Új hozzászólás Aktív témák
-
Shokkolo
addikt
válasz
cinkoxid #37987 üzenetére
itt linkeltem egy CPU-Z képet
-
válasz
cinkoxid #37888 üzenetére
A beállítható cpu fesz. legalsó értéke: 1,000 V.
Ha lehetne is már nem menne lentebb.
Finomítgatom és már felfele kell elmozdulnom.
Felmerült egy kérdésem.
Ha terhelem a procit esik a feszültség a kezdet pillanatában. A kicsi feszből még kisebb lesz.Azon kívül, hogy esetleg emiatt hibáz a proci, valami más baja lehet a kis fesztől?
-
Shokkolo
addikt
válasz
cinkoxid #37757 üzenetére
55ért CPU? Azt keresnek csak, annyiért nem nagyon tudok eladót.
A lapot meg vinné valaki csak épp ahogy olvasom nem elérhető emberünk.Asrockot meg nem szeretnék.
Igen tudom javult sokat az utóbbi időben, de ha már ekkora összegben vásárolgatok, akkor szeretek érte "minőséget venni"
És pl egy 211-es asrock vagy egy 155-ös Saber Z77... inkább a Saberre bízom magam. -
válasz
cinkoxid #37598 üzenetére
Nope, az számít mit értél el itt és mennyire "tisztelnek"
Ezeknek a ranghoz semmi közük, ismerek olyat aki napi 150 hozzászólást dobál és hetek alatt elérte azt amit én hónapok alatt, és kap e tiszteletet? NEM, mert akik látják a "munkásságát" azok elismerik, hogy egy unatkozó ember...
Persze ha olyannal üzletelsz aki nem ismeri a tagokat a topikokból akkor ott mérvadó lehet a rang, abban igazat adok. -
-
-
válasz
cinkoxid #37522 üzenetére
Az L5638-hoz a hűtésem elég. Már az E5540-hez sem elég ha 3600Mhz felé akarok menni, tehát addig van tesztem.
Csak azért vettem mert 2,53Ghz-s. Az L5638 meg 2Ghz. És a szerver duál procis alap lapok nem tuningolhatók, ergo 2x2Ghz( 6mag ) vagy 2x2,53Ghz( de 4mag). Az utóbbi olcsóbb. -
-
válasz
cinkoxid #37470 üzenetére
Megoldódott
vagy 20x tettem ki be a ramokat, de ugyanúgy, és egyszercsak elkezdte őket felismerni, kövi indításnál megint 8GB volt mire feltettem a clipet a ventire, na...onnantól bekapcsolt géppel dolgoztam
Mi volt a megoldás? SEMMI
Ugyanazokat a ramokat vettem ki és tettem be 1 órán keresztül, ennyi -
-
-
-
-
mpierre
veterán
válasz
cinkoxid #37285 üzenetére
Adódott egy lehetőség és kihasználtam.
Az UD5 és a 980X viszonyáról akkor még nem tudtam semmit, de bevállaltam. A megszerzett tapasztalatok után sem tartom rossz cserének.
Szegény xeon meg azóta egy 100%-n tuningmentes környezetben dolgozik, de hát ilyen a procik sorsa.
-
mpierre
veterán
válasz
cinkoxid #37283 üzenetére
Elszórt hsz-eimből összekukázom a válaszokat:
980X enyhe tuning. Tovább az UD5 0,09-0,12V-s vcore dropja miatt nem néztem, de a proci még csak be sem melegedett a GHz-kbe érzésem szerint. Jelenleg alapon használom a 980X-t, 1,0V körüli vcorral (idle 0,928V). Simán megteti adattal a vga-kat, ha fizikás játékkal tolom is.
Volt egy ilyen is, de itt már nem is tudom mit méricskéltem. Gflopsokról írok, de 7-zip bencsben ilyenről szó se nincs...
Rég volt.
Szóval, mint korábban írtam, valamivel gyengébb a 980X, mint egy xeon (csak az x5660-ról tudok nyilatkozni) azonos órajelen hajtva mindkét procit.
-
mpierre
veterán
válasz
cinkoxid #37281 üzenetére
Ha az órajelre gondolsz, akkor igen. 3,46Ghz az alap, aztán vagy szorzót, vagy biciklit, vagy mindkettőt pöckölsz tuning gyanánt. Jelentősen kényelmesebb a tuningja és egy jobb lapban simán kiköhögi a 4,4-4,6 GHz-t.
Ha a Gflops-kra gondolsz, akkor alulmarad valamivel (3-5%).
-
Shokkolo
addikt
válasz
cinkoxid #37238 üzenetére
Köszönