Hirdetés
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Moto G04 - fapadot szépen
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz #40935168 #14096 üzenetére
"Azért keresztben átkelni egy gleccseren mókás lehet"
Főleg mikor egy csapat zöldfülű indul el megfelelő szaktudás és technika nélkül, aztán hírekben meg hallgathatjuk, hogy x napja keresi őket a mentőcsapat...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
spanyoll
addikt
Ha nincs egy időben Ozorával és low budgetből megoldható akkor előre is majdnem látatlanban azt mondom, hogy kapható vagyok ilyesmire
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
JohnyBlue
addikt
-
törölt tag
válasz JohnyBlue #14094 üzenetére
Hát én is rágyúrnék kis úszással előtte, vagy futás, bicajozás.. de augusztusra formába lehet jönni és akkor gyá Amúgy ez nem hegymászás, hanem tényleg túra, nem erőltetett menetben (persze átlagembernek ez is sok lehet). Azért keresztben átkelni egy gleccseren mókás lehet
[ Szerkesztve ]
-
-
Real_Necro
veterán
válasz #40935168 #14084 üzenetére
Ez olyan mint a Baraka túrái. Engem annyira nem vonz, túlságosan szeretem a kényelmet.
Meg most úgy vagyok vele, hogy inkább hozzuk össze Egerben az ottalvós talit. Egyelőre még azt sem egyszerű, nemhogy egy többnaposat...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
törölt tag
válasz JohnyBlue #14083 üzenetére
Egyébként másért néztem be, de ezt nem tudtam kihagyni..És akkor amiért benéztem ide : van egy kollégám, szokott nagyokat túrázni, néha amolyan igazán nagyokat (Retyezát, Feröer szigetek stb). ottalvós, víztisztítós, menedékházas 1-hetes zéró civilizációs módon, néha meg kisebb túrákra megy, 1-2 napos, civilizáltabbakra. Oldala készül, itt a béta
Szóval: vkinek innen lenne kedve hasonlóhoz ? Menni és túrázni egyet, amúgy "nomádban". 2-3-ezer méterre hegyekbe pl. Bármikor.. most csak így feldobtam mint ötlet.
-
aleister
veterán
Fasza. Most derült ki, hogy 11-én lesz Veszprémben a Fotósok Viadala.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #14079 üzenetére
Pedig anno amikor láttam akkor mindenki 35ösök után kapkodott...
Sejjehujja nem könnyű ez . Tamponokból meg nézelődök majd, remélem azért csak kifogok egy értelmes darabot. Régen mennyivel jobban szerettem az ilyen seftelgetést"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Real_Necro
veterán
válasz spanyoll #14078 üzenetére
Nem lesz "eccerű", nagyon telített a piac a 35-ökkel, Tamiból is van most pár, de kicsit mehetne még lefelé az ára.
-
spanyoll
addikt
Sejj, egyre jobban forr a vérem, hétvégéig kéne találnom vevőt is meg eladót is 17-50el Franc!
-
Real_Necro
veterán
-
*Ropi*
félisten
-
zool1
őstag
válasz Real_Necro #14066 üzenetére
Őszintén szólva, szerintem az egerszalóki lenne a legolcsóbb, még ha a szállás egerben van is.
-
Real_Necro
veterán
Köszönjük előre is a segítséget. Szerintem próbáljunk meg az olcsóbb kategóriánál megmaradni, wellness, medencére nem hinném, hogy szükség lenne. Remélem még sikerül helyet találnunk, egyre kevesebb az idő.
-
Real_Necro
veterán
válasz Freddy76 #14063 üzenetére
Beton nem rossz, de 2-3dl után valahogy újra szétesnek az ízek, szóval annyira nem jött be. Jäger befagyasztva kis mennyiségben finom, erről meg én nem nyitok vitát. Egyébként meg házi dió pálinka még azt is übereli. Utána lesek, hátha be tudom mutatni legközelebbi fotóstalin.
Ja, Unicum-ot nem szeretem, a szilvás iható, de az meg túlságosan a másik véglet.
-
zool1
őstag
Bocs Urak, a héten már dolgoztam 2 hónap otthon ülés után. A jövőhéten ha minden igaz tudok bővebb infóval szolgálni az egerszalóki illetve a koronaborházzal kapcsolatban. Bár az utóbbiról olyan infóm van, hogy csőd közeli helyzetben vannak. Egerben még nézek egy szállást és egy éttermet borkóstolással, de elég magasak az árak.
Villacitadella2 itt még árakat nem tudok.
Étterem, a héten ide is elnézek.
-
aleister
veterán
válasz Freddy76 #14049 üzenetére
Igen, a Tátra Tea állati finom, és emellett ütős itóka. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Sajna állati drága rendelve. Tán helyben kicsit olcsóbban megúszható a dolog.Ellenben ami nem finom, az a fokhagymás, mézes, chilis jéger.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
TayRol
nagyúr
válasz philoxenia #14056 üzenetére
igen, agarak voltak, alig bírtak 70-ről lelassítani.
nem ám, kihagytam egy vesszőt. -
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #14054 üzenetére
csak kültérben volt lehetőségem tesztelni, és nem volt másik obi mint viszonyitási alap. nem volt lassú pedig jöttek a kocsik 60-nal meg kutyák is.
-
Real_Necro
veterán
válasz TayRol #14053 üzenetére
Nem, csak mostanában mindenre ez a szlogen. Nem volt lassú az AF az obin? Én is néztem anno, csak több fórumon arra panaszkodtak más 70-200-as versenytársaival szemben.
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #14052 üzenetére
hm, szerinted drága? pedig hogy örültem, hogy 210e újonnan egy 2.8-as 70-200-as.
-
Real_Necro
veterán
válasz TayRol #14051 üzenetére
Ja, csak "túl van árazva" Én a Nikon-t végre kivittem megint szabadba, mindjárt lesem mennyire lettek jók, kijelzőn láttam pár borotva éleset, de kiderül nagyban mindjárt.
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #14050 üzenetére
én minitaliztam crey-jel, aminek az eredménye az hogy a 70-200-as tamron egy nagyon jó üveg.
-
Real_Necro
veterán
Látom hétvégén itt nem volt élet. Azt gondoltam, hogy pár napig nem vagyok, teleírjátok topicot.
Remélem Zool1 kolléga sikerrel járt és lesz hamarosan újabb infója felénk.
-
spanyoll
addikt
válasz zolka78 #14046 üzenetére
Az meg azért necces, mert este meg én nem érek rá annyira. Bár lehet szervezkedni, összehozni egy esti pályinkás fotós történetet... Meglátom még én is első körben, hogy hogy lesz a jövő hét, aztán meglátjuk mi lesz belőle
-
zolka78
senior tag
válasz spanyoll #14031 üzenetére
Az a baj, hogy én kedden meg szerdán érek rá, pénteken már nehezebben és akkor is csak este 7 óra felé.
Throme: Egy ilyen budai kinti megmozdulásban benne vagyok, akár az 58-as vendéglőnél is, tavaly is jó volt ott. Egyébként mi az a tártatea?
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz Santiagain #14035 üzenetére
Amit mögöttük látsz, az a tó. Mármint a helye.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz Real_Necro #14033 üzenetére
Most, hogy mondod, tényleg. Hát nem egy Google Maps az agyam, az biztos.
-
Santiagain
őstag
válasz Real_Necro #14036 üzenetére
Az szép!
Van esetleg valami különleges, időponthoz kötött virágzás, mint a jeliben a rhododendron vagy a Füvészkertben a cseresznyefák?
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
Real_Necro
veterán
-
Throme
veterán
válasz Real_Necro #14034 üzenetére
Igen, hideg van még ott ilyenkor.
Márc. 15-én szokott lenni a Gyeremkvasút nyomában teljesítmény túra. 20km. Megesett, hogy még hóban is kellett mászkálni, mikor a városban már kezdték elfelejteni a telet....Lassan viszont megejthetjük az esti fotózást mondjuk a várból. Mikor nem fagy rá a kezem az expo gombra... vagy a szemem a keresőhöz...
-
spanyoll
addikt
Vagy a tündérszikla. Az is buda, abba sem halunk bele, mégis szép helyen van
-
Real_Necro
veterán
válasz Santiagain #14035 üzenetére
Amikor esküvői fotóztunk "szerencsénkre" le volt engedve a tó vize...
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz Throme #14032 üzenetére
Lehet pl Normafa is, nem tudom arra mennyire jó ötlet a pipázás, de csak nem okozunk erdőtüzet. Van viszont réteses, meg el lehet sétálni kilátóhoz meg vissza... Jó időre még azért várnék, ott fent még hideg lehet.
-
Real_Necro
veterán
-
Throme
veterán
válasz zolka78 #14028 üzenetére
Hát ha csak felmegyünk a budai hegyekbe már lehet pipázni meg piálni (laposból). Én úgy se bírok többet 1 laposnál meginni, sőt. Mármint erősből.
Igaz, otthon a Tártatea (most 52 fokos van) itatja magát .Vagy ott van az 58-as vendéglő (ha jól emlékszem)... jaj most tényleg gáz, mert még hűvös van....
-
spanyoll
addikt
válasz zolka78 #14028 üzenetére
Kedvem az mindenképp lenne, ez egyértelmű. Az nem biztos csak, hogy megyek-e fel, és ha igen, akkor hogyan. Úgy lenne az igazi, hogy kivennék péntekre szabit, és akkor mondjuk pénteken kora délután lehetne egy ilyet csinálni, amint kinyit a skanzen. Az nektek jó lenne?
-
-
zolka78
senior tag
válasz Throme #14022 üzenetére
A pipázást azért nem írtam mert jelenleg egy helyet tudok ahol inni is lehet, pipázni is lehet, meg zárt is. Viszont oda a nem dohányzó nem igazán jönne be a sűrű füst miatt. Viszont én egy olyanba is benne vagyok, hogy látogassuk meg a skanzent egy sörözés-pipázás alkalmával. Ha spanyoll pesten van jövő héten és kedve is van hozzá, akkor talán össze is jöhetne a dolog.
spanyoll: van hozzá kedved?
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
*Ropi*
félisten
válasz Santiagain #14024 üzenetére
Igen, ott fotóztuk Real_Necro fórumtárs esküvőjét. Arra érdemes figyelni, hogy a tóban legyen víz.
[ Szerkesztve ]
-
Darko
senior tag
válasz Santiagain #14024 üzenetére
Főleg tavasztól-őszig Attól függ mi vonz igazából. Gyerekeknek és felnőtteknek nagy élmény. A pálmaház az profi, mondjuk fotósoknak kell keresni a megfelelő szöget hogy a háttérbe ne legyen benne semmilyen mesterséges dolog, állvány, karó, üveg. Eléggé jól csoportosítva vannak a növények, látszik hogy sokat foglalkoznak vele. Vizi élet is van, kis állatok. Meg még ami a képeken van
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
spanyoll
addikt
válasz zolka78 #14021 üzenetére
Jövő héten ELVILEG megint Bp-ezek, bár nem biztos semmi sem, de még szólok.
Amúgy őszintén szólva ahol most vagyok abból szépen veszek magamnak nagylátót meg telét, azon kívül meg ha félre tudok rakni annyit, hogy pihengetős történet, akkor a barátnőmmel kettesben elmegyünk valahova, utoljára kb egy éve tudtunk egy ilyet megejteni, aztán akkor inkább vele megyek, veletek meg külön-külön találkozgatok, de eljutni Egerig, plusz lakás, plusz visszaút. Pínz pínz..."Super perfundo on the early eve of your day."
-
Santiagain
őstag
Mivel nincs másik "mászkálós" topik, ezért itt tenném fel a kérdést:
Vácrátóti arborétumot ismeri valaki? Képek alapján jó kis hely lehet. Tavasszal melyik hónap lehet a legjobb? Május?http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
aleister
veterán
válasz Real_Necro #14015 üzenetére
Én itt azért nem jelentkeztem még, mert nem tudom megmondani, hogy mit fogok 2.5 hónap múlva csinálni. Kb 3 héttel korábban már tisztázódnak a dolgaim, akkor feliratkozom itt is.
-
Throme
veterán
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #14017 üzenetére
Eddig sem hívtatok, csak láttam a topicban. Legalábbis nem kaptam meghívót
-
Freddy76
addikt
válasz Real_Necro #14015 üzenetére
Hát, a dátum eléggé egyértelműnek tűnik szerintem. Lőjjük ki a 11-i hétvégét.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
-
Real_Necro
veterán
válasz JohnyBlue #14013 üzenetére
Igen, csak ahhoz kellene tudni mikor mennénk, meg hova... De eléggé passzív a társaság.
Vagy mondjuk azt, hogy Pl március 5-ig mindenki jelezzen, hogy jön/nem jön, aztán lezárjuk a dolgot, aztán aki kimarad, szervezi külön, alszik kocsiban stb... Ha sokáig húzódik tényleg nem lesz szállás, vagy nem egy helyen...
-
JohnyBlue
addikt
válasz Real_Necro #14011 üzenetére
Lehet ottalvósra szervezni.
Pl. Nagy Béla István szállásadónak odaszólunk, hogy Te Béla mennénk hozzátok inni meg aludni 73 an. Foglald már be a szobákat XY dátumig. Addig a vendégek saját maguk izlése szerint rendezik vagy nem rendezik a végleges előleleget s foglallást.
Ennyi.
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
törölt tag
válasz Real_Necro #14006 üzenetére
En nem talaltam a talan gombot, szoval ahova igennel szavaztam, az valojaban talan
-
Real_Necro
veterán
válasz JohnyBlue #14010 üzenetére
Na igen, csak így nem lehet ottalvósra szervezni, valamint jönne olyan emberke is, esetleg családostul, akinek az 1 napos elég húzós lenne, ha még aznap haza is kellene menni.
Szerintem az lesz a végén a legjobb, ha kitaláltuk az időpontot, hogy kitaláljuk a helyet, aztán mindenki maga foglal szállást, így elkerülhető az, hogy leszervezünk valamit, aztán páran meg utolsó pillanatban meggondolják magukat...
-
JohnyBlue
addikt
válasz Real_Necro #14009 üzenetére
Én még a nappali talikra hozok 1db Canonos és 1db Nikonos Egri arcot. Illetve még Debrecenből hezitál egy Canonos kislány + hapsija.
A tali előtt a jelentkezők 20% úgyis visszamondja
[ Szerkesztve ]
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
Real_Necro
veterán
No, hogy állunk szavazással? Ilyen kevesen leszünk?
Zool1: számodra egyik időpont sem jó?
-
Freddy76
addikt
válasz j.bravo #14007 üzenetére
Hát, pedig az tűnik nyerőnek... Alternatívaként feldobnám, hogy az előtte lévő hétvégén gyertek el mifelénk, libegőzünk, eszünk egy palacsintát, és felmegyünk a János hegyre. Persze fotóznánk közben.
-
j.bravo
addikt
válasz Real_Necro #14006 üzenetére
j.bravo + Viki "talán" kitétellel jegyzendő, az időpont függvényében; ld a szavazást is: a nyerőnek tűnő 11-12-i hétvége az egyetlen ami biztos egyáltalán nem jó.
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Real_Necro
veterán
Frissítek kicsit.
Szavazást aki nem ejtette meg, megteheti még itt: SZAVAZÁS!
Eddigi lista, akik jelezték, hogy jönnének:
Real_Necro
Real_Necroné Tünde
JohnyBlue + Orsyca
KTTech + AnitaBonbon
Atok+ne+Kata
zolka78+Mariana+Máté Hunor
j.bravo + Viki
t_a_m_a_s + Tamásné Móni + ÁbelKérném azokat, akik nem szavaztak, nem jeleztek még vissza, mielőbb tegyék meg, mert nem lesz egyszerű dolog szállást rendezni.
-
j.bravo
addikt
Freddy76, ha mégis véletlen sikerül nekem is ott lennem, akkor egy-egy pohárral muszáj lesz meginnod a kedvemért előtte letesztelem, ne aggódj, csak hogy biztos lehess hogy nem akarnak megmérgezni.
A címkeivás drága hobbi, szerencsére pár hét alatt kinőttem, most van pár, sznoboknak túl olcsó tétel, ami le van tesztelve, ízlik. Van ilyenből hazai is, idegenföldi is.
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
t_a_m_a_s
addikt
Srácok, azt azért le kellene tisztázni, melyik hétvége a cél... Jól gondolom, hogy a május 1-12 élvez prioritást?
Freddy, részemről is könnyű rozé vagy fehér fröccs:-)
Holnap majd jól beletépünk...
-
Freddy76
addikt
Az a helyzet, hogy a boroskóla volt az az ital, ami lényegében azonnali hányást eredményezett mindig. Soha nem tudtam meginni, még csóró középsulis és fősulis koromban sem. A szar vörösbort szódával, a nagyon szar vörösbort (nem röhög) málnaszörppel ittam.
Whisky-kóla nem lep meg. Otthon azért tartok piros sétáló jánost, hogy aki kólát önt bele, az azt kap, annak nem adok a fincsi malátaléből.
Amúgy a gondom nekem is az Egerrel, hogy most éppen bortalan ciklusomban vagyok... Régen olcsó bort ittam, majd volt egy borsznob korszakom, amikor úgy csináltam, mintha értenék hozzá, és lefostam a bokámat egy-egy felkapottabb bor kapcsán, tehát igazi cimkeivó lett belőlem. Aztán volt egy idő, amikor simán csak szerettem és értékeltem a jó bort (ekkor volt az, amikor a csilivili Wunderlich látványpincében a kóstoló alkalmával mindenki úgy csattogtatott a nyelvével az egyik pinot noir-nál, hogy csak na, a sommelier éppen arról értekezett, hogy milyen szépen füttyögtek a rigók a tőkén, attól ilyen finom, meg málnaíz, meg rubinszín, meg minden, én meg picit hangosan találtam megkérdezni a mellettem ülőt, hogy "mi ez a kénes szar?".
Kb. két éve pedig elkezdtem nem szeretni a bort, most kizárólag fehér vagy rozé fröccs, amúgy sör (abban viszont válogatós vagyok, cseh pilzeniket szeretem, gyümölcsöset, búzát igyák a búzák). Meg jóféle whisky.
Van kérdés? Nincs kérdés, köszönöm.
-
killerjohn
addikt
válasz aleister #14000 üzenetére
Whisky-őrült haveromat szoktam úgy kiborítani, mint vak a poharat. Komolyan, azt a fejet látni kell, amit - idestova 13 éve - levág amikor meglátja hogy whisky-kólát iszom a "legolcsóbbó'", ő meg izlelgeti a mittudoménmilyen 20-30K forintos whisky-t hogy "hmm ennek X meg Y típusú íze van"
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NBA és kosárlabda topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest