Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Netfone
- Honor Magic V2 - origami
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
KSparrow
őstag
Sziasztok! Hétvégén vettem bolhán egy szuper F65 Nikon vázat, mellé egy 35-80 AF obit. Minden szuper, hibátlan, már van benne egy film. A fénymérő ISO 100 - zal mér, ám a film 200-as, állítani nem lehet. A D7100-zal számolva lejjebb kellene vennem a fénymérésnél az expo korrekciót, a kérdésem az lenne, hogy ha a digitális 0,3-as lépésben korrigál, a filmes 0,5-ösben, akkor az F65-nél is - 1 kell kiírva legyen, (ergo a 2. lépés), vagy - 1,5, ami a harmadik mind a D7100-zal a - 1?
Így lehet rá merem bízni magam a fénymérőre. Eddig 2 képet lőttem el, manuális módon, digitális fényméréssel és kontroll képpel. De 2 gépet cipelni nehéz...
Köszönöm a segítséget!
Mivel találkozós csoport, ha valamikor valamerre mentek, szívesen csatlakozom, ha tudok!Nokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
KSparrow
őstag
Sziasztok!
Tegnap megörtént tegnap velem az elképzelhetetlen, egy kis baleset: Mikor be akartam húzni a táskámat, az megborult, és derékmagasságból térkőre koppant a Nikon D7100-asom. A váznak szerencsére semmi baja nem lett, a 18-105VR kitobjektív rekeszlamellái mentek el. A lencsék épek. A Fókusz nem teljesen jó, a zoom néha akad, gyanítom, hogy a emiatt van. Igyekeztem nem használni (bár esküvőre mentem, pár képet liiett, de ott volt a kis Lumia 1020).Két kérdésem volna.
A gép másfél éves, elvileg garis (Itthon vettem(eMag), de szerintem romániai szürkeimport). Most fejből nem tudom, az objektív mennyi ideig az, asszem az nem 3 év. Van-e valakinek jó tapasztalata Pesten szervizzel, hova érdemes vinni, hol jó, olcsó, illetve ha még garis, akkor az nem ártana, ha nem veszne el (bár tudom, ez zsebbenyúlós sztori)A másik kérdésem, hogy akadna-e valaki, aki a leírtak után is meg tudna szánni jövő szombatra egy hasonló átfogású lencsével? Újabb esküvőre megyek,másik jó csak a fix 50-es, és egy 70-300VR van a D60-hoz kapott 18-55 kicsit kicsi, és az AF is döglődik.
Nokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
KSparrow
őstag
válasz Real_Necro #18458 üzenetére
Szívesen mennék, de csak hétfő után érek rá..
-
KSparrow
őstag
Boldog új évet!
Én Blahalouisiana koncerten fotóztam, végre konkrétan élesben is kipróbáltam a D7100-at, elmondhatatlan volt a D60 után És videóra sem az utolsó, pláne az f/1.4-gyel. Gyönyörűen rajzol, leesett az állam.Nokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
KSparrow
őstag
Na mi volt, aki volt? Sajnos nem tudtam elmenni, mert szerencsére jött a futár, megjött az új d7100, így azt nyomkodtam.
-
-
KSparrow
őstag
válasz Real_Necro #18301 üzenetére
Mindkét verzió tetszik, csak ne együtt csináljuk! (mármint a gépekkel inni- azt. Hogy otthon egyedül ki mikor iszik, minek egyeztetni? )
-
KSparrow
őstag
válasz Real_Necro #15134 üzenetére
Lehetséges, még nem tudom megmondani sajnos. Egyelőre legyenek meg a vizsgáim, és majd utána szervezkedek a nyárra
-
KSparrow
őstag
Halihó, sziasztok!
Kissé eltűntem, mert nem volt időm fotózni sajnos. Most majd lesz! Addigis volt valami amiről lemaradtam? mi újság?Találtam egy kis leírást az árvízfotózáshoz:[link]
-
KSparrow
őstag
egyik ismerősöm ( legrégebbi barátom) gépét nemrég ellopták egy tömött buszon.
Egyrészt vigsázzatok a cuccaitokra, másrészt ha az alábbi gép-obi párral találkoznátok, kérlek jelezzétek vagy nekem, vagy neki. [link]Februárban tali?
-
KSparrow
őstag
válasz philoxenia #13504 üzenetére
Én mondjuk inkább vennék Közgyűrűsort Jó járék lehet ez is, kipróbálnám
Már alig várom, hogy végre a kezemben legyen újra a gép.
Kicsit ma lelőttem a kertben pár cinkét, de csak nem akart az igazi lenni az eredmény. Vizsgák után visszarázódás jönNokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
KSparrow
őstag
válasz philoxenia #13497 üzenetére
Házilag lehet gyártani, valahol pár éve olvastam a neten, hogy kell, pl. WC-papír gurigából
[link]Vagy lensbaby, az megfizethetőbbnek tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
KSparrow
őstag
Azért itt kérdeztem meg, mert itt an, akinek "munkahelyi kapcsolata" is volt a Nokiával, én csak fanatikus vagyok.
Meg végülis fotós dolog
Közben szétnéztem én is, nekem maga a kamera modul kellene, nem az átvezető, az szerencsére jó. De megpróbálom kifújni, aztán ha nem megy, akkor kameracsere.Nokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
KSparrow
őstag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem:
Szereztem egy Nokia N86-ost (8mpixel, 28mm nagylátószögű, AF Zeiss lencse). A D60-ból ismerős jelenséggel kellett szembenéznem: a kész kép foltos, tehát por van a szenzoron vagy valahol az optikán belül. Mit tudnék ez ellen tenni? A szenzorig nem tudom lebontani a kamerát, egy modul az egész. Új telefont vagy kamerát nem akarok venni, szóval ezt takarítanám meg, de úgy, hogy utána is menjen. Van ötletetek? Arra gondoltam, hogy lebontom a hátát és belefújok (nem szájból ) hátha az kipucolja, mint a kézi pumpa a D60-t, de attól tartok, valamit tönkretenne az optika mechanikájában.Nokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
KSparrow
őstag
fotós ismerősöm FB-jén találtam ezt a képet: [link]
-
KSparrow
őstag
Sziasziok!
Először is boldog karácsonyt kívánok a kedves Fotóstársaknak, jó fényeket, stb.
A Nikonosoknak jó obikat, az egyéb márkák képviselőinek meg remélem Nikon vázat hozott a JézuskaLenne is egy kérdésem: Szoktam fotózni egy konferencián, és a szervező kitalálta, hogy írjunk a Nikonnak, hogy támogassák meg az egyesületet egy géppel. Kicsit irreálisnak érzem az ügyet, de nem tudtok egy kontaktot? Hátha bejön, próbálkozni meg szabad.
-
KSparrow
őstag
válasz philoxenia #12970 üzenetére
Mekkora alkoholista lehet az, aki ilyeneket kitalál, hogy megszerezze a nedűt?
-
KSparrow
őstag
válasz zolka78 #12851 üzenetére
Nekem egy 2 napig olyan volt, mintha mobilon nézném a teljes oldalt (nem az m.proha...stb) egy keskeny sávban betöltötte a bal oldalt, fejlécet, jobb oldalt, majd HSZ-ek, stb,. mindet egymás alá, és nem volt semmi szerkezete (chrome-on) Még akkor is ilyen volt laptopon, mikor a rendes PC-n már nem. ugyanaz a wlan hálózat, ugyanakkor, két másik gépen. Laptopon még mésnap is, és nem segített a refresh, de restart se. Szerencsére már jó
Találkozókra most sajnos nemtudok menni, nagyo a nyakamon a vizsgaidőszak. El kéne olvasni vagy 12 könyvet decemberig
[ Szerkesztve ]
-
KSparrow
őstag
Harapnátok erre? [link]
-
KSparrow
őstag
válasz Real_Necro #12785 üzenetére
csak hölgyeket engedek be
-
KSparrow
őstag
válasz zolka78 #12776 üzenetére
Nem, sajnos mint kiderült, nem tudok menni. Pedig már készültem rá, hogy akarok, de nem tudok. :S
Anyáék elutaznak azon a hétvégén, egyedül maradok a kutyával, róla meg ugye gondokodni kell (séta, etetés, stb)
sorry, jó lett volna. Majd máskkor bepótoljukNokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
KSparrow
őstag
válasz Real_Necro #12774 üzenetére
Én még mondom, nem tudom, előtte tudom meg.. kb. egy héttel. attól függ, milyen idő van, aztán ha tudok menni, megyek. de más lassan vitsgaidőszak, és lehet ink. tanulok.
-
KSparrow
őstag
válasz Kleroo #12752 üzenetére
Hát jobb szeretném fölötte eladni, ugyanis kell az ára a kiszemelt D90-be. Ugyanakkor megkérdezném, hogy a 18-105 kittel Árgépen van egy ajánlat 108-ért, de csak 1 év garival, a 2 éves az 200. a gyári gari az 2 év, nem? akkor hogy lehet 1 év, ha elvileg új a váz?
-
KSparrow
őstag
válasz zolka78 #12743 üzenetére
még meglátom, Per pillanat gépcserén agyalok.. Mennyibe lenne reaális elpasszolni egy D60-ast, amihez minden megvan (doboz, a legkisebb zacskó, minden) kit obival. Expószámot nem tudom, olyan 10-15 K körül saccolom.
-
KSparrow
őstag
válasz killerjohn #12112 üzenetére
jaja, jobbulást.
Hasonlót én is csináltam régen, bár én már nem ovis voltam..
Olaszországban voltunk nyaralni, aztán felkenődtem a kockakőre. Ott a csuklóm is repedt (mind2) mindez fél órával a biztiosítás vége előtt...Nokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
KSparrow
őstag
j.bravo kollégának boldog születésnapot!
-
KSparrow
őstag
válasz Real_Necro #11924 üzenetére
Nekem ideális ott
-
KSparrow
őstag
70 hsz? jóanyám... Olyanok vagytok, mint középiskolában a dolgozat... egy jó ideig semmi, aztán egyszerre bamm! mindenki
Én a múltkori felszereléssel megyek, Nikon D60+18-55, 70-300VR, 50 f/1.4, és egy Metz vaku. Helyszín-időpont, minden ami kinn van Fészen is, ugye?[ Szerkesztve ]
-
KSparrow
őstag
válasz ballington #11705 üzenetére
Rám szakadék, pl? Itthon is vannak szép helyek, nem kell külföldre menni (fotózni) ...
-
KSparrow
őstag
válasz zolka78 #11485 üzenetére
Ha kispesti vagy, találkozzunk, ilyen off-topic fotóra!
Kicsit elkavarodtamm a topictól, mert ezt csináltam: [link]
Valaki megtenné, hogy összefoglalja, mikor, hova megyünk, és mi ez a póló-téma?
Én ott leragadtam, hogy okt 6, Szentendre.Nokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
KSparrow
őstag
No mi ez a nagy nyári punnyadás?
-
KSparrow
őstag
válasz Real_Necro #11003 üzenetére
bezony.
-
KSparrow
őstag
válasz ballington #10990 üzenetére
elképzelhető.
-
KSparrow
őstag
válasz Real_Necro #10941 üzenetére
Köszi
A kutya meg bemászott a képbe bár akár a gépbe is nézhetett volna...Nokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
KSparrow
őstag
Srácok! Egy kis segítség kéne! Itt van ez a kép, a régi általános iskolámról (most 100 éves).
Az igazgató megkért, hogy készítsem el ezt a képet most (holnap) és egymás mellé tesszük. sőt, ha sikerül, akkor összeteszem PS-ben is, ilyen átmentesnek.
Sszerintetek ez a kép milyen gyújtótávval készült?
-
KSparrow
őstag
válasz spanyoll #10605 üzenetére
bevallom, a Flickr-t nem nagyon tudom, hogy megy, Indafotóra tettem fel eddig 1-2 képet, de jó ideje nem.
Ez ugyan nem tali, de jó képek: [link]
A 2009/02-ben érdekes képek vannak, azokat találtam meg először, jó kis finn fotós. de a többi kép is jó[ Szerkesztve ]
-
KSparrow
őstag
válasz Real_Necro #10514 üzenetére
Igaz, elnézést kérek... átnéztem rajta, nem a külsejét csodáltam.
perszeNokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
KSparrow
őstag
válasz *Ropi* #10485 üzenetére
kérdés(ek): olyan kép menjen, ami jó lett, vagy ami visszaadja a hangulatot?
Előbbit úgy értem, hogy technikailag rendben van, megkomponált, de igazából akárhol készülhetett volna, nem adja vissza a találkozót.
másik, hogy a kajálás után kb. végig egy másik, fix obim volt( a tokina 135-ös, Real_NEcro jóvoltából), szintén fix, csak nem az előre leadott. (a szemszög fejlesztés megvolt, csak nem ezzel terveztem) mehet az is, vagy csak az előre leadott játszik?ja és hány kép lehet végül?
-
KSparrow
őstag
válasz Real_Necro #10477 üzenetére
Igazán nincs mit. én meg mégegyszer köszönöm a fuvart.
Nekem is jó volt 1-2 ismerős, illetve pár új arcot látni.Nokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
KSparrow
őstag
válasz Real_Necro #10454 üzenetére
remélem nem azért nemesett MÉG, hogy majd fog. Talán ha együtt járunk anti-esőtáncot, az működhet.
Szerk.:
Amilyen hülye vagyik, mident feltettem töltőre, kivéve a gépet... remélem kibírja, ha nem, viszem a töltőt, és a csárdában kap enni a gép is[ Szerkesztve ]
-
KSparrow
őstag
válasz Real_Necro #10430 üzenetére
fára akasztjuk? dehogy! megszurkáljuk és elégetjük, Woodoo-wunk egy kicsit..
-
KSparrow
őstag
válasz Karima #10414 üzenetére
én csak szűkre veszem a rekeszt, állványra a gépet, és uccu neki B záridővel... a villám fénye nagy F-értéknél is bemegy, de nem ég ki a B miatt. ha meg megvolt a kép, lecsapatom. (távkioldóval a legkönnyebb)
-
KSparrow
őstag
válasz Real_Necro #10386 üzenetére
Nikkor 50mm, f/1.4 (FX lencse), a D60 1,5-ös szorzója miatt 75mm.
-
KSparrow
őstag
válasz forceberg #10316 üzenetére
ez rendes alu táblás. a gép már megvan, előkészítve várja a csiszolást és a festést. amit csak lehet, én akarok rajta megcsinálni. remélem, az őszi CM-en már meg tudom villantani
de a gyerekülés nagyon fasza rajta[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest