Aktív témák
-
Larry303
addikt
válasz
kutymorg #39371 üzenetére
mindkettő jó vétel...
tamronra azt mondják jobb a vr, de sztem a nikonban is nagyszerűen működik, nekem leglábbis nem volt még gondom vele...220felett már azért észrevehető a nikonnál, hogy lágyul a képe, de sztem ez meglesz a tamronnál is
én teljesen elégedett vagyok a nikonnal...ja és ez az egy üveg amihez nem kellett nyúlnom af hangolás terén...ha már témánál vagyunk -
Kleroo
veterán
válasz
kutymorg #31314 üzenetére
Nagyon sok előnyük van,és sokszor ki lett tárgyalva.
De ez sima rendszervakuként nem igazán fontos. Én is csak azért vettem SB800-at mert sokkal jobban megérte.Forceberg: Az FP vázfüggő is. Nekem D3100-on nem sikerült működésre bírni.
Azt nem tudom,hogy a D5100 tudja-e már. (ettől függetlenül igazad van,azzal nem vagyok/voltam tisztában,hogy a Nissin vajon képes lenne-e rá;márpedig fontos)A Nikkor annyival jobb,hogy sokkal biztosabb működést kapsz. A Tamronnal lehetnek problémák(back/Front fókusz) De ha van türelem az embernek keresni egy halálpontos,jó szériából való példányt,akkor az igencsak jobb vétel a Nikkornál.
-
Peethy
őstag
válasz
kutymorg #31296 üzenetére
SB-600-at ne vegyél 45 felett...SB-800 is lehet valamennyivel olcsóbban, ez inkább a felső harmada az árnak. Várj türelemmel, mostanság elég sokan akarnak túladni rajtuk. Én egyébként SB-600-at vennék, átlagusernek 99%-ban semmi szüksége a 800-asra.
Másik kérdésedre: Nikon 70-300 VR vagy 55-300 VR (utóbbi olcsóbb, de valamennyivel gyengébb), Tamron 70-300 VC (fontos, hogy nem a másik verzió, mert minőségben nincsenek köszönőviszonyban)
-
Kleroo
veterán
válasz
kutymorg #31285 üzenetére
A Nikon vakuk előnye,hogy biztosra veheted a képek világítását. Nem lőnek alá/fölé.
Emellett sok featuret tudnak a drágábbak.Jó vétel pl a Nissin 622. Valamint cimborámnak Sigmája van,és nem szokott rá panaszkodni.
Metzekről nincs tapasztalati infóm. SB600-at keresgélj,és 40-ért szerezd meg.(pár hete ennyiért ment el kettő is,és az egyik már fent is van 50-ért az új "tulaj" által.
szerk:
Hohó nekem is van kérdésem a közösséghez:Hol érdemes olyan fotóalbumot keresnem,amelybe 12x18-as képek is beleférnek?
Még a google sem a barátom a témában -
Horbal
őstag
-
nesa
veterán
válasz
kutymorg #26903 üzenetére
Szerintem ne rakj ra ilyet mert utanna plane nembirod beforditani az LCD-t, anno mar PL az E510en volt olyan bevonat ami vedte a karcoktol, D40 nulla volt ilyen szempontbol de szerintem mostanra a nikon is felnott ehez a feladathoz hogy valami normalis bevonatot rakjon ra ami vedi.
GGS-nel oda a tukrozodes mentesito bevonat hatasa is...
-
ATM_automata
őstag
válasz
kutymorg #26745 üzenetére
A 3-as játékost használjuk. Van D3100 és D5100-hoz is. Minimális eltérés van a két verzió között. Szétszedtem, semmi nincs bennük, tehát csak chip-es akksit lehet bele tenni. Volt olyan, amikor először betettem a gépbe őket, hogy valami nem érintkezett rendesen...szerintem az akksi nem volt jól bent a markolatban és kiírta gép, hogy rakjak be rendes akksit. Kicsit erősebben benyomtam az akksikat és aztán mentek. Azóta is rajta van mind a két gépen.
-
Kleroo
veterán
válasz
kutymorg #24977 üzenetére
60D-nél nem sokkal drágább,és azt írtad
. És ha vársz kicsit akkor jelentősen csökkeni fog a D7000 ára.
De az álláspontoddal egyetértek.Nekem is itt volt a "zsebemben" a pénz a D7000-re,de a D90-nél közel sem ennyivel jobb,ezért lett D90,és egyéb kiegészítők mellé.t_a_m_a_s : Furcsa,hogy nem izgat az utómunka,mert végülis már a vázban elkezded(picture controlnál). Semmbiől nem áll pl LR-ban kezelni a dolgokat.A sok-sok képből ami jól sikerült,azokkal még babrálsz kicsit,hogy tökéletes legyen,majd kijelölöd az egészet,és mentheted jpegbe,és törlöd a rawokat
-
Kleroo
veterán
-
kutymorg
tag
válasz
kutymorg #24892 üzenetére
Az olyan szenzor tisztításra gondoltam, mi a pumpás módszerrel sem oldható meg.
Ionizált sűrített levegővel lehet takarítani a váz belsejét?
Nikon és a Canon között vacillálok. Nikon mellet szól a 3 év gar. a Canon mellett a 70-200 F/4 UMS (Nikonra nem találtam megfelelő alternatívát (Sigma lenne a HSM miatt, esetleg 100-300F4, de használtan ritka jószág...).
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Forrmell.enn
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- BestBuy topik
- Építő/felújító topik
- Dune: Awakening
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest