- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sifarr
senior tag
válasz
q13579 #12073 üzenetére
Nyugi! Jön a többi is.
Nekik is emelkedik az ÁFA és van külön adó.
+ Voda emel, mert a referencia tarifát emelni kell a tesco mobilhoz.
+ Telenor meg folyamatosan ügyfeleket veszít.És emiatt pl az Ikonosokat +12%-kal büntetik.
Akinek van pénze iphonera, legyen tarifára is.És nézzétek meg, hogy az egyéb tarifacsomagoknál nincs ekkora mértékű növekedés. Átlagosan 5%... Ezt sem igazán értem.
Azt is nézd meg, hogy a Paletták, a Fun, a Like lényegében csak ÁFÁ-val emelkednek. Ez jelzi a T stratégiáját. A komplex szolgáltatást vásárlók előnyt élveznek. A publikus használók körében ők a fő, a stratégiai célcsoport.Egyszerűen nem értem, hogy ez jogilag hogyan állja meg a helyét. Főleg úgy, hogy még figyelmeztetnek is rá, hogy nem mondhatod fel a szerződést... Holott a szerződésben senki nem beszélt 12%-os emelésről.
Pedig minden világos és érthető.
A telekommunikációs szerződések (publikusak) ugyanúgy kiegyensúlyozatlanok (nem egyenrangúak a felek jogai), mint a banki szerződések esetében.
Csak itt nem várható állami közbelépés, mert ezekből nem keletkezhet olyan társadalmi válság, mint a lakáshitelekből.Pedig az igazi verseny érdekében (publikus viszonylatban) itt sem ártani némi állami intézkedés.
Mondjuk ilyenek:
1.) Lockos készülékek forgalmazásának és a készülékhűség betiltása.2.) Tarifahűség esetében lejáratig a szolgáltató nem emelhet a nettó díjakon.
3.) Nem publikus tarifák betiltása.
3/a) Mert - csak egy példa -, ha ezek önköltség alattiak (nem azok), akkor a "veszteséget" a publikusból finanszírozza, ami a publikus használók megkárosítása.
3/b) Számszakilag nem alátámasztható, hogy a publikus tarifák nagyobb önköltsége indokolja a többszörös díjat.
3/b) A parlamenti pártoknak vannak nem publikus tarifacsomagjai. Legnagyobbaknak biztos. Ennek léte kimeríti az erkölcsi korrupció kritériumait. Mert mindenkinek kínálhatnának nem publikust a szolgáltatók csak éppen a pártoknak nem.
Na, ezért nem lesz változás. -
sifarr
senior tag
válasz
Totheground #9587 üzenetére
Ha az előfizetésed 2010. július 1-e előtti (és már akkor volt net csomag is a számodon), akkor a T-nek aktiválnia kellett a számodra egy EU-s limit szolgáltatást.
Lásd limtTehát, ha EU országban voltál és korábban nem kapcsoltad ki ezt a limit szolgáltatást, akkor kizárt egy ekkora számlát csinálni.
Persze, ha nem EU-s ország volt, ha 2010. július után rendeltél netet, ha kikapcsoltad ezt a limitet, akkor ... részvétem.
-
sifarr
senior tag
Ha van két előfizetésem, egy folyószámlán, egy like, és egy eco, az eco-n van hűség, a likeon nincs, akkor a leírtak értelmében, az eco-t átválthatnám fun-ra, igaz? Mivel tarifahűség nincs rajta, és van másik számom folyószámlán.
Szerintem nem.
Azért nem, mert tarifahűséged ugyan nincs, de készülék van.
Készülékhűség esetében lehet díjcsomagot váltani, csak kisebb havidíjúra nem.
Márpedig az ECO (1890) > Fun (1600). -
sifarr
senior tag
Amíg sifarr meg nem találta ezt a díjszabás megjegyzést, azt mondtam volna, hogy meglévő előfizetéses hívószámok esetében csak MIX-ről lehet átváltani (ha van mellette másik előfizetés, ami az "anyakártya" lehet). A Call Center folyamat így is szól, de ez bizonyára a technikai oldala miatt van.
Mint Dave1984 dühöngéséből láthatod, még az ügyfélszolgálatosoknak sem egyértelmű a Fun díjcsomagra váltás összes lehetősége.A gondot a 2.2.3. pontnál olvasható kitétel okozhatja: A díjcsomag kizárólag Mix termékkel vehető igénybe.
Na ezt kellett volna sokkal szabatosabban megfogalmazni, ha a T célja valóban az volt, hogy csak MIX postpadet lehessen átváltani Fun-ra.
Ez a mondat és a 9-es megjegyzés viszont nem zárja ki, hogy bármely előfizetés Funra váltható legyen. Főleg akkor, ha dominoról is lehet. Ami szintén sim-cserével jár, mint írtad.Dave1984 már csak azért is joggal dühös, mert (értelmezési) vitás esetekben a fogyasztó javára kell értelmezni a díjszabást. Ezt még a hatóságok is komolyan veszik. És joggal, hiszen a szolgáltatónak kell egyértelműen fogalmaznia.
Szóval itt a kérdés: ki válthat a fun-ra?
Kinek van igaza? 1430-nak vagy 1430-nak?Egyébként van pár értelmetlen, csak fogyasztót bosszantó húzása a T-nek. Pl. az, amit írtál is: regulár díjcsomagokból MIX-re váltás "nem támogatott" folyamat.
Miért nem? Mi értelme van főleg a számhordozás korában ilyen könnyen és garantáltan áthidalható "akadálynak"? Miért ne válthatna az előfizető arra a csomagra, ami neki jó? Egy sim-csere megspórolásáért? A számhordozás és vissza több macera és több költség. Vagy jobb elveszteni egy előfizetőt?A fun szerintem jó csomag. Miért kell már az indulásnál elrontani?
Jó, tudom, nem te tehetsz róla! -
sifarr
senior tag
válasz
Dave1984 #8202 üzenetére
Ez nem igaz.Ma beszéltem a 1430al.3 előfizum van,ebből 2 aranykártyás.A 3.at (Eco) szerettem volna mixbe átváltani,de mint megtudtam,csak mixdíjcsomagból lehet átváltani,illetve Dominós kártyáról,de ugye sima előfizuról nem lehet csak úgy mixre váltani
Nem lehet, hogy csak félreértettétek egymást a call centeres 1430-mal?
Ugyanis telefonon biztosan nem lehet váltani előfizuról funra. SIM-cserével jár.Ha azt mondta 1430, hogy semmiképp se lehet, akkor nem tudom.
Mindenesetre a mobilarenás 1430 is elismerte, hogy a 9-es megjegyzés alapján "joggal lehet kérni".Mondtam én, hogy a díjszabást közérthetőbben kellene ...
-
sifarr
senior tag
Meglévő előfizetést nem lehet átváltani, csak mellé lehet igényleni.
Idézek a díjszabás 9-es megjegyzéséből:
- ha a Magyar Telekom előfizetőnek van egy meglévő előfizetése ugyanazon a folyószámlán, lehetősége van azt Fun Aranytárskártya díjcsomagra módosítani.
Tehát lehet. -
sifarr
senior tag
Persze, megoldható csak épp az előfizetésedet elég nehéz úgy átváltani, ha a vállalt hűségidőn belül vagy,
Tarifahűség esetében így van. Ha csak készülék hűség, akkor esetleg van lehetőség. De csak magasabb havidíjú előfizetésre.
Hűség idős esetekkel nem érdemes foglalkozni. Arra egy ökölszabály az érvényes: ne ugrálj, fizess!... plusz az átváltás sincs ingyen.
Nem olyan vészes! Azt hiszem olyan 3 ezer forint, amiből csak kb. 1 ezer ami nem lebeszélhető. A hívószám a legtöbb embernek ennyit megér. -
sifarr
senior tag
... sehol sincs kikötve, hogy csak új előfizetésként lehet igénybe venni mint a Like -nál.
Azért Like-ra át lehet váltani az érintetteknek más előfizetésről is, hogy a számot megőrizhesség. Igaz, kicsit macerás.
Az előfizetést át kell váltani dominora és a dominot már lehet Like-ra váltani.Ha nem akarnák még se ezt engedni (bár nem hiszem), akkor számhordozás bárhova és 1 hónap múlva a régi szám is új előfizetésnek minősül.
-
sifarr
senior tag
Akkor most Des1gnR válthat Fun-ra vagy sem?
Ahogy tjb007 írta, ha nincs hűsége, akkor lehetne. De ugye van neki.Vagy csak akkor, ha van vezetékes telefonja, illetve másik T-s havidíjas előfizetése?
Ha nem lenne hűsége, akkor kellene neki - ahogy kérdezed - vagy egy vezetékes vagy egy másik mobilelőfizetés a nevén.És akkor Domino-ból hogyan lehet Fun, minden egyéb nélkül?
Úgy, hogy a T a Fun esetében ezt megengedi.Persze csak akkor, ha a dominon kívül van egy másik vezetékes vagy mobil a domino tulaj nevén.
Én milyen feltételekkel válthatnék Fun-ra?
Ha van egy vezetékesed, akkor a mobilelőfizetésedet tetesd át a vezetékes előfizetés folyószámlájára. És utána már átválthatod.
Ha 2 mobilelőfizetésed van ugyanazon a T-Mobilos folyószámlán, akkor az egyiket átválthatod Fun csomagra.
Ha dominost akarsz átváltani, akkor hasonló az eljárás. átváltod előfizetésre (postpaid), ráteteted a meglevő előfizetés folyószámlájára és utána Fun-ra váltod.Én ezt olvasom ki a 9-es pontból. Persze majd jön 1430 és meglehet, cáfol.
Mert azért a 9-est is lehetett volna egyszerűbben, közérthetőbben, szájbarágósabban megfogalmazni, de ...
Akkor nem lenne munkájuk az ügyfélszolgálatosoknak. -
sifarr
senior tag
Nos. Kaptunk egy 9. pontot is. De tegyem hozzá semmivel nem lettem értelmesebb.
Már miért nem? Hiszen most már minden világos - nekem lett igazam.Ahogy 1430 írta, a Fun a fiatalokat célozza meg, ahogy Like is. A kettő együtt a djuice konkurenciája.
Csak a Like az egyetemisták szűk csoportját önálló előfizetésként.
A Fun viszont elsősorban a fiatalabb korosztályt és "apukáit".
Ha az apuka T előfizető (lehet vezetékes is mobil nélkül), akkor olcsóbb percdíjas előfizetést vehet a (egy) gyereknek, mint a Dominosok. Ha ráadásul aranykártyás, akkor több gyereknek is. Az előfizetési díjak pedig apuka számlájáról vonódnak. A túl használatot már rátöltheti a gyerek is a zsebpénzéből.De szól a mobiltalan vezetékes előfizetőknek is korhatár nélkül. Előfizethet egy alacsony havidíjú mobilra. Egy Hoppá díjcsomag mellé a Fun egy jó kiegészítés lehet.
Mindkét esetben a vezetékes felé azért van a nyitás, hogy ne adják le a vezetékes telefont.
A 9-es pont lényegében ezeket a hozzájutási feltételeket írja le. És azt, hogy mikor veszti el valaki a jogosultságát.
Pl. ha több Fun előfizetése van, de elveszti az aranykártya jogosultságát (keveset költött),akkor csak 1 maradhat a több Fun előfizetésből. és hasonlók. -
sifarr
senior tag
Szerintem meg az egész mondat nagyon értelmetlenül van megfogalmazva...
Nem csak szerinted ...Majd jön 1430 és rendet tesz köztünk...
Ez is igaz.
De a rendrakáshoz a 3x oldalas díjszabást fogja figyelembe venni.
Az lesz a döntő, hogy a jelenlegi díjszabás 7-es megjegyzése vonatkozik-e az új díjcsomagra. Ugyanis az aranytárskártyák hozzáférhetőségét ezekben (7-es, 8-as) szabályozzák.
Ezek pedig jelenleg az én értelmezésemet erősítik. -
sifarr
senior tag
Ebben a percdíj és az is benne van, hogy nyugodtan igénybe tudod venni!
Des1gnR ECO-ról szeretne váltani. Ez pedig önmagában nem megy a biztatásod ellenére sem - szerintem.
Ugyanis ez aranytárskártyának lett meghirdetve. Tehát logikusan meglevő előfizetés mellé lehet igénybe venni., második előfizetésként.
A díjcsomag igénybe vételére valamennyi lakossági aktív, nem társkártya típusú előfizetéssel rendelkező Magyar Telekom előfizető jogosult.
Ez a mondat csak annyit jelent, hogy a meglevő előfizetésnek - amihez igénylik a társkártyát - nem kell aranykártyásnak lennie.Szóval szerintem így kell érteni. De a részletes díjszabásból majd kiderül, hogy melyikünknek van igaza.
-
sifarr
senior tag
Mivel ez egy teljesen új szolgáltatás volt (műszakilag értem), gondolom így kellett egy teljesen új "körzetszám" is neki, ..
Nem csak és nem elsősorban műszaki, technológiai okokból kellett a 60-as mellett a 30-as körzetszám.
Az analóg (60) és a gsm (30) rendszert két külön cég szolgáltatta a párhuzamos működés ideje alatt. Bár a tulajdonos ugyanaz volt.
A körzetszám megkülönböztetés azért kellett (30 és 60), mert ugyanazt a körzetszámot két cég közösen nem használhatta. Számhordozás pedig akkor még sem jogilag, sem technológiailag nem volt. -
sifarr
senior tag
Bocs, de én a feltett kérdésre válaszoltam.
Miért lett a 06 60-as hívószámokból 30-as annak idején?
A kérdés nem analóg digitális átállásra, hanem a telszámok változásának okára vonatkozott.Erre írtam azt, hogy nem minden 60-asból lett 30-as, csak azokból, akik átmentek a westel900-hoz és kérték.
-
sifarr
senior tag
válasz
albiosz #7036 üzenetére
Nem egészen a 60-asokból lett 30-as.
Amikor a Westel az analóg mobilszolgáltatást beszüntette, akkor a 60-as körzetszámot is visszaadta.
Azok az analóg westelesek, akik átmentek a Westel900-hoz (gsm), azok új, 30-as körzetszámmal megkaphatták a régi, 60-as számukat. Nekik így csak a körzetszám változott a telefonszámukban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen TV-t vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EAFC 25
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óvodások homokozója
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Komplett új gép eladó Ryzen5 8400F nettó áron!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest