Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
Háh, nem olyan egyszerű!

Sulixerver és samba 4.
File szinten a szerveren teljes jogosultság, mappáknak 777, fájloknak 666, a chmod -R nem téveszt. De nem hiszem hogy a fájl jogosultságokkal lenne a gond, a három megosztás az három mappa egy szülőmappában, és a fájl jogosultságok már erre a szülő mappára is rá lettek húzva rekurzívan, tehát mind a három megosztás mappájának ugyanazok a jogai.
A samba configban meg a teachers groupnak van elérése, a konfigurácó copy/paste ugyanaz, nyilván másik mappanévvel.
A GPO meg user config alatt van, biztonsági szűrésben authenticated users, elemszintű csoportkezelésben van a teachers groupra húzva.
A meghajtónál próbáltam minden kombinációt, létrehozás, csere, frissítés, bejelentkezett felhasználó biztonsági környezetében és anélkül. De a másik két megosztás ugyanezekkel a beállításokkal tökéletes, nyilván a betűjel és a megosztásnév különbözik, de más nem.
Mindegy, megszoktam már, megoldottam. De ugyanezt csinálta régebben mikor még windows server 2008r2 volt alatta, ugyanígy a felhők járásától függött hogy megcsinált valami gpo-t vagy nem, illetve egyszer igen, egyszer nem (és nem arra gondolok, hogy vannak olyan GPO-k aminél 2 bejelentkezés kell az érvényre jutáshoz). Ott volt pl. olyan, hogy egyszerűen egy r0h@dt parancsikont nem akart kirakni mindenki asztalára, azt úgy tudtam megoldani, hogy kézzel csináltam egy parancsikont, bemásoltam a szerveren egy megosztásba, és file copy-val másoltam az asztalra, érdekes mód azt megcsinálta. -
Upo
addikt
Ez az AD-s drive mapping engem is a sírba tesz.
Van 3 megosztás, ugyanazokkal a beállításokkal, természetesen a fizikai mappa helyén kívül. Ráadásul 1 mappában 3 alkönyvtár, ezek is egyforma fájl jogosultságokkal. 3 különböző meghajtónak csatolódnak, a betűjelen kívül tök egyforma beállításokkal. A 3-ból kettőt megcsinál, a harmadiknál 2 hét működés után kitalálta hogy nincs jogosultság az elérésre a tanárok group-nak, persze átállítva semmi sem lett. Többször elölről kezdtem, minden beállítást újra, fájl-mappa engedélyeket újra állítva, nem megy csak 2 a 3-ból. Aztán szintén ugyanerre a 3 megosztásra ikon is kerül az asztalra, itt is a 3-ból kirak 2-t, a harmadikat nem. Szintén egyforma beállítások mind a háromnál. És nem ugyanaz a kettő jó itt, mint a drive mapping-nál, a hibás mapping ikonját kiteszi, az egyik jót meg nem, akármit csinálok. Pedig eleinte ez is jó volt amikor még próbálgattam, de többször kitöröltem és újra létrehoztam őket a beállítás során. A nem kirakott ikon meghajtója természetesen jó, elérhető, működik. A csoportházirend eredménye varázslót végigtolva természetesen alkalmazott objektumnak hozza, nem elutasítottnak, mégsem kerül ki mindegyik. Ettől tudok kiakadni, hogy még mindig ott tartunk, hogy beállítok valamit, aztán vagy megcsinálja vagy nem. És direktbe egyiket se tudom megoldani. A meghajtóst áthidaltam, az azon levő anyagot átmozgattam a másik működő meghajtón egy külön alkönyvtárba, az úgy most működik. Ja, és pont erre nem akarja az ikont kirakni. De toltam ki egy Sajátgép ikont az asztalra, azt megcsinálja, és az alatt megtalálják a meghajtókat. De azért mégis jobb lenne ha beállítanék valamit és az működne. -
Upo
addikt
Én is szeretném ha már csak gigabites jönne, de a döntéshozói lánccal nyilván többször körbe lehetne tekerni a Földet. Eddigi igényléseinkből az utóbbi években kerek összeget kitevőt kaptunk meg (0 Ft), de nem adjuk fel, most is folyamatban van.
Néhány éve volt egy jelentősebb villámkárunk, direktbe kaptunk egy villámlást, akkorát szólt hogy majdnem megsüketültem. Úgy sikoltoztak a diáklányok, hogy a másik szárnyból lehetett hallani. Minden biztosítékot lecsapott. Azt a biztosító fizette, akkor tudtunk pár gigabitest venni, a 100-as managelt hp-k helyett V1910-24G-ket (meg 15 új gépet is), de ez nem a fenntartón múlt.
Most gyűjtöm épp KEF-ről a kosaras termékkódokat, mert így kérik, de persze több intézményre lesz közös kiírásos pályáztatás (a szokásos kihúzások után, amibe valahogy mindig beleestünk). És hiába magyarázzuk, nem tudja befogni az illetékes a különbséget, meg hogy teljesen hiábavaló amit csináltatnak velünk, de ezen már nem is csodálkozunk. -
Bonzo
tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Wifit előbbre hozni? Az miért jó?
így, másik adaptert is értelemszerűen hátrasorolni. -
qwertly
addikt
válasz
sanzi89
üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat,nekem is ez jött le csak megszeretem volna egyértelműén győződni,hogy tényleg jól értelmezzem.További szép napot.
Üdv:UI: múltkor volt még egy kis össze spórolt pénze az iskolának,meg is volt tervezve mit vesszek pont a te javaslatot alapján
De jött ez a tragédia,vidéki temetéssel.Így elolvadt az összeg.A javaslatot nagyon kacifántos nem hinném egy ilyen központosított intézményben megoldható. -
sanzi89
addikt
válasz
qwertly
üzenetére
Office-hoz nem kell korábbi legális frissítési alap. Desktop OS-hez kell, Server OS-hez szintén nem kell.
Úgyhogy nagyon egyszerű az iskolákban a Windows-ok legalizálása, mindenhova Server OS-t kell tenni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De ez amúgy pont az általad linkelt oldalon le is van írva...

u.i.: Ha valamely tankerület a fenntartó, akkor switch-et amúgy sem fognak venni, mert minden hálózatot érintő eszköz beszerzés beruházásnak minősül, amit közvetlenül az Emberi Erőforrások Minisztériumához kell benyújtania a tankerületeknek igény formájában, erre meg nem lesznek hajlandóak természetesen.

Alternatív út, hogy kérsz a switch javításáról árajánlatot/számlát, és azt valószínűleg engedélyezni fogják, mert az nem beruházás hanem javítás. Aztán a bolttal meg meg kell beszélni, hogy switch-et küldjenek. Mindezt természetesen full illegálisan, lényegesen nagyobb költségek árán, de hát így szereti a többség ezt az országot.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Még lehet mi is ráfanyalodunk a sulinetes kuncsorgásra
nálunk is a switchel vannak a gondok,de az egyik kolléga korai temetésén való részvéttel elvitte az iskola szabadon felhasználható pénzkeret jelentős részét.Sajnos ez a közoktatás szomorú helyzete.
Más: lehet volt már róla szó de szeretném egyértelműen tudni a közoktatásban részt vevő iskola jogosult ingyenes vagyis nem frissítős office és windows licencre vagyis Iskola telepítőkészletre.Mert amit olvasok a tisztaszoftver.hu oldalon minden képen kell egy alap oem windows még az lenne,de általában a office nincsen oem verzióba a laptokokra téve.Vagy ha mindenképpen office kell akkor a Office 365 lesz nekik. -
Bonzo
tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nem találkoztam még ilyen hibával, pedig sok mobil eszközt használunk. Ha bármi gond van a drive mapping gpo-val akkor mindegy hogy a kliens mobil vagy desktop.
Egész biztos lehet csinálni ilyen GPO-t, most milyen action-t használsz? Replace, update?
Tesztelni kellene, egy sima Create (esetleg 'Apply once and dont reapply' opciót, +reconnect ne legyen kipipálva) mit csinál.De mindentől függetlenül, a sysvol nem-elérés okát mindenképp meg kellene keresni

