- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Werkly
őstag
válasz
RetepNyaraB #60633 üzenetére
Immortals F.R.-nál és Days Gone-nál kilépett 1.35 XMP-n. 1.360 V minden oké úgy néz ki.
-
Werkly
őstag
válasz
RetepNyaraB #60630 üzenetére
Nos ezt olvasta ki! Akkor véleményed? Köszönöm!
-
Werkly
őstag
válasz
RetepNyaraB #60628 üzenetére
És ezt hol tudom megnézni? Kösz!
-
fckdup01
tag
válasz
RetepNyaraB #60622 üzenetére
Attol fugg, hogy milyen jatek. Warzone nekem 18-at ker siman, Cities Skylines savetol fuggoen 20+
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #60608 üzenetére
Vtt-t nem kell piszkálni, azt elég jól beállítják a lapok. A főbb feszek azok a vsoc, vddg és a ram esetleg vddp, de ez utóbbi nem sok vizet zavar (kb fix 0,95v oszt annyi). Ezeket kézzel. A lenti ajánlás az egyedüli amiről én tudok amd részéről. Amúgy a túlzott vddg elég nagy melegedést okoz, felfűtve a magokat is, szóval a boostra is negatív hatása van. Persze a kevés meg instabilitást okoz, szóval meg kell találni. kb 0,95v-1,0v körül szokott lenni az optimum 2 dimm esetén.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #60599 üzenetére
Neki micron ramok, totál más. Amúgy sem túl jók az értékei, gdm be van kapcsolva, trc, tfaw stb stb, nagyon van ott mégreszelnivaló.
Vissza a bajodhoz, tudtommal samó cdie zsákutca. Adott fesszel nem nagyon megy feljebb, feszemelésre meg hibázik. Cseréld ballistixre, ne szivasd magad.
-
RVR400
veterán
válasz
RetepNyaraB #60597 üzenetére
Szerintem frissítsd az UEFI-t, vagy túl hamar frissítettél az A.94-esre, mert az A.90-es a legutolsó stabil, jah nekem a 2 slotos VGA nem takarja be a jumpert, csak oldalról kell benyúlni, ez mondjuk valakinek kényelmetlen.
Ez 2 db 3200-as Crucial Ballistix ([link]) benne:
-
fckdup01
tag
válasz
RetepNyaraB #60595 üzenetére
Igen, nalam is nagyon fole lotte a subtimingokat, nemi probalkozas utan inkabb hagytam is. Sajnos ezt a projektet az 1.7.3-nal abba is hagytak, es azota hasonlo nem keszult.
Mivel c die, ezert olvasataim alapjan 1.35 folott nem jo neki, teljesitmenycsokkenessel is jarhat. Ezen kivul a loose timingokat szereti. Szerintem kiserletezz az orajel korlataival ugy, hogy 1,35 V a max. -
fckdup01
tag
válasz
RetepNyaraB #60593 üzenetére
dram calculator adhat nemi tampontot [link] ezzel ki tudod exportalni a szamara szukseges infot [link]
Egyik se szentiras mert neha a taiphoon is szarul olvassa ki a calculator meg tullovi az ertekeket, de kiindulo pontnak jo lehet, bar nagy dolgokra ne szamits a subtimingok allitgatasaval szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- 2025 - Íme a 26. héten megjelenő játékok listája
- 3D nyomtatás
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Interactive Brokers társalgó
- Path of Exile (ARPG)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest