- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz 4Grider #86978 üzenetére
Ezt értem, csakhogy itt fordított a helyzet. Nem az van, hogy vettem egy eszközt, aztán a szolgáltató fejlesztett, hanem az, hogy fejlesztés után olyan eszközt árul, ami nem tudja azt a fejlesztést, de erről a vásárlót nem informálja.
Viszont, mint olvashattuk, ha egy eszköz nem tudja kezelni a fejlesztés utáni hálózatot, azon nemhogy sebességnövekedés nem lesz, hanem még a fejlesztés előtti szint alá is zuhan a sebesség.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz 4Grider #86973 üzenetére
Azt értsétek meg, hogy itt nem csak a termék van, hanem az kapcsolódik a szolgáltatáshoz. Ha a szolgáltató fejleszt, de az általa forgalmazott eszközök ezt nem követik le és erről egyáltalán nem informálja a vásárlóit, akkor hogyan vásároljak tudatosan? Nem egy régen vásárolt eszközről van szó, hanem egy aktuálisan vásárolhatóról.
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #86968 üzenetére
Sztem meg a szolgáltatónak igenis felelőssége van az ilyen fontos infók publikálásában. Kötök két év hűséget és kiderül, hogy az eszköz nem tudja azt, amit a szolgáltató az adott helyen nyújtani tud?
4Grider (#86971):
Épp az előbb idéztem tőled, hogy ez szted is lényeges lenne.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz 4Grider #86961 üzenetére
"az más kérdés, hogy az előfizetőknél lévő eszközöknek is kell tudnia támogatni ezeket a frekvencia összefogásokat."
Ezt Te írtad. Mégis, kitől kéne infóhoz jutnia a usernek a szolgáltatójától vásárolt eszközének hálózati képességeiről?[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz 4Grider #86939 üzenetére
Értelmezd légyszi, amit írtam! Nem az a probléma, hogy a drága Merci helyett egy olcsóbb Skoda, hanem az, hogy nincs ráírva, hogy csak egy Skoda. Az átlag user azt sem tudja, hogy mi az a CA. Vesz egy routert a Yetitől és sztem jogosan feltételezi, hogy az mindent tud, amit a Yeti nyújtani tud. Rá van írva, hogy max. 400Mb/s. De, az sehol sincs feltüntetve, hogy ha az adott helyen a Yeti csak 3CA -val tudja a 400 -at, akkor az nála nem lesz, mert az eszköz csak 2CA -ra képes. Pont ugyanez volt itt nemrég a probléma. A telón belassult a net, mert nem tudja a lehetséges CA -t.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz szabonagyur #86901 üzenetére
Nem jött infó. Ebből arra következtetek, hogy vagy lényegtelen a CA, vagy a Yeti által forgalmazott összes készülék az összes lehetséges CA -t tudja. Egy routernél sztem elég lényeges infó az elérhető sebesség. Ha ebbe belejátszik a CA, akkor ennek lehetőségeiről illene némi infót adni. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a user nem az elvárható szolgáltatást kapja, miközben csak arról van szó, hogy a szolgáltató "elfelejtette" tájékoztatni arról, hogy az általa forgalmazott termék nem tudja teljesen kihasználni az adott helyen elérhető szolgáltatást. Hozzáteszem, hogy némi netdúlás után arra jutottam, hogy az a B535 2CA -t tud.
-
Somatom
veterán
válasz szabonagyur #86901 üzenetére
Tudomásom szerint semmilyet. Ha vkinek más infója van, akkor lécci jelezze!
-
Somatom
veterán
válasz szabonagyur #86887 üzenetére
Jó, akkor nézzük egy másik irányból! Ez a router milyen CA -kat tud?
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #86878 üzenetére
Az benne az agyrém, hogy az egyik oldalon azért lassul be a usernél a net, mert nem halad a korall, a másik oldalon meg a szolgáltató van lemaradva. Amúgy is késéssel vezették be az e-SIM -et, szóval volt idejük rákészülni. Illett volna vmi naprakész megoldással előrukkolni. Nem újkeletű az okosóráknál ez a funkció.
-
Somatom
veterán
Srácok! Ezek Photoshop képek. Ilyen értékek nincsenek.
-
Somatom
veterán
válasz donjohnson #86622 üzenetére
Így már egészen más. Szinte hasít a net.
-
Somatom
veterán
válasz szabonagyur #86365 üzenetére
Én csak navis cuccok miatt szoktam torrentezni. Kb. 5GB -os állományok. Azzal nem volt gondom, amikor Redes voltam.
-
Somatom
veterán
válasz szabonagyur #86363 üzenetére
Ezt már tárgyaltuk korábban. A fullos Red az valóban korlátlan. Ez kerül egy tizessel többe, mint a HD.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #86016 üzenetére
Ahogy ish4d0w írja, kikapcsoltatható. Valamint, csak az alapértelmezett APN -nel korlátoz, amitől egyébként a Yeti MyTV is megcsuklik. Át kell állítani standardnet.vodafone.net -re az APN -t és akkor nincs korlát, megy a MyTV.
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #86014 üzenetére
Mármint 10 -ért nincs. A Voda Red Free 5G nélküli, 10mb/s sebességkorlátos, de 16 -ért van valóban korlátlan.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz #08176384 #85925 üzenetére
Németben közepes, Ausztriában és a franciáknál jó a Yeti. A másik kettő figyeli az apróbetűs feltételeket is, a Yeti viszont nem. Minden hónapban elhasználok legalább 20 -at és még nem szóltak, míg a másik kettőnél sakkozni kell a kompenzáció miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz #72445440 #85923 üzenetére
5900Ft -ot fizetek 2db. korlátlan netes, flottás, Yeti SIM -ért. A főkártyán 27GB roaming, a társkártya otthon, a routerben. A telefonálásom minimális, arra a telóm másik slot -jában van a feltöltős, Yeti SIM. Plusz van 3000 -ért egy tartalék, Vodás 10GB -om (svájci végszükségre). Ez összesen nincs annyi, mint a RED Max, több a roaming és van korlátlan, otthoni netem. Kenjék a hajukra a RED Maxukat!
-
Somatom
veterán
válasz INGJOKE #85883 üzenetére
"Mitől jó a vodás flotta?"
-Németországban van rendes Voda háló. Bár a Voda Yeti roaming partner, de a Yeti kártyát nem engedi fel 4G -re, csak max. 3G -re. Azt meg ugyebár lekapcsolták.
- A svájci roamingot is EU 1 -es zóna szerint számolja.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz szabonagyur #85462 üzenetére
Nem csak ebben hibáztak. A szabályban az is benne van, hogy az emelés pontos összegét is előre meg kell adni.
-
Somatom
veterán
Ma felhívott az egyik cimborám. Kb. a második csörgésre fogadtam a hívást, de letette. Visszahívtam. Azt mondta, hogy csörgetett vagy hatot, de nem akart zavarni. Mi ez a késés?
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #85083 üzenetére
Pedig, nyer. Pl. roaming kompenzációt. Mondjuk, a Telenornál nem számít, mert a rendszere amúgy sem tudja ellenőrizni. A másik kettőnél viszont számít.
-
Somatom
veterán
válasz szabonagyur #85077 üzenetére
A Netflixet nem ismerem. Nekem TVGO -m és HBOGO -m van. Sajnos, mindkettőnél automatikus a felbontás/bitráta, nem tudom úgy állítani manuálisan, mint a MyTV -n. Vagyis, ha kell, ha nem, kimaxolják az adott net lehetőségeit.
-
Somatom
veterán
válasz 4Grider #84948 üzenetére
De, az nem elvárható, hogy rendelkezzek több szolgáltató előfizetésével. Viszont azzal az egyével akkor is szívok, ha nincs korlátlan előfizetésem. A valamit valamiért elv akkor érvényesülne, ha csak a korlátlan adatmennyiségű előfizetők sávszélessége lenne korlátozva. Technikailag lehetséges lenne, hiszen pl. a Voda is korlátozza a Red Free -t.
-
Somatom
veterán
válasz 4Grider #84944 üzenetére
A mobiltechnológiában másképp kell értelmezni az "ott" fogalmát pont azért, mert nem helyhez kötött. Ha én elutaznék Rákóczifalvára, akkor ugyanúgy elégedetlen lennék a szolgáltatással mint az, aki ott lakik. Szóval, akkor hány emberre kéne fejleszteni?
-
Somatom
veterán
válasz szabonagyur #84935 üzenetére
A mobil lakóhelynek semmi köze a világvégéhez. Nekem is van letelepített lakókocsim Óbudán. Cimborám Hollandiából hozatott olyan mobil házat, hogy sokan örülnének, ha olyan lakásuk lenne. Az ok az, hogy ott nem adnak ki építési engedélyt. Stb., stb. Ilyen helyekre nem húznak vezetékes netet, hiába lenne helyben. De ettől még símán lehet fullos 5G.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz szabonagyur #84931 üzenetére
Már hogyne lenne! Épp ebben a topikban szoktam látni olyan számokat, amiket sztem csak Photoshop -pal lehet összehozni. A Telenor pedig nem szelektál, ott a flottás korlátlan net is ugyanannyit tud.
-
Somatom
veterán
válasz juliabrilke #84596 üzenetére
Tudomásom szerint csak csomagot max egy év béklyóval adhat. Két év készülékkel lehet.
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz szabonagyur #84331 üzenetére
Ezt vitatnám. Ha nem opció a TV -n nézés, akkor miért CC kompatibilis?
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #84280 üzenetére
Köszi! Akkor várok. Nem sürgős, dec. 7. a határidő.
-
Somatom
veterán
Utazok egy autóban. Próbálom befizetni a számlát. Jóváhagyás kérés, Erste George értesítés megjelenik. Épp rá akarok bökni, amikor zöttyen egyet az autó, én meg ettől elhúzom az értesítést, ami eltűnik. Sakk, matt. A számlán az van, hogy fizetés folyamatban. Nem tudom újrakezdeni és nem tudom, hogyan tudnám folytatni. George -ban sem látom nyomát. Ilyenkor mi a teendő?
-
Somatom
veterán
válasz Littoral #84013 üzenetére
Ez egyéni preferencia kérdése. Minimális a telefonálásom, ezért a hanghívós kártyámon másiknál sem tudnék nagyságrendeket spórolni. Svájci free net csak a Vodánál van, 6000 -ért két, korlátlan netes kártyát pedig csak Telenor flottában kapok (24GB roaming). Ráadásul nem NAT -oltak. Ilyesmi nincs, vagy csak horror pénzért lenne a Tkomnál.
-
Somatom
veterán
válasz Norbi27 #83744 üzenetére
Kérdés, hogy mit tekintenek használatnak. A HD is beszéd alapú volt, korlátlan adatforgalommal. OK, lesz NAT, de az még mindíg kisebb probléma, mint hogy egyáltalán nincs net. Szvsz. amíg meg nem oldják a problémát, addig is adhatnának vmi megoldást.
-
Somatom
veterán
Egy Tkomos, Vodás teló nyilván ugyanezekre a hálókra áll rá és persze lesz Voda 4G is. Telenor viszont nincs a népszerű uticélokon, úgyhogy kiszolgáltatott helyzetben van. Ez egyben érv a másik kettő választásánál, tehát nem érdekük a Telenor roaming helyzetén javítani.
-
Somatom
veterán
válasz 4Grider #83660 üzenetére
Na, nemááá! Rohadt szemét HelloDatások, hogy korlátlanul használják a netet, miközben a szolgáltató már nem értékesíti a csomagot, mert rájött, hogy nem éri meg neki? A mocsok flottásokról nem is beszélve. Csak azt nem értem, hogy a szolgáltatónak miért éri meg flottás tarifacsomagokat kínálni. Talán azért, mert az a korrekt bíznisz, a nyilvános tarifacsomagok meg a lehúzás? Szóval hagy ne legyen már lelkiismeretfurdalásom! De, ha már roaming. A használat nélküli hálón lógásért mennyit fizet a szolgáltató a roaming partnernek? Ha semmit, akkor miért számít bele a roaming használati időbe?
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz 4Grider #83658 üzenetére
Hogy érted azt, hogy a legtöbbe kerülök? A szolgáltatók állapítják meg az áraikat és a feltételeiket. Nekem csak annyi lehetőségem van, hogy elfogadom, vagy sem. Ha fél kiló kenyér kell, de a boltban csak kilósat lehet kapni, akkor zsebkéssel félbevágod és otthagyod a másik felét, vagy megpróbálsz optimalizálni és felhasználni az egészet, ha már mindenképpen ki kell fizetned?
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #83651 üzenetére
Milyen infó hiányzik?
1.
Tudomásom szerint az osztalék az, amit a tulajok zsebre raknak.
2.
Ezt a pénzt az előfizetők fizették be, akik használnák a szolgáltatást.
Ha nem jó a szolgáltatás, akkor az osztalék egyenlő egy pofánköpéssel és hát 50 milliárd elég méretes turha.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz TODI1111 #83574 üzenetére
Ahha. A hálózati eszközök ugyanannyiba kerülnek. Sőt! Itt van 10 millió ember és 10 nagyváros, ott meg 80 millió ember és 80 nagyváros. Egy toronyra vetítve melyiknél olcsóbb a hálózatépítés? A toronyba meg nem Jürgen, hanem ugyanúgy Béla fog felmászni, mint itthon. A vidéki hálózat meg ott sem jobb, mint itthon. Sőt, inkább rosszabb.
-
Somatom
veterán
válasz tibor23 #83558 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. Elég sokat járok Németországban, Svájcban. Nem nagyon látok olyan csomagot, amire felcsillanna a szemem. Komoly adatmennyiséget ott is tizenezrekért mérik. Korlátlant meg nem is láttam. Beszélgetősből van korlátlan, de az adattal ott is csinján bánnak.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz eladogeppc #83493 üzenetére
Persze, hogy nem gyárt külön szolgáltatónként. Ugyanabban a firmware -ben definiálja az összes szolgáltató beállításait. De, ha az egyiké hibás, akkor is firmware -t kell módosítani.
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #83146 üzenetére
A készülék szempontjából tök mindegy, hogy hányadik tulaja van. Az n+1. -nek is jogában áll rendelkeznie felette, hiszen ő az aktuális tulajdonosa. Ez csak egy mocskos kiskapu a szolgáltatóknak.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz szabonagyur #82541 üzenetére
Azt nekem is írja.
"Nem hagyunk net nélkül"
Édesek.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
22 -es csapdája. Beírtam a címem, de sajnálatukra nálunk nem tudnak szolgáltatni. Naná, mert karcsú hozzá a hálójuk. Ha nem lenne karcsú, akkor a flottásom is hasítana és nem érdekelne az otthoni vackuk.
-
Somatom
veterán
válasz viktorhu #82492 üzenetére
Ha arra jár? Pont azért írtam, mert itt hétvégézek egy parkolóban és Telenoron csak Edge van. Akkor is, ha Vodára csatlakozok kézivel. Az a gyanúm, hogy ilyenkor is O2 -n vagyok, mivel a német Voda és O2 között van megállapodás a hálózathasználatról. Ha ugyanitt a Telenor SIM helyett, az otthoni Voda SIM -et használom, akkor fullos 4G van. Sztem ez elég egyértelmű bizonyíték arra, hogy a Voda nem engedi fel a Telenort 4G -re. Szóval, németben ahol E-Plus/O2 -n nincs 4G, ott bukta van Telenoros SIM -mel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Napelem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- LEGO klub
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- AliExpress tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Path of Exile (ARPG)
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Akció Új IPAD MINI 6 64GB WI-Fi VAGY 5G LTE , Minden Színben BONTATLAN AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
- Apple Watch Series SE 2024 40mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Gara
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 16 Pro Max 256GB desert/sivatagi titán új, bontatlan, gyári független
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest