- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem hagyott nyugodni a dolog. Le nyomtam egy TM-öt úgy, hogy a PUBG ment a háttérben. Játék közben azért egy pár fokkal melegebb szokott lenni ahogy az előzőnél látható, de így is elég volt betöltenie...
Akkor ez jónak számít és felesleges lenne le cserélnem a kártyát olyanra aminek nincs felül kipufogója ami oda fúj?
-
-
lowzor
veterán
Szerintem ugyanolyan ramunk van, nálam semmit nem hozott az RGB kikapcsolása hőfokban. Szerintem csinálhatsz akármit, a dual rank b-die sosem lesz igazán hűvös, plusz ugye a VGA is tolja rá a meleget. Nálam 50 fok körül futkosnak abban a játékban, ami a legjobban terheli, de nem hibázik még így sem szerencsére, pedig a tREFI 65535-ön van.
-
-
Én amikor levettem a bordát, szerencsére ép maradt a ragacsos "hőpad"
(elvileg az...)
Levétel után egyből rányomtam egy fóliát, ami a dobozomban volt bőven a normál hőpadokról amit lehúzunk.
Úgy csomagoltam el hosszú időre, bízván a ragasztó tartósságában. Eladáskor pedig lehúztam róla a fóliát, mintha új lett volna. Felületet gyógyszertári alkohollal letisztítottam, elsőre tökéletesen visszaragadt.
Még pár napig használtam, nehogy meglepi legyen. Stresszeltem is 50°-ig, hogy biztos minden jó e, de bírta.
A gyári ragacs nagyon erős.
A fólia amit felhasználtam egy hőpadról, nem gyengítette. Az is tiszta volt. -
Baryka007
addikt
Igen, én szoktam mindig egy ellenőrző TM5-t futtatni.
De egyelőre ne piszkáld meg, csak indíts egy VGA Bench loopot + TM5 öt, és ha úgy hibázik akkor megpiszkálhatod. VGA Hoz én javaslok egy Unigine Heaven-t, ez nem terheli annyira brutálisan le mint a furmark, de bőven fogja dolgozni felfelé a hőt ez isHa lesz hiba, akkor az említett módosításokat nyugodtan elvégezheted, ezek az időzítések nem függnek egyetlen másiktól sem. Így nem borul a dominó, és nem kell mindent is módosítanod
lowzor:
Ez attól függ, hogy mennyire táncoltatod pengeélen a ramokat. Ha stiftre kihúzol belőle mindent, akkor már 39°C nál is dobhat hibát. -
Baryka007
addikt
Itt a probléma az, hogy a videókártyából jön fel a meleg. Nem tudsz vele nagyon mit kezdeni.
Valaki régen emlékszem úgy tesztelte a ramokat, hogy közben nyomtatott egy Furmark-ot is... Pont ezért ...
Simán lenyomta hiba nélkül a tm5 anta777@extreme-t... De ha ment a furmark is, akkor már hibázott... Miért ? -> Mert elkezdtek a vga ből jövő hő miatt hibázni a ramok.
Szerintem egyébként ezek teljesen jó értékek... tREFI-t ha 32767 re állítod, akkor bírni fogják a 45°C os meleget is a B-DIE ramok... tCKE is mehet feljebb inkább 6-8 között legyen valahol... tRFC meg 340 körül... És ezzel garantáltan szerintem még 50°C ba is bekacsinthatnak a B-DIE ok -
Baryka007
addikt
Szuper !
Azért van jobb megoldás, csak oda már víz kell
Sokat fog számítani
CJ4567:
Semmi blame, de jelenleg próbálom megfejteni hogy az AMD-ken miért mér a progi ilyen lassú tempót.
-Ami fix, az az hogy AVX2-ben az AMD processzorok sokkal lassabban dolgozzák fel a műveletet mint az Intel cpu-k ~2,5x
-Viszont teljesen valid módon latencyben fixen jobban jönnek ki mint az Intelek, ami pont ellentétes az AIDA-ban mért eredményekkel.
-Valamint nem szeretik ha a cache memóriát üríteni kell.
A probléma az, hogy valid mérés van a memórián. A buffer méretét és a chunk size-ot lehetne csökkenteni... De akkor nagyon hamar átbillenünk cache mérésbe, mert rájönnek a pattern mintázatára a processzorok... -> Ezért clflusholjuk a cache memórákat (ürítés) ... Ezzel viszont megint túlságosan belassítom az AMD-ken a mérést...
Szóval gondolkozom hogy mit kéne csinálni, talán ellehetne dobni az egész AVX2 utasításkészletet. De ez azt jelentené, hogy előről kéne megálmodni az egész benchmark engine-t...
Kaptam tesztelésre havertól egy R7 2700X es rendszert... nem a legjobb, de legalább ryzen, és itt van mellettem. Szóval tesztelek rajta... -
Baryka007
addikt
Erre csak olyan konzolt tudsz felcsavarni, aminek a mérete egyezik a radiátoron lévő ventilátoréval !
Ha 140mm es venti van a radiátorodon, akkor 140mm es konzollal leszel kompatibilis, ha 120mm es akkor pedig amazzal.
Szerintem is jobb ez a verzió egyébként... De ha szeretnéd DIY, akkor bemész egy csavarboltba, veszel egy alu lemezt... Berajzolod a lyukakat... kifúrod, satuba meg meghajlítod -
Baryka007
addikt
Nem teljesen, de közel ugyan az lenne az eredmény, csak esztétikusabban fog kinézni !
Miért nem teljesen?
Ha 2x16GB memóriád van akkor Dual Rankú nyákod van !
Ami azt jelenti, hogy a memória mindkét oldalán vannak memória chipek !
És ebből a szögből te a ramnak csak az egyik oldalát hűtöd !
Lehet, hogy pont azt az oldalát amelyiken a hőmérője van, és így csalfa lehet, mert a túloldalon lehet akár +5°C is...Összegezve, az a konzolos kit, pontosan felülről merőleges szögből fújja a levegőt, tehát mindkét oldal egyenlően jutna 'friss' levegőhöz a hűtőborda, szóval a túloldal hőmérséklete biztosan javulna valamennyit.
-
Baryka007
addikt
Ez esetben ezt ajánlom, én így oldottam meg a víz előtt... 2db 6cm es noctua ventivel nagyon sokat értek !
Az alaplapra kell rácsavarni, van a memória alatt és felett az alaplap szélén 2db távtartó... Azokba kell behajtani ennek a hűtőnek a távtartóját (jó magas) és arra csavarod a műanyag ventitartó konzolt.
-
Baryka007
addikt
Ha van épített vized, én most cserélek ram blokkokat... Tudok neked egy tábla milka csokiért adni vizes ram blokkokat ... Sajnos lassítják a vízfolyást azért cserélem... De memória = vízhő +1°C ot tudnak.
fudi2002:
Egyet értek veled. Csak azon gondolkodom, hogy a Royal-ok átesnek-e egy szigorúbb binnelésen -e ?Ram tesztekről talált képek:
Royal
Royal
Ebben van minden
Az utolsó linken a 3200 cl14-14-14 esen azért látszik, hogy mennyivel több feszt kért egy 4133 CL17-17-17 hez... Egyébként annak ez volt a vége is... cl16-16-16 al nem is postolt... Illetve ha a feszültséget kicsit is lejjebb vittem megint nem volt post...btw, ezzel csak azt bizonyítom amit te is mondtál, bár nem zárom ki azt amit én említettem.
-
Baryka007
addikt
-
Ezt a sneak peaket kaptam egyelőre a kollégától...
Tudtam, hogy van a ramban is még kakaó, de hogy ennyi azért meglepett.
Véleménye szerint is a processzor elég jó chip és a hűtőmmel az AC56 megoldható lesz. Kíváncsi vagyok nagyon és bízom benne, az már komoly előre lépés lenne az eddigiekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPad topik
- Léghűtés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged