-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mmcsabesz
újonc
válasz
R̲e̲m̲ #50800 üzenetére
Köszi a választ!
Azért kellett engedélyeznem, mert letiltott állapotban csak 3,5 gigát kezel. Default ez az alapértelmezése, tehát le van tilva, viszont így nem kezel csak 3,5 gigát.
Ha alapértelmezésben hagyom, akkor ugyan a BIOS és a Windows is látja a 12 giga RAM-ot, de nem kezel belőle csak 3,5-et.
Más beállítási lehetőséget nem látok a BIOS-ban, hogy rábírjam a 12 giga RAM használatára.
BIOS-ból a legfrissebb van fent, azzal kezdtem a bővítést, lehet hogy nyomnom kellene egy clear-t? -
Formaster
addikt
válasz
R̲e̲m̲ #50766 üzenetére
Utánaolvastam ez másnál is normális. Ugyanolyan ram, ugyanazon órajelen, időzítésen, single rank modullal kb 20%-ot veszít a dual rankhoz képest. De ezek csak szintetikus tesztek, a mindennapi felhasználás során nem igazán fogsz ebből sokat érezni. Ha nonstop renderelés-tömörítés van, akkor persze érdekes lehet.
-
erer1000
őstag
válasz
R̲e̲m̲ #50728 üzenetére
HY57V651620A
SDRAM
http://www.ic72.net.cn/pdf_file/h/12488.pdf
szóval lábleosztás is azonos, sőt a feszültség is.
ha nagyon különbözne akkor nem kellett volna új foglalatot csinálni neki hogy "hülye biztos legyen"?
mert így googlizás után annyi különbséget vettem észre hogy egyik synchronous másik asynchronous.laptopot ha szétszedem a pontos chipsetet lehet meg tudom mondani, hátha támogatja (?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest