Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple Watch
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 4G
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ranagol_5
őstag
-
Ranagol_5
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Koszi az infot!

Valahogy a microsoft termemektol szerver szinten es a powershell-tol raz a hideg..
Jobban szeretem, hogy ha adott a linux, es azt meg tovabb tudom testreszabni, mint pl a xen eseteben az alatta levo centos-t.
Szoval ezt az esxi-t megnezem, de ha valakinek akad 7.2-es iso-ja, tovabbra se tartsa magaban.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
Ranagol_5
üzenetére
[link]
Plusz a hostról történő mentést felejtsd el a Free változatban.A Hyper-V 2012 R2 óta nem rossz. Rengeteg ingyenes linux OS-t támogat mint guest, az integrációs komponenseket is már rendesen megcsinálták. Az ingyenes Veeam Endpoint Backup-al host szinten is lehet menteni, 9nine manager-el valamilyen GUI-t is lehet rá heggeszteni, hogy ne kelljen mindent powershell-el csinálni. Ráadásul elmegy mindenen amire a Win10 felmegy.
-
Ranagol_5
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Hat, ha a hivatalos oldalrol linkelnel, valoban nem segitene..

Nekem eddig nem volt gondom veluk, de ez a mostani modositas teljesen szet fogja verni az amugy is fragmentalt xen-es kozosseget, ami van..
Most egyelore a 7.2-es iso-jat kell elokeritenem, aztan ha lesz idom, elkezdek jatszadozni az ovirt-el.
-
Ranagol_5
őstag
Sziasztok!
Valakinek nincs meg esetleg elfekvőben a XenServer 7.2 iso-ja? Ugye a 7.3 free verzióban bevezetett limitációk miatt, azt nem szeretnem használni, viszont valamilyen oknál fogva restricted lett a letöltése a 7.2-nek is a hivatalos oldalon..
Előre is köszi!
-
X Factor
addikt
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Elvileg igen, de simán lehet h. tényleg meglett egy pw az smtp-hez.
Volt 2 esetem.
Egyik esetben egy saját Smartermail volt/van VPS-en üzemeltetve, a security LOG-ban nap mint nap látszik, h. kÍnai és orosz ip-kről probalnak belépni a klasszik info,jobs,newsletter stb... cimekre. A regiot sajnos nem lehet kizarni, mert több üzleti partner is van ezen országokban, Így maradt h. minden 3.ik nem sikeres belépés után IP-ban. A partnerek pedig whitelisten. Volt még arra is terv, h. esetleg csak saját céges ip rol lehessen belépni, és akkor benntrol lehet nézni, meg telokrol vpn-n, de ennel olcsobb egy o365*ba valo migralas, bár ez a problema ott is fennallhat.
No, ha ilyen esetben az info@valami.com -nak info a pw-je, az elég nagy szivás, és mint tudjuk, ha Gizi-re van valahol ez bizva, akkor bizony hasoló pw lesz. Bár ilyen esetekben nulla melóval szép pénz lehet elkérni, szóval engem nem zavar, ha megoldanom kell és nem felelőséget vállalni

Ugyanennel a cegnel volt, h. egyik munkatars céges utja soran, vmelyik free wifi helyrol meg is lett az smtp pw és onnantol jött a szokasos spam listás történet, mi gyorsan észrevettuk, lelett kapcsolva a fiok, pw change és ugy vissza és nem is volt vele tobb problema.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
TheProb
üzenetére
Egy job, összes VM mehet bele, high tömörítés, reverse incremental beállítás, havi 1x active full backup.
Aztán megnézed, hogy így kb meddig bírja a storage és belövöd pár hónap mulva, hogy mennyi retention legyen.
Ne foglalkozz a monitoring-os emberkékkel, állítsd be, hogy a Veeam emailezzen minden sikeres meg nem sikeres mentés után aztán mosod kezeid
-
TheProb
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
-A 2 hoston lévő VM-ek kb. 2,5 TB. Ebből a legnagyobb VM kb. 1-1,5TB
-A mentéseik eddig ~3-3,5 TB volt win bkp-val.
