Hirdetés
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
Nem szokott gond lenni azzal, hogy régebbi backup nem 100%-osan állítódik vissza újabb verzióra? Én is gondoltam erre, de félek tőle, hogy elszabódik a konfig.
Hyper-V:
A DC-k úgy jók lennének, ahogy írtad. De a lényeg az, amit jól vettél le, hogy törekedni kell az 1:1-es terheltségre a hypervisorokon. Pl. ha van 6 VM-ed, akkor ne mind a 6 az egyiken fusson. Legyen 3-3 és egyik ide, másik oda replikáljon. Persze ez nagyon sarkalatos példa, de a lényeget jól szemlélteti. -
IBR
tag
válasz
TheProb
üzenetére
Szervusz!
Én a helyedben mindig frissen telepíteném a controllert, full retention backup után, így viszonylag problémamentes a dolog.
Egyébként nemtudom hány eszközről van szó, de esetleg puttyal vagy mondjuk powershelles Posh-SSH-val egyszerre több eszközön is be tudsz loggolni, és elküldeni a szükséges parancsokat (fejből nem tudom, de egyen végigzongorázod, megtalálod a reset funkciót, linux alapú firmware fut rajtuk).
Miután megvolt a reset-újra provisioningelsz.Ha serviceként van telepítve, akkor elősször távolítsd el a régit szerintem.
Végső esetben van szuperjó live chat supportjuk, 5 percen belül válaszolni is szoktak, controlleren belülről elérhető, küldenek róla chat transcriptet is.
Itt egy hasznos link, ide kerülnek először fel a stable releasek, és érdemes a cikkeket végigolvasni, mert találsz bennük common issues részt is, amit én mindig átnézek egy új controller verzió telepítése előtt:
https://community.ubnt.com/t5/UniFi-Updates-Blog/bg-p/Blog_UniFiP.S.:
Úgyérted, hogy bizonyos VM-eket mindig az egyik vagy másik hoston futtassam alapból?
i.e.: DC1 a HV1-en DC2 a HV2-n ?Köszi előre is!
-
TheProb
veterán
Unifi Controller frissítéssel kapcsolatban van anomáliám.
5.4.11-re telepítettem fel az 5.6.30-at, de a webes felületen továbbra is a régi verziószámot látom mindenhol. Viszont ha elindítom még egyszer a telepítőt, akkor ott már a latest verziót írja a meglévőre is. Csináltam már service restartot is, meg megpróbáltam úgy feltelepíteni, hogy a telepítés előtt leállítottam a service-t, utána meg elindítottam. Semmi. Nyomtam full előzménytörlést is a böngészőben. Van tipp?Valami amúgy biztos történt, mert eddig nem volt hajlandó látni az AP-kat, most "kizöldült" mindent és connected az összes AP.
(#18195) IBR:
Én úgy csinálnám, hogy DC-ből 1-1/hoszt, az összes többi VM replikációval. Arra ügyelj, hogy elosztottan implementáld a VM-eket a hosztokon. -
gaborbol
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Kihoztam $12K -bol HP Full Lifetime Warrantys( 100 ev) cuccokkal, nem is veszes. Beadam delbe, mondtak hogy nagyon szuper, de mivel $10K felett van igazgatoi tancs jovahagyas kell, ugy hogy kezifek juniusuig

Transceiver darabja $125 kell belole 12 vagy 24 ha redudndasra csinaljuk. -
Upo
addikt
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Esetleg Android for Work [link]
De nem tudom hogy ilyen tizedes vesszőket lehet-e állítani vele. -
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Be is szoptam.
Tegnap szoltak, hogy adjak mar ajanlatot ma 16:00 ig a Pfesense + 3 ESXI node + 1 windows backup server, es a harom Procurve Datacenter switch 10GB-re valo upgradjere, ugy hogy az epuletek kozott meg a regi 62.5/125 -os fiber van. Tehat kabelezes is kell.
Az a $120 gyakorlatilag valoban semmi. Egy Transceiver legjobb esetben is onnan indul aztan kell belole majd par. Ez lesz vagy $20K-25K.
-
IBR
tag
Szervusz!
Nem akarok gonosz kis manó lenni, de oskolai rendszergazdaként így látom a dolgot:
1) Ha a laptop új és van rajta gari, akkor vissza az eladónak.
2) Ha fontos adatok vannak rajta, akkor merevlemezről adatok lement.
3) Ha túl sok időt vesz el a javítás/titrálás (értsd, 3-4 netto munkaóránál többet kell beleölnöd), akkor vitesd el szerelőhöz, vagy selejteztesd, ha azt nem fizetik.
Szerintem nem az a legfontosabb dolgod, hogy kis hardver workshopot tarts fenn!
Ilyesmit okozhat még szaporodó bad sector is, a logikai sectorhibákat megpróbálhatod erőszakkal 0-ra iratni.
Ha tényleg tutira kilőtted a memóriát és a procit (amiket egyébként elég nehéz biztosra kiszűrni), akkor valószínűleg valami disznó táp hiba lesz.
Esetleg vedd ki belőle az akkut és nézd meg csak hálózatról, de mondom, szerintem ne tölts el vele túl sok időt, hacsak nem létszükséglet az az eszköz! -
Tamy
őstag
Én HP 455 laposokkal szívtam, igazából máig nem tudom mi okozza. Az érdekes az, hogy a használója szerint magától megszűnt a hiba, azóta nem fagyott, így én meg nem foglalkoztam vele, de biztosra veszem, hogy az eseménynapló random időközönként most is tele lenne a hibával.
Ismeretségi körömben van egy régebbi AMD PC, az is erősen hasonló dolgokat produkált. XP volt rajta, ott semmi gond nem volt, aztán a Win 7 alatt elkezdte dobálni a hibaüzeneteket, meg random újraindult. Gyanítom valami az AMD sata vezérlőjében van elkefélve (XP-n IDE módban van). Az érdekes, hogy napokig semmi, aztán ha meghülyül, akkor meg telesz@rja az eseménynaplót. További furcsa, hogy valamiért 12 órával elállította az időt is, majd gyanítom emiatt már nem tudta megújítani dhcp-n az ip-t sem.
-
ace05
senior tag
Üdv Kollégák!
Van egy iskolai (azt hiszem ilyen laptop ment rengeteg iskolának)hp pavilon 450 laptop ami szívat, Random időközönként minden előjel, hiba mutatása nélkül újraindul. Nem hagy maga után memory dumpot. Újrahúztam már a gépet, ellenőriztem a ram, vinyó állapotát, rendesen működnek. Nem is melegszik túl. Itt elfogyott a tudományom, Valakinek valami ötlet? Friss w10 pro x64 van fent rajta. A többi laptop rendesen megy,
-
IBR
tag
válasz
szallasi007
üzenetére
@TheProb
@szallasi007Szervusztok!
Köszönöm, hogy írtatok!
Picit félreérthető voltam; én nem ragaszkodom RAID-hez, csupán a hosszútávon legkedvezőbb megoldást keresem a kereteimen belül.
Ha az egyik VM host a másiknak a standby tükre (közben gondolom RAID fut alattuk) az sem tűnik rossz megoldásnak, meg a full SSDs two-way mirroring, storage spaces direct SMB share volumeokkal sem tűnik rossznak.Én azt szeretném, hogy a lehető legkevesebb baj legyen a szerverekkel a jövőben, mert a magyar állami finanszírozás, egész egyszerűen botrányos és kiszámíthatatlan!
Ilyen perspektívába helyeze a dolgokat, Ti melyik megoldást választanátok?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv,
IBR -
VeryByte
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nálam ugyanazokkal a beállításokkal mennek, pont a failover miatt.
Tök más:
WSUS felzabálta a helyemet. Van valakinek jó cleanup megoldás leírása mind DB mind diszk szintre? Egyszer már megcsináltam, de most nem találom. :-( -
E.Kaufmann
veterán
-
TheProb
veterán
válasz
szallasi007
üzenetére
FailoverCluster-re gondolok én is. Mivel kell hozzá shared storage-azt valamilyen módon meg kell csinálni, ami nyilván nem fog a ktg-eken faragni. Aztán ott vannak a további eszközök, hogy ne legyen Single point of Failure.
-
szallasi007
őstag
válasz
szallasi007
üzenetére
Ja közben visszaolvastam hogy kell neki hardveres raid szóval sry

-
szallasi007
őstag
válasz
TheProb
üzenetére
Egyébként storage-ot én nem láttam hogy írna csak hogy raidet akarna, egy iskolánál szerintem elég a raid5 hs-el de én tutira 10-et tennék.
Windows raidek nekem 2008 és 2012 gépeken állandó rettegésben tartanak, vmi miatt évente egyszer betegnek jelzi a raidet.
FC miért dobja meg az árat? Vagy üvegre mondod és én értettelek félre?
Failovernél az egyik node behal akkor automatikusan a vm-eket átteszi a másik nodera. Éles környezetben már többször is láttam megbízhatóan működni.
Failoveren belül 2 node meg egy kórum diszk és HyperV bele és mehetnek a VM-ek szépen bele.
Max még NIC teaming és akkor a hálózat terhelése is meg van oldva szépen.
Cpu meg memória kell szerintem (dinamikus memória bekapcsol).
Amíg nincs exchange meg sql és sp addig ezek a dolgok stabilan mennek aztán ha már ezek a virtuálizäció része lesz minden erőforrás kalkuláció mehet a kukába, legalábbis én ezt tapasztalom -
TheProb
veterán
Csak simán Storage Spaces, a Storage Spaces Direct már FC-hoz kell. Azt tudnod kell, hogy egy Failover Cluster kb 2x-es szorzó a ktg-ekben alsó hangon.
Én VM replikát állítanék be a 2 hypervisor között és ha nagyon félsz a leállástól, akkor 30sec-es replikációval.
A Storage Spaces-es megoldás is lényegében RAID-nak felel meg, csak nem HW-es, hanem SW-es, Windows által kezelve. Ha elpusztul a storage, akkor ezt könnyebb helyrekefélni. Itt is tudsz RAID 1,5,6-nak megfelelő virtual diszkeket csinálni. (2 v 3 way mirror, parity) Annak elégnek kell lennie.
Storage Tier lényege, meg hogy SSD-t tudsz kombózni HDD-vel és az SSD-re pakolgatja a gyakran használt adatokat. Vagy akár manuálba ki tudsz pinelni fájlokat (pl. VHD-t). Bár ennek leginkább akkor van előnye, ha pl adatbázist használsz vagy egyéb I/O intenzív dolgok.
u.i.: 2 DHCP nem fog összeveszni egymással, ha nincsnek clusterezve?
-
Sziasztok!
Most szembesültem azzal, hogy az SSL tanúsítványok kiadása az eddigi három évről kettőre módosul február 20-ával. Ami nem világos, hogy a már működő, ez év júliusáig érvényes 3 éves certek is lejárnak, vagy van ezzel kapcsolatban bármi teendő?
Köszi előre is!
-
IBR
tag
válasz
TheProb
üzenetére
Szervusz!
A Porhardveren kapott visszajelzések alapján – Ezúton is köszönöm mindenkinek: @VeryByte, @Döglött Róka @TheProb ! – javítottam az eredeti elképzelést a következőre:
HypervSzerver1 guests:,
DC1:
AD DSDNS
DHCP
FSMO: *
GC
CS1:
AD CSFS1:
File ServicesPrint and Document Services
HypervSzerver2 guests:
DC2:
AD DSDNS
DHCP
FSMO : 0
GC
FS2:
File ServicesPrint and Document Services
WDS1:
Standalone WDS, admin jóváhagyás kérelemmelViszont a RAID/Storage Spaces Direct-en még mindig gondolkodom. Szeretnék valamilyen viszonylag problémamentes, valamilyen adatbiztonságot nyújtó megoldást:
- A RAID 1+0 vagy 5 Hyper-V szerverenként valósítaná ezt meg.
- A Storage Spaces Direkt Two-way mirrorring meg ahogy néztem, SMB Share megoldással 50% kapacitás vesztés terhe mellett (+ 1-1 drivenyi unallocated space per hyper-v szerver) tudnám megvalósítani amit akarok.A te javaslatod számomra teljesen új @TheProb, kitudnád fejteni nekem egy picit bővebben ?
Downtime-ot nem szeretnék munkaidőben (H-P 8-17), legfeljebb, ha 6 percnél hosszabb áramszünet van!Előre is köszönöm!
Üdv,
– IBR -
Fooler89
őstag
O365-el kapcsolatban lenne kérdésem.
Lenne egy táblázat, amiben benne vannak a helyettesítések. Amit kéne tudnia:
-mindenki által elérhető
-csak bizonyos emberek tudják szerkeszteni.
-némelyik szobában ez ki lenne rakva egy monitorra. A folyamatos változást kéne látniuk ezeken a monitorokon. Mivel lehetséges hogy ezek nap közben is változnak.Onedrive vagy sharepointon keresztül keressem a megoldást?
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Ehhez rendes MDM megoldás kell. VMware AirWatch, stb.
-
IO.sys
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nem értek hozzá, de exchangen elég sok mindent lehet csinálni mobilokkal.
-
E.Kaufmann
veterán
Androidon lehet, egyáltalán van értelme tizedes és ezres elválasztó jelet állítani? Ha lehet, akkor hogyan? Tudom mobilos kérdés, de sajna nem a Flappy vagy Angry Birdhöz kell, céges cucchoz, az Angry én vagyok

Ha már itt vagyok:
Van valami ingyenes vagy rohadt olcsó AD-GPO szerű megoldás Androidhoz? Egyforma kütyüket kellene központilag állítani, automatikus indítás, területi beállítások, hálózat szintjén. -
TheProb
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Mi "nem"?

Ezért írtam default-ba az 1DC-t/hypervisor.
-
kraftxld
Topikgazda
-
gaborbol
őstag
Cisco Umbrella( Open DNS) pro vagy premium szolgalltatassal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
A lenyeg az lenne ,hogy a vezetoseg kapjon a szines szagos abrat arrol, hogy hova megy el a savszelesseg mit neznek a userek a teiltas vagy korlatozas mentes halozatban.
Pfsense+ Ntop van, de meg nincs ott a konfigunk ahol kene, de ahogy nezem a feature-ket az Umbrellaban egyre jobban tetszik.
-
TheProb
veterán
Szia!
Nagy vonalakban visszaolvasva:
Szerintem is felesleges ennyi DC, 1 elég/hypervisor. AD CS-t külön javallott rakni minden más role-tól, szal AD DS se javasolt mellette.
Storage Spaces Direct tök felesleges szvsz, ráadásul csak Datacenter license-el elérhető, ami K drága.
Én a hagyományos értelemben vett RAID-et is elengedném, csinálj Storage Tier-t, ha már SSD is lesz. Azt meg nyilván storage space-en.Szerintem HA-ra elég egy VM replika kialakítása, legalábbis az alapján amit olvastam. Persze ha nem megengedett a downtime, akkor FC. Bár már lehet fél percenként is replikáltatni, így szerintem az beleférhet, egy sulis környezetben. De ha replikálsz, akkor ha nagyon kötni kell a gatyamadzagot, akkor 1 DC és azt is replikálni, bár az kicsit perverz.
Egyelőre ennyi jutott eszembe.
-
IBR
tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ és a guideokat, el fogom őket olvasni !
Egyenlőre semmi sincs meg a prerequisitekből, leszámítva egy stabil gigabites LAN-t.
A terv az, hogy vásároltatok 2 használt szervert (mondjuk Dell R230-asokat +3év kiterjesztett kiszállásos garival.), belepakoltatok 32 GB RAM-ot per kopf, meg valamilyen raid megoldást
e.g.:
- Raid 5 3-3 db 600 GB SAS HDDk
- Raid 5 5-5 db 300 GB SAS HDDk
- Raid 1 + 0 4-4 db 512GB Samsung 850 Pro SSD {ez az SSD tudom hogy nem szerver gear, de szerintem nem lesz velük gond}..A redundanciát csak a DC-kre és a file szerverre akartam megvalósítani, így a vonatkozó guestekből futna másolat mindkét Hyper-V szerveren, de menedzsment szempontból valóban sokkal egyszerűbbnek tűnik a te általad javallott megoldás – már ahogy azt Móricka elképzeli – .
Ez egy általános iskola, úgyhogy nem kell csodákat megvalósítanom; az elsődleges cél a konfiguráció menedzsment megvalósítása, a hálózati biztonság növelése, a végponti deployment megoldása és valami kultúrált kvóta alapú nyomtatás menedzsment kialakítása. Csak LANon élne a domain, internetre nem kerülne ki egyik sem (lehet később integrálnánk valahogy Azure-vel, de ki tudja mi valósul meg a terveimből).
Az számomra nem világos, hogy clusterbe fűzve teljesen el kellene felejtenem a fizikai raid controllereket, vagy azok "láthatatlanul" üzemelnének a guestek felé?
Köszönöm előre is !
Üdv,
IBR -
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Neki estem, mint bolond tehén a fiának, mindkét DC-n lelőve az SMB1, újraindítva, eddig kopp-kopp nem rosszabb a helyzet, mint volt

-
M@no
tag
Konica van nálunk is, a nagyobb fajtából. c454e típus. Elég jó, de az egyiket úgy elállítottam, hogy mindig kéken világítanak a ledjei.

Kis gépnek meg 2 éve Sharpok lettek behozva, na hát azok... magamtól sose rendelnék még egyszer. Kollégák panaszkodtak rá sokat főleg, nekem kevés közvetlen kapcsolatom volt velük, de az épp elég.
-
bon
őstag
válasz
sugarforce
üzenetére
Nem technikailag (mivel alig használjuk így meghibásodás még nem volt), hanem szofverre (lassú, logikátlan, túlbonyolított, Amúgy versalink, pontos típust fejből nem tudom), kb 15-16 éve használok napi szinten fénymásolókat (sajnos többet mint amit szeretnék) de a Xerox a rémálom közé tartozik. Konica, Konica-minolta jobb, de a Canon a legjobb eddig.
-
sugarforce
addikt
Azert mert kaptal egy rossz xeroxot meg nem rossz az osszes. Nalunk van tobb tucattal colorcube, workcenter, phaser es versalink is. Egyikkel sincs kulonosebb gond, amiert szerelot kene hivni, persze kopoalkatreszek, meg neha 1-1 szenzor elkoszolodasa, csak a szokasos. Szoftveresen meg stabilak, nincs semmi nyugjuk. Vt egy ido, par eve amikor a colorcube szeria nagyreszenek a firmwarejet elszurtak, ezer ev vt mire felmelegitette a viaszkockakat, azt javitottak, azota gondmentes.
-
bon
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Konica még ok, de xerox isten mencs, tavaly kaptam egy xerox fénymásolót, egy rakat kaki, az a szomorú, hogy ezt a szervízelő cég is elismeri, de a kereskedő aki szállította biztos olcsón hozzá jutott. Félretoltam és cseréltem egy Canon-ra élvezett használni. Nyomtató meg HP, közepes méretben már Canon. Samsung-ot nagy ívben kerülni (ezt egy másik kereskedő erősítte meg), még szerencse, hogy azóta már megvette a HP.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
VeryByte
üzenetére
Hehe, főleg amikor hívom a mindig festékporos nyomtatós szakit, hogy ezmiez (ezer éves raktárban porosodott "újként" kivitt lízingelt nyomtató) és csak megy a hebegés, habogás, hogy majd egyszer lesz új firmware és abban talán működik egyszer. Az ügyfél meg béna visszaborítani az egészet és átmenni a konkurens nyomtatós céghez :S
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Azért én még bőszen belefutok elég sok régi dologba, mint a nyomtatók scan to folder funkciója, ezer éves alkalmazás ami minden áron SMBv1-et akar használni, stb.
Meg lehet csinálni, de érdemes az új cuccokon letiltani, majd ha a gépek / eszközök nagyrésze már nem használja akkor elkezdeni kiírtani a szerver oldalon a korábban említett cikk alapján. -
VeryByte
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Tipikusan jópofa hálózati lapolvasók, amiknek mondjuk nincs rendes frissítése, stb.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Konkrétan arra gondolok, ki lépte már meg hasonló kőrnyezetben, mik a tapasztalatai. Pl nekem klienseknél volt olyan, hogy SMB1-et kliensen tiltottam és a SYSVOL indításnál access denied-et dobott, majd 5-10 perc után elérhető lett.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Szia, mire használsz még SMBv1-et van-e olyan alkalmazásod aminek kell?
Mellesleg így tudsz utánajárni, kikapcsolni:
https://support.microsoft.com/en-us/help/2696547/how-to-detect-enable-and-disable-smbv1-smbv2-and-smbv3-in-windows-andMilyen stabilitásra gondolsz? Jó eséllyel már semmi nem használja a wannacry-on kívül, azt meg észrevennéd

-
E.Kaufmann
veterán
Ha a kliens gépek 99%-a Windows 10, akkor érdemes leszedni/tíltani az SMBv1-et a tartományvezérlőkről (2008R2 és 2016, 2008R2-es szint)? Mennyire stabil így egy hálózat? Mire kell ügyelni? Tapasztalatok?
-
Döglött Róka
veterán
Semmi gond

Azért mert nem hibatűrő a megoldás. Ha meghal az egyik HV hostod mikor ott a tökéletesen működő másik host akkor mi lesz a VM-ekkel amik a halott gépen vannak? Ha éppen frissíted a host-ot akkor mi lesz?
Ha van egy storage-od a két gép alatt, akkor semmiképp se legyenek standalone hostok, Hyper-V clustert pillanatok alatt össze lehet dobni, csak a tervezéssel lehet elúszni.
Ha leírod nagyjából milyen hardware-ed van, akkor szerintem bőven találsz itt segítséget. CPU-RAM-Storage-Hálózat kvartettből mid van?
Itt egy kezdő guide Hyper-V serverhez:
https://blogs.technet.microsoft.com/keithmayer/2012/12/12/step-by-step-building-a-free-hyper-v-server-2012-cluster-part-1-of-2/Ez meg legyen a Bibliád a tervezés alatt:
https://docs.microsoft.com/en-us/windows-server/virtualization/hyper-v/hyper-v-on-windows-serverA Hyper-V környezetek többsége tervezési hiba miatt szenved, mindenképp olvasd el a dokumentációt és tervezz.
-
czidy
csendes tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Igen kicsit sokra sikerült

nos nekem az oldotta meg a gondot, hogy system32/spoon/printers/ mindent töröltemutána:
printui /s /t2 rendszergazdában indítottam. A nyomtatni valót meg újra nyitva már nyomta is kifelé

És igen Epson-ra lett cserélve a többsége mivel 5000 lap környékén nyomtatnak vele helyenként. (Ez is lehet egy helyes megoldása a dolognak)
A PS drivert nem próbáltam haladtam a végső elkeseredés felé.
-
Theory66
aktív tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy Win10 frissítések ha el vannak indítva a gépeken (és közben vége az órának a felhasználó kilép), véletlen szerűen nem enged be felhasználókat a gépeken. Kovács Pistike be tud lépni, de Gipsz Jakab ha próbálkozik kapásból visszadobja a Kijelentkezés feliratot. Esetleg valaki találkozott már hasonlóval?
-
IBR
tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Szervusz!
Köszönöm, hogy írtál!
Mea maxima culpa, ha sok sületlenséget hordanék össze, de ez az első domainem, kérlek nézd el nekem !
Kifejtenéd nekem kérlek, hogy miért rossz az elgondolásom a két standalone HV-Servert illetően?
A DHCP-ket szívesen különválasztom, annak aztán tényleg minimális a rendszerigénye, köszi a tippet !
Köszönöm előre is!
Üdv,
IBR -
IO.sys
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nálunk van mind3 és csak a hp-kkal nem volt eddig gond.

-
czidy
csendes tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Sziasztok!
Ahogy kraftxld írta rendesen nem mennek a get-help parancsok de nem ez az egyetlen zavaró dolog amit nem tudnak javítani. Egy 40 fős céget viszek ahol Win Server 12 r2 egy kis szerveren. A hálózatban van nem egy HP nyomtató ami egy májusi win frissítés óta beakasztja pár PDF nyomtatását. Sokat kerestem mi is lehet a megoldás rá, újratelepített driver, aztán PCL 6 helyett csak 5 vagy a win frissítés törlése. Sajnos egyik sem segített a dolgon. Nagy nehezen megtaláltam a hibát. Ha valakit érdekel szívesen kifejtem

-
M@no
tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Sajnos nem én vagyok érte a felelős, de továbbítom a kollégáknak és köszi a leírást.

-
kraftxld
Topikgazda
válasz
bobsys
üzenetére
Mobilról küldtem választ, de úgylátszik a szovjet zavaróállomás elnyelte a hsz-t

Tökmindegy, ebből a szempontból csak a licensz a különbség. Az a pár dolog amiben többet tud a DC (containers, storage replica), lényegtelen az Exchange-nek.
Ami még szopás, hogy az Exchange PS alatti get-help parancsok nem mennek 2016 alatt. Ismert bug, de sz*rnak rá. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Érdekes, hogy most már működik a parancsfájl is, a fene se érti, na mindegy, most már lényegtelen, köszönöm az eddigi segítséget!
-
Alteran-IT
őstag
válasz
sugarforce
üzenetére
Mondjuk annyira még mindig nem vagyok kisegítve, mert akárhogy akarom futtatni, valahogy nem akar működni, bár lehet én vagyok hülye hozzá, hogy nem tudok összedobni egy egyszerű parancsfájlt és ebben az a vicces, hogy ha cmd-be beírom, akkor működik, viszont ha egy cmd, vagy bat kiterjesztésű parancsfájlba, akkor nem, bár mondom, lehet én vagyok hülye hozzá. Múltkor is volt valami hasonló, akkor kódolást kellett átállítani, de nem hiszem hogy itt az lenne a probléma, mivel se ékezet, se semmi hasonló nincs.
Kb. 40 gép, ezért is lenne szükség egy ilyen egyszerű megoldásra, de regeditben nem vagyok valami jártas, viszont a legegyszerűbb megoldás kellene, pendrive-ra menne minden, úgy gondoltam hogy ott csak lefuttatom és csinál egy fájlt, amit bedobok a gép mappájába, persze gondolom nem megy ilyen egyszerűen.kraftxld: Bárcsak azok lennének, akkor nagyon sok problémám megoldódna.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Ha tartománytagok a gépek, akkor remote PowerShell-el is elég egyszerűen megoldható.
-
sugarforce
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
ms leirasa
Ha minden gepen ugyanazon a helyen van a regedit-ben akkor simaugy. Ha nem, akkor meg ugx tudom lehet kerestetni is vele stringet, de ennek utana kene nezni. Futtathatod egyesevel is pendriverol, vagy psexec-kel, vagy gpo-bol is. Hany geprol van szo? -
Alteran-IT
őstag
Lehet, hogy hülye vagyok, de egyikőtöket sem értem. A reg export parancsot hogy használjam?
Tehát hogy ha tudom, hogy mindegyik gépnél a "HKEY_LOCAL_MACHINE>SOFTWARE>Microsoft>Windows>CurrentVersion>Uninstall" részt akarom kiexportálni, akkor azt hogy tudom megcsinálni pl. egy pendrive-ról pl. egy parancsfájl futtatásával? Vagy nincs ilyen lehetőség és minden gépen egyesével ki kell keresni a regeditben? -
sugarforce
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Reg export paranccsal
-
IO.sys
őstag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
dir "c:\Program Files (x86)">"Program Files (x86).txt" ?

-
Alteran-IT
őstag
Sziasztok!
Valaki nem tudna nekem segíteni abban, hogy egy adott részt a regeditből hogy tudnék exportálni külsőleg? Vagyis úgy értem, hogy ne kelljen bemenni és minden gépen megkeresni (egyébként a telepített programokról van szó), hanem csak simán valamilyen parancsfájl vagy hasonló használatával le tudjam menteni.
-
ZCoyote
őstag
Azure tanulásra milyen e-learning tanfolyamot/céget tudtok ajánlani (Udemy, Pluralsight, stb)? A cél persze később a certification lenne. Van ezzel kapcsolatban valami tapasztalat?
-
hgabor19
aktív tag
Üdv,
Linux ügyben lenne egy kérdésem.
Adva van egy Debian 8.10 + Plesk 17.5.3 páros.
Nginx+PHP FPM a web kiszolgáló.
Következő a gondom:Fel van véve egy új domain, SSL cert van hozzá(Let's Encrypt), és csak a default Plesk oldal van rá fellőve, ami ugye statikus. Ha ekkor csinálok kívülről egy weboldal stress tesztet, akkor kb 2500-3000 req/sec forgalom amit elbír.
Viszont, ha fel van töltve egy oldal, ami tele van PHP-vel, pl Wordpress, Presta, akkor a max forgalom leugrik 30req/sec-re.
Hol a pékben kell még és mit bekonfigolni, hogy ne ilyen gyér forgalommal bírjon el a szerver PHP oldalakkal?(nginx.conf, php.ini ami már meg van/volt konfigolva)
Köszi előre is.
-
törölt tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ez mind igaz, csak ez plusz 1 licenszt jelent, ami negyed misi.
-
HP 410 Smart Array-hez nincs valakinek elfekvőben normal "hátlapja" (bracket).?
Sajnos véletlenül low profile-t rendeltem azzal meg nem fog belemenni a gépbe...
-
bobsys
veterán
Exchange 2016 ala mindegy, hogy Win Server 2016 Standard or Datacenter megy?
-
VeryByte
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Nem arra válaszoltam.
LTSB teljesen rendben van, úgy van, ahogy írtad.Anno, még SBS idejében is az volt, hogy Exchange-et és a többit nem javasolt DC-re tenni, erre az SBS-re ráerőszakoltak mindent, mert az azért erőszak volt.
Ok, a cél az olcsóság volt, de akkor is.Sok mindenre azt mondom, hogy nem DC-re való, de mondjuk egy DHCP-nél nem látom a problémát - ami lehet az én rövidlátásom oka.
Persze enterprise rendszernél ok, de középvállalatig szerintem teljesen mindegy, sőt, csak a DC-nek kell mennie, hogy a kliensek jól érezzék magukat, ha így van, mert akkor már van DNS és DHCP. A többi meg ráér. -
VeryByte
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Arról, hogy mit ajánl, ne beszéljünk, lásd a saját gyártású SBS-eit. :-)
-
Döglött Róka
veterán
Szinten nem ajanlott. Tessek atallni semi annual releasere.
LTSB gyartosorra, ATM-re valo, nem desktopra.
https://docs.microsoft.com/en-us/windows/deployment/update/waas-overview
"Long-term Servicing channel is not intended for deployment on most or all the PCs in an organization; it should be used only for special-purpose devices. As a general guideline, a PC with Microsoft Office installed is a general-purpose device, typically used by an information worker, and therefore it is better suited for the Semi-Annual servicing channel."
-
M@no
tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Igen. Ott van, ráadásul nem is a frissebb. Windows 10 Ent. 2015 LTSB verzió.
-
IO.sys
őstag
Ha a Fall Update van beragadva, a frissítési segéd tud rajta segíteni, ha jól emlékszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Bestbuy játékok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Bittorrent topik
- Robogó, kismotor
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását típustól függetlenül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Írtam, hogy az más, mint amire te gondolsz.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)