- Az Oppo is rápróbál a kompakt csúcskategóriára
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Folytatást kapott a Nubia különleges, zenei mobilja
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phoebe
tag
válasz petrelli86 #194 üzenetére
Köszönöm. Budapesten keresek.
-
IB
csendes tag
Asszem a CMOS hibája...
Esetleg ha valakinek volna egy WINBOND w39v080fapz EPROM-ja (felprogramozva, vagy egy EPROM égetője).
Lehet hogy segítene rajtam.Az ördög vigye el...
-
IB
csendes tag
Sziasztok alaplapjavításra keresnék embert !!!
Adott egy Abit AW9D-MAX deszka a következő jelenséggel.
Hónapokig úgy működött hogy kikapcsolás után elvesztette a biosz beállításokat. Először csak elem problémára gyanakodtam, de csere után se változott. Egyszer egy hetes kikapcs után végképp feladta a harcot, méghozzá azzal az új jelenséggel hogy elindul de az alapbeállításokra visszaállt + nem lehet belépni a biosba. (dos prompt villog) (videokari, mem, HDD tesztelve) Valószínüleg a bios halt meg (W39V080FAPZ) Persze épp átcsúszott a garis időn. Nos innentől szívás van...
Hát erre a problémára keresnék okos hozzászólásokat vagy egy szakit aki megoldja nekem a hibát.
Ha lehet SOS...Az ördög vigye el...
-
Yutani
nagyúr
Szakember Urak,
Ki vállal mostanában kondicserét BP-en alaplapon, VGA-n, tápban? Olyan ember kellene, akit viszonylag rugalmasan el lehet érni, hétköznap délután, lehetőleg Dél-Pesten vagy a Boráros téren!
#tarcsad
-
Phoebe
tag
Van egy sima, orosz pákám és egy kontakthibás hordozható gépem. A gép régi és a tápellátásos dugónál nem stimmel valami. Az lenne a tt. kérdésem, hogy ilyesmit mennyiért forrasztananak? Ha több ezer forint, akkor bátorítás kell, hogy nekiálljak magam.
-
gefffry
aktív tag
válasz petrelli86 #189 üzenetére
Pontosabban micro code frissítés kell neki, nem szimpla bios frissítés.
-
bvvitya
aktív tag
Tudna nekem segíteni abban hogy a következő hibaüzenetet és F1 lenyomásával való indítást hogyan tudom kikerülni hogy normálisan induljon a gép.
Van nekem egy D1931 lapom A házra ez van írva model: FHD-D1931
A bios:
Phoneix cME FristBIOS Desktop Pro
V 5.00 R1.12.1931Ebben csücsül egy Intel Celeron D360 3,46GHZ proci
HIBAÜZENET:
Patch for installed CPU not loaded. Please run the Bios flash update diskette.Minden indításkor kell nyomnom egy F1-et a hibaüzenet után és onnantól tökéletesen működik.
De ez engem nagyon idegesít mit lehet tenni és milyen módon.Segítséget előre is köszönöm!!!
*** Redőny motorok listaártól ólcsóbban! ***
-
hehe23
tag
helló. nem tudom jó helyre írok-e, de volna egy problémám.
logitech mx620 egerem van, (lézeres, vezetéknélküli) és valószínűleg belefolyt gyümölcslé az oldalán a jobbgombnál. és azóta rohadtul felgyorsult a kurzor, akárhogy állítom a szoftverben, nem tudok vele mit kezdeni.
kérlek, akinek volt hasonló tapasztalata vagy van valami tudása ez ügyben, az segítsen, hogy mi a rákot kezdjek én most? -
monti20
tag
Haly!
Van egy kis gondom a géppel, nem is kicsi... Csak netezek a mostani gépemmel és folyamatosan vagy újra indul vagy leáll magától és már nagyon bosszantó a dolog! Mi lehet a gond szerintetek?
Én a procira gyanakszom, mert 73-75C alá nem igazán megy és ha 3-4 lap van megnyitva Mozilla-val akkor már 82-86C között van a hőmérséklet. És ilyenkor áll le vagy jobb esetben újraindul.
Még egy kisebb gond van amit nem értek. Ha az USB portba bedugok vmit vagy kihúzom, akkor szintén újra indul magától a gép. Ez miért van??Köszi előre is a segítséget!
NeSszeeeE!!!!! :)
-
usane
csendes tag
Hello!
Engem az érdekelne foglalkozik e valaki lga775 tok cseréjével.
x x x
-
tremor
tag
úgy néz ki elvállalták a javítást...
[ Szerkesztve ]
Debuggolást vállalok,,házhoz megyek,,,
-
tremor
tag
Ja igen sajnos 20-30-perc után kékhalál ..
-
tremor
tag
7800GTX kártya felbootol rendesen az xp ezután sürű időkőzönként szinek szétfolynak ronda lessz a kép. Tisztítás,átnézés ,másik gép,már volt,mi lehet?
-
NightFish
tag
sziasztok!
most raktam össze egy új belépőszintű core 2 duo configot de sajna meg se nyikkan...csak világít tovább a táp az alaplaon és nem történik semmi
már 684751szer megnéztem hogy minden a helyén van-e hogy mindet jó helyre dugtam e meg ugye van néhány alaktrész amit eddig is használtam tehát jónak kell lenniük...
mindegy a lényeg az hogy ki tudna elvállalni egy hibakeresést? kb 95 % hogy proci vagy ram az alaplap ugyanis vadi új a boltból...a tápot meg már teszteltem
tehát csak meg kéne találni nem feltétlen megszerelni...ha valaki ilyen személynek érzi magát az írjon rám...vagy tud szervízt ahol tisztességesen bánnak az alaktrészekkel és nem csillagászati arakon az se habozzon szólni
előre is köszönöm
Üdv.The Show Must Go On ...
-
ricsi99
addikt
Üdv
Hoztak hozzám 1 régebbi 1,2 es duronos notit.
Az vele a probléma hogy bios után amikor valami ide/floppy eszközhöz nyul akkor lefagy... van valaki aki ennek vállalná a javitásást? ha igen privi plsEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Hack3er
őstag
Lenne egy hatalmas kérdésem, van egy 8600GTS vga, az a baja hogy nem ad képet semyelyik dvi foglalat sem, de viszont windowsba belép mert hallom a win indítási hangot.
Valami megoldás van amivel működésre lehetne bírni a dvi-okat?
-
Konfigos
őstag
Vicces lesz mégse az.
Mit lehet tenni egy lehugyozott alaplappal?Macska volt a tettes.Nem egy 5k-s lapról lenne szó hanem egy 25k-s lapról am2 790gx Biostar hogy pontos legyek.
Történet röviden: új lapot vásároltam ezt feldobtam apróra ahol el is kel nem is olyan sok idő alatt majd miután postáztam a vevőnek nála már nem működött.Természetesen a pénzt visszafizettem neki és visszkaptam a lapot és elkezdtem vizsgálni hogy mibaja lehet mivel én elötte 2nappal kiprobáltam a lapot mielött feladtam és akkor még ment.Lényeg a lényeg rájöttem amikor megforditottam a lapot hogy macska pisis.Ebben meg is erősitett az egyik macskám akivel megszagoltattam a lapot és szagott fogott.
Szemre elölről nem látom hogy gondlenne de hátul a forrasztásoknál látszodnak a foltok főleg a ram-nál és a hátsó kivezetéseknél (pl int vga usb) és kicsit be is vannak barnulva a forrasztási pontok.Ötlete van valakinek hogy mit kezdjek?Holnap letisztitom hátha utána menni fog bár félek ez kevés lesz
-
szeki_80
tag
Sziasztok! Az 5.1-es hangfalszettemmel van probléma Ozaki Nuke 28-al! A fülhallgató bemenete rossz, ill elég furcsán szól! A fronti hangszóró elnyomja a többit! Hol találhatnánk Pesten szervizt vagy esetleg aki tudna segiteni?!
Mi a művészet? Olcsón, jót venni!:D aka Debil80
-
janos1988
addikt
Hello.
Van egy fujifilm finepix f40fd-es gep, ami mukodes kozben kemenyet es kemenyre esett az oldalara. S ami az elejen kijon - obejktiv? - az az egyik reszen "kipattant", s en visszaraktam, de akkor mar nem csukodott be, probaltam allitani, aztan ugy maradt, felig kinyilt allapotban. Javithato a dolog? S kb. mennyibe kerul? Nyiregyhazan foglalkoznak ezzel valahol? Itt egy kis segedlet (katt) Koszi elore is a segitseget.
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
Bendegúz_50
tag
Szia!
A leírásod alapján oda egy 4,7 ohmos ellenállás is jó lehet...bár ez egy soros folytó szerintem vagy egy tápkörben lévő L-C szűrő aminek az "L" ágáról beszélünk.
Jó volna látni sokkal nagyobb nagyításban.
Mindenesetre ha ellenállással próbálkozol negyed W-os kivitelt használj ne kisebbet.Még annyi kérdésem lenne hogy szerinted egy ilyen kis tekercs hiánya okozhatja azt hogy a vinyó el sem indul? naná, ha ez a tápkörben van, márpedig ott figyel ez biztos.
Várom a képet addig ne komponálj ha lehet semmit se vele
Autónavigációs szoftverek nálam, további info PM
-
-FreaK-
veterán
válasz Bendegúz_50 #172 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!
Igen van alatta egy kis fóliamardvány, tehát ez elengedhetlen lesz.
Az alkatrész maga egy kis tekercsnek tűnik, a tokozásban nagyon vékony réz drótok vannak feltekerve, sajnos sérült is, az aljából letört egy kis darab(mármint a tokozásból), és ha jól értelmezem a bekötést akkor a tekercsből két ponton jött ki két kis szál lefele, valamint van két további forrasztási pont a tok mellett oldalt, de ezek szerintem csak rögzítési célt szolgálnak. Az alkatrészen, kívül 4R7 felirat található, szerinted ez alapján be lehetne szerezni egy új példányt a megfelelő boltban? Sajnos annyira pici a kilógó rézszál hogy nagyon nehéz műveletnek tűnik, én ezt ilyen tűhegy vastagságú pákával tudom csak elképzelni(bár nem értek hozzá..). Igazából nekem itthon csak ilyen gagyi, bumfordi páka van, viszont ismerősnél lenne a műtét kivitelezve, neki van kicsi műszerész pákája elvileg és némi tapasztalata is hozzá. Holnapután lehet hogy tudok szerezni egy normális fényképezőt amivel majd csinálok egy-két makró fotót, csak hogy látni lehessen miről is van szó. Mielőtt ismerősömmel nekiállnánk jó alaposan utána akarok járni a dolognak, elvégre nem kis értékről van szó.Még annyi kérdésem lenne hogy szerinted egy ilyen kis tekercs hiánya okozhatja azt hogy a vinyó el sem indul? Úgy tűnik teljesen megszűnt a tápellátása, ez mondjuk még jót is jelenthet hiszen így a többi alkatrész talán nem károsodott.
[ Szerkesztve ]
-
Bendegúz_50
tag
Szia!
Elég kicsi a képen a bekarikázott alkatrész, de szerintem megoldható az otthoni visszaforrasztás.
Előtte viszont jól nézd meg, hogy nem tépődött esetleg le egy fóliacsík is mert akkor ezt is pótolni kell egy darab szig. huzallal a fóliadarab első forrasztási pontjától kiindulva.
Ha nincs tűhegyű pákád az sem baj, lényeg, hogy a meglévő pákádra - tényleg milyen van? - tekerj egy 1,5 CuZ huzalt amit előtte ferdén megreszelsz és kb. 1cm hosszú legyen, hogy nagyjából kényelmesen odaférj a forrasztási pontokhoz.
És akkor mennie kell a javításnakAutónavigációs szoftverek nálam, további info PM
-
-FreaK-
veterán
#162-re senkinek nincs ötlete?
-
Melez
csendes tag
Szervusztok,
Az [link]ASUS notim kijelzőjének 99%, hogy a következő a baja:
http://www.youtube.com/watch?v=rePrm5JHjhcBármi tipp, hova forduljak, ha ésszerű áron szeretném letudni problémát?
Köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
-
adam512
csendes tag
Köszi
-
adam512
csendes tag
Köszi
-
Pocee
senior tag
Hál' istennek nem sokat gariztattam még a cuccaim,ezért nem akarom kijelenteni de sztem ezt nem fogadják el.
Figyelj,én szétszedném teljesen kitakarítanám,hogy víznek nyoma se legyen újra össze és vinném hogy bekakilt javítsák meg,mert ha azt mondod vízbemártottad akkor fizetsz,ha azt mondod beszart és uztánna látják a vízkőnek a nyomát akkor szintén fizetsz.
Egy kis figyelemmel meg lehet ezt oldani csak mondom,mindenhonnan alaposan ki kell takarítani.Mr.Brightside
-
adam512
csendes tag
Köszönöm a segítséget
És azt nem tudod hogy beleszámít-e a garanciába (ingyenes javítás) mer nem tudom hogy az ilyen balesetek mennyire számitanak bele.
Mer garancia még megvan. -
Pocee
senior tag
Kimondott szakember nem vagyok,de nem lehet véletlen hogy még víz van az adott helyen és az zárja az áramkört és azért megy egy irányba folyamatosan?
Ha nem nyekkent meg a víztől akkor érdemes levenni a burkolatot már ha ezt sérülés nélkül meg tudod csinálni,hogy a garanciát ne befolyásolja és kompresszorral kifújni,kiszárítani.
Remélem nem mondtam hülyeségeketSok szerencsét!
Mr.Brightside
-
adam512
csendes tag
Hello üdvözletem mindenkinek!
Nekem Sony nwd-b105f tipusú mp3 lejátszóm van és pár napja bevittem a fürdöbe a (kádba) fürdés közbe halgattam és közbe véletlenül félig elaludtam és kb 1-1,5 cm belöle beleért a vizbe (a jobb oldali fele a léptetö gombok felöli).
Pont elötte merölt le ugyhogy csak feltöltés után tuttam megnézni hogy van-e valami baja.
Hát sajnos van .
Amikor bekapcsolom már a fömenüben magátol megy jobbra (olyan mintha folyamatosan nyomnám az egyik léptetö,pörgető gombot) és ez minden hol igy van (persze ha sikerül a fömenüböl jó helyre lépni).
Pl: amikor sikerül néhány perc szenvedés után kiválasztani a rádiót és ott benn vagyok akko egyáltalán nem reagál a pörgetö,léptetö gombokra ha nyomom.
Hát ez lenne a nagy gondom és tudom hogy nagy ökör vagyok hogy igy elcsesztem.
Tudnátok segiteni?Esetleg hogy meglehet-e javitani?Vagy vigyem márkaszervizbe?Nem tudjátok ott mennyi lenne?
Tudom hogy nem a legmefelelöbb topic de egyelöre csak ezt találtam (majj még keresek) meg láttam/olvastam hogy itt néhányan talán értenek ezekhez a dolgokhoz.
Elöre is köszönöm a választ és hogy időt szántok rám. -
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Történt egy kis baleset az egyik 640-es Samsung vinyómmal. Egy ki-be szerelést követően letört egy kis alkatrész a nyáklap aljáról aminek következtében el sem indul a vinyó. Nem tört le ugyan teljesen, de csak egy egész kis vezeték tartja.
Bár nem értek hozzá de szerintem ránézésre egy kis tekercs lehet.
Mivel nagyon kicsi az alkatrész ezért nem mertünk otthon nekiállni megforrasztani, azt majd esetleg végső esetben.
Milyen lehetőségeim vannak a javításra? Kihez fordulhatok ebben az esetben? Megpróbálhatjuk esetleg otthon, ha igen mire kell ügyelni?Erről az alkatrészről van szó:
-
Livius
őstag
Valaki betudna válalni egy socket478-as alaplapon pár kondi kicserélését? És egy Chieftec táp szerelését, szikrázik ha áram alatt van.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Allien
veterán
Szervízt keresek ahol amd 939-st is tudnak kukkolni. Van 2 alaplapom, nem indulnak. Próbáltam több cpu-val is, két ramom van, cserélgettem őket, meg se nyekkennek. Valahol észak-pest-n lehetőleg (XIV, XV, IV kerület előnyben).
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
joergie
őstag
szervusztok. van egy alaplapi vga-s notebookom, gef5700, bga hibas volt, tehát videochip hibas.
bga reball kellett, és a delta***e nevu cegnel tudtam megcsinaltatni 26k huf-ért, csak ajanlani tudom ha hasonlo problémátok van, pl csikos a képernyő vagy ilyesmi. kérdés megéri e.
azt mondom, hogy nem éri meg szenvedni darabokban eladni egy notit, már próbáltam.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
bgabesz75
tag
DELL 2405FPW monitoromban epukkant valami,azóta nem működik,garancia már nincsen.Szerelőt keresek! Vagy olyan embert aki szedett már szét ilyet.
Tel: 06703411861. -
futa
csendes tag
Üdv!
Meg tudná mondani valaki, hogy egy Toshiba L30 - 134 laptopba milyen típusú apa DC tápcsati kell?
A tesóm gépéhez való töltő kábele megtört. Visszavágnám és új csatit tennék ré, ha tudnám milyen csatlakozót vegyek hozzá.. Egy típusszám, vagy pontos méret kéne..
Ha tud valaki segíteni, előre is köszönöm! -
Sziasztok! Van egy Samsung YP-C1Z mp3 lejátszóm [link], aminek a jack csatlakozójával lehet valami kontakthiba, mert úgy szól, mintha nem lenne rendesen beledugva a fülhallgató. Egy elektroműszerészt keresek, aki megbízható, és bátran rá lehet bízni a lejátszót, hogy megjavítsa. Ha tudtok ilyen embert, szóljatok! Köszi előre is!
-
mamed
csendes tag
Sziasztok!
ASRock P4V88 alaplapok javításához keresek szervizt vagy hozzáértő vállalkozót.
Az alaplapok sérülésmentesek, rajtuk semmiféle külsérelmi nyom, égés, szakadás stb nem látható.Soha ne tegyél olyan dolgot mással, amit nem szeretnél ha veled is megtennének!
-
konorti
csendes tag
Sziasztok,
a barátnőmnek van egy toshiba satellite SA30-504 típusú notebookja, amelynek a töltő csatlakozójánál letört az a kis tüske rész, olyan embert keresek akinek esetleg van ilyen alkatrésze, illetve ki tudja cserélni.
Tehát körülbelül ezt kellene csinálni:
[link]
És ilyen alkatrészre lenne szükség:
[link] -
Csorbi
addikt
Sziasztok!
ERRE a tápos problémára tud valaki megoldást?
-
akaido
addikt
Üdv!
Van egy 775 pines lapom, a procifoglalatban öszzekuszálódott tüskékkel. Ezzel fogalkozik valaki vagy vegyek egy jól kinéző gereblyét, vagy fésűt. Hja innen +van a +oldás: goto fodrász.
Előre is köcce a válaszokat!Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
pigsty
aktív tag
Szervusztok!
Köszönet e topic létrehozásáért, jó ötlet volt!
Kérem segítsetek! [ természetesen PÜben is megkerestem pár embert, de azért ide is beírom. ]
Ki tudná kicserélni az alaplapomon a kondikat, ki az, aki megbízható, hozzáértő?
A konfigom elég régi (Octek Rhino KT333-ASE), de nekem ennyire telik, ez is pont jó. Sajnos a CPU körüli kondikból kettő elkezdett nagyon púposodni, sőt, már az anyag is kezd kifolyni belőle, le is fagy nagyobb CPU műveleteknél a gép. (kékhalál helyett csak leáll a képernyő, nem reagál, nem dolgozik tovább)
A CPU körüliek 4en vannak, 6.3V 4700 μF tulajdonsággal, aztán van kicsit lejjebb 3 db 6.3V 3300μF van.Pigsty
[ Szerkesztve ]
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
^Boss
őstag
hali mindenkinek!
van nekem egy creative gigaworks s750-es 7.1-es hangfalszettem, aminek valami okbol zarlatos lett az erositoje/melynyomoja (egyben van), ezert nem tudom hasznalni. kicsereltem a biztositekot, aramot igy kap ugyan, de bekapcsolaskor szetmegy a biztositek, es cserelni kellene ujra ugyebar, hogy ujraindulhasson a moka, de a lenyeg, hogy nem mukodik a dolog. barki segitseget szivesen vennem, en nem nagyon ertek a dologhoz sajnos...
remelem tudtok segiteni!
elore is koszonettel: boss
-
Crowley77
csendes tag
Sziasztok.
Lenne pár alaplapom (kb. 15db). Valaki bevállalná, hogy megnézi őket? Pest megyei vagyok.
Pár LGA775-ös, elég sok 478-as lap, 1-2 SocketA 462, meg ha jól emlékszem van 939es és 754-es is. Van még egy 6600GT AGP 128-as VGA is.Hibák
Villámláskor táppal együtt alaplap is elszállt.
Memóriát rosszul tették bele és azóta nem indul.
Van pár olyan ami egyik pillanatba még ment, azóta nem indul.
És van egy BIOSos lap is.
A 6600GT pedig ment majd gépleállítás után nem indult el többet.Nagyon sok pénzt nem szánok rájuk, nem is érdemes talán. Laponként 1000-2000 max szerintem. Ritkán járok Pesten de tudunk egyeztetni találkozót. Esetleg posta.
Várom a válalkozó kedvűeket
Crowley
-
jdudijr
csendes tag
Sziasztok! Nem tud valaki olyan szakit aki ATX tápot is javít - többek között. privibe ha lehet. Köszönöm.
-
totga@
csendes tag
Sziasztok!
SOS segítségre volna szükségem, m mindjárt eret vágok, utána meg már úgyis mind1. Történt ugyanis, h:
Van (volt?) nekem egy MSI X1900XT vidikarim Accelero X2 hűtéssel. Gondoltam egyet, s vettem rá egy Heatkiller blokkot. Ma jött el a pillanat, amikoris úgy döntöttem, h kioperálom a gépből, és lemókolom a hűtést, ráteszem a vizesblokkot. Elég nehezen ment, a genya Accelero a gyurmáival ragaszkodott marhára a kártyához, de végül sikerült. Már majdnem felkiáltottam örömömben, de eszeveszett káromkodás és leizzadás lett belőle, m az asztalon ott hevert gazdátlanul egy 3lábú, 3mm-es fekete bogárszerű bizbaszmittudoménmi. A helyét a könnyfátyolon át is sikerült beazonosítani. A mellékelt 3 képpel próbálom szemléltetni a dolgot...
[link]
[link]
[link]Van ötletetek, h kihez forduljak?
Üdv:
TéGéIf it's not Boeing, I'm not going.
-
netboy
senior tag
Gigabyte alaplap szervízt nem tud valaki?
dram error
Gondolom fesz alatt cseréltek ramot.
Anno volt egy ilyen abitem és valahol pesten megcsinálták. -
Rive
veterán
-
bsh
addikt
üdv
msi k7n2 alaplap, használtan vettem aksi nélkül. raktam bele aksit, és egyből kiderült a turpisság: nem tölti az aksit... az előző tulaj ezért is vette ki gondolom... kb. 1 hete megy kikapcs nélkül, friss aksival, és már csak 3.09V az aksifesz.
ez szerintem csak valami apró hiba lehet és gondolom egyszerűen és remélhetőleg olcsón javítható lenne.
esetleg valaki vállalná és tudna rá árat mindani (hozzávetőlegeset persze)
köszi előre is -
Imperator999
aktív tag
Üdv.
Van egy ASUS M2N4SLI alaplapom, ami használat közben megadta magát, leállt.
Beinditani belehet de 1mp múlva kikapcsol.
Vki tudna nekem segíteni? Esetleg javítani?
Szintén van egy MSI 6600GT videokártya, amit ha a gépbe rakok nem indul el vele a gép, előtte meg tökéletesen müködött.
Lehet h tulfeszt kaptak?Help me
-
lacibacsi
addikt
Halihó!
Van egy Logitech Momo kormányom, ami egyik napról a másikra megadta magát.
Ete leszereltem, másnap vissza és egyszerűen nem kap áramot.
A táp jó, mert abban ki tudtam mérni a feszültséget, de bedugva a kormányba, már nem világít a lámpa (és nem is "fogja" a motor a kormányt).Tudtok ajánlani valakit a Hatvan-Budapest vonalon, aki meg tudná nézni és esetleg meg is javítaná, ha olyan a probléma? Nem szeretnék kidobni egy alig használt drága szerkentyűt.
Köszi!
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
Owerlord
tag
Sziasztok!Van egy Chaintech Geforce 4 Ti 4200 videókarim,sok évig tette a dolgát,míg végül 2 kondi felpúposodott a karin és kidurrarnt:S Sikerült kiszednem és ugyanolyan kapacitásút helyére forrasztanom de nem lett jó!Képet ad meg minden csak elkezd szemetelni és kifagyasztja a gépem.Az lenne a kérdésem hogy kihez fordulhanék javítás ügyében?Köszi
Illa berek,nádak erek,a motorosok jó emberek! :)
-
emre
veterán
Helló!
A napokban elszállt az alaplapom. Típusa Asrock DualSata2.
Valami elfüstölt rajta, már a bios sem jön be.
A sárgával kiemel helyen van az az izé ami elégett.
Szerintetek lenne esély a javításra?
[link][ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
shaft72
tag
Szia!
Most olvastam egy régebbi hozzászólásodat.
A cégünk valóban egy üzleti vállalkozás, de főleg nagy gyártócégeknek, nagyon nagy tételben végzünk forrasztási szakfeladatokat, ehhez képest az a szolgáltatás, hogy hozd be az eldurrant kondidat, kicseréljük, egyfajta műkedvelésnek is felfogható Másrészről, az átlagembernek is jár, hogy a BGA-s problémáját ne műanyagozó hőlégfúvóval oldják meg, az IC-jét normális pákával, ólommentes forrasztóanyaggal, elektrosztatikus kisüléstől védett környezetben, szakemberek cseréljék ki, ne pedig valami hozzáértőnek mondott valaki gányolja a konyhaasztalon, ami vagy sikerül, vagy nem. A körülményekhez képest zéró árakon dolgozunk, úgyhogy tényleg mindenki nyugodtan keressen minket - ez most nem reklám, egyszerűen csak szeretjük, amit csinálunk, és szeretnénk a "kisemberen" is segíteni - egyszerűen rendelkezünk azokkal az eszközökkel, amik hiányában bizonyos problémákat csak nagyon nehezen, vagy egyátalán nem lehetne otthon, vagy kis szervíz szintjén megoldani. Remélem maradhatunk a hirdetők közöttMás:
Azóta cégünk elköltözött, nevünk megváltozott, szolgáltatások köre ugyanaz maradt, viszont a változott dolgok:
Cellform Kft.
1184 Budapest, Lenkei u. 59.
Tel.: 06-20-360-3423
info@cellform.hu
http://www.cellform.hu -
Mz/ts250@300
tag
A 130hsz-re valaki ??
A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.
-
atuci
őstag
üdv nektek Mesterek
Lenne nekem egy riser kártyám, amin ki kellene cserélni 2 db PCI foglalatot.
Ki tud segíteni nekem?
előre is köszi,
Attila
[link]Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''
-
Rive
veterán
Ehhez úgy általánosságban.
Ha víz éri valamely elektromos ketyere belsejét, akkor nem próbálgatjuk, hogy túlélte-e, hanem azonnal kikapjuk belőle az elemet, leválasztjuk a gépről, más áramforrásról.
A következő lépés szétszedni, kitakarítani, kiszárítani. Ha nincs gyakorlatunk a szerelésben, akkor ezt bízzuk másvalakire, akinek van.
Ha cukros léről van szó (tea, kóla), akkor azt alkohollal ( ez esetben, egyedi esetként lehet 'vizes' alkoholt használni) kell letakarítani. Különös tekintettel az érintkezőkre, nyomógombokra. Vigyázat: a gumipárnás nyomógombokat az alkohol néhány esetben tönkreteheti.
Takarítás után szárítás. Nem forralás, hanem hosszas szárítás. És csak utána lehet megnézni elemmel, hogy működik-e./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
jolti05
őstag
Sziasztok.
Ma ügyes voltam, levertem egy tárgyat a szekrény tetejéről, beleesett a teámba, az meg ráment az mp3 lejátszómra...
Gép látja, ha rádugom a kijelzőn is megjelenik az ''embléma'', hogy össze van dugva, viszont nem kapcsol be. Próbálkoztam hajszárítóval is, de az sem segített. Kicsit megzuhantam, mert nem az enyém. Egy Creative Zen Nano Pluszról van szó.
Mit tudok tenni, ebben ez esetben?A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
Mz/ts250@300
tag
Van egy Gainward 7800Gs+ 256mb Agps videokártyám szinte 0km-es.
Ramfoglalatok lehajtott fülei elérték a vgát ,ezzel sérülést okozva rajt(több kisebb alkatrész lepotyogott)[link]
Esetleg tudtok valakit aki tudja javitani?A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.
-
Rover623
félisten
-
fasyrt
őstag
Adott egy méretre szabott 80-eres IDE kábel. Egész pontosan csak 79, mert 1 értből hiányzik egy 3-4 mm-es szakasz.
Kérdés, hogy ezt lehet/érdemes javítani, vagy vegyek egy 90 centis kábelt és ha azt barbár módon késsel méretre vágom (alaplapra menő részét egyszerűen eltávolítom), vagy forrasztgatni kéne egy újat?
Egy cirka 15-20 centis alaplap - hdd kábel kéne, hosszabbat nem tudom hova tenni, minigép.
Azt meg ne kérdezzétek, hogy lett oda az a lyuk... A 65. ér sérült, jelenleg a vinyó ATA33-as üzemmódban röfög. -
Gismo
addikt
A Villám szétlőtte a tápot, a táp meg az alaplapot. a Táp egy 400-as Deer volt! Az alaplap meg egy Asrock 939DUAL-Sata2 (Jó lenne megcsinálni valahogy, mert nagyon kell ez a lap, s újan már nem kapni) Amit észrevettem rajta, hogy mikor áramot adok rá... szal bekapcsolom a rádugott tápot, akkor a billentyűzet 3 ledje felvillan, de csak fele olyan fényerővel mint kéne. Égési púposodási, elszindeződési vagy bármi egyéb, problémára utaló nyom, sérülés, nincs rajta!
[Szerkesztve] -
didyman
őstag
Rendben. Céges alkalmazottként nem rakhatlak ki. Itt magánszemélyekről van szó, egy speciális kivétellel. Természetesen nem a pénzösszegről van szó, hanem arról, hogy továbbra is céges eszközökkel dolgozol, céges munkaidőben, és céges kasszába folyik be az a bevétel, amit a fórumon megjelent kvázi hirdetésnek köszönhettek. A Mistral is itt jön képbe, próbáld megérteni, hogy mi a helyzet.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
TitiRii
senior tag
mint egy céges alkalmazott
gondolom azok akik szintén irták mivel foglalkoznak, nem puszi pacsi alappn csinálják amit csinálnak. Mi se, de bőven megfizethető áron belűl. gyakorlatilag minden hibára találtunk eddig megoldást vagy tudtuk javítani, és a kolegám igazi nyomtató mágus.
tehát rakj ki nyugodtan, és a melo helyemen foglalkozok az ilyesmivel.
és hogy a m*strálal minket egylapon emliteni... hát mentem megsértödök, már csak a kiszolgálás minőségét tekintve is, na meg a szakértelmet
példakép menyire vagyunk mi is nagyüzemi cég futoszalagos emberleszaros kiszolgálással: volt ügyfelünk akinek a servizt egy ebédért intéztük el(szomszédban van a kifözde, 550ft os menüktöl)
üdvözletemAkinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.
-
Gismo
addikt
Üdw! Hát nemtudom kihez forduljak!
Van 1 vilámkárosult Asrock alaplap, amit 1 táp tett tönkre...de sehol 1 púpos kondi, égési nyom vagy bármi rendellenes!
Kilehet azt mérni valahogy hogy mi a bibi?
1ébként az alaplap semmit nem csinál... a ventik megse próbálnak felpörögni, mintha nem is adnék neki áramot
Valami ötlet azon kívül hogy kuka? -
didyman
őstag
Kollega, ez így nagyon céges. Fontos, hogy ez a téma itt magánszemélyekről szól és nem reklámfelület. Mert ezen a lapon a M*stral is idekerülhetne. Ezeket a részeket mindenképpen ki fogom szerkeszteni, miután megbeszéltük, milyen formában szeretnél jelenlenni itt.
-
TitiRii
senior tag
hogy megfeleljek az itteni szabványnak is:
Szakterület : operácios rendszerek (főleg windows, de jöhet linux is) hálózatok építése(wlan is) fejlesztése javítása, számítógépek karban tartása diagnosztizálása, fejlesztése ezek egyszerűtöl a komplex multi nagyválalati szintig több telephelyes több oprendszeres beckupos stb.. adatmentés virusirtás, sérült hardver ellemek javítása(kondizás, letört foglalatok) de ez csak egy szintig. Nyomtatók bármily nemü problémája ploter, lézer, tintás bármi jöhet.(tonerek patronok töltése) uj és használt alkatérszek forgalmazása. weblapok videok plakátok és egyébb médiás anyagok gyártása tervezése
ja és az elérhetőség:
Budapest 16. kerület Rákosi út 46 Tel: 405 60 80, hívásra házhoz is tudunk menni.
weben: www.compsite.hu email: compsite@compsite.hu vagy service@compsite.hu
[Szerkesztve]Akinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.
-
TitiRii
senior tag
ajánlom magunkat
jómagam rendszerinformatikus és médiatechnologus vagyok, és ezzel foglalkozok már sok sok sok sooook éve(comodore 16 al kezdtem )
Számítástechnikát operációs rendszereket és hálózatokat tanítok telente egy okj-s suliban, emeltszinten, mellete a Compsite számítástechnikai és irodatechnikai kiskereskedelem és szervizben vagyok (már ha szabad a reklám)az egyik szervízes(gépek, hálózatok főleg)
elérhetőségeink a weboldalon de ide is beirom: 1161 rákosi út 46, tel 405 60 80.
referenciám nem tudom menyi van a mostani Ph! tagok körében, régebbiek talán ismernek vagy meg is fordultak nálam még magán praxisom idején.
árakról pedig: ritka az mikor olyan problémával esik be gép aminek a szerviz költsége meghaladja a 4.000ft ot, használt alkatrészraktárunk lassan el lep minket, és az ujakat is elég kedvező árakon tudjuk beszerezni (honlapon még nincsenek frisitve az árak)Akinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.
-
addikt
Sziasztok egy Sony 72 cm-es TV lenne...
A típusa Sony KV-29.... hang van, kép nincs, hibakód=5 (ennyit villog a led az elején). Korábban néha elhomályosodott, majd visszajött a kép, aztán megjavult. De tegnapra már csak a nagy feketeség fogadott.
Első körben inkább az érdekelne, hogy megéri-e egyáltalán ezzel még foglalkozni, avagy kuka és vegyek másik TV-t?
Köszi.nofene
-
MaSzKa
senior tag
nekem is volt 2 weller pálkám csak úgy szereztem sajnos a feje egyiknek se melegített
az egyik pici páka volt az jó lett volna ilyen apró doldokhoz
most valami nagyonrégi pillanat forrasztóm van ajándékba kaptam nagyon gyorsan felmelegszik
mert egyet újratekercseltem gyakorlaton de csak 1évig bírta -
didyman
őstag
válasz Winner_hun #110 üzenetére
Command, Sir?
-
didyman
őstag
Ilyen dolgokhoz még csak elő sem veszem a hőlégfúvót, vagy a tűhegyet, sima Weller TCP-S is jó hozzá egy normálisabb vékony heggyel. meg kell is, mert egy merő rézfólia az egész, kell oda teljesíytmény, de aztán hamar leesik. A nevezett FET-tel az a gond, hogy ez egy kettős N-csatornás dög, de egyenként olyan, amilyet itthon nem lehet kapni ilyen tokozásban pláne. A kapható duplaN-FET csak 3A körül bír, ez meg 8-at. Úgyhogy végül beleheréltem két akárhányNakárhányat, amik valami procitápot etettek. Odafért állítva remekül . Csak sajnos az ugrabugra kivégezte a memóriák egyikét(?) is és BGA-t nem éri meg cserélni ilyen kártyán. Ez van.
-
MaSzKa
senior tag
válasz Winner_hun #110 üzenetére
köszi
nekem nincs sajnos hozzá felszerelésem meg olyan kézügyességem hogy 1 1mm-es smd-t kicseréljek -
MaSzKa
senior tag
MaSzKa Veszprém megye - Ajka
Számítógép: összerakás, eladás, bővítés, hibakeresés, alkatrészek, szoftver, stb.
Háztartási gépek javítása: mosógép, hűtő, hajszárító, stb.
SonyPSP átalakítás, program, játék, stb.
Hobbi szinten - bármilyen gépbe belenyúlok: mobiltelefon, autó, motor
Mihez kell érteni? -
togusa
csendes tag
Udvozlet!
Van nekem egy hon szeretett abit vp6 alaplapom, ami tapelhalalozas soran meghalt szinten. Egyik procin nem porog a ventillator, nem ad POSTot sem, nem csipog. meg budosodik.
ujrakondizva volt mar egyszer.
viszont tenyleg szeretem azt a gepet. meg tudna nekem nezni valaki pesten? -
spieler
csendes tag
válasz Flashback #96 üzenetére
Samsung vinyónál az 5V-os ágra rá van akasztva egy zéner, ami túlfeszültség megfogására szolgál. Ha van egy multimétered, mérjél egyet a tápcsatin az 5V, és a GND közt. Ha az eredmény csont zárlat, távolítsd el azt a fekete szépséget, a panelen a tápcsati közelében van. Ha a zárlat szűnt, esetleg pótold (nem muszáj), próbáld ki a vinyódat, és láss csodát.
-
sigmoid
tag
Helló!
Didymannek már pm-eztem, de még nem válaszolt, szóval közszemlére teszem a problémát, hátha valaki más is elvállalja.
Adott egy Hiper Power tápegység, ami leadja a készenléti feszültséget, de bekapcsolni nem akar - se bent a gépben, se kiépítve ha leföldelem az ON eret. Nem egy filléres Mercuryról van szó, úgyhogy feltételezem megéri belefogni a javításába.
Olyan szakit keresek, aki ezt Budapesten elvállalná.
Dániel...s elindulnék Nagy Szellemként rendet rakni a világban
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Digitális Állampolgárság Program
- Politika
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Eredeti játékok OFF topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- BestBuy topik