- iPhone topik
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
sixpak #51167 üzenetére
Szerintem - ha már veszel teljesen új szettet - engedd el a belépőket.
Már kényelemre is jobb egy haladó váz a 70-300 obival.jah, a 18-55-öt szerintem engedd el, mert annak elég kicsi az átfogása.
De elég lenne - ha az obi a hibás - egy másik kitobi.
Egy d3500 nem biztos, hogy érezhető előrelépés lenne.
Oké a szenzor jobb, de funkciókat tekintve nem biztos, hogy sokkal többet kapsz. Mindig ment a csiki-csuki ezeknél a 3x00 vázaknál. Vagy kivették az infrát, berakták a bracketinget, majd a következőnél fordítva...-- O --
Környéken nincs fotós bolt? Ott kipróbálhatod biztos az obit vagy a vázadon egy másik obit...
#51168Lex Icon
A 18-140 szerintem mindenben jobb, csak árban kérdéses, hogy hol tart. -
A Zéé
addikt
válasz
sixpak #16112 üzenetére
a TTL vezérlés azt jelenti, hogy csinál egy elővillantást a vaku, és a visszaverődő fényből a váz határozza meg, hogy milyen erősségű villanás kell a szerinte helyes expóhoz, és megmondja a vakunak, hogy mekkorát villanjon. Manuál vakunál pedig te állítasz mindent, és a váz nem kommunikál a vakuval, csak a középérintkezőn kap egy jelet, amire elvillan.
Kérdésedre válaszolva: Ezzel a vakuval pont melléfognál, mert ez egy alapvetően manuális vaku, ami a vázról levéve tud csak wireless TTL módban működni. Viszont a D3100 nem tudja vezérelni vezetéknélküli TTL módban, csak akkor, ha van egy Master vaku (SB700, SB800, SB900, SB910), vagy egy vakuvezérlő (SU800) a vázon.
Olcsóbb vakuk, ha TTL-t akarsz:
-Nikon SB600 használtan (én erre szavaznék)
-Metz 36 (ha nem kell a vakufej forgathatósága, bár szerintem pont az a pláne a külső vakuban), 44
-Yongnuo YN468, 565, 568
-egyéb kínai csodák
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- iPhone topik
- BestBuy topik
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Patapon 1+2 Replay teszt
- Házimozi belépő szinten
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest