Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• NwL

tag

Na, a legfőbb probléma a slotok voltak. 1-3 ból átraktam a 2-4 be, a biosban a profilnál beállítottam először a 2933-at, sikeresen elindult, aztán kíváncsiságból a 3200-at, és így is elindult.
    A cpuz és a feladatkezelőben is 3200-at ír CL-16 os időzítéssel.
    Megnyugodtunk mindketten. Mondtam neki, ha nem lesz stabil, fagy, akkor szóljon és viszább vesszük.

Köszönöm mindenkinek!

• NwL

tag

válasz Submarine #52896 üzenetére

Köszönöm.

Kezd kicsit tisztulni a kép. Sajnos (szerencsére) a gazda nem fogja tuningolni magától. Ő csak azt látja, hogy a ram 3200-as, de csak 2400-on megy, így nekem kellene valamit kezdenem a helyzettel.

Szóval amit eddig kihámoztam, hogy ez a típus benne sincs a támogatott ramok között (az utolsó szám nem stimmel, ezt benéztem. /8 /16 Ahol meg ez stimmel, ott meg a többi betű).

Azt is sikerült a link alapján felfedeznem hogy én az A1/B1 slotokba raktam a ramokat, a táblázat alapján pedig az A2/B2 -be kellene. Ez alapján max a 2667 mhz-et kellene tudnia.

Ma még megpróbálom ártakni a másik slotba a ramot, és beállítani a 2667-et, esetleg max a 2933-at. (Elvileg ez felé nincs is értelme mert a proci is ezt tudja)
    A feszkókkal nem merek szórakozni.

Az árukerőn rákereseve erre a ramra, az egyik hozzászólásban, pont ezzel az Asrock lappal említve, azt írja hogy simán megy 3200 mhzen.

• NwL

tag

Sziasztok!

Egy ismerősnek raktam össze gépet. Az a problémám, hogy a RAMok alapbeállításban csak 2400 mhz en mennek, a 3200 helyett. Nem vagyok túl pro a memória időzítésének és frekijének állítgatásában. Megpróbáltam a biosban 3200 mhz üzemmódra átrakni, de csak 2x 3x felpörgött a venti, majd azonnal le is állt, majd ezután újból 2400 on indult. A ram szerepel az alaplap QVL listáján, elvileg menni kellene neki. Nem nagyon merek a feszkókon állítani, nem szeretném ellőni.

Alaplap: Asrock AM4 AB350 PRO4 90YV0A74-M0NA00
    Processzor: AMD Ryzen 2600X
    Memória: Kingston DDR4 3200 8gb HyperX Predator CL16 kit 2x4gb HX432C16PB3K2/8

[kép]

[kép]

Az alaplap bios is 2400 at ír, a feladatkezelő is.

Tud valaki segíteni hogy lehetne beállítani?

• NwL

tag

válasz NwL #10604 üzenetére

Update:
    A felső modul működik az alsó nem.
    Egyik oldal
    Másik oldal
    A két modul nem teljesen egyforma, bár a chipek ugyan olyanok.

Az alaplapon lévő 4 foglalat közül csak kettőben indul el az első memória a dimm2 és a dimm4 -ben.
    A második sehol. Lehet az alaplappal sincs rendben minden?
    Közben találtam egy 512Mb-os hynix modult amivel szintén működik, de csak a dimm2 és 4 ben.
    Magában is és az 1GBos samsungal is egyszerre.

Most már teljes a káosz.

re: FehérHolló: lehet nem a termékkódot írtam le, de mást nem nagyon találtam rajta, de linkeltem a képét a moduloknak. A párokról annyit, hogy magába se megy a második memória. Cmos reset volt, nem is egyszer. Ezt a kompatibilitást viszont nem értem, hasonló modulok, de mégis van különbség. A kérdés: mi?

Köszi a válaszokat!

• NwL

tag

Sziasztok!

Egy meglehetősen furcsa problémával fordulok hozzátok segítségért.

Adott egy ABIT AI-7 -es alaplap, melybe pár hónappal ezelőtt lett vásárolva egy Samsung 1 GB 400 MHz DDR modul (1G400 UL 005GJCG7 1210). Csak ez az egy memória van a gépben. Ezzel a memóriával a gép tökéletesen működik. Kb 1-2 hete lett vásárolva mellé 1 másik 1 GB -os szintén samsung modul. (1G400 UL 005GJCG7 0211)
    Ha ezt a memóriát belerakom a gépbe, egyszerűen nem indul el. Próbáltam magába, másik slotba, bios resettel, bios safe modal. A másik memória modullal viszont tökéletesen megy.

A memórának semmi baja, tesztelve lett másik gépbekbe.
    Próbáltam másik típussal: kingmax, kingston, 256Megással, 1GB-ossal. Semmivel sem indul el.

Az alaplapon van egy bios post code kijelző, ami AF kódot ír. Sajna a manualjában nem találtam ezt a kódot. Guglizva csak külföldi oldalakat találok amin a késleltetésekről írnak, bár ehhez nem nagyon értek, próbáltam ezeket is variálni, eredménytelenül.

Ha valakinek bármilyen ötlete lenne, azt nagyon megköszönném!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés