- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Garmin topik
- Fairphone 5 - majdnem örökre
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
Új hozzászólás Aktív témák
-
eastsider
nagyúr
-
eastsider
nagyúr
válasz Throme #10621 üzenetére
köszi!
csinálj nyugodtan bőven képeket, jó sokat, hogy tuti meglegyen minden. ezek a panorámáim rendre 23-24 képesek, amiket linkeltem, LR-ben a RAW-okat kötegelve szerkesztettem->export to jpg, majd a PS szépen megcsinálta. mondjuk azért ahogy visszaemlékszem bele kellett nyúlni azért néhány helyen. de semmi komoly... (esetleg kis hullámpótlás volt itt, vagy a Badacsony alját is megcsináltam [megvotl egybe az egész egy képen, kivágtam stbstb])
szerintme nagyon korrektek dolgozik a PS -
eastsider
nagyúr
válasz Throme #10616 üzenetére
tudom az első kicsit ferde. de ezen könnyen lehet majd segíteni...
ezek 35/1.8 álló módban, kézből... PS összerakta szépenszerki: aki ismeri az északi partot, az tudja miért ilyen gerbe
ill. az elsőnél látszik kis bug a Badacsonynál, de 2 perc helyrehozni[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
ejjdejó képek vannak sajnálom, hogy nem tudtam menni
-
eastsider
nagyúr
FIGYELEM! kérdés
Sucukával átnéztük a lehetőségeket a Balaton-délipart->Veszprém táv áthidallására tömegközlekedéssel, ám apró falakba ütköztünk--- egy hányás a menetrend, főleg, hogy 3 szakaszt kell összehangulnunk. teljességgel lehetetlen, hogy 9-re odaérjünk... MAX fél10-re....
szóval a kérdés: valaki fel tudna minket venni szfváron? 07:38-tól bármikor (persze ésszerű kereteken belül mozogva ) gondolom úgyis az M7-esről jönnek többen.... hmhm? van esetleg ilyen lehetőség? 2 hely kellene össz..
előre is köszönjük
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
legyen olyan, hogy mindenkit a cuccáról kell megismerni. nanana? xD
-
eastsider
nagyúr
hátjó...
Nikkor 12-24/f4 @12mm ekv 18mm
-
eastsider
nagyúr
á nem törődök, csak kiváncsiskodtam
Freddy:
megpróbálok hozni magammal mégegy embert, de még le kell beszélnem, szóval addig nem is mondok semmit....
egyébként én sem vagyok 18 már rég
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
azért a csóró diák büdzsét is vegyétek számításba ám
jön valaki a 20-as korosztályból?
-
eastsider
nagyúr
egy LEHET-re feliratkoznék...
-
eastsider
nagyúr
válasz t_a_m_a_s #8195 üzenetére
nagy a kert elfértek! csak hozzatok sátrat de sztem ez a sátrazás nem rossz ötlet (akár) bár nemtom mennyire folytattok nomád életmódot, én szeretek sátrazni
ricsi: a júni 19 pont nem jó, mert pár napon belül szóbelik.. szal vagy júli első hete, vagy valami ilyesmi
mondjuk tudok dumálni kérót szerintem... meg most egy napra talán még nálunk is megoldható (az a baj, hogy nem ilyen vendéges a ház, szal viszonylag nagy, csak kevés szoba) (ide nem jönnek a tokkerek nyaralni, nem nyaraltatunk..)
nana legalább kaját piát hozzatok, járjak már jól én is, meg a kiccsalád+ van egy ház, amit én tartok rendben (kisnyugdíj-kiegészítés) esetleg ott is megoldható.. bár ezt így nem modnanám előre.. mert nem az enyém
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz Slowman #8178 üzenetére
én év elején voltam megijedve, gonosz tanárok
jaja a szóbeli tételeket nyomatom, pár magyar van még meg töri, meg infó tételek (ez nem a felhasználói inf érettségi, van prog, meg minden, de ilyen irányba is megyek tovább)...
matekból érettségisort nyomom, angolbl megvan a középfokúm (februári termés.. na az is egy vicc egyáltalán nem kell tőle félni SZVSZ)
na énse az érettségitől félek (majd a szóbelik napján megy a para..addig nem), hanem a jövő évtől... -
eastsider
nagyúr
hűű miről maradtam le!!!!
q jók a képek
majd érettségi után megyek énis... -
eastsider
nagyúr
és aki faluról jön (MÁV), az hogy jut el Szentendrére?
bár szalagavató, meg nyílt napok meg mittomén, de megpróbálok -
eastsider
nagyúr
Balatoni talit támogatom Siófok jó is.. de még van annyi szép város(csak ott sok minden vna egy helyen...)
az, hogy a "Balatonon mit fotózol.." hát inkább nem mondok semmit..(flickr-m 80%-a)máyköl: no offenz, de ha Te lusta vagy utazni, ne beszéld le a többieket (ha nem így van bocs, csak mindig úgy jön le valahogy...)
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz Szten Márs #7178 üzenetére
lehet csak én is megszoktam, de ha így lenne nyilván felcsavarnám a 18-55-öt... mondjuk gondolom nagyon felhasználó függő. de érdekes, hogy régen a gépeket pont ilyen lencsékkel látták el kitben(kisfilmen 50-es)
am próbáltam Peti 50(75)-esét rögtrön az enyém után és hát... nem fogott meg...Cayman: ne is maradjon
de jó képmod: mégis elég gyakori obi... fura...(jó nyilván az ára miatt) bár biztos meg lehet szokni...
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz Szten Márs #7168 üzenetére
értem! ezt valahogy nem tudtam elképzelni, mert feltétlen tájképben gondolkoztam, de igazad van. tegnap voltunk Ozorán. ott is pl jól jött volna a plusz egy FÉ nagylátón... emeltem az ISO-t 800-ig, de inkább felcsavartam a 35-öst...
belegondoltam egy ilyen obiba, de nem használnám ki... a 35mm-es gyújtötáv általánosságban tökéletes nekem, csak elég gyakran kell a nagylátó... azt kell beszerezni (10-20-as sigmával szemezek, majd egyszer....)kricsi81: nem is ezt gondolnám nagylátóra, lásd fenn...
Slowman: A HSM-es (ultrahangos) változat?
máyköl: mondjuk már pár kép lett linkelve itt BEE-ről a fórumban
nekem amúgy ez a tájfotózás valamiért nem megy.. kicsi vagyok hozzá, túl sok az információ, nem tudok vele mit csinálni (legalábbis nem tetszik az eredmény) na majd ha megnövök
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz Szten Márs #7166 üzenetére
köszi a részletes kommentet
igen épp ezen gondolkoztam, hogy 17mm-en mi a fenének kell F/2.8... ki használhatja ki?
én gyakran használom a 35-öst tág rekeszen (főleg 2.8 körül), mert pont olyan témákat fotózom... tájképre pedig jobb szeretem a nagylátót, főleg mondjuk egy erdőben nagyon szép dolgokat lehet vele művelni amúgy a 35/1.8-at elég elfogadhatónak találom 1.8-on is, inkább az a baj, hogy olyan kicsi a DOF, hogy a témáim nem férnek bele...[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz Szten Márs #7160 üzenetére
tényleg szépek!
2.8-on milyen? nem lágyul nagyon?
szemeztem ilyennel, de inkább gyűjtök nagylátóra -
eastsider
nagyúr
válasz Szten Márs #7152 üzenetére
mi a véleményed a 17-70-ről?
Ropi olyan mint NEO, a második képen
-
eastsider
nagyúr
én is kiváncsi vagyok (tudom fogjam be a pofám )
-
eastsider
nagyúr
huh lányok sajna nem tudok menni, ma jutott eszembe, hogy van kötelező programom vasárnapra
-
eastsider
nagyúr
eddig ok, de ha nagyon izé idő lesz, annyira nem szeretnék 3 órát MÁVozni
-
eastsider
nagyúr
én is bennelennék a tapiban persze csak műanyag/fém alkatrészeket (huhha ebből milesz)
Budakeszi jó hely, hétvégén voltunk arra
ricsi álláspontján vagyok, azért menjünk is valamerre ne csak tapizzunk, az egy idő után uncsi lehet
mondjuk egy erdő mégjobb, mert pl nekem nincs telém, h állatkertbe vagánykodjak[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz Szten Márs #6756 üzenetére
írj fel engem is
benne vagyok mindenben
(jah Szten, túlvagyok a 10k-dik expon )aztán remélem el tudok menni
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz kricsi81 #6647 üzenetére
balaton mellettet támogatom (nem csak mert közel van, hanem mert tényleg látványos, pl egy balatonszárszó, vagy egy balatonszemes, avgy az én kisvárosom, boglár... szép helyek vannak+balcsi...(flikkeren keressetek rá ezekre) akkor ott a völgyhíd stb stb
hosszú záridős képek nagyon jók balatonnál (flikkeres képeimnél van jópár, najó a legtöbb)
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
-
eastsider
nagyúr
válasz Latitude #6554 üzenetére
ez jó ötlet...
többet ki lehetne hozni esetleg többen osszedugnátok a fejeteket és kigondolnátok pózokat, csiszolnátok egymás ötleteit, kihöznátok kiforrott dolgokat (akár pl újságokat felhasználva, alapul véve, vagy Peti posing guideját) (és utána ketten fotóznak pl...) ez amúgy olyan, amit Cassidey írt, mint a kard fogása... ok, hogy nem az a lényeg, de el tudja rontani a képet (én pl elveszek midnig a részletekben, s nem a főtémán akad a szemem (másodszor)... (legyen az akármilyen profi kép) ez is ugyan olyan háttere a képnek...nekem úgy nem jönnek be ezek a fehér hátteres képek... olyan semmilyenek
vagy ez csak amolyan gyakorlás, az "éles" (kinti) bevetésre? hogy ott még plusz a környezet is?(ha jól értem)kricsi81: + még ami a fehér háttérben zavar az az, hogy nagyon beleolvad a bőrbe, nagyon visszatükröződik. szerintem nagyon zavaró olyan fakó, kiégettek lesznek tőle a képek
esetleg a fekete háttér is érdekes lehet...
(nem fikázni akarok, inkább építő jellegű kritika akar lenni a nyökögésem )
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz Hydra SR #6464 üzenetére
hűha!!!! elég jók
grat Hydra sőt eszméletleneknekem ezekről a fehér hátteres képekről mindig az jut eszembe, hogy le lehet copy pastezni a modellt egy bármilyen környezetbe (persze sarkítva) (~like blue box)
komolyan az utolsó a legjobb!
többi picit fakó bár ezen könynen lehet segíteni, s én a telt színeket szeretemvolt Cassidey is végül?(amit beszéltetek Ropival) vagy kik voltak?
[ Szerkesztve ]
-
-
eastsider
nagyúr
válasz Cassidey #6288 üzenetére
Szia Cassidey
próbálkoztam az ecseteléssel a LR-ban, de nem teljesen vagyok elégedett az eredménnyel
flikkeren vannak fenn átdolgozott képek, és régiek is [link]a probléma az, hogy amit LR-ban beállítok az full nem olyan színhűséggel jelenik meg mondjuk pl irfanviewban
itt a példa:
a baloldalit direkt húztam olyan sárgára a jobboldali pedig a kész mű exportálva JPG-be irfanviewwel megnyitva
miért van ez?
a színmód sRGB-re van állítva. ez a probléma?[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
Tomate jók lettek a képeid
Andi ötleteihez: hogy tudom megcsinálni LR-ban, hogy csak a bőrt "világosítom"?
emlékszem sztennel beszéltünk is erről többen, hogy ő mennyit szenved a helyes bőrtónusokkal. most én is rájöttem (ugyanis ez volt az első igazi portrézásom...)
(PS-ben már megcsinálnám, de ha lehet maradnék LR-ban)
[link]majd én is rkaok fel werkeket, nagyon jók lettek
szóval, ha én az adjustment brush-al akarok valamit csinálni csak egy plusz jel jelenik meg egy körben és annyi:S nem az ecset...
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz Cassidey #6184 üzenetére
köszi a véleményt!
igazad van, most csak LR-ban játszottam a csúszkákkal, LR-ban nem lehet szelektíven dolgozni ugye?
illetve milyen eszközökkel ajánlod pl a bőrtónus jó legyen? (PS van még...) ?tényleg nagyon piros, nem is figyeltem, viszont a kendő még rá is vetődik az arcra
a vakus derítés nagyon tetszett de egyelőre még jobban sikerült operálni a természetes fényekkel
viszont többet nagyobb vázat nem nagyon próbálok ki sten K10D?-je után nem nagyon akaródzott visszanézni a szűk keresőbe (komolyan a 400D-nél nem volt ekkora különbség, nagyon durva)
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz Szten Márs #6179 üzenetére
köszi a véleményezést
szerintem feldobja még a pöttyösséget meg a 60-as évek feelinget ez a túlszaturáltság
egyébként nem sokat húztam rajta, pl a sínesnél ez kb eredeti (csak vájbréjsönt húztam 30 környékére ) amúgy szerintem bágyadtak volna a színek, ez epdig jobban illik a lányhoz, de ez elég szubjektívúgylátszik nem derített úgy az ernyő, mint Neked (a szemébe) még újragondolom azt a képet, nagyon nem tetszik, hogy kék az arca
-
eastsider
nagyúr
megérkeztem
Hydra kösz a fuvart
itt már zuhog az eső
-
eastsider
nagyúr
nekem 1 óra múlva megy a vonatom (remélhetőleg)
-
eastsider
nagyúr
válasz Szten Márs #6131 üzenetére
értem szal ez amolyan alternatív találkozási hely?
de pl rossz időben nem mennénk innen csepelre nem? -
eastsider
nagyúr
válasz Szten Márs #6129 üzenetére
az a baj, hogy szerintem ebből kavarodás lesz, jópáran nem oda jönnek stb...
nem nehéz eljutni a csepel-művekhez sem
mert am tényleg egyszerűbb, de izé[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz Szten Márs #6121 üzenetére
akkor annál inkább kérném Hydra segítségét
nekem a számom bent van lejjebb a fórumban (70/3279483)
és ha eső lesz akkor egyből a sulihoz kéne menni?
-
eastsider
nagyúr
válasz Hydra SR #6103 üzenetére
huh ez még jobb lenne
számom: 0670 327 94 83majd egyeztessünk, hogy érek oda(szólok mikor merre járok stb), aztán, ha jó akkor élnék az ajánlattal viszont pesti tájékozatlanságomat hát...
t_a_m_a_s! Neked is D40-ed van.. én is így vagyok felszerelve (gyári+utángyártott pót) csak az ugy hülyéskedik néha..
az eredeti jól bírja, csak a hosszú expoknál hidegbe persze nem annyira -
eastsider
nagyúr
köszi! igazatok van
én akkor 9:10-kor leszek Kelenföldön (elvileg, rem nem késik a a drága máv)
utána 103-assal át a MüPához, onnnan csepeli hév, és ott vagyok, nemtudom mikorHydra: én a lágymányosin szállok le a 103-asról, mint fentebb írtam, ha nagyon egyidőben lennénk Veled tartanék. kb fél10re ott kellene lennem, ha minden jól megy, de lehet egyszerűbb átHÉVezni?
más: akksik hogy szokták bírni?
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz Szten Márs #6091 üzenetére
hmm...
csak az a baj, hogy ha bent leszünk, én vaku nélkül nem tudok sok mindent csinálni -
eastsider
nagyúr
reggel felkelek, megnézem milyen az idő, ha jó, ill "jót" mondanak aznapra, akkor megyek, ha télleg esni fog, akkor szerintem lehet hogy kihagynám
j.bravo: a szekszitanárnénit poénból írtam
-
eastsider
nagyúr
hűha.. itt a balcsinál nagyon csúnya az ég észak, és dél felől is
akkor menjünk?
azért csak a szabadban lenne az igazi...
bár a suliban meg lehetne szexitanárnénis képeket csinálni...viszont én beltéren meg vagyok lőve no vaku
igazából esőbe elég gáz elBKV-zni még Csepelig is..
csak a DUvárosiak lesznek kocsial? az kettő. Ropi? j.bravo?
max összedobunk vmit benyára, vagy gázolajra -
-
eastsider
nagyúr
válasz t_a_m_a_s #5982 üzenetére
köszi a felajánlás t, 7-ig vannak vonatok, de ne autózzatok miattam, majd max elmegyek előbb, ha eddig tart (lehet hoyg egy fuvart kérnék majd a déliig, ha nagyon késés van)
amúgy flikkeren van jópár fotó a MÜPA belsejéről, és eléggé pillanatképek, meg "namnagyszám" képek, szerintem ők nem fizettek persze azért egy több fős fotós csoport kicsit más 10k-t nem ér...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nintendo Switch
- PlayStation 5
- LEGO klub
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Asszociációs játék. :)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Delta Force (2024)
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest