Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
O365 levelezési kérdés SendAs jogosultsággal kapcsolatban.
Adott egy licencelt user: Kovács Béla.
O365-ös bejelentkezési neve: kovacsb@cegem.hu
Primary SMTP address-e: bela.kovacs@cegem.huAdott egy shared mailbox: Demo.
A shared mailboxhoz a user kapott Full Access és SendAs jogosultságot.A probléma, hogy akár desktop Outlook-ból, akár OWA-ból, akár androidos Outlook app-ból, ha levelet akar küldeni a Demo shared mailbox nevében, akkor azt kapja vissza, hogy
"On nem jogosult a megadott felhasználó nevében elküdleni az üzenetet."Odáig jutottam el, hogy ha a primary SMTP address-t visszaállítom kovacsb@cegem.hu -ra, akkor működik a levélküldés (OWA-ból és telefonról; desktop Outlook valamiért nem frissült még át).
Ha visszaállítom bela.kovacs@cegem.hu-ra a primary SMTP address, akkor újra azt mondja, hogy nincs jogom.
Ha az O365 admin center-ben megnézem a SendAs jogosultságot, akkor a Members-nél kiírja, hogy
Kovács Béla és bela.kovacs@cegem.hu az email cím.Ha ugyanezt megnézem az Exchange admin center-ben, akkor a SendAs jogosultságnál minden esetben kovacsb@cegem.hu szerepel. Ha kitörlöm, Save és elkezdem újra hozzáadni, akkor a listában ki tudom választani Kovács Bélát és a listában a bela.kovacs@cegem.hu email cím szerepel. Viszont, ha nyomok egy Save-t és újra megnyitom, akkor már megint a kovacsb@cegem.hu szerepel az engedélyek között.
Én valahol itt sejtem a problémát, de a megoldást még nem találtam meg.
Dióhéjban: ha a user bejelentkezési neve és primary SMTP címe eltér, akkor hogy tudok SendAs jogot adni neki egy Shared mailboxon?
Köszi!
-
Lajmund
őstag
Sziasztok! Tud valaki androidra olyan programot amivel lehet nézni milyen készülék csatlakozott a hálozatra wifin és azon a készüléken miket néz, használ, ír, st?
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Proxmox (linux virtual server) tapasztalatok vannak valakinél akár jók akár rosszak?
-
SirRasor
addikt
Jól van, win10 topicba picit overkill volt a kérdés

Ötletek?
Más: Windows képnézegető alternatívát keresek. Olyat, mint az xnview/irfanview, de azokat cégen belül nem használhatom a licence miatt. Valami GPL-es kéne.
Ti mit használtok? -
bogabi
őstag
Urak! Van közöttünk olyan, aki már látott olyat, akinek az egyik ismerősének volt dolga fémkereskedelmi törvény hatálya alatt álló vállalkozásban az ügyviteli rendszer szerverének áthelyezésében? Konkrétan X cég Y helyen lévő szerverét el kellene vinni Z-be ZS cég telephelyén lévő szerverszobába. A kérdés, hogy a NAV felé kinek/mit/mikor kell bejelenteni, engedélyt kitől kell kérni, stb. Nagyon off, de mivel vagyunk jópáran, hátha volt valakinek ilyen ügye. Előre is köszönöm.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
üzenetére
Először találd ki, hogy mi érdekel jobban, hálózatok, infrastruktúra, felhős cuccok, programozás. Keresel egy alap melót a témában majd hajrá
Munka közben lehet a lejobban tanulni a felmerülő dolgokból, majd szépen továbblépni magasabb pozícióba ha megvan hozzá a tudás. -
törölt tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Gyakorlat nincs elmélet nélkül valamilyen szinten.
-
törölt tag
válasz
kraftxld
üzenetére
A képzések pl, mert olvastam róluk, de még nem egész a téma, mihez mi kell (egyáltalán az alaphoz kell e követelmény
) értem ezalatt a rendszergazdai szakmát, vagy érettségit vagy érted.Egy Microsoftoshoz kell e valami az alaphoz teszem fel példának.
Tudom rengeteg oldala van e témának, csak példának az MS-Cisco vizsgák érdekelnének idővel. Szívesen tanulom offline is könyvekből az alapokat, olvastam már Linux-Hálózat-Windowsos kis könyveket is, de némely már elég hamar bele visz a susnyásba.Csak ne álljak már úgy a témához, mint egy nudli. Szal tipikusan inkább a rendszer rész érdekel, mint hardver.
Igen, a Gugliból olvastam.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
üzenetére
Mi az amiről érdemes lenne összefoglalót írni plusz teljesíti ezeket.
- Hasznos infó
- Nem túl hosszú, mert úgyse olvassák el a 2 oldalnyi szöveget.
- Nem 1 másodperc Googleben megtalálni ugyanazt.
- A rengeteg témakörből (pc, szerver, mentés, hálózat, levelezés, cloud, akármi) melyikről?Mivel elég vegyes téma, szerintem egy szakmai összefoglaló értéke elég minimális, még a szerkesztés pillanatától kezdve egyre jobban konvergál a 0-hoz.
Talán a különféle képzésekről lehetne valamit összerakni. -
törölt tag
Sziasztok, tudom off lesz a hsz-m, de a kérdés "fontos", hogy összefoglaló várható e a topikhoz?
Sokszor sokat segít egy általános usernek ha elolvassa.

-
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
bobsys
üzenetére
Most az a mondás, hogy csak belső kommunikációra kell, mert kifele ott van mindenkinek a korlátlan normál mobil (akkor belülre mi a fenének vonalas telefon?! Nem igazán értem, mind1.)
Aztán egy idő múlva a nyakamat rá, hogy kell majd kifele is.Googleztam ma, meg chateltem az MS-el pár szót.
Belső kommunikációhoz elég a telefon és a Business Premium licenc.Ha kifele is kell (vagy kívülről befele), akkor nem jó a Business Premium. Minimum E3 kell és ahhoz Phone System vagy E5 (ami tartalmazza a Phone System-et). Plusz mindkettőhöz Calling Plan.
Nade, ha Magyarországon van az ember (pontosabban a userhez rendelt licenc magyarországinak van beállítva), akkor nuku Calling Plan. Itthon a Direct Routingot lehet használni. Ehhez kell egy SBC, plusz egy PBX/PSTN szolgáltató.
Az SBC-ről nem sokat olvastam még. Első blikkre úgy tűnik, hogy egy dobozka, amit meg kell venni és ez fordít az O365 és a helyi szolgáltató között.Eddig is rühelltem ezt a Lync/Skype/Teams vonalat, most se lett a szívügyem
És ez még a felhős "just click and works" megoldás, milyen lehet az on-premise 
-
DopeBob
addikt
Tudna esetleg ajánlani valaki zártabb rack szekrényt? Számít a márka vagy kb mindegy, milyet veszek? 6U magas elég, csak switch + patch panel lesz benne, túlnyomásos nem hiszem, hogy kellene.
Esetleg valami jó beszerzési hely is jöhet.
-
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
O365-ös Teams-el valaki használ asztali telefont? Pl ilyet: [link]
Első körben a cégen belül telefonálgatnának, valószínűleg később kellene cégen kívülre/kívülről is.
O365 Business Premium licenc elég vagy kell-e még más is?
Külső szolgáltatóhoz miként lehet integrálni, hogy valami normális telefonszámot tudjanak használni?
Köszi!
-
bobsys
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Kar, akkor nincs mas mint kerni egy windows boxot csak az slb miatt
Szerk: asszem a fontos info lemaradt. A 2 Exchange 2016 serveren nem lesz DAG. MStol ezt talaltam
"Be aware that DAGs use Microsoft Clustering Services. These services can't be enabled on the same server as Windows Network Load Balancing (NLB). Accordingly, Windows NLB is not an option when using DAGs"
Ez nekem ugy fordul a fejemben, hogyha nincs DAG akkor lehet a windows load balancing servicet hasznalni. -
bobsys
veterán
Exchange 2016 lehet azt csinalni mint a 2010 idejeben, hogy az egyik server az egy Software Load Balancer is egyben (mint regen CAS Array SLB az egyik 2010 CAS boxon)?
-
válasz
X Factor
üzenetére
Totál fölösleges másik gép. Ez egy kondi terem+ kvzó. Ha megáll a szerver semmi nem történik csak lekapcsolják a forgóvillákat, nem fognak menni a Tv-k és a zene. Többi sem életbevágó.
Veeam backup agent lesz rajta. Ha több napra van leállás akkor egy sima asztali gépre visszarakom veam mentésből.
Adatbázisokról lesz napi mentés felhőbe, veeam meg csütörtök este rárakja kűlső vincsire aztán péntek reggel elrakja páncélba az user a friss heti mentést. Nem kell túlgondolni.
Nem azt akarom hogy ne frissítsen soha sem csak azt hogy magától ne induljon újra és én kézzel frissítsem csak.
Szóval lehet több nap leállás is. Ez egy kis cég, nekem egy a sok közül. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
O&O ShutUp10 képes megszabadítani téged a Windows updatettől.
-
X Factor
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ettől a ne frissitsen dologtol eleve falra maszok. Ezert nem desktop rendszert hasznalunk nem desktop celokra. De ha ennyire kötöd az ebet a karóhoz, akkor meg már inkább w10 enterprise.
Azt egyébként megkérdezhetem h. lesz egy másik gép mirrorozva vagy backup ami percek alatt helyreállithato?
Csak mert kis kkv-k imadnak ezen a soha ne induljon ujra meg ne frissitsen dolgon rugozni, de ha megall a vas, a hdd, vagy az ssd, vagy a raid tömb, akkor ált egyáltalán nincs forgatokonyv h. akkor most mi van, csak az h. hivni kell a Jozsi-t.
Legalabb lenne virtualizalva szegeny gep. Vagy most tenyleg lesz rola egy veeam image vmi usb-s hdd-n? Amikor az a 2 heti 5p nem fer bele ami gy updattel jar? -
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
"windows 10 pro"
"szerverként"Azért ugye érzed az ellentétet?!

Ha egy cég ki tudja fizetni a beléptető rendszert, a kamera rendszert, az n+1-edik rendszert, akkor miért pont arra a vasra (és licencre) nincs pénze, amin ez a kóceráj futna?!
Pl egy HP microserver, plusz hardveraprón árulnak elvileg legális számlás WS 2016 licencet pici pénzért. Ha ennyi pénz nincs a cégben, akkor add be az A4-est...
-
-
Gombinyó
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
MSSQL?
Olcsó megoldásként én inkább linux szervert használnék, mint Win Desktopot. -
mihal
csendes tag
Sziasztok!
Most tanulok rendszergazdai OKJN, és azt szeretném megkérdezni, hogy van köztetek olyan, aki DOCKERT használ, és milyen feladatokra?A válaszokat előre is köszönöm!
-
Használ valaki windows 10 pro-t szerverként?
Eléggé budget szervert kellett összedobnom ami egy régi workstation (HP Z420, 8 mag, 32gb ram...) ezen eredeti windows 10 licenc van (8-as pro upgrade). De szeretném használni úgy hogy ne frissítsen és soha ne induljon újra csak ha engedem. Energiagazdálkodást már beállítottam. Azt már tapasztaltam hogy a windows update szolgáltatás letiltása kevés, mert a rohadék visszakapcsolgatja a letiltottat. Nem szeretném hogy működés közben nekiálljon frissíteni.
Pénzügyi programok adatbázisa, Kodi, fileszerver, beléptető rendszer, kamerarendszer monitorja lesz a feladata.
Ötleteket köszönöm! -
Theory66
aktív tag
Sziasztok! Kaptunk néhány suliba Ricoh IM C2000 gépeket, amikhez be kellene most lőni a @Remote szolgáltatásukat hogy lássák mikor cserélünk tonert és küldjék a pótot. Esetleg van valaki akinek ilyen gépe van és ez összejött? A szerver elérés teszten 99 hibakódot dob a gép, a sulinetes telefon természetesen nem működik hogy megnézessem dashboardon jól állítottam-e be a dolgokat...