-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Csak fennál még mindig a gond.
Laptopoknál indítástól számítva olyan 10-20 percig nem elérhető a sysvol, nem fut le ezért a csoportházirend. Lehet valahogy a wifi-s eszközökön gyorsítótárazni a csoportházirendeket, vagy ti hogy oldjátok meg hogy ilyen gépeken is biztos érvényesüljenek a házirendek? Olvastam olyat, hogy van szabály arra, hogy várjon a hálózatra, de félek, hogy akkor meg pl otthon rohadt lassan indulnának a laptopok, vagy hálózati hiba esetén nehezen indulnának a helyi munkaállomások. Kinek milyen beállítás/trükk vált be?Arra esetleg van mód, hogyne kelljen minden újraindításnál lefutnia a csoportházirendnek, hogy felcsatolva maradjanak a hálózati meghajtók, hanem ha egyszer már belőtte akkor permanensen, ha lefut, ha nem, maradnak a hálózati meghajtók?
-
-
SirRasor
addikt
Helló!
Kivételesen saját gép:
"ERR_EMPTY_RESPONSE" -t dob a chrome, ha 2 oldalt próbálok megnyitni. Egyik a BH, másik a saját routerem. Ciki, mi?
Ja és a jofogas.hu abnormálisan jelenik meg. Minden más működik. Másik böngészővel se megy.
Adott alhálózaton másik eszközön szépen megnyílik a két oldal.Az adott win egy 10-es x64-es LTSB-s, amire vagy 20 napja nem jött frissítés, és 3 napja szórakozik így. Látszólag semmi se történt; nem telepítettem programot, csak filmeztem meg zenét hallgattam..meg frissítettem a Gugli driveot backup and sync-re, de azt másik gépen is csináltam és nem okozott gondot.
Szóval láttatok már ilyet? Gugliban is nézelődtem; az első 10 találat közül mindent végigcsináltam, de semmi.
-
E.Kaufmann
veterán
Adott két IMAP/SMTP alapú levelezőszerver. Az egyik a régi (alaplap is kirohadt már alóla pénteken, a hétvégén cseréltem egy régi munkaállomás lapjára, és integrált videóvezérlő hiányában bepattintottam egy Radeon 3850-es gémer karit
, de a Debijány nem panaszkodott
) a másik az új szerver. Tartomány, felhasználók egyeznek. A régiről át tudom szépen migrálni a leveleket.
Az a kérdésem, hogy érdemes leggyorsabban átmigrálni a felhasználókat olyan környezetben, ahol a kliensek Outlook 2007, 2010, 2013 és 2016 vegyesen.
Teljesen törölni kell a fiókot a kliensen, vagy elég átírni a szerver címét/jelszókat (szigorúbb policy) és törölni az adatállományt? Esetleg legyen párhuzamosan? Bár nem hiszem hogy örül az Outlook két ugyanolyan című fióknak. Esetleg valami egyéb trükk? -
bon
őstag
Segítség kellene, Office 365 exhange szerverben van e rá mód, hogy megnézzem mi történik egy adott domain-től érkező email-ekkel, mert panaszkodnak a felhasználok, hogy rendszeresen nem kapják meg. Levélszemétszűrőben nem látom, hogy tiltva lenne a domain vagy email cím.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
sugarforce
üzenetére
Nem nagyon látok a szervereken semmit, a kliensen meg a 1058 és 1129-es event id-k, hogy nem tud a sysvol-ban és a netlogon-on dolgozni.
-
Bonzo
tag
válasz
sugarforce
üzenetére
ez elképzelhető. Ha valóban a bejelentkezés pillanatában még nincs megfelelő kapcsolat a DC és kliens között, és csak cachből authentical (előfordul) akkor be kell lépni egy olyan domain userrel aki nincs még cachelve (akivel még nem léptél be) Ha szépen hitelesít a DC akkor valószínűleg máshol van hiba.
amúgy több ilyen misztikus hibára megoldás a gép ki/visszaléptetése a domainbe. Ha nincs más ötlet, egy próbát megér.
-
sugarforce
addikt
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
attól, hogy a fiók/gép nem tud hitelesíteni teszem azt 10 percig valamilyen akár protokollbeli összeegyeztethetetlenség miatt, még pingelhető marad a szerver, akár még dns-t is oszthat. Szerver oldalon látsz valamit az eseménynaplóban?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
sugarforce
üzenetére
Ok, de megszűnik, felcsatolja, újraindítom, megint nem jó, megint várni, megint jó lesz és közben pingelhetők a DC-k, DNS van.
-
sugarforce
addikt
Valoszinuleg akkor szunik meg a problema
viccet felreteve, nem lehet hogy bejelentkezeskor es amikor próbalod keg tallozni a sysvolt, akkor valamiert nem tud hitelesiteni a gep/fiok es gyakorlatilag csak cachebol lep be ? Aztan a kapcsolat helyreall es utana mar hitelesit, ekkor tudsz tallozni sysvolt es gpupdate is ekkor megy. Melyik dc-hez csatlakoznak ilyenkor a gepek? -
Bonzo
tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Ha valóban (IP-vel) közvetlenül a DC-t tallózva is rossz, akkor NTFS perm. vagy valami tűzfal. Más tippem nincs. De hogy mitől javul meg X idő után..érdekes
-
DopeBob
addikt
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
[link] Esetleg ez?
Mikor én hasonló jelenséggel szívtam pár éve, ott végül a switch volt a ludas. Valami alap Cisco volt, és nem voltak jól beállítva a portok. Menedzselt switch? PortFast be van kapcsolva minden porton?
Az, hogy 10 perc után megy, nem csak a negatív cache miatt van? Ha nyomsz egy ipconfig /flushdns -t utána nem lesz jó rögtön?
-
Bonzo
tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
hm, ez érdekes. A sysvolt egyből el kellene érni, vajon mi változhat 10-20 perc után. Network adapterek prioritása jó? Wifi-t letiltod ugyanez?
-
E.Kaufmann
veterán
Azt még megnézem, de elvileg a restart után teljes indítás történik és olyankor is csinálta. Próbáltam ip\sysvol-lal is mindkét DC-re, és úgy se volt jó. Egy idő után (10-20 perccel a bejelentkezés után) viszont magához tér és lefut a gpupdate /force és a sysvol is elérhető lesz.
PS: A neten azt írják, ezeket kéne kilőni, mert a Windows 10 alatt nem müxenek túl jól:
RequireMutualAuthentication/RequireIntegrity/RequirePrivacySzerintetek?
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Energiagazdálkodásnál a Fast Startup ki van kapcsolva? (utána újraindítás)
-
Bonzo
tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Elképzelhető hogy az egyik DC-n jó, a másikon nem (attól függ az adott kliens épp melyikhez csatlakozik) Próbáld meg közvetlenül a DC-ket tallózni, mindkettőn elérhető a SYSVOL?
-
Bonzo
tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
én is éppen AD drive mapping GPO-val ügyködök

Ha a SYSVOL nem elérhető az elég durva, akkor érthető hogy bizonyos policyk nem jutnak érvényre. Először ennek az okát kellene kideríteni. Több DC van? -
E.Kaufmann
veterán
Mitől lehet AD környezetben, hogy egyes Windows 10-es laptopokon bekapcsols/újraindítás nem futnak le a hálózati meghajtók csoportházirendes felcsatolásai, valamint a Sysvol sem elérhető, hozzáférés megtagadva. Pingelni tudom a szervereket, DNS szolgáltatás fut, elérhető az érintett laptopon.
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Veeam Free-vel kapcsolatban nekem is lenne kérdésem. Egy laptopot kellene menteni NAS-ra SMB-n keresztül.
SMB-re tud menteni a doksija alapján. Amiről hirtelen nem találtam infót, hogy mennyire takarít maga után? Tudok-e olyat beállítani, hogy pl a 60 napnál régebbi mentéseket törölje automatikusan?Köszi!
-
ace05
senior tag
Üdv mindenkinek.
Egy Tp-link-sl1351-ről van szó. Még az én érkezésem előtt lett az iskola felújításakor beszerelve, ami kb 2009-ben volt, tehát szerintem garanciáról már nem beszélhetünk. Túlfeszültség védelem van. Be lett jelentve a központ felé, aztán most vagy adnak egy ujjat, vagy nem. Míg nincs arról szó, hogy ujjat veszünk, csak gondoltam érdeklődők.
-
Upo
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Közoktatásban a 10/100-as switch abszolút nem gáz. Az még üdítően korszerű. Nálunk pl. ha nincs most alapítványi segítség, akkor még mindig használnánk 10+ éves socket 478 gépeket, most sikerült kivenni a napi oktatásból. De ha a fenntartón múlna, akkor még mindig azokon is menne az oktatás. CRT monitorok is még vannak üzemben. Úgyhogy a 10/100-as switchre nekem egy szavam se lehet...

A tplink amúgy eleinte 5 év garral indult, aztán 3 év lett, nekünk sikerült garba cseréltetni egy ilyen 48 portost.
-
bobsys
veterán
Synology tud whole disk encryptiont mint a QNAP?
-
ace05
senior tag
Iskolánkban kinyírta az áramszünet a 48 portos tp-link switchünket. Kb semmi pénzünk nincs, de tudnátok ajánlani egy olcsó megbízható alternatívát ?
-
-
sanzi89
addikt
válasz
KaiotEch
üzenetére
Integrált bele DISM-mel: Saját Windows 7 telepítőlemez készítése: V. Driverek hozzáadása
-
Üdv. Még egy kérdés. W7 telepítőbe melyik mappába rakjam az USB3-s INF-et, hogy a telepítőnél be tudjam tallózni? Eddig nem sikerült, bárhova raktam.

-
olloczky
senior tag
Sziasztok
Suliban szeretném bizonyos tanulóknál letiltani a hangot ADben. Ezt hogy tehetem meg? Tehát Kis Jóska tudjon zenét hallgatni, de Nagy Pista ne.
üdv
-
Sziasztok! Kollégák van valakinek jó kis W10-es GPO gyűjteménye esetleg, amit megosztana velem? Gondolok ilyen startmenü buherálásra, letiltani, amik nem kellenek stb. Köszönöm!

-
zolee001
őstag
Üdv!
Érdekes és ragályos problémába futottam bel, 3 db teljesen más felhasznoliterületen ténykedö gép ugyanazt a hibát produkálja, mégpedig a storebol végtelen loopal nem települ semmi a Code: 0x803FB005 dobja ki.
Store alaphelyzebe állitva, cache törölve többször de eredmény semmi
Gondoltam store app reinstall de akkor pedig ezt kapom: Get-Appxpackage : The database disk image is malformed
Win 10 1703. 1503.608 x64cbs logot most bujom, talált hibát amit nem tud javitani, esetleg vkinek vmi épitö jellegü ötlete lenne azt szivesen fogadnám.
Köszönettel
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89
üzenetére
Még mindig a G8-as HP szerver az Embedded Flash/SD-Card problémával. Utána olvasgatva elég sokakat érint a probléma, és sok esetben nincs rá megoldás. A HP megoldási javaslata itt található, de a lényeg elolvasható a következő reddit bejegyzésben.
A folyamat előtt az iLO-t frissítettem 2.53-ról 2.55-re, az megoldotta az iLO lassúság problémáját, de a Diagnostic oldalon ugyanúgy ott volt a hibaüzenet. Utána neki estem a leírásnak, de sajnos NAND formázás, áramtalanítás, újra NAND formázás és újabb áramtalanítás után sem javult meg a probléma. Szerencsére nem is szart be a szerver.Lényeg a lényeg, így hagyom, nincs rá megoldás. Valószínűleg az alaplapon található NAND chippel nem klappol valami, ami miatt remélem egyszer csak összerogy az egész gép és akkor ki lehet vágni az ablakon.
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
"Van webshop, aki a megrendelő e-mail címével küldi a megrendelést és csodálkoznak, hogy megfogja a szűrő
"Jó ég!

-
E.Kaufmann
veterán
Igazad van
De csak a kollégának kell 1 darab e-mail cím, és én is írtam, hogy akkor már gmail. Nekem viszont 50 címet kell vinni két saját domain-nel minél olcsóbban, csak az én időm nem drága, mert fix a bér
Úgyhogy úgy kalapálom össze, ahogy tudom. Örülök, hogy a spam szűrést ki tudtam szervezni. Amúgy én is jobban örülnék egy felhős szolgáltatásnak, párszor küldtem is leírásokat, árlistákat, de nem fogadták lelkesedéssel.
Amúgy az is vicces, mikor az is baj, ha jól működik a spam szűrő. Van webshop, aki a megrendelő e-mail címével küldi a megrendelést és csodálkoznak, hogy megfogja a szűrő
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Ha van ezzel éles tapasztalatod, én nem vitatom, csak annyit jegyzek meg, hogy egyes kisebb szolgáltatók még a szabvány O365 SPF-et se fogadták el (valami izlandi tárhely szolgáltatóval cumiztam), pedig úgy van konfigurálva, ahogy az MS azt leírta. Ebből adódóan nem erőltetném az ilyen kombinált megoldásokat, akkor már jobban jár a megrendelő egy egyszerű gmail accounttal, szerintem.
-
E.Kaufmann
veterán
Biztos lefutott, azt írja, hogy megtakarított eddig egy terát

Most már ír valami 1-2 GByte-t a VHD-nál az intéző.Egy naggyon fontos kérdés. Én a deduplikált kötetet vész esetén Windows 10 alol tudom olvasni? Le tudja kezelni, vagy mindenképp egy 2016 kell hozzá telepített dedup funkcióval? Létre szeretnék hozni egy iSCSI kötetet ntfs-sel/deduplikációval, amit vész esetén felcsatolnék Win10 alá.
Másik:
Hogyan érdemes tovább menteni egy deduplikált kötetet. Sejtem, hogy Hyper-V esetén nem szerencsés a kötet snapshot mentése, de ha van egy mentőkötet, ahová már a szabályosan mentett inaktív cuccok vannak téve, azt a kötetet hogy lehet a leghelytakarékosabban menteni? -
E.Kaufmann
veterán
Ha rendben vannak a reverse MX rekordok meg az SPF rekordok, akkor nagy gond nem szokott lenni. Ha mégis és jófej a netszolgáltató, tud adni egy normális SMTP relay-t. Pl mi már kapásból blokkolt fix IP-ket kaptunk és a hülye ausztrálok csesztek leszedni a listáról és még a szolgáltató se tudott intézkedni ezügyben náluk, úgyhogy adtak egy relay elérést. Szolgáltatóváltás előtt ment minden relay nélkül is. (bár lehet a relay jobban fel van készítve DKIM ügyileg és ő a nevünkben tud ilyet, de előtte tuti nem volt)
mckay: ingyért mit vársz
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy felhős virtuális gépen is elfut. Most pl én SMTP splitternek használom, a bejövő leveleket szétdobja az éles és a teszt szerverre is hibátlanul. Sajna normális mail szolgáltatáshoz kell a lé, vagy erősebb tudás (én se vagyok smtp professzor, de mindenhez is kell értenünk
) -
Arra azért nagyon kíváncsi lennék, hogy egy szigorúbb policyt alkalmazó mailszerver elfogadja-e majd a leveleiteket... SPF check, stb...
Még valami: ne vedd személyeskedésnek, de ha egy az egyben kiszámláztad volna azokat a munkaórákat a megbízódnak, amit ezzel a berheléssel töltöttél, két évnyi 0365 Alap verzió szerintem kijött volna az árból...
-
mckay
aktív tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
de ez a Xeams egy szoftver csupán, nem szolgáltatás, ha jól látom, ugye?
én nem szeretnék 2017-ben bekapcsolni és a sarokban hagyni egy gépet...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
egyébként haladtam a projekttel, immáron gyorsan megjönnek a levelek, simán beállította a szolgáltató, hogy át legyen irányítva a levél a felhőbe (sőt, mivel több címről is van szó, azt is kipróbáltam, hogy van-e különbség, ha a ...@outlook.com vagy ...@gmail.com fiókba irányítják, nos, nincs, szupergyorsan ott a levél itt is ott is)
hanem a küldés még mindig nehézkes
érdekes módon különbség van a két nagy levelezőrendszer között:
- gmail.com fiókban a beállítások között felvettem a (nem is kis) magyar szolgáltatót mint smtp-t, így szépen úgy megy el a levél, hogy ...@sajatdomain.hu, és tulképp néhány másodperc a kitérő
- outlook.com fiókban ugyanúgy felvéve a saját smtp-t, nos, többnyire nem is megy el, de ha elmegy, akkor akár egy óra késedelemmel megy el a levél ...@sajatdomain.hu névvel, és fogalmam sincs, hogy akkor most az outlook.com nem bízik meg a magyarban, vagy a magyar nem bízik meg az outlook.com-ban, de valami fújolás vanhát srácok, nem gondoltam volna, hogy 2017-ben nehézségem lesz egy levelezés beállításánál, ha nem akarok 4,2€ fizetni havonta...
-
Bonzo
tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
mármint egy adott dedupos VHD-n bizonyos tartalom mennyi helyet foglal?
Az a size on disk 0 byte furcsa. Ezt most mire írja, a VHD-n belüli állományokra vagy a VHD fájlra?
Biztos lefutott már legalább 1x a dedup? Get-DedupStatus mit ír? -
Bonzo
tag
Üdv Urak! Használ valaki DFS-t?
Röviden a felállás, W2k12 fileserverek és DC-k. GPO-val történik a drive mapping, évek óta tökéletesen működik. Mivel már több mint 50TB anyagot kezelünk, felmerült a fileserverek direkt elérése helyett a DFS használata.Megcsináltam a namespaceket, a kliensekről tökéltesen megy a felcsatolás (manuálisan), de GPO-val valamiért nem akar működni.
gpresult szerint a policy rendben lefut, nincs hiba, viszont sehol a meghajtó. (nincs drive letter ütközés és jók a GPO-k)
A kliensek vegyesen vannak, W7 és W10 is.
Valakinek bármi ötlete?
Először valami permission problémára gondoltam, de ahogy írtam is, ugyanazt a share-t közvetlenül a fileserverről fel tudom csatolni (ez GPO-val is megy), sőt a DFS direktbe is felcsatolható, kizárólag a GPO+DFS nem megy.
Share perm: domain users: full control (+domain admins: full control)
NTFS: System: full cont. CREATE OWNER: full cont. A megfelelő AD group: ModifyEsetleg a DFS-nél más jogosultsági szinten megy a mapping, mint a közvetlen fileserver csatolás?
-
bugizozi
őstag
Köszi a HP-s vinyó segítséget mkinek

-
E.Kaufmann
veterán
Na, komoly dolgok. Honnan tudom meg W2k16 alatt, hogy egy deduplikált állomány mekkora helyet foglal el deduplikálva? Tudom, nem egyértelmű, mert lehet hogy több állomány osztozik ugyanazokon az adatcsonkokon, de engem az állományon belüli deduplikáció mértéke érdekel. Az intéző a size-on-disk-re 0 byte-ot ír. Virtualizálnék egy levelezőszervert, és jó lenne tudni, hogy a beimportált levelezés a VHD állományban mennyit foglal.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
sanzi89
üzenetére
Más cégek is nyomatnák a vendor lock-ot, nem csak a HP.
A gyári RAID vezérlő meg mindig egy kényes primadonna. Én a játszós IBM szerverből ki is szedtem, amúgy se volt hozzá gyári winyóm értelmes méretben, bár kis faragással néha nagy duzzogva hajlandó volt elfogadni mezei SATA-t.
A boot megtáltosodott (pontosabban a preboot időszak, ugye a RAID vezérlő BIOS-a már nem tötymörög órákig, ha nincs is
) és nem élesbe a redundancia lényegtelen volt nekem.
Amúgy amiket én láttam gyári RAID vezérlők közelről, mind olyan mint az Armageddonban az űrhajók: IBM/HP/Dell mind egy kutya, mind LSI
(tisztelet a kivételnek) -
sanzi89
addikt
válasz
CsodaPOK
üzenetére
"Produktívnál tessék venni HP vinyót."
Sajna a HP nagy ívben szarik a világ 99%-ában elfogadott szabványos SMART adatokra, neki vagizni kell. Így igen, meg kell venni kétszeres vagy háromszoros áron az átmatricázott Seagate vinyókat. Azt nem értem, hogy az ilyenért miért nem perlik be a bús fenébe Amerikába az egész bagázst...
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
bugizozi
üzenetére
Ennek a hátterében az van, hogy a HP más formában vagy máshol tárolja (nem emlékszem pontosan, kb egy éve kutattam ezt) a vinyó aktuális hőmérséklet értékét. Azért pörög fel minden venti maxra, mert a sarki fűszeres vinyóktól nem kap hőmérséklet értéket, így vészintézkedésként biztos ami biztos alapon feltekeri maxra.
HP brand vinyókkal megszűnik ez a probléma,
Kisérleti alapon lehet találni olyat, ami tetszik neki. Nekem pl a játszós szerverembe a Kingston SSD-ket elfogadta.
Másik megoldás, hogy unbranded RAID kártyát teszel bele, aztán arra átkötöd valahogy a vinyókat.(Ez az utóbbi kettő persze már csak játszós szervernél működik. Produktívnál tessék venni HP vinyót.)
-
bugizozi
őstag
válasz
sugarforce
üzenetére
És akkor ezen csak eredeti HP vinyo segítene?

elmouse: köszi az infót, hívtam a zügyfelet akinél rémlik hogy Outlook 2007 van, aszongya pont most telepítette újra és frissített 2010-re mert nem tudta mi baja lett... na mondom előbb kellett volna szólnom

-
olloczky
senior tag
Na ez lehet nem így történt
Viszont azóta kukáztam az egész gpo-t csináltam újat, ami viszont nem alkalmazódik a felhasználókra. gpresult is N/A eredményt ad vissza. A gpo-t hivatkoztattam a tartományra, érvénybe van léptetve, felhasználóknak van joga olvasni és csoportházirend alkalmazása is engedélyezve van.. valami tipp? Megint milyen alap dolgot hagyok ki..? -
Upo
addikt
válasz
elmouse
üzenetére
Kaptunk egy r0hadt nagy excel táblát amit ki kellett tölteni tegnapra. Meg is tettük, nem kevés időbe telt, visszaküldtük. Erre visszaírnak, hogy nem jó, mert nem beírkálni kell, hanem a listából kiválasztani az értékeket. De nálunk office 2007 alatt nem látszott. Office 2010-től már igen, azóta minden gépről ugrott a 2007. A 2010 még xp alatt is megy, igazából az anyagiakon kívül nem látok olyan indokot ami miatt a 2007-et tartani kéne (könnyen ugrálok a mennyiségi licenccel). Többek között az outlook csatolmányok hibájára sem fog kapni rendes javítást, már elszállt felette az idő vasfoga...

-
elmouse
aktív tag
Ha esetleg valakinél az Outlook 2007 átváltana félig svéd nyelvre, itt a megoldás:
Latest Outlook 2007 Security patch kb4011086 is wrong. Patch is change app language to Swedish!
Szép volt MS!

-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Adott egy HP DL380p G8 szerver. Korábban produktív környezetben működött alaplapi Raid-del (P420i), 8 db 2,5" vinyóval. Bevirtaulizáltuk és mentő szervernek szeretnénk használni, ezért tettünk bele plusz memóriákat, egy Raid kártyát (P420), egy LSI SAS kártyát és egy 10 gigás hálókártyát. Régi diszkek ki, helyettünk 12 db 2 TB Seagate került bele, 6 db az egyik Raid kártyán, a másik 6 db a másikon.
Eme művelet óta 100 % -on pörgeti a ventiket a masina
Firmware-t frissítettünk rajta, amivel azt értünk el hogy nem egyből süvít, hanem bebootol a oprendszer és 10 perc alatt folyamatosan szép lassan éri el a max fordulatot.Ami eddig próbáltunk: HP custom VMware ESXi 6.5 U1, sima VMware ESXi 6.5 U1, Ubuntu 16.04 desktop oprendszert, mindegyikkel ugyanez a helyzet így gyanítom nem driver problémája van. Ha belépek a BIOS-ba és ott hagyom akkor halk, 50% mennek a ventik. BIOS-ban letiltottam az utólag belerakott RAID kártyát, az se segített. Korábban ilyen hibaüzenet volt az iLO-n, de ez a Firmware frissítés óta nincs:
POST Error: 1717-Slot X Drive Array - The Following Drive(s) Are Reporting an Overheated Condition:Megpróbálom még hogy kiszedem az utólag berakott kártyákat egyesével, de gondoltam ha addig lenne valakinek valami épkézláb ötlete azt megköszönném

-
olloczky
senior tag
Tartományi gépeken a személyre szabás menüre kattintva, ez a hibaüzenet fogad.
Tiltva volt ennek elérése gpo-ban de már kivettem és ez így maradt.. valaki találkozott már ilyennel? Googleben csak helyi gépekről szóló hibákat találok, de a helyi fiók képes ezt megnyitni.
-
Theory66
aktív tag
válasz
olloczky
üzenetére
1. „Megosztott mappa” mappa létrehozása
2. speciális megosztás – mappa megosztása – Megosztási név: „Megosztott mappa”$ ($ a rejtett mappa miatt kell) – engedélyek gomb alatt mindenkit bepipálni
3. biztonság fül – speciális – öröklődés letiltása – örökölt engedélyek kifejezett engedélyekké való konvertálása ennél az objektumnál
4. létrehozó tulajdonost kijelölni – szerkesztés – Érvényes erre – csak az almappák és fájljaik – teljes hozzáférés
5. system kijelölni – szerkesztés – Érvényes erre – ez a mappa almappái és fájljaik – teljes hozzáférés – rendszergazda ugyan ez -
6. 2 felhasználók engedélyt törölni
7. hozzáadás – résztvevők: rendszerbiztonsági tag kiválasztása (fent kékkel) - „mindenki”
8. érvényes erre: csak ez a mappa – speciális engedélyek megjelenítése – csak a „mappa bejárása, mappa listázása, attribútumok kiolvasása, kiterjesztett attribútumok kiolvasása, engedélyek olvasása, mappák létrehozása” legyen bepipálva
9. AD – összes felhasználó kijelölése, akire kell, hogy vonatkozzon – tulajdonságok – profil fül – kezdő mappa bepipálni – meghajtó betűjel – „tetszőleges” – csatlakozott mappa: \\”szervernév”\”Megosztott mappa”$\%username%
10. alkalmaz – okRemélem érthető
Ezzel minden felhasználónak lesz külön mappa létrehozva automatice a saját nevével, amihez csak ő fér hozzá és megjelenik meghajtóként is Ez a gép alatt. -
olloczky
senior tag
Hali
Alap AD kérdésem lenne, cska picit hosszú kérdés, nem tudtam jól rákeresni googleben
Suliban létrehoztam minden diáknak felhasználót, őket osztály szerint csoportba rendeztem. Hogy tudok minden diáknak beállítani hálózati mappát, hogy ne egyenként kelljen szerkeszteni a felhasználókat? Nekem az is jó, hogy ha a csoport kap egy mappát és X felhasználó csak a saját fájljait éri el, másét még olvasni esm tudná.
Remélem érthetően kérdeztem
üdv
-
Fooler89
őstag
Mai napi kérdés
Hogyan lehet megoldani, hogy a firefoxban megjelenített képet ne tudjon beállítani háttérnek a kedves tanuló?
User Configuration > Administrative Templates > Control Panel > Personalization > “Prevent Changing Desktop Background” Enabledre van kapcsolva
Win7 a kliens és természetesen GPO-ból kéne megoldani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Programozás topic
- Konzol Screenshot
- Vicces képek
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- iPhone 13 128Gb 100%(1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4398, 100% Akksi
- AKCIÓ! Acer Aspire 3 15 A315 FHD notebook - R3 7320U 8GB DDR5 512GB SSD AMD Radeon IGP W11
- AKCIÓ! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 ADATA 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De jött ez a tragédia,vidéki temetéssel.Így elolvadt az összeg.A javaslatot nagyon kacifántos nem hinném egy ilyen központosított intézményben megoldható.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nálunk is a switchel vannak a gondok,de az egyik kolléga korai temetésén való részvéttel elvitte az iskola szabadon felhasználható pénzkeret jelentős részét.Sajnos ez a közoktatás szomorú helyzete.
Ja és a jofogas.hu abnormálisan jelenik meg. Minden más működik. Másik böngészővel se megy.
, de a Debijány nem panaszkodott

Viszont azóta kukáztam az egész gpo-t csináltam újat, ami viszont nem alkalmazódik a felhasználókra. gpresult is N/A eredményt ad vissza. A gpo-t hivatkoztattam a tartományra, érvénybe van léptetve, felhasználóknak van joga olvasni és csoportházirend alkalmazása is engedélyezve van.. valami tipp? Megint milyen alap dolgot hagyok ki..?