-storage space bőven van, ~14 TB
-bkp retain policy nincs, de szerintem 1 hónapig elég. Bár, ha ennyi szabad hely van, akkor lehetne akár fél éves-éves restore point is
-offsite bkp nem kellÉn is az 1 job/több VM-es dologra szavaznék, csak így nem lehet "szépen" monitorozni a bkp statust.

-
kraftxld
Topikgazda
válasz
TheProb
üzenetére
A másik oldalról szoktam kezdeni

- Mennyi a VM-ek mérete simán, meg egy teljes mentés mekkora?
- Mennyi hely van a storage-en?
- Mennyi ideig kell mentést megtartani?
- Offsite mentés kell-e?A replikációt is érdemes Veeam-el csinálni ha már van.
Ha csak egy host-on vannak a gépek és nem túl sok adat, akkor én egy job-al csinálnám. Ezzel a módszerrel a deduplikáció is jobban fog tekerni, sokkal egyszerűbb az egészet csinálni mint 1 VM / job aránnyal.
-
TheProb
veterán
Veeam B&R:
2 standalone Hyper-V hoston implementálok VM backup-ot. Azokat kérdezném, akiknek van már nagyobb tapasztalata ezen témában (pl.: Kecske úr), hogy mi a best practice a bkp job-ok létrehozásánál?
Mi szerint szoktátok belepakolni a VM-eket 1-1 job-ba? host/OS/role/clusterezettség, stb. szerint?
Jelenleg csináltam 1-1 job-ot linux és win srv-knek, de ez még csak nagyon teszt.
Bár egyébként jelen állás szerint úgy néz ki, hogy 1 job/1VM lesz a felállás, mert a monitoring rendszerünk csak a job-ot látja, azt, hogy azon belül melyik VM mentése volt sikeres és melyiké nem, már nem tudja.Valamint backup mode-nál incremental+synthetic full-t állítottam be (utóbbira szombati összefűzést). A "Transform previous backup chains into rollbacks" mikor hasznos cucc a gyakorlatban?
Továbbá a "maintenance" fület csak backup incremental esetében van igazán értelme babrálni vagy a fent említett esetben is hasznos lehet? Pl. a storage-level corruption guard.
+1: replication-t érdemesebb szintén Veeam-mel megcsinálni, ha már van?
-
Sziasztok!
Ubuntu 17.10 egy ISPConfig 3-al. Minden működik, kivéve a levelezést. Látszólag minden rendben lévőnek tűnik a mail konfigban is, de mégsem lehet csatlakozni az SMTP-hez és nem is érkeznek levelek vmiért. A megfelelő portok nyitva vannak a tűzfalban és a routerben is oké a port forward, dig-re válaszul megkapom az ip-t.
Tud valaki ilyen ügyben segíteni? Ha igen, írnám a további részleteket.
-
X Factor
addikt
válasz
Balthasar01
üzenetére
Email spoofing-nak hivják, nem ti külditek, de a fogadófél titeket lát cimzettként, aztán ti is kerültök listára.
-
Balthasar01
csendes tag
válasz
X Factor
üzenetére
Igen, saját IP-n megy.
Azt nem értem, hogy 12 órája ki van húzva a netünk, az oldal pedig azóta is folyamatosan azt jelzi, hogy küldjük a spamet, ami Netkapcsolat nélkül szerintem lehetetlen. Saját Exchange szerverünk van, végignéztük a fiókokat és a logjait, onnan nem megy ki semmi. A tűzfalban le van korlátozva, hogy a 25-ös porton csak az Exchange szerver kommunikálhat.
Írtam nekik, hogy vegyenek le a listáról, most éjszaka egyszer azt is jelezte, hogy nem vagyunk rajta, de utána visszakerültünk, mindezt úgy, hogy a netünk ki volt húzva. -
X Factor
addikt
válasz
Balthasar01
üzenetére
Saját ip-n megy az smtp ? Írjatok nekik whitelist kérelmet (ott van az oldalon a nagy remove gomb), ha megmár self hosted a rendszer nézzétek meg, melyik fiókról megy ki cucc, vagy mely fiók alapján kerülhetettek listára és változtassatok pw-t. Csak úgy saját magától nem fogtok lekerülni a listáról, főleg nem pár óra alatt.
Levelezést meg migrálni o365, vagy gsuite rendszerbe, h. ne kelljen ilyenekkel meg sok más szarsággal szÍvni.
-
Balthasar01
csendes tag
Sziasztok,
A következőben kérném a segítségeteket:
A céges IP címünk felkerült a Spamhaus/CBL (abuseat.org) spamlistájára 2 napja. Szabályosn 20 percenként azt érzékelik, hogy a cutwail-el vagyunk megfertőződve és spammelünk. A Netünket széthúztam se ki, se be nem mehet semmilyen adat, de az oldal továbbra is azt jelzi 20 percenként, hogy fertőzött az IP címunk és küldjük a spameket. Másik spamlistás oldalra nem kerültünk fel.
Van valami ötletetek, hogy ez hogy lehet? -
-
törölt tag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Vagy RaidReconstructor
-
-
newgamer
aktív tag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
ReclaiMe Free RAID Recovery
-
Pci-e sata 3 raid vezérlőkártyám meghalt (elfüstölt konkrétan, kuka).
Két darab hdd volt rajta raid0-ban.
Tudtok valamilyen jól működő (lehetőleg ingyenes) megoldást raid0 tömb helyreállítására vagy legalább adatmentésre? -
törölt tag
Ezt mondjuk úgy tudnád még megoldani, hogy a kérdéses kliensek hálózati forgalmát egy linuxos routeren átvezeted. Azon csinálsz két scriptet, az egyik engedélyez minden forgalmat, a másiknál meg iptables-zel kifilterezed a nem kívánt netezést. Ehhez a géphez csinálsz KÉT rsakey-alapú logint ssh-ra Putty-val (nem kell user/pass!), ehhez lehet parancsikont csinálni. Az egyik userhez hozzáadod autorunba az engedélyező scriptet, a másikhoz a tiltót, és akkor végeredményben egy duplaklikkel lehet váltani a két mód között.
Ez a bonyolult megoldás.
Egyszerűbb, hogy ha van domain és a tanár accounton van ehhez jogkör, valamint egy hálózaton vannak a gépek, amiket net nélkül is el kell tudni érni. Ebben az esetben csinálsz egy szép Powershell scriptet, ami egy gombnyomással állítja át az összes gépen a default gatewayt. Másik script vissza.
Ilyesmi jutott eszembe.
GPO-val is meg lehet oldani, de az lassú, ott egy változás után gpupdate kell, különben majd csak a következő loginnal tiltódik a net. Arról nem beszélve, hogy van-e a tanárnak jogköre GPO-kat ki/be kapcsolgatni.
-
Upo
addikt
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nem írtad, ha van domain akkor elemszintű csoportkezeléssel rá lehet húzni user csoportokra.
Ha csak helyi, akkor meg [link]. -
Theory66
aktív tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Köszi a segítséget mindenkinek !!! Ennyit nem ér az egész
Tanárnéni úgy gondolta hogy ha rosszak a gyerekek, majd gyorsan kattint kettőt és megszünteti a netezést az osztályban, de ezek alapján ez ennél sokkal bonyolultabb, tehát nem megvalósítható 
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
DopeBob
üzenetére
Úgy 5 éve dolgoztam egy helyen, ahol mikros net volt. Ace telekom-os volt asszem. Nem volt vele több probléma, mint egy vezetékessel.
Az utóbbi időben több helyen kellett mikrohullámon átlőni kamerajeleket. Ubiquity-k lettek berakva, panasz nincs rájuk.
Szvsz, ha jól és jó eszközökkel csinálják meg a kapcsolatot, akkor no para.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Theory66
üzenetére
Ha a DC DNS-ét lövöd ki, ne csodálkozz, ha nem müxik
. Ehhez kéne egy proxy. PFSense-t ajálnják itt minden hálózatos mókára, de jó lenne neked az IPFire is.
IPFire-t egy virtuális gépre felrakod (Hyper-V alatt csak a 32 bites müxik még)
Belőheted az LDAP hitelesítést vagy IP cím és időpontok alapján tilthatod a klienseket.
Elvágod a kimenő kapcsolatokat a routeren, vagy elállítod az alapértelmezett átjárókat.
Csak az IPFire-t engeded át, meg esetleg a WSUS szervert a routeren. -
Theory66
aktív tag
Sziasztok !
192.168.64.x-192.168.64.y című gépeken szeretnék net hozzáférést tiltani úgy, hogy a szerveren a megosztás elérhető maradjon. Niif segítséget kaptam, szerveren a fokozott biztonságú windows tűzfalon új szabályt létrehozva UDP 53(DNS) port tiltás az adott ip tartományon. A baj az hogy ha bekapcsolom a szabályt, a felhasználók bejelentkezni sem tudnak, nem hogy netük nincs. Mit felejtett el a hozzáértő aki a segítséget adta?
-
Upo
addikt
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Mi a cél amit el akarsz érni? Lehet úgy könnyebb lenne.
Egyenkénti vezérlőbillentyű tiltás... Tehát pl. smittpali gépén szeretnéd tiltani a Ctrl gombot, hogy ne menjen pl. a Ctrl-C Ctrl-V?
Vagy esetleg a win ctrl-alt-del menüjének elérését akadályoznád meg? Mert azt lehet állítani group policy-ból, ki lehet venni a menüpontokat. [link] -
E.Kaufmann
veterán
Van valami mód arra hogy Windows alatt konkrét helyi fiókban tiltsam a ctrl-alt-delete billentyűket külön külön, vagy együtt? A rendszergazdai fiókban azért legyen elérhető. Esetleg úgy is jó lenne, ha csak konkrét fizikai billentyűzeten van tiltva, de pl távoli asztali kapcsolattal elérhető maradjon.
-
ace05
senior tag
Én csak szidom a mikrós internetet. Az egyik iskolában ahol dolgozom, az van, eredetileg oda is ki akarták építeni rendes internetet, de az egész elakadt a bürokrácia útvesztőjében. Kínszenvedés az egész. Vagy 60 gépre jut hivatalosan 10 mb/s, ami igazából 5-8, de rosszabb napokon inkább 0-2 mb/s. És mivel kb csak egy szg-re elég a sávszélesség, ezért konkrétan nincs internet, ha valaki órát tart az informatikában. Néha még a b20-at nem tudó telefonom telekomos mobil netje is gyorsabb ennél. Szóval...
-
iwu
addikt
Nálam egyik kliensnél 2 telephely van mikróval összekötve (bp-megyeszékhely) 100Mbit, 4 éve gond nélkül...koppkoppkopp.
Másik mikrósaimmal sincs gond...
Nagyon nagy viharnak kell lenni, amikor nem megy. az elmúlt 3 évben talán 5 ilyen eset volt egy meg nem nevezett nagy hálózatban

-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
egy kis segítséget kérnék, ha valaki, valahol rálát bérelt vonali internet árára, megírná privátban, hogy milyen sávszélességet és mennyiért kínálnak? Nem nagyon találok publikus árakat interneten.
-
VeryByte
őstag
Sziasztok,
Van itt IIS guru? Én csak ugatom.
Van egy WS2012R2-n egy Redmine-unk (ruby alapú), ami IIS8-at használ.
Valószínűleg alami frissítés után ha rá akarok menni az általa publikált weboldalra, akkor ezt kapom:
502 - Web server received an invalid response while acting as a gateway or proxy server.Merre induljak, van ötlet?
-
VeryByte
őstag
-
bon
őstag
Office 365 email fiók központi aláírását készítő programot keresnék ingyenest, találtam egy ilyet: GingerEx Email Signature Management Tool de a letöltési linket nem találom az oldalon. Jó lenne ha nem kézzel kellene elkészíteni a html kódját az aláírásnak.
-
-
bon
őstag
Van egy cég ahol admin feladatokat látok el, de nem állandóan vagyok ott. Mi lenne a legelegánsabb megoldás arra a problémára, ha olyan programot kell frissítenie vagy telepíteni adott dolgozónak ami rendszergazda jogosultságot kér és nem bírja megvárni amig délután felrakom? A gépek tartományi tagok, mind Windows 10-es gépek.
-
DopeBob
addikt
Most tervezgetjuk a W10 upgradet a cegnel. Ez tenyleg alkalmatlan vallalati felhasznalasra, es mindenkeppen enterprise kell? Gondolom az tovabbra is csak elofizeteses modellben erheto el... erthetetlen, miert szuntettek meg a store letilthatosagat... vagy miert enged barmilyen szemetet telepiteni storebol, rendszergazda jogok nelkul is... Win7-bol a Pro azert nem volt ennyire "lebutitva" az Enterprisehoz kepest... eddig eleg nagy csalodas. Egy frissites utan ugy nez ki mint valami bazar, tele van minden szir szar jatekkal, nem is ertem higy gondoltak ezt a PROFESSIONAL verzional, vajon kinek szantak ezt a verziot?

-
doit
csendes tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Köszi, de a leválasztás az erre képes eszköz hiányában nem lehetséges. Még vlan-okat sem tudok kialakítani, nemhogy rendes szabályozást az eszközökre.

A Windows-os NFS implementációról mondjuk nem olvastam, hogy ilyesmi veszélyeket rejtene. Úgy láttam, hogy a felhasználók létrehozása egy kicsit körülményesebb, de adott környezetben tulajdonképpen az anonym access is elég read-only jogosultsággal.
-
E.Kaufmann
veterán
Úgy tudom, az az álláspont, hogy ez egy 30 éves protokol, amit már nagyon nehéz úgy hegeszteni, hogy a kompatibilitás és a biztonság is biztosítva legyen. Érdemes azért ezeket az eszközöket egy külön szeparált hálózaton használni, ha lehetséges. Max a távfelügyelethez engedélyezel forgalmat arra a hálózatra, de más kliens ne érje el őket sehogy.
-
bugizozi
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
+1

Anno én is így csináltam, ha vmi gond volt hívtam öket és megcsinálták. -
Urak! Nem feltétlenül ide vágó téma, de hátha találkoztatok vele. Samsung MFP-nél egy ideje már képalkotó egységet is cserélni kell a festék mellett időnként. Sikerült belefutnom egy olyan példányba (SL-M3375FD), ami két különféle típusú utángyártott képalkotót sem hajlandó elfogadni (nem tudja "telepíteni"). Van erre valami bevált javaslat azon felül, hogy Samsungot vegyen még egyszer az, akinek három anyja van?
-
bon
őstag
Van e valakinek tapasztalata Citizen CL-S400DT jegynyomtatóval a jegy.hu rendszerét használva. A problémánk az, hogy ha jegyet nyomtatunk vele akkor mindig kijön egy üres oldal és utána nyomja ki a jegyet. Több jegy nyomtatása esetén: üres, majd jegy, megint üres, ismét jegy. Ha teszt oldalt vagy pl egy Word dokumentumot nyomtatok akkor nincs üres oldal. A jegy.hu ügyfélszolgálata nem hajlandó segíteni, mert ők a Boca márkát javasolják (árulják, horobilis összegért) és csak ahhoz nyújtanak támogatást.
-
válasz
szabi777
üzenetére
Működő szerver termékkulcsával beaktiválni egy másikat az álmoskönyvek szerint sem jó ötlet. Tegyük fel, hogy beaktiválja. Aztán egy szép nap arra ébredsz, hogy a másik szerverről meg elveszi a kulcsot, ezért aktiválatlan módban, immáron korlátozva fut. Ez szerver esetében egyet jelent azzal, hogy megálltak a szolgáltatásai.
Ha már mókolsz, inkább használj valami toolt a zöldséges kertből, minthogy egy működő rendszert kockáztass, szerintem.
-
ace05
senior tag
Ma volt egy problémám, amivel eddig még nem találkoztam. Suliban az egyik w8.1-es gépen nem volt úgy net, hogy tudtam pingelni oldalakat és a nast. A firefox segített megoldani a problémát, mert ott láttam, hogy benn ragadt a tls kézfogásban. Egy tcp ip protokol restart megoldotta. Viszont kérdezem, ezt mi okozhatta? Számíthatok rá, hogy többször előfordul ?
-
Fooler89
őstag
Windows Defendernek van értelme hyper-v hoston?
-
szabi777
tag
Sziasztok,
ha vásárolok egy Microsoft Windows Server 2016 Standard-ot és azt feltelepítem egy vasra, beaktiválom a sorozat számmal, utána fel tudom tenni egy másikra vasra is és tudom aktiválni vagy sírni fog hogy ez a kulcs már nem használható még egyszer ?
Tudom vegyek még egyet, de egyenlőre gyors megoldás kellene még ha nem is teljesen jogtiszta...

-
sugarforce
addikt
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Hát ez cégfüggő, lehet benne valami, de ez a vezetőség és az előzmények ismeretének hiányában megmondani nem tudjuk.
-
E.Kaufmann
veterán
Szakmai de nem informatikai kérdés. Miből lehet észrevenni ha el akarnak bocsájtani?
Ha a főnökség nem mond semmit, de egy nagy infós projektet vezető külső illető (nem informatikus, de sok informatikai céggel is kapcsolatban lévő személy) azt mondja, hogy írd össze az infrastruktúrát x idő múlva, had lássa a főnök, mennyit dolgoztál és jön majd a jutalom, de addig is gürizz 200%-al, csak hogy sikerüljön időben a projekt.
Nekem megszólalt a vészcsengőm, hogy a külsős projektvezetővel akarnák elvégezni a piszkos munkát. Paranoia vagy jogos vészcsengő? -
elmouse
aktív tag
Én ezt a batch-et használtam.
Magyar nyelvű Win7-en és Win8-on tökéletesen működött. Az 5.sor miatt jó csak magyar nyelvűhöz.
Megnézi, hogy az első számú DNS nem a 192.168.100.1 e.
Ha nem, akkor az első számút beállítja a 192.168.100.1-re a másodikat pedig a 192.168.100.2-re.Nem én alkottam, de már nem emlékszem, hogy hol találtam.
-
doit
csendes tag
Sziasztok,
Van egy szerverünk, amit olyan eszközökhöz használunk, amik csak SMBv1 és NFS protokollon érik el a megosztásokat. A gép egy folyamatosan frissített Win 2012 R2 és jelenleg SMBv1 van engedélyezve rajta.
A kérdésem: van olyan ismert és javítatlan SMBv1 sérülékenység, ami miatt érdemes NFS-re váltani? A jogosultságok rendesen be vannak állítva, de ha más módon támadható a megosztás, akkor inkább cserélek.
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
sugarforce
üzenetére
Én régen (2010-es időkben) nyomkodtam csak Exchange-t, de akkor se mélyen. O365 meg teljesen új. De hát így tanul az ember

-
CsodaPOK
senior tag
válasz
balaaa88
üzenetére
Köszi!
Ebből kiindulva sikerült megoldani a következőképp (tegyük fel, hogy nincs egy info-s cím se, azaz a nulláról kezdjük a felvételt):
O365 Admin Center elfelejt.
Exchange Admin Center megnyit.
Recipients --> Shared.
Új (+ ikon)Display name: Egyikdomain INFO
Email: info@egyikdomain.hu
Users: felhasználó(k) hozzáad, akinek hozzá kell férni a fiókhoz.
More Options-re katt
Alias: egyikdomain_infoSave.
Ugyanezt megcsináltam masikdomain.hu-val:
Display name: Masikdomain INFO
Email: info@masikdomain.hu
Users: felhasználó(k) hozzáad, akinek hozzá kell férni a fiókhoz.
More Options-re katt
Alias: masikdomain_infoSave
Így szépen létrejöttek a fiókok, nem kellett PS-ezni.
Annyi a szépséghiba, hogy alias email címként az
info@egyikdomain.hu-nál lesz egy egyikdomain_info@egyikdomain.hu,
míg az
info@masikdomain.hu-nál ugyancsak lesz egy masikdomain_info@egyikdomain.hu cím (nem írtam el).Problémának ezt egyelőre nem érzem, de még a küldés-fogadást végig kell teszteljem.
Az O365 Admin Center-ből a Exchange Admin Center-ben meglévő More Options --> Alias ami hiányzik.
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
sugarforce
üzenetére
A shared mailbox tulajdonságlapján lévő email address-re gondolsz? Ott nem tudok állítani policyt, nincs checkbox. Csak egy dobozka van, ahol az email címeket tudom szerkeszteni.
És a mail flow oldalon belül sincs email address policies.
-
ace05
senior tag
Valami scripttel meg lehetne oldani w10 alatt dns serverek beállítását és alaphelyzetbe állítását ?
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
sugarforce
üzenetére
Kipróbáltam azt, hogy fordítva hozom létre. Először info@masikdomain.hu, majd próbáltam az info@egyikdomain.hu-t. Ugyanaz a hiba.
Hmm, ha bemegyek az Exchange Admin Center-be, akkor ha először info@masikdomain.hu -t hoztam létre és megnézem ennek a mailboxnak a tulajdonságlapját, akkor két SMTP cím van:
info@egyikdomain.hu és info@masikdomain.hu. De én az info@egyikdomain.hu-t nem vettem fel. Törölni elvileg engedi, nem dob hibát, de újra megnyitva ugyanúgy ott van. -
CsodaPOK
senior tag
válasz
sugarforce
üzenetére
Ez a már létrehozott:
Name Egyikdomain Info
Email info@egyikdomain.hu
Email aliases No email aliasesEzeket az adatokat adom meg az újnál:
Name: Masikdomain Info
Email: info@masikdomain.huDe ezt már nem hozza létre, hanem hibaüzenetet dob.
Kipróbáltam ugyanezt disztribúciós listával, ott is ugyanígy viselkedik.
Csináltam egy teszt@egyikdomain.hu listát. Majd ha létre akarok hozni egy teszt@masikdomain.hu listát, akkor azt mondja, hogy
"Email addresses need to be unique and this one is already being used by the teszt@egyikdomain.hu."Olyan, mintha a @ előtti tagnak kellene egyedinek lenni, de nem világos, hogy miért. Főleg, hogy sima userként engedi két user@egyikdomain.hu és user@masikdomain.hu fiókokat külön felvenni.
-
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
Office365 kérdés.
Kis cég most költözne O365-be. Új ez nekem is, eddig nem kellett piszkáljam. Regisztráltam egy demó előfizut, hogy tudjam nyomkodni.Fel van véve két domain: egyikdomain.hu, masikdomain.hu.
Ugyanazé a cégé a két domain, de különböző tevékenységekhez használja őket, kvázi úgy tekintendők, mintha két minicég lenne.Felhasználónak létre tudtam hozni külön a user@egyikdomain.hu és user@masikdomain.hu felhasználói fiókokat. Aztán megosztott postaládaként létre akartam hozni az info@egyikdomain.hu és info@masikdomain.hu címeket.
Info@egyikdomain.hu-t engedte, majd amikor hoztam volna létre az info@masikdomain.hu címet, akkor azt mondja a portál, hogy
"Az e-mail címnek egyedinek kell lennie, ezt pedig már használja a következő: info."Többször ellenőriztem, az info@masikdomain.hu-t nem használja semmi más. Az info@egyikdomain.hu pedig független kéne legyen tőle.
Mit rontok el?
Köszi a segítséget!
-
Fooler89
őstag
Bekérdezek hátha
RB411a-hoz keresek poe adapter.
Mostani egy Atlas model: xw48-24016003n2
Ez mennyire számít minőséginek?Tudtok ajánlani olyat ami jobb minőség? Ha veszek egy hasonló 24V 1600mA adapter az is jó hozzá?
Jelenleg ezt az egyet találtam [link] 5k-ért. Reális az ára?
Új hozzászólás Aktív témák
- Haditechnika, harcászat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elden Ring
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gumi és felni topik
- Trollok komolyan
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- BestBuy topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- További aktív témák...
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ChatGPT Plus, Előfizetések
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- PS4 PRO 2TB SSHD + 3 játék + 2 Controller Makulátlan új állapotban FULL BOX!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De nem veszem vissza ha reklamálsz