-
VeryByte
őstag
Van az úgy....

Áááááá, eltűnt amihez hozzászóltam.
-
Tuib
aktív tag
válasz
szallasi007
üzenetére
Layer 7 load balancer és WAF rendszer. Kategóriájában népszerű cucc.
-
szallasi007
őstag
Félve kérdezem de mi az az F5? 😲🤔
-
bobsys
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Na erre keves eselyt latok, hamarabb okeznak le egy DNS Round Robin megoldast, minthogy az F5 modositgassuk (ok azok akik egy 2016 Exchange VIP csinalasanal elfejtettek az RPCt es kaptak egy quoetot F5-tol 10K-ra hogy beallitsak)
Akkor az F5 akkor nem kepes ugy atkuldeni az SMTP Source IPt hogy Exchange 2016 meg is ertse? -
kraftxld
Topikgazda
válasz
bobsys
üzenetére
Ha SNAT van beállítva az F5-on akkor az Exchange mindig csak az F5 ip címét látja. Van egy opció ahol lehet piszkálni az F5-on hogy melyik IP-től enged kapcsolódni.
Ennek a konfigolásást szépen lehet delegálni, tehát kaphatsz hozzáférést csak ehhez, hogy hozzádj vagy leszedj IP-ket a listáról. Egyik ügyfélnél pont így van megcsinálva. Az F5-ot egy másik cég rugdalja, 4 év után végre kerítettek valakit aki ért is hozzá, aztán 2016 migráláskor rendesen megcsináltuk az egészet, GSLB-vel együtt. Aztán kivertük belőlük a jogosultságot, hogy a relay IP címeket piszkálgathassuk. -
bobsys
veterán
Internal SMTP Relay, Exchange 2016, F5 load balancer
Ha kikapcsoljak az SNAT-ot, hogy Exchange lassa a source IPt a mail relayhez az egesz megall
"Unable to read data from the transport connection"Ha az SNAT be van kapcsolva a load balanceren akkor megy a relay, de ugy csak az load balancer IPjat latom es szart se er a scoping a relayen, barki tud kuldeni nem csak az engedelyezett IPk
En nem allitottam be valamit vagy a load balancer arcok?
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
VeryByte
üzenetére
Fogj egy Exchange szervert (tök mindegy hol van) azon csináld meg a CSR-t, van hozzá rendes webes varázsló. Összerakod rajta a cert-et, kiexportálod .pfx-be majd mehet a végleges helyére.
IIS-ben meg a cert managerben mindig küzdés volt normális requestet csinálni. Az MS-nek meg a k*...... hogy Win2000 óta szarnak a CA-ra meg az egész tanusítványosdira, egy összefércelt fos az egész. Valami a GUI-n van, de ezt csinálj meg a registry-ben, másikat a certutil-ban, ja a certutil nem tudja, kell hozzá win-es openssl, PowerShell-ről még nem is hallottak. -
Tuib
aktív tag
válasz
VeryByte
üzenetére
Bocsánat, most kerültem fórum elé. Szóval ha server auth kell, akkor legyen inkább web server tanúsítvány, az kevésbé háklis az sztem menni fog. Viszont véletlenül nem domain tag a szerver? Ha igen, akkor csak adj jogot a gépnek, hogy kérhessen computer cert-et és akkor mehet sima igényléssel, nem kell csr-rel küzdeni.
-
EPeti
csendes tag
Sziasztok,
meg tudja mondani valaki, hogy miért történik a következő?
Van egy ISP routerem és összekötöttem egy switch-csel. Internet letöltés sebesség mérés közben folyamatosan pingelem a routert parancssorban és néha time érték növekedik vagy timed out üzenetet ad vissza a kérésre, aztán visszaáll <1ms értékre. Feltöltési sebesség mérésnél nem jelentkezik ez illetve switch nélkül ez a helyzet nem történik meg.
Router: D-Link DCM-704
Switch: Linksys EZXS88 v3.4 10/100
Sebesség mérés: https://www.speedtest.net/
Windows 10 cmd-ben a pingelés: ping 192.168.1.1 -t -
VeryByte
őstag
Sziasztok,
Van itt aki kicsit jó tanúsítványokban?
A saját szerverünkre ki kéne adni egy belső server authentication tanúsítványt.
1. Megcsinálom a CSR-t CNG no template-tel, nem AD enrollment-tel, van benne common name, C, L, S és persze FQDN-nel a gép neve és csak simán röviden is a gép neve. Ez a gép WS2019
2. Adott a CA DC, ez WS2012R2, itt ha be akarom tolni mint new request, akkor dob egy hibát, hogy CERTSERV_E_NO_CERT_TYPE, és erre azt mondta a barátom (google), hogy parancssoros certreq -Submit a megoldás kézzel megadva a template-et, ahová én logikusan a Computer-t (Machine) választanám. Na erre meg közli, hogy CERTREQ_E_SUBJECT_DNS_REQUIREDValaki találkozott már ilyennel?
Érdekes módon egy teszt környezetben ezt simán meg tudtam csinálni, bár ott nem voltak verzió különbségek.
További kérdéseim:
- A CA-k között van egy már nem létező (kihalt) DC is, ezt hogyan tudnám kigyomlálni?Előre is köszi,
G. -
szagnes69
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszönöm szépen az ötleteket, kipróbálom.

-
MasterMark
titán
válasz
szagnes69
üzenetére
Lehet állítani, hogy milyen gyorsan ismétlődjön egy lenyomás.
PS2 alapból nincs bekapcsolva a Windowsban már újabban, ezért nem működik. (Registryben turkálva visszakapcsolható.)
Én kipróbálnám egy live linux-szal, hogy azzal is csinálja-e. Ha nem akkor mehet a reinstall.
-
szagnes69
aktív tag
Szép estét mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy számítógép, amely billentyűzete furcsán viselkedik. Bármit leütök a hozzákapcsolt billentyűzeten, többször írja le, pl. egy R betűt egy gombnyomásra leírja vagy 8-szor. A következő betűt is többször, de mindig változik a megjelenő karakterek száma. Nem a billentyűzet lehet rossz, mert bármelyik billentyűzetet kapcsolom hozzá mind így működik. Ugyanezek a billentyűzetek más gépnél rendben működnek. Próbáltam többféle USB csatlakozóba is bedugni őket, de a hiba akkor is fennáll. Végül egy régi billentyűzetet is kipróbáltam, amit PS2 aljzatba dugtam be, az egyáltalán nem működött. Vajon fizikai probléma ez vagy szoftveres. Végső megoldásként újratelepíteném a Windows 10-et, de ha fizikai lehet a hiba, akkor inkább a szervizzel kezdeném.
Előre is köszönöm a válaszokat!

Szép estét! -
kraftxld
Topikgazda
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Elég sok félrefordítással találkoztam, véletlenszerűen nem működő programokkal a nyelv miatt, meg sok sikert az event log-ból bármit kibogarászni és rákeresni

-
coco2
őstag
válasz
sugarforce
üzenetére
Valamilyen átlagos amd / intel alapú procis asztali gépből építenék fejlesztési és teszt környezetet fürtös szerver alkalmazáshoz (4 virtuális gép alatt szerkezetileg nem tud elkezdeni működni). Lenne a gépben talán 4-8 cpu thread 2-3 ghz-en és 8-16 giga ram. Valami olyasmi.
Ha a laptopomon felrakok virtualbox-ot próba gyanánt ubuntu image-el, minden virtuális gép 1 cpu threadet alapból lefog egészében akkor is, ha az ubuntu csak áll magában, és semmit sem csinál. Nem tudom biztosan, hogy a virtualbox vagy az ubuntu olyan cpu pocsékoló-e. Reménykedem benne, léteznek hatékonyabb párosítások is. De tényleg léteznek?
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Lát valaki olyan üzemeltetési gyakorlatot ahol valós szerver vason temérdek sok (10+) pici virtuális gép fut saját os-el (tipikusan linux-ok) és a saját alkalmazásaival? Mekkora az overhead-je csak a virtualizációnak cpu-ban / ram-ban?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Amazon AWS DNS és on-prem AD DNS közötti szinkronizálásban valaki jártas?
A megörökölt szerveren volt egy ilyen .exe ami 5 percenként futott task scheduler-el.
Viszont amióta átköltöztettem mindent egy új (Win2016) szerverre nem fut le ez a cucc.C:\Program Files\Route53toAD>Route53toAD.exeDC: GP-ADC-02.xxx.xxUnhandled Exception: Amazon.Runtime.AmazonServiceException: Unable to find credentialsException 1 of 4:System.InvalidOperationException: The app.config/web.config files for the application did not contain credential informationat Amazon.Runtime.AppConfigAWSCredentials..ctor()at Amazon.Runtime.FallbackCredentialsFactory.<>c.<Reset>b__9_0()at Amazon.Runtime.FallbackCredentialsFactory.GetCredentials(Boolean fallbackToAnonymous)Exception 2 of 4:Amazon.Runtime.AmazonClientException: Unable to find the 'default' profile in CredentialProfileStoreChain.at Amazon.Runtime.FallbackCredentialsFactory.GetAWSCredentials(ICredentialProfileSource source)at Amazon.Runtime.FallbackCredentialsFactory.<>c.<Reset>b__9_1()at Amazon.Runtime.FallbackCredentialsFactory.GetCredentials(Boolean fallbackToAnonymous)Exception 3 of 4:System.InvalidOperationException: The environment variables AWS_ACCESS_KEY_ID/AWS_SECRET_ACCESS_KEY/AWS_SESSION_TOKEN were not set with AWS credentials.at Amazon.Runtime.EnvironmentVariablesAWSCredentials.FetchCredentials()at Amazon.Runtime.EnvironmentVariablesAWSCredentials..ctor()at Amazon.Runtime.FallbackCredentialsFactory.<>c.<Reset>b__9_2()at Amazon.Runtime.FallbackCredentialsFactory.GetCredentials(Boolean fallbackToAnonymous)Exception 4 of 4:Amazon.Runtime.AmazonServiceException: Unable to reach credentials serverat Amazon.Runtime.URIBasedRefreshingCredentialHelper.GetContents(Uri uri)at Amazon.Runtime.InstanceProfileAWSCredentials.<GetAvailableRoles>d__10.MoveNext()at Amazon.Runtime.InstanceProfileAWSCredentials.GetFirstRole()at Amazon.Runtime.FallbackCredentialsFactory.ECSEC2CredentialsWrapper()at Amazon.Runtime.FallbackCredentialsFactory.GetCredentials(Boolean fallbackToAnonymous)at Amazon.Runtime.FallbackCredentialsFactory.GetCredentials(Boolean fallbackToAnonymous)at Amazon.Runtime.FallbackCredentialsFactory.GetCredentials()at Amazon.Route53.AmazonRoute53Client..ctor()at Route53toAD.Program.Main(String[] args) in C:\DATA\SourceControll\xxx\it-tools\Route53toAD\Route53toAD\Program.cs:line 23Valami certificate-t hiányol csak nem tudom honnan. A régi szerveren nem találtam ilyesmit, AWS-ben meg nem tudom hol lenne és mi.
-
Drag77
senior tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Rendesen magyar lesz, próbáld ki nem veszítesz vele.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Drag77
üzenetére
Igen, de kolléga miatt jobb lenne, hogy ő is ki tudjon jönni belőle, ha nem vagyok, a nyelvi csomagokkal meg van egy olyan régi tapasztalatom, hogy általában nem fedik le teljesen a rendszert, mint ha magyarul telepítettem volna, mondjuk szerver esetén ez nem tudom, hogy így van-e.
-
VeryByte
őstag
Sziasztok,
Kéne nekem egy Intel R2308WFTZS szerverhez processzor és memória bővítési leírás. Konkrétan a második proci és a memóriák már megvannak, de jó lenne valami technikai leírás hozzá, pl. hogy a memóriákat hogyan is kéne elosztani a két proci esetén, meg ilyenek.
A procihoz elvileg nem adtak hűtőt, de még nem szedtem szét a szervert, hogy megnézzem a dolgot, szóval, ahhoz is jó lenne egy robbantott ábra. Keresgéltem, de most kevésbé találtam. Van valakinek ötlete, hogy merre menjek? -
Drag77
senior tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Dobd fel angolt majd ted fel rá a nyelvi magyar csomagot.
Nekem a Terminal szervereknek kell nagyarnak lenni a felhasználók miatt, viszont így az admin maradhat angol. -
kraftxld
Topikgazda
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Inkább telepítsd angolul, mindenki jobban jár

-
Alteran-IT
őstag
Üdv!
Valakinek meg van a legfrissebb verziójú Windows Server 2016 magyar nyelvű telepítője? Ha igen, akkor valamilyen formában meg tudná osztani velem? Kulcsom van, csak friss magyar nyelvű telepítőm nincs, publikusba meg csak az angolt tudom leszedni. -
bobsys
veterán
valaki tud powershell varazslatot, hogy kinyerjem milyen IPk hasznaljak az Exchange 2010 custom receive connectort? Mondjuk az elmult 1-2 hetben?
-
szallasi007
őstag
válasz
szallasi007
üzenetére
Na aztán mégsem jó, mert ha működik is akkor a többi megosztás rakoncátlankodik.

-
szallasi007
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Baxxus tényleg az lett volna a legegyszerűbb

Egyébként végül így csináltam csak annyit kellett még megtenni hogy magán a megosztáson is is engedni kellett a vendég usert illetve GPO-ban meg kellett adni hogy melyik megosztást érheti el a vendég.
De köszi

-
MasterMark
titán
válasz
szallasi007
üzenetére
Ha nem akkor csatold fel hálózati meghajtónak.
-
szallasi007
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi holnap megnézem 👍
-
MasterMark
titán
válasz
szallasi007
üzenetére
Computer configuration\administrative templates\network\Lanman Workstation
"Enable insecure guest logons" -
szallasi007
őstag
Sziasztok,
van arra lehetőség hogy AD-s környezetben létrehozni olyan megosztást amit bárki meg tud nyitni olvasásra úgy hogy az ne kérjen felhasználónevet és jelszót?
Nincs minden gép domainbe de van egy szoftver ami egy adott könyvtárból szedne ki adatokat viszont csak olyan mappából bír adatot beolvasni amihez nem kell neki semmilyen jogosultság. Megoldható ez?
Guest usert bekapcsoltam és hozzáadtam a mappához az Everyone csoporttal együtt de így sem működik
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
VeryByte
üzenetére
A partíciót átméretezed akkorára sima diskmgmt.msc-vel hogy ráférjen az új kötetre.
Host-ra telepítessz egy Veeam agent-et. Recovery ISO-t legyártod, csinálsz egy teljes mentést egy külső vinyóra amíg fut minden.
VM-eket leállítod, inkrementális mentést megcsinálod.
Vinyócsere, új tömb.
A recovery ISO-val elindítod a szervert, betallózod az inkrementális mentést, visszaállítod. Itt is lehetne átméretezni, de nekem mindig problémamentesebb, gyorsabb volt ha előtte csökkentettem a partíció méretet.
Szerver újraindít, külső vinyó lehúz, Veeam leszed.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Robogó, kismotor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen széket vegyek?
- Projektor topic
- Gyúrósok ide!
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB Cream használt, karcos kijelző 6 hónap garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- iKing.hu Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Gold használt, megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
- 27% Számlával! ASUS ROG Loki 1000W 80 PLUS Platinum SFX Tápegység!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Munka közben lehet a lejobban tanulni a felmerülő dolgokból, majd szépen továbblépni magasabb pozícióba ha megvan hozzá a tudás.
) értem ezalatt a rendszergazdai szakmát, vagy érettségit vagy érted.