- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
BiriBum #7218 üzenetére
Igen, ez tiszta volt eddig is.
De az átlagpolgár mikor igényel vissza bármit is?Az meg megint egyértelmű, hogyha én Mo-ról vásárolok, akkor nem az USA-ba fizetem az adó, azért fizetem itthon a vámkezelés után. De ilyet nem is mondtam, hogy az ottani adót fizetem ki.
Vagy én nézek el/nem értek vmit, vagy csak elbeszélünk egymás mellett.
-
1501N
tag
-
1501N
tag
-
tbs
addikt
válasz
BiriBum #7029 üzenetére
Ez szvsz nem így van. Vaku EV-t maxira állítod, ismered. Vázat a fókusztávnak megfelelő záridőre dobod. Meghatározod az EV-t a gép spot(!)mérőjével a kívánt helyen, kivonod belőle a vaku EV-jét rekeszeléssel. Exponálsz. Voilá.
(Persze a kulcsszám miatt vakunként máshogy kell távolságkompenzálni az EV-t, de 3m-en belül ezzel nem kell szarozni. Méterenként 1-2 EV kb. belefér. Ha már szemmérték, mindegy.
)
Persze egy kis tapasztalat csak használ a dolognak, de ha a 3. képnél nem jössz rá, hogy merre kell EV-t távolságkompenzálni, akkor olcsón átveszem a vázad a vakuval.
Ja, hátsóredőny, ha lehet. Ilyenkor záridőt illik növelni 2-3-szorosára a környezeti fények miatt.
-
1501N
tag
válasz
BiriBum #6959 üzenetére
Köszönöm megvan!
Még azt szeretném kérdezni, hogy van egy Ricoh 55 mm-es F2.2-es obim, aminek a blende beugrasztó pöcke mellett van egy ilyen kinövés Ez okozhat gondot? Akitől a gépet vettem azt mondta, hogy vannak olyan Ricoh objektívek, amikkel lehetnek gondok.
Mivel még nincs AF-es objektívem, alap obinak mit ajánlotok? -
Schanyee
senior tag
válasz
BiriBum #6959 üzenetére
Kicsit változgatnak a vásárlási paraméterek, azóta gondolkodtam már m43-as panán, meg ultrazoom-os kompakton is, szóval még mindig fogalmam sincs mit akarok és pláne, hogy mennyit lenne értelmes rá költeni
Szóval a mostani kérdésem, a K10D-k általában mennyit bírnak? Másik fórumon olvastam hogy 100 ezer expóra vannak tervezve, és még azt hogy 50-et tuti kibír. Ha tönkremegy lehet szervizeltetni?
-
yolan
őstag
válasz
BiriBum #6911 üzenetére
Az ára tetszett meg először, aztán fórumokon jókat olvastam az AT-X obikról, bár igaz, pontosan a 28-85-ről nem találtam véleményt, de akkor mégsem annyira jó amennyire én azt képzelem?
Szeretném 200mm-ig lefedni a tartományt, bár főként a keret ami rácsap a kezemre.ateszm: a samsung kompakthoz hirdetett kártya külön nem eladó
-
jeni
félisten
-
Mikisys
őstag
-
zsolt734
tag
válasz
BiriBum #6520 üzenetére
Köszi a tesztet!
Áttanulmányoztam, gondolkodtam, döntöttem (mondjuk ehhez kellett egy alkalmi vételi lehetőség is). Sigma EF-500 DG Super lett végül.
Mivel sok tapasztalatom még nem volt külső vakuval, ezért úgy gondoltam, sok mindenre nincs szükségem (csak legyen P-TTL, M mód, auto zoom), de most jövök rá, hogy a modellfény, a wireless PTTL és a HSS igencsak hasznos. Igaz, beépített kihúzható derítőlap nincs, de ez könnyen megoldható.
Még egyszer köszönöm a hasznos linket!Üdv.:
Zsolt -
Zozzant
addikt
-
macskajancsi
aktív tag
válasz
BiriBum #6462 üzenetére
Vakukból majdnem teljesen analfabéta vagyok, ezért ezt még nem tudom.
Szeretek hosszútávra tervezni, így szeretnék olyat venni, ami időtálló, és a később felmerülő dolgokat is meg tudom oldani vele.
Ezért szeretném általánosságban pro-kontra áttekinteni a funkciókat, hogy mire lehet szükségem, és megér-e ez nekem annyival többet, stb. -
jeni
félisten
válasz
BiriBum #6454 üzenetére
Nem sokra megy vele,mert műszakilag annyit tud érvel lezárják a dolgot.
Jobb esetben azt fogják ajánlani,hogy adja el,bár ha az obi garanciás akkor elvileg kötelezettségük van ebben az esetben a hiba kijavítására,illetve értékcsökkentés lévén némi pénz visszafizetésére.
-
macskajancsi
aktív tag
válasz
BiriBum #6423 üzenetére
A képeket nem láttam. De az a vicc, hogy otthon a spec. focus chart nélkül, kézből, egy szépen textúrázott asztalterítőn is simán lehet látni a különbséget, már az lcd-n is. (50mm/2.8-on főleg)
Az lesz, hogy beviszem nekik, és előttük demonstrálok, ennél jobb ötletem nekem sincs.Mercutio_:
Még nincs veszve semmi, lehet, hogy azzal tényleg jobban fogok járni.Throme:
És végül mi lett annak a Nikonnak a sorsa? -
BEE
addikt
válasz
BiriBum #6397 üzenetére
Nadonjó-nadonjó !!!
Gyakorlatilag mindenben lelépi a K10-et.
( Mondjuk a színkezelésben még összelövöm őket, ott a 10 nagyon jó.)AF durván jó, gyors, pontos.
Gyors sorozatban nyomott 23db DNG+majdnem legjobb jpg-t (kb 28,5MB/pár)
LCD sokkal jobb
zaj alig van magas ISO értékekenNekem nagyon kicsi a markolat, rossz a fogása (másnak meg ez jön be)
LCD felületét nehéz tisztítani, annál könnyebb összekenniHirtelen ennyi.
BEE
-
Mercutio_
félisten
válasz
BiriBum #6168 üzenetére
Annyira nem érthetetlen
volt egy debreceni srác, neki valami 1000 feletti expóst adtak el, amikor visszavitte és reklamált visszavették tőle, de pár nappal később betévedve a boltba látta, hogy a kikért "új" váz ugyanaz (sorozatszám egyezett) várva a következő balekot.
geresics: Viszel egy notit, feltelepítve a photoMe nevű programmal, lősz egy képet a vázzal, notiba átmásol, photomevel megnyit, alul a keresősávba beírod "Shutter Count" és kiadja azt a mezőt.
-
csakb
őstag
válasz
BiriBum #5715 üzenetére
Csak akkor, ha ugyanazzal a tárggyal ugyanakkora arányban akarod kitölteni a két, különböző méretű szenzort, és ugyanazt az optikát használod. Ekkor ugye a tárgytávolságot változtatod, vagyis a mélységélesség mindenképp megváltozik. Szigorúan nézve, a képet az optika hozza létre, nem a szenzor.
-
pentium4
senior tag
válasz
BiriBum #5428 üzenetére
értelek, igazából engem az nem zavarna hogy van egy kis görbület, régi kompakt gépemre volt fisheye lencse és nagyon élvezetes képeket sikerült vele csinálni, persze ez nem jön be mindenkinek, de úgyis nekem kell bejönnie
nagylátószögűből akkor mindenképp fixet? semmi eshetőségre fókuszosat?
teléből én is az 55-300 vagy 400 asokat néztem kint elég jó árba vannak, csak kérdés a márka, ezekből is csak pentaxot vagy más is szóba jöhet?P4
-
pentium4
senior tag
válasz
BiriBum #5425 üzenetére
azért a 10mm és a 18mm között elég nagy a külömbség, majd 110fok és és 76 fok között elég nagy az eltérés! főleg nagy városba vagy oylan helyen ahol kevés a hely mindig azzal szenvedek hogy bennelegyen minden a képben de ez nem sikerül és ez elvezsi a varázsát annak hogy mekkora is a tér vagy hely pontosan, ezért szeretnék egy nagylátószögü obit!
és telezoom ba melyiket ajánlanád?P4
-
pentium4
senior tag
-
pentium4
senior tag
válasz
BiriBum #5414 üzenetére
na hát az ilyen kérdésekkel lehet megfogni, olyan nagylátószögű obi kéne hozzá, ami a lehető legjobb választás, de az ára sincs elszállva, mert ugye nem profi fotózáshoz kell hanem csak hobbi hoz! a döntést rád bízom én nem tudom hogy ezek közöl melyik a legjobb, de írd le véleményed mindről úgy hátha könnyebb lesz döntenem!
P4
-
pentium4
senior tag
válasz
BiriBum #5410 üzenetére
110 ért kintről kapom meg, az aláírásomba ott van a bazárom keresd meg PH és nézz be érdemes!
igazából valami jó kis gép kéne, nem törekedek a legjobb fotóra, mert nem vagyok profi fotós, csak nagyon szeretek fotózni!
igazából érdekelne minden részlet amit fontos tudni, szal várom a beszámolódat tesztképekkelP4
-
jeni
félisten
válasz
BiriBum #5410 üzenetére
Kép minőségben nagyon jó a Pentax K-x,és fogásában is,de az objektív oldalról sajnos az új obik terén siralmas.
Azonos kategóriában amiben be van sorolva a K-x azok közt a legjobb.
De ha neked szükséged van nagyobb objektív kínálatra akkor a Canon,a Nikon előnyösebb ilyen téren.
Kényelmi szempontból kérdés,hogy mire van szükséged?
Videó üzemmód? Kihajtható LCD? Magyar nyelvű menü? A Nikon gépek nem tudják a magyar kezelői felületet.
-
macskajancsi
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports ( Nikon ) -Újszerű-
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Olympus M.Zuiko Digital ED 8mm F1:1.8 Fisheye PRO
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest