- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
Elég furcsának tűnik a hirdetés amúgy, nincs állványgyűrű,elvitte a cica? Másik meg hogy 24-70ért szerintem nincs az az ember aki ennyit adna. Vagy olyan kifogástalan állapot ami csak az eladó szerint kifogástalan. Nincs jogom foglalkozni vele de picit érdekes. Pont ahogy mondod
Esetleg volt egy kitétel hogy csak együtt eladóak,vagy valami csavar a dologban.
390 egy 24-70ért rengeteg gari nélkül és használtan.
Én inkább 3 használt fixet választanék: sigma 35 f/1.4, nikon 50 f/1.4 G és nikon 85 f/1.4-t választanék, lehet picivel drágább de 1.4-es fényerő kárpótol.
-
flash-
veterán
ugyan én amatőr vagyok de talán merek neked tippet adni,(majd a szakértők kijavítanak legfeljebb)
a vakukomenzációt állitsd a legkisebbre(-3)a gépet pedig manual módba és igy ügyeskedd ki az iso-záridő-rekesz trióval az optimális expót.(és itt most ne higyj a gép által számitott vonalkák jelzésének) esetleg a vaku elé még egy zsepit is beteszel vagy cto fóliát(a kép nembaj ha sárgás lesz,ha rawban fotózól majd egy erre alkalmas szoftverrel korrigálod a fehéregyensúlyt)
nem azt mondom hogy bajnok képek lesznek így de mégis ha csak gyári vaku van talán egy hangya f*sznyival jobb így
van egy kép amit így csináltam és elfogadható,és mindkét alany meg van vele elégedve akik rajta vannak(najó egyik csak fél éves -
Motaba78
addikt
"Ha az EU-s adószámra gondolsz, akkor persze lehet olcsóbb, csakhogy itthon utána meg kell fizetned az áfát, mivel ők lejelentik a megrendelt tételeket az itthoni adóhatóságnál, és csúnyán megbüntetnek, ha elmulasztod a dolgot. Én legalábbis ezt olvastam."
nem kell semmiféle áfát megfizetni a cégnek, eu-n belül.
-
aleister
veterán
Nos, vaku témában Ropi az isten
. Viszont általában a rendszervakukról szokott nyilatkozni. Munkájából adódóan gondolom ezekkel van inkább képben.
Én egy ilyen stúdió vaku szettel rendelkezem. Ez az alja. Ettől függetlenül olcsó, de a legtöbb házi hobbi stúdió igényeit tökéletesen kielégíti.
A rendszervaku előnye a mobilitás, és a több fícsör (HSS, CLS, objektív gyutáv/színkupak detektálás, stb). A stúdió vakuké a nagyobb teljesítmény, jobb fényformálási lehetőség. Egyébként nem véletlenül használnak szabadban is stúdióvakukat sokan. Vállalva ezzel a méregdrága és nehéz akkumulátorokkal, generátorokkal való szívást. De hogy pontosan miért éri meg a vesződséget, egy profi jobban el tudja mondani.
Ha konkrét kérdésed van a fenti cumóval kapcsolatban, tedd fel bátran!
-
-
flash-
veterán
értem én ,de ha van 1/3 ami részletesebb,miért használják inkább a standard sorozatot?egyrészt nem olyan pontos, másrészt nincs benne az 1.8 így már nehezebb számolgatni...
de mindegy,leírtam sorba hogy milyen rekesz értékek vannak (nem mindet)a gépbemben gondolom az az 1/3 al ekvivalens
rekesz:
1.3 1.6 1/2 2.5 3 4 5 6 8 10 13 15 20 25 30 40 50 60 80 100 125 160 200 250 320 400 500 640 800 1000 1250
blende:
0.7 0.8 0.9 1.0 1.1 1.2 1.4 1.6 1.8 2 2.2 2.5 2.8 3.2 3.5 4 4.5 5.0 5.6 6.3 7.1 8 9 10 11 13 14 16 18 20 22
ez a kettő sorozat van egymással arányban ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- Eladó: 4 darab Dulens Apo Mini Prime objektív (EF bajonett)
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art ( Canon )
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest