- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
Hugo85 #30437 üzenetére
A 16v-s motorokkal egyidejűleg lett kifejlesztve az 5W40 és 5W30
Tehát erről ne nyissunk vitát gyárilag az összes 16V-s motor 5W30 as ELF olajjal gurult ki a gyárból.Valahol az indexes fórumon is írják.
Egyébként meg nyugodtan használjon mindenki amit akar, de ha felére rövidíti vele a motor életét utána ne sírjon, hogy a szar francia eszi az olajat micsoda fos motor ez. Mert ha neked víz helyett mézet adnak te se leszel felhőtlenül boldog egy idő után.
Jelzem én még a 8V-esembe is 5W40 et tettem, időnként.
Árban van vagy 2000.- eltérés szerintem ezen nem éri meg spórolni.Konkrét szabványt kértél :
ACEA A5/B5
API SL CF
RENAULT RN0700A 10W40 Csak ACEA A3/B4 et tud!!!
-
tresh
veterán
válasz
Hugo85 #30392 üzenetére
És ez egy 14 éves Clio II, benzin. Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy miből tartanak fenn emberek mondjuk Audikat, BMW-ket
Ő ezt most nem veszem magamra
Csak érdekesség képen a te árad anyag oldalról a kovácséknál :
Zimmermann Fékdob - Zimmermann 470.1850.00/K 15 781 Ft(-30%) 11 047 Ft x 2 = 22094 Ft
Zimmermann Betét készlet 10990.101.2/KO 9 350 Ft (-46%) 5 049 Ft x2 =10098 FT
Febi kerékcsapágy készlet 5538 FE/SZ 6 957 Ft(-40%) 4 174 Ft x2 = 8348 Ft
Ez így nálam 40540 FT + legyne hozzá fékcső csere is 2-3k + meg munka díj max 15-20 kMAX 65K a műtét és drágán számoltam és minőséget.
-
rob210
Topikgazda
-
giigz
veterán
válasz
Hugo85 #29307 üzenetére
Én is néztem a Brembo-t, ha nem olvasok utána tuti azt vettem volna, az a legszimpatikusabb márka, viszont mindenki azt írta 1-2 kivétellel, hogy ilyen kategóriában semmi köze az igazi Brembo-hoz... Árban ugyanennyi lett volna, de megkérdeztem a szerelőmet, és szerinte a Valeo lesz nekem a tökéletes választás...
(#29308) Sly189: Tanultam az esetből, inkább fizetek dupla munkadíjat, de most már a jó szerelőmhöz fogom vinni olajcsere kivételével mindig
-
rob210
Topikgazda
válasz
Hugo85 #29269 üzenetére
Már van olyan 0.9 ami hajtókar csapággyal szervizben van.
Van olyan amelyiken konkrétan szétforogta magát a turbó, és van olyan is ahol
eltört a dugatyú gyűrű vagy valami bent a hengerfejben és szanaszét marta a hengerfalat.No és ezek nem mind clio 0.9 tce-k van közöttük év motorja ford is
Tegnap vezérlés csere közben pihenőidőben volt időm nézegetni a bent lévő kocsikat 14 autó volt a telepen abból 4 0.9 tce 2013-as és 2012 es ennyit a tartósságról.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Hugo85 #29257 üzenetére
A hosszú távú autópályás használat minden motornak jobb, mert ott van felépült olajnyomás, be van melegedve a motor és nem kopik úgy semmi. (kivéve időszakosan cserélendő forgó alkatrészek.)
Ebben eddig egyet értünk.De a tartósságban nem értünk egyet és a fordulatszám tartományban sem, ebben továbbra sem életképes számomra az agyon turbózott motor.
Ezekkel az autónak nevezett robogó motoros 4 kerekűekkel, nem lehet hosszú távra tervezni.
Nincs bennük anyag.
[link]
Ezen a fordulatszámon egy turbós autónál izzik a turbó, a büdős életbe nem fog elmenni 300000kilométert mit egy szívó. -
rob210
Topikgazda
válasz
Hugo85 #29246 üzenetére
Na haragudj de azért ebbe már bele kell, hogy szóljak.
Az már nagyon verte a lécet amikor azt írtad egy kis köbcentis motor nem forog többet mint egy majd dupla akkora köbcentis.
A fordulatszám az a váltóáttétel kérdése.
Van olyan 1.6 os ami alig forog 140nél meg olyan is ami 4500/5000körül pörög.
Cserében a hosszú áttételű váltóval nehezen indulsz el és lassan is gyorsul.A kicsi pörgős motorok meg megindulnak nagyon viszont hamar elfogy az erő.
A turbós motorok kis köbcenti magasabb turbónyomás nagy nyomaték nem a hosszú életre vannak tervezve, igazi fogyasztói társadalomnak szánt termékek. -
-
válasz
Hugo85 #27497 üzenetére
Koszi, nagy nehezen sikerult vegul lerangatnom... de hiaba...
Egyszeruen nem tudok rajonni, hogy hol folyik be a viz. Az esetek 90%-ban ha a szelvedo also reszet, szelet locsolom, akkor bent megjelennek a vizcseppek, de neha van, hogy nem a szelvedore megy, es akkor is megy be pici viz... total kikeszit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- EAFC 25
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Linux Mint
- Milyen autót vegyek?
- Motoros topic
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest