- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zefír
őstag
Tehát akkor ez az 1T ill 2T, nem befolyásolhatja a DC és a rendszer stabilitását.
Az az én bajom, hogy mikor beteszem mind 2 modult a lapba, megjelennek a hibák, "A rendszer gazdafolyamata leállt. és még sok más finomság kék halállal ízesítve.
Tehát összefoglalva csak a gyorsaságra szolgál az a 1T ill 2TKöszönöm a választ!!!
-
ádikácska
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném bővíteni a gépem 1 GB RAM-mal.
most 2x1 gb megy dual channelbe.
ugyanilyet szeretnék rendelni plusz 1 gb-ot
kérdésem, hogy fog-e menni a 3 ram együtt, mert már előfordult olyan, hogy 2 ram nem ment egymással, pedig ugyanazok voltak, csak a gyártási idő különbözött
másik kérdésem, hogy észrevennék-e érezhető gyorsulást, mind alkalmazásokban, mind játékokban?
Előre is köszönöm -
A_ScHuLcZ
addikt
Igen, pont azt kezdtem el a legutolsó hozzászólásomkor, és sikerült kiszűrni, hogy az egyik modul volt rossz, minden slotban hibázott, míg a másik nem, valamint még 2 gépben próbáltuk, és azoknál sem akarta a tutit, egyiknél pont úgy kékhalál mint nálam, másiknál már a bios szólt h gáz van, amint cl4-el újraindítottuk.
Tehát visszavittem a boltba, ahol be is tesztelték rögtön, hiszen még 1 napon is belül voltam, náluk nem jött elő a hiba 10perc alatt (ez érdekes, mert nekem 5perc volt a rekordom vele, az is csak 1x! Igaz, ők xp-t használnak, én meg win7-et, másik tesztgépen itthon vista volt, a harmadikon, ahol as bioson nem jutottunk túl, ott pedig xp).
Visszafizetést nem vállaltak, felajánlották, hogy vihetek másfajtát, mert ebből az volt az utolsó, amit tegnap elhoztam, rendelve már van, de nem lehet tudni mikor érkezik, lehet hogy holnap, lehet hogy 1-2 hét. Hosszasan gondolkoztam, végül hoztam helyette Geil Black Dragont, erről is azt hallottam hogy jó. Viszont tuningtapasztalatok erről nincsenek, én 900on szeretném járatni, ezért szerettem volna corsairt, mert az biztosan tudta volna (nameg nagyon tetszett rajta az a nagy borda)
Szóval lehet lesz/van egy eladó 0perces GEIL Black Dragonom számlával, garipapírral, mindennel, és akkor picit bolti ár alatt, és veszek máshonnan Corsairt. Ha érdekel vkit, priviben keressen! -
Qru
MODERÁTOR
EPP csak akkor állít feszt ha a DDR2 Overvoltage Auto-n van, amúgy a BIOS-ban beálított fesz értéken küldi. Időzítésnél ugyan így, ha nincs kézzel megadva, hanem auto-n van akkor ő maga belövi (subtimeings-okat is term.).
EPP nem állít órajelet, ha kellő órajelre emeled akkor állítja be a feszt és időzítést (ha auton van ugye). Lehet akármilyen turbo-tuning ramod akkor is 800-on indul, magától nem állítja be magát 1000/1066/1200 stb frekire.1100 és 1200 között nincs különbség jóformán. Igaz 800 és 1066 között is van kb 5% különbség valós alkalmazásokban (tömörítésnél, játékokban még ennyi sem többnyire). Bár az AMD-s procik vmivel jobban reagálnak a memsávszél növelésre, ott vmivel több értelme van gyors ramot venni.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Alaplap: Gigabyte P35-DS3L
Memória: Corsair 2x2GB DDR2 800MHz CL4Viszont most lehet megvan a hiba, külön-külön az egyikkel még nem volt semmi baj, a másik pedig 2 slotban is kékhalálozott!
Többi feszbeállítás normal-on van. Ugye úgy van megoldva, hogy vagy hagyom az összeset auto-n, vagy ha system voltage controlt átállítom manual-ra, akkor onnantól kezdve mindenhez vagy konkrét értéket állítok be, vagy hagyom normal-t.
-
winfier
senior tag
-
FireKeeper
nagyúr
az 1066-os reapereken valószínűleg micron van, az ocz-n, amit linkeltél viszont vagy promos vagy qimonda
válasz erre: #21600 nem vitatkozom azzal, hogy érdemes-e megvenni, csak közöltem, hogy ha micront keresel, akkor ezen valószínűleg nem találsz. amúgy elég jó árban van -
Pocee
senior tag
-
G4ga
őstag
igazából mindegyik nagyon jó választás!
volt 400 Bluestormom, simán elvitte a q6600 és a 4850em 4gb geil ultra és egy p35 ds3 lap társaságában! igazából mind az 5 táp hibátlan lenne számodra! ha van kereted én a moduláris corsairre szavaznék, én is erre váltottam, csak a nagyobb tesójára, hisz nagyon nagy megnyugvás töltött el amikor csak annyi kábel van a gépbe amennyi kell!közben most nézem, te is segitség gyanánt irod!
sry... kiegészitettem akkor egy picit!
-
gr.bence
aktív tag
64bite rendszeren ha van hozzá minden driver és fasza akkor rendesen mennek a gamek vagy nem?
én eddig xp32 használtam de most vacilálok melyik milyen legyen fenn az uj gépen, játszani akarok meg szerkeszteni zenét filmet gondolkodtam vista64-ben is de nemtom az biztos hogy olyan os kéne ami kezeli a 4Gb ramot ennyi lesz a gépbe......
mit ajánlatok..
-
-
malwy
senior tag
Szóltam a szervízben, h két infit rendelek. Vmelyik okos (vagy szemét) alak belerakta az infi helyett a hynixet, de a számlára infit írt. Na most két hét múlva szerencsémre bedöglött...
Visszavittem erre: nem ez a ram van a garanciapapíron, ezért nem vállalnak semmit. De nagylelkűen felajnálotta, hogy adjam oda azt a kettő hibásat és egy ezrest elenged az új hynix árából.Na és így 2*2 1GB-os Hynix ram-ot vettem összesen Infienon néven 2GB Corsair áráért...
-
Gerisz
addikt
-
ko9
addikt
Hali!
Köszi a helpet, a Corsair téleg valamiért kimaradt, nem is tudom, hogy miért...
A lényeg, hogy akkor maradok 2*2-nél és az OCZ Reaper-nél
Vagy a Corsair Dominator jobb lenne. Szten azért maradt ki, mert BandiT-nál nem láttam olyat, csak TwinXeket...
A Dominator jobb a OCZ Reapernél???
Valami teszt tényleg jól jönne...
Köszi még1xer!
Üdv:
ExPeacer -
ko9
addikt
Nekem főleg játékra kell, meg egy csomó videókódoláshoz, meg ilyenek. Megha már 4magos a proci, akkor illik hozzá a 4GB
1ébként mit ajánlsz?
-1066MHz 4GB GEIL BLACK DRAGON KIT4 5
-Corsair DDR2 TwinX 800MHz 4096MB C4DHX
-Kingston HyperX 1375MHz 2GB KIT CL7x2
-OCZ DDR2 1066MHz 4GB KIT Reaper
-CSX Hűtőbordás 4GB Kit DDR2 (2x2GB, 800Mhz)
Most nagyjából felsoroltam minden nagy gyártó jobb cuccát
Copied from BandiT
Nincs ezekről vmi olyasmi teszt, mint a videókarikhoz szokott lenni? Mert ez így nagyon nehéz eldönteni...
A helpedet szívesen veszem majd, lehet a jövőhéten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Konteó topic
- Fotók, videók mobillal
- Videós, mozgóképes topik
- iPhone topik
- Hálózati / IP kamera
- Házimozi belépő szinten
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged