- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibor23
senior tag
Én gyakran túrázok Zalaszántó környékén, de a Telekom netje (Telenortól származik a B20 sávos 4G) meg is szakad a falu egyes részein kültéren, úgyhogy beltéren örülhetsz, ha egyáltalán lesz valami. Van egy torony a faluban, ami kizárásos alapon Vodafone lehet, ha a másik kettőnek gyenge a térereje. Vegyél egy feltöltő kártyát, és tesztelj azzal mielőtt beszállnál valami visszafordíthatatlan előfizetésbe.
Zalaszántó amúgy egy felkapott hely, sok a hétvégi ház tulajdonos, azért van drágaság. -
bul07
nagyúr
Vegyél egy feltöltős telenoros sim-et majd aktiválj rá valami netet és mikkor legközelebb egész nap ott leszel mérd körbe az egész portát, bent, kint, fürdőben, mindenhol, és ezt pár óránként tedd meg
Így lenen egy támpont hogy mégis mire lehet számítaniÉs ha Telenor mellet döntés a flottás fórumba tudnak infót adni akár olyan flottákról is ahol nincs hűség, korlátlan net (1000GB utána plusz díj, ha tényleg bejön)
Nem kell félni tőlük mert nincs buktató mert nincs hűség -
clon
senior tag
Sajnos mint írták már csak a helyszíni "rendszeres(ebb)" mérés a mérvadó minden más lényegtelen. A térkép meg a csillagos értékelés esetén számodra nem lesz boldogító ha 50 méterre hozza a térkép/csillagos értékeket de nálad nem fogja (én jártam így).
Van, hogy az egyik szolgáltató esetén csak csorog a net a másiknál meg hasít (így is jártam). Mindenképpen kell mérés és több időszakban is, mert ha a környéken rossz a vezetékes vagy nincsen akkor bizony mindenki mobilneten lesz így lesz terhelés (nem is kicsi) pl. műszak/iskola után amikor igen visszaesik majd a sebesség.
A mérés több időben különböző napokon macerás ha nem ott lakik az illető, de kizárólag ez fogja megmondani mi-mennyi-melyik szolgáltatónál. -
-
viktorhu
veterán
Talán egy próbát azért megérne, ha amúgy tetszik a hely. Meg megnézheted, hogy a szip-programban benne vannak-e, ki fejleszt ott netet.
80 fős településnek valószínűleg nem saját bázisállomása van, hanem valamelyik szomszéd faluból kapja a térerőt 800 MHz-en, pl. egy magasabb domb tetejéről, és ha jó helyen vagy, szuper térerőd lehet, ha betakar a régi uradalmi kastély, akkor meg semmi sem.
-
eddie17
addikt
Én is kint lakok a susnyásba de mondjuk agglomerációban, de semmilyen értelmes net nincs csak mobilnet. Mondjuk az otthoni net az Vodás, de az meg 50GB, ami necces.
A DIGI itt van az utca előtt 1 éve, de nem képesek folytatni a munkát. A privát és a céges telóm Telenor és Telekom és mindkettő vacakol. Vác tőlem légvonalban 400m... -
-
eddie17
addikt
Nem akarlak nagyon lelombozni, de ahol én lakom ott is 4 csillagos és 60/20 maximumot mutat a térképük, a valóságban meg néha a telefon sem csörög ki, nem hogy mobilinternet lenne...
Ha rákeresel a nevemre a nagy Covidos 'ingyen' net alatt sokat küzdöttem vele, azóta sem lett jobb pedig már lefogytak a 100 gigák. Be is lett jelentve, de ez ennyi, miért nem tájékozódtam előtte mielőtt hozzájuk mentem a számommal... -
Szentendrén nincs 5G, legalábbis a mobiltelefonom (Samsung Galaxy Note 10+ 5G) azt írta, hogy 4G hálózatra kapcsolódik, amikor a mobilinternetezés ment. Most laptopon netezek (Dell Latitude 5491), a laptopomban csak 4G modem van és a laptopom 4G hálózatra van csatlakozva. Azt nem tudom, hogy ahová akarsz költözni, ott milyen sebességre képes a 4G hálózat, ezt neked kell megnézned. Annyit tudok segíteni, hogy amikor indult Szentendrén a 4G, akkor jobb sebesség volt, mint amit most mértem, de ez azért volt, mert akkor kevés embernek volt 4G hálózatra fellépni képes mobiltelefonja, laptopja, stb. Nekem viszont már 2013. évben 4G képes eszközeim voltak.
-
Nincs sebességkorlátozás, mindegyik SIM kártyával normálisan működik az internetezés, pl. HBO GO, YouTube, Spotify, játékletöltés (GOG, Steam, stb.), stb. Én 3 db SIM kártyát használok, 2 db mobiltelefonban van és 1 db laptopban van. Beteszek neked képet a sebességről, amit Szentendrén mértem.
Telekom LTE sebesség: 300 Mbit/sec letöltés, 50 Mbit/sec feltöltés
Forrás: Telekom -
4Grider
félisten
Még egyszer: Attól, hogy egy adott ponton tudsz mérni adott időpontban mondjuk 200/30-at, attól még ugyanannál a szolgáltatónál simán előfordulhat, hogy 400 méterrel távolabb mérsz 2/0.1-et. Ez mobilnet, az elérhető sebesség elég sok összetevő függvénye.
Én pedig a számlakontroll-t ajánlom (flottás topikban az elérhetőségük), havi kb. 6000 Ft-ért adják a korlátlan Telenoros 4G routerbe való adatkártyát. Ha az adott helyen kevés lesz a sebessége, maximum visszaküldöd, hiszen hűség nincs rajta... -
nyisziati
veterán
Ez itt már nagyon off, a flottatopikban tedd fel a kérdést, ott részletesen elmagyarázzák és valószínűleg elérhetőséget is adnak.
-
Szerintem a Telekomnál is van korlátlan mobilinternet. Ezt azért gondolom, mert én Telekom korlátlan mobilinternetet használok és 3 db korlátlan mobilinternet SIM kártyám van. Korlátlan beszélgetés + korlátlan SMS + korlátlan mobilinternet = 3 db SIM kártya = 19.950 HUF/hónap.
Beteszek neked erről képet. -
nyisziati
veterán
Fogalmazzunk úgy, hogy ez a marketingrizsa.
Az ÁSZF-ben garantált sávszélesség 0/0 Mbit/sec. Azaz nulla/nulla.
Ezért kell helyszínen lemérni, hogy ott, azon a helyen, ahol használni fogod, mennyire elérhető a reklámozott sebesség.Egyébként vannak flottás csomagok is, ahol már 6000 Ft környékén kapsz korlátlan netet.
És én is csatlakozom a felhívásodhoz.
Kedves fórumtársak! Van itt valaki Zalaszántóról, vagy környékéről?
-
4Grider
félisten
A hipernet egy marketing név. Ha ebből indulsz ki és abból, hogy a 300 Mbps elméleti maximum (ennél egyébként már egy-két helyen több is lehet), akkor rájössz, hogy mobilnetről van szó, amit egyszerre nem egy ember használ egy cellán, hanem esetleg több tucat, esetleg néhány száz. És mivel mobilnet, aminek a teljesítménye a legközelebbi cella teljesítményével alig van összefüggésben, hiszen nem mindegy, hogy épp mennyi és milyen netigényű ember használja, ezért valóban, többet is mérni kell. Meg kell mérni hajnali négykor, meg kell mérni délelőtt 10-kor, délután 4-kor, este 8-kor és 10-kor. Mindezt hétvégén és hétköznap is. És akkor is, amikor épp valami fesztivált tartanak a legközelebbi településen, meg akkor is, amikor kiürül a falu. És ha mindenhol mértél legalább 20 Mbps-ot, akkor nálatok már jónak számít a hálózat, akár hipergagyinetnek hívják, akármi másnak.
-
nyisziati
veterán
Beteszed a kártyát a telefonba és a Speedtest nevű programmal leméred a net sebességét.
És mivel ott a Telenor a szolgáltató a 0620 és 0630 tartományoknak, ezért rajta kívül már csak a Vodafone van, amit le tudsz mérni. Tehát értelemszerűen ezt a két kártyát érdemes megszerezni és velük sebességet mérni.
Így meglátod, melyik az erősebb és gyorsabb, és attól rendeled a netet. -
nyisziati
veterán
Vigyél oda egy 4G képes telefont, ahova költözni akartok, ami tudja a B20-as (800 MHz) frekit, és mérd meg a le- és feltöltési sebességeket. Illetve a jelerősséget is figyeld meg.
A legjobb, ha dual-simes telefont viszel 2 kártyával, mert akkor láthatod egy másik szolgáltató jelét is.Ja és az Vodafone legyen, mert
a Dunántúlon a Telekom szolgáltat, akkor is, ha Telenoros a kártyád.
szerk.: fordítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Autós topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged