Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sucuka
senior tag
válasz ballington #10990 üzenetére
Ja, már tudom, hogy én miért nem megyek: akkor van a házassági évfordulónk, asszem az asszonyom megölne
-
aor
tag
Hali!
Ha nem jön közbe semmi, én igen, szeretnék!
-
TayRol
nagyúr
én éppen siofokon fogok pihenni.
-
KSparrow
őstag
elképzelhető.
Nokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
ballington
addikt
A nyári fotófesztiválra megy valaki?
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
cOxeR
Ármester
válasz ballington #10984 üzenetére
Nekem szerencsére 3 fotózásom lesz a két napban, úgyhogy sorry.
-
Real_Necro
veterán
Nálunk lakásfelújítás...marad az otthoni borozás/fröccsözés jó kis háziból .
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
KTTech
veterán
Én sajna nem, mivel épp a Pádis fennsíkon fogok kattintgatni...
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Freddy76
addikt
Én biztos
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
ballington
addikt
Jövő hét végén akkor tervezi valaki, hogy megy arra a Monori fesztiválra?
-
Freddy76
addikt
válasz Karima #10973 üzenetére
Ivós bicikli... vazz, ezt védd le gyorsan. Kezdd el árulni, csinálunk rá egy céget, a szót bejegyeztetjük védjegyként, majd átteszük a projektet franchise-ba, először az egyetemi városokba. Olcsó bringák kocsmázni.
A következő fotóstalin d4 lesz a nyakunkban, és d800 lesz az ivós gépünk, figyeld meg.
-
cOxeR
Ármester
válasz ballington #10979 üzenetére
No akkor egyszer betervezem az útba...
-
Karima
őstag
Javaslom ez ügyben a devecseri volt laktanyában lévő használtpiacot (lomi). (Nagyrészt németországból/Ausztrából leselelejtezett/lopott bicikliket találsz fillérekért) Én kb 2 éve vettem 6ezerért egy oldschool Puchot olyan állapotban, hogy szinte semmit sem kellett rajta szerelni, azóta is az az ivós biciklim
-
*Ropi*
félisten
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Throme
veterán
válasz *Ropi* #10967 üzenetére
Nekem nem gond a tekergetés és örültem, hogy egyáltalán bekerülhettek a képeim.
Azt hittem, ha egyik-másik esetleg megüti azt a minimumot, hogy felrakod, csak akkor kerülhet be az albumba. Erre ott van mindj.bravo:
Te inkább - a kapucnival és kesztyűvel felszerelkezve - olyan sompolygós fotós érzetét keltetted , nem az a japán túrista forma voltál....szvsz. -
j.bravo
addikt
-
*Ropi*
félisten
válasz Throme #10966 üzenetére
Tény, hogy ABC sorrendben vannak a képek elkövetők szerint, így volt a leglogikusabb. Csillagot nem enged használni (ha jól tudom), szóval vagy az "R"-nél leszek, vagy a csillagok helyére alsóvonást teszek és akkor vagy az elejére tesz, vagy a végére...Nem foglalkoztam vele, mert ha valaki tényleg kíváncsi a képekre és a legvégén lesznek, akkor max. végigtekeri, biztosan megizmosodik a mutatóujja...
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
Összekalapáltam a galériát a képeknek, viszont időhiány miatt az enyémek még nincsenek benne, majd beteszem őket később.
-
Freddy76
addikt
válasz ballington #10951 üzenetére
Mivel ez egész napos rendezvény, nem szokott hajnalig tartani. Szerintem bőven jó, ha kijössz kora délután, 8 körül elindulsz, vonat 40 perc alatt a Nyugatiban van (vagy 30 perc alatt Köbánya-alsón, ahonnan, ha jól tudom,megy busz az Örs Vezér térre, ahol ugyebár ott a HÉV-ed).
Vagy fognál egy taxit, de az, ahogy gondolod, nem lenne olcsó mulatság.
-
ballington
addikt
válasz Freddy76 #10947 üzenetére
Köszi az emlékeztetést, még gondolkodom rajta. Ha mennék, akkor csak úgy, ha ihatnék, viszont nem tudom hogyan tudnám megoldani a hazajutást Gödöllőre. Vagy fognék egy taxit, de gondolom az nem lenne olcsó mulatság.
-
Real_Necro
veterán
-
Freddy76
addikt
válasz Real_Necro #10948 üzenetére
Álló, fekvő, akkor már nem számít.
Vigyázz, ha az eljegyzési időszakban nem szoktatod rá az asszonyt arra, hogy eljársz otthonról, később már nem fog menni. 26-án reggel csapj az asztalra, és mondd: "Asszony, elmegyek borfesztiválra inni meg fényképezni, mire hazajövök, ki legyen ám tapétázva, azt a leborult szivarvégit!"
Én is így csinálnám. Na jó, lehet mégsem.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz Freddy76 #10947 üzenetére
"...este egyedülálló férfiként leszek kint..."
Vagy fekvő?
Jól hangzik, de részemről valószínűleg tapétázás lesz.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Freddy76
addikt
Uraim, és Többiek,
A múltkor említett pincefesztivál két hét múlva, 26-án lesz Monoron. Egész napos rendezvény egy hangulatos pincefaluban, épület, portré, szocio, természetfotóra egyaránt lehetőséget ad. Sőt, a kora esti órákban kezdő portréfotósok könnyen találnak olyan alanyt, aki nem mozog , így lehet rajta gyakorolni.
Egyedülálló férfiak, családosok számára ideális szórakozás, sőt, a kettő együtt is (én délután családosként, este egyedülálló férfiként leszek kint).
Akit érdekel, kérdezhet. Ja, Bp.-től 20 km (a reptértől számítva), vonattal is simán megoldható, a Nyugati Pályaudvarról óránként két vonat jön-megy, egészen éjfél magasságáig.
-
KSparrow
őstag
válasz Real_Necro #10941 üzenetére
Köszi
A kutya meg bemászott a képbe bár akár a gépbe is nézhetett volna...Nokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
-
Freddy76
addikt
Az igazi elhivatott:
Férj fotózott, miközben az asszonyt a gepárdok marcangoltákBár azt nem tudni, milyen géppel csinálta. Biztos m4/3-os volt, talán panás.
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #10935 üzenetére
Ez úgy lenne érdekes, hogy egy fordítógyűrűvel felrakni, és makróban fotózni a madár szempilláján rohangáló élőlények lábát
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
*Ropi*
félisten
válasz Real_Necro #10935 üzenetére
Ez inkább a "profi madáretető telepítésének titka".
-
Real_Necro
veterán
Megvan a profi madárfotózás titka. Csak egy megfelelő obi kell hozzá.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Real_Necro #10932 üzenetére
Nekem valamiért a második jobban bejön
Holnap majd jól beletépünk...
-
Real_Necro
veterán
Mai fain:
[ Szerkesztve ]
-
ballington
addikt
válasz Real_Necro #10927 üzenetére
Nagyon nagy
-
törölt tag
Hatalmas!
-
-
cOxeR
Ármester
ez zseni!
-
Real_Necro
veterán
Pontos idő jelentés: [link]
-
KTTech
veterán
válasz ballington #10925 üzenetére
Ez a célegyenes végén levő visszafordító kanyarban készült, kigyorsítás közben hasonlóan trükkös... De több, nem svenkelt képem sikerült (igaz rövid záridővel, 1/1250-1/1600s - a kerekeken azért látszódik a mozgás, de nem ilyen szépen, mint az előzőn) a célegyenes ráfordító kanyarjában.
-
ballington
addikt
válasz KTTech #10922 üzenetére
Ez a módszer így megvan elméletben, már csak gyakorolni kellene, igazából ma csináltam először ilyet élesben.
A gond az, hogy ahol ültem, ott balról jöttek a kanyarba, majd arra is mentek. Tehát volt olyan pillanat, amikor szinte teljesen szembe voltak és alig volt tárgy sebesség, aztán mikor mentek el előttem, egyre gyorsultak. Igazából ezt a gyorsuló mozgást volt nekem nehéz lekövetni.Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
KTTech
veterán
válasz ballington #10920 üzenetére
Tavaly előtt voltam a WSR-en, ott 300*1,6-ot használtam (Canon 300/4L IS+40D) 1/100s körül, egész jó eredménnyel, de tény, hogy lett selejt bőven...
Gyakorlás kérdése a dolog (előtte a Harley Davidson fesztiválon gyakoroltam a felvonulás közben nem keveset, erről képek vannak fent a honlapomon is)
A lényeg (szerintem, de vannak akik többet fotóznak ilyet), hogy már jó előre fel kell venni a fotózandó célpont sebességét, majd kioldás közben és expó után is követni. Ekkor jó eséllyel folyamatosan megfelelő sebességgel mozgatod az objektívet és az autó (vagy amit épp svenkelni akarsz) éles lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Fejo
őstag
válasz ballington #10920 üzenetére
Én 1/125-tel lőttem a svenkeket 135mm környékén. Minden csak gyakorlás kérdése.
www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
ballington
addikt
Nem tudom eldönteni, hogy ez negatív vagy pozitív vélemény
Azért ez a svenkelés nem egy egyszerű dolog, de ezt gondoltam is. 10-ből 1 ha jó, de az is csak az lcd-n tűnik annak, lehet gépen már az is szar. Milyen beállításokkal érdemes? Próbáltam záridő prioritással, 1/160-nál hosszabbal már nem sikerült sehogy se 100-135-s gyútávval.Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
Fejo
őstag
válasz ballington #10918 üzenetére
Emlékszem, még gondoltam is, hogy megkérdezem, nem-e PH-s vagy, mert Te voltál közel s távol az egyetlen, akiből kinéztem...
Tudtam, hogy kijössz, csak azt hittem olvastad a reggeli postomat.www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
Fejo
őstag
válasz ballington #10916 üzenetére
Direkt nem vettem le a sapkát, hogy felismerhető legyek...
-
ballington
addikt
Duplán vazze: akkor kereshettem Sanyit; ott ültem melletted jobbra pár székkel (na jó, egy sorral hátrébb). Legalábbis sok sárga baseball sapkást nem láttam, aki azon a részen ült, nagy fotós táska volt nála.
kár hogy nem néztem meg még egyszer a fórumot, még itt voltam ilyenkor.
[ Szerkesztve ]
-
Fejo
őstag
Sajnos Ropi sem tud jönni. Én kint leszek, de lehet, hogy megnézek egy másik tribünt, a célegyenes végén. Sárga (brazil) basballsapka lesz rajtam, mint ismertető jegy.
-
Fejo
őstag
válasz ballington #10908 üzenetére
Kb 8-ra, mert 8:45-kor már warm-up van.
-
Real_Necro
veterán
válasz Sucuka #10904 üzenetére
Köszi az infót. TME-től régebben még nem lehetett magánszemélynek rendelnie. Nem olyan régen power ledekkel kapcsolatban hívtam őket, meglepett, hogy most már lehet.
-
Sucuka
senior tag
válasz Real_Necro #10896 üzenetére
Ne kapkodd el a vásárlást töltő ügyben!
Én ezt használom: MAHA Powerex MH-C9000
Nekem bevált nagyon! teszteltem vele együtt egy IPC-1-et, és sok tekintetben jobb a tudása nála. Kapásból ott kezdődik, hogy cellánkénti max 2 amperes töltés, és nincs az a hóbortja, mint az IPC-knek, hogy előbb a legnagyobb töltőűramot kívánó celát kell beletenned, majd utána a többit. Ezen kívül pedig többféle üzemmódja van analizálásra is. A töltőáram és a kisütőáram ráadásul egymáshoz képest teljesen függetlenül állíthatóak.Egy kikötés lehet csupán, az ára, mert akkuk nélkül kerül annyiba, mint az IPC-1. Itthon a TME forgalmazza, a weboldalukról rendelhető, 48 órán belül szállítják, mert a lengyelországi lerakatból jön. A számlát meg kell őrizni, mert az a garancialevél. Röviden ennyi, ha érdekel még infó róla, akkor kérdezz bátran.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
Az első fél perc-en besírtam
"Super perfundo on the early eve of your day."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest