodell, dupla annyi memóriával, mint most a kifutó...
i6 Silver
-
manchester85
veterán
válasz ЯΞNΞGΔT #6982 üzenetére
Akkor vedd meg a speedshopnál 160 ezerért. A készülék árkedvezményt nem azért adja a szolgáltató, hogy te 0 havi forgalommal boldogan használhasd.
i6 Silver
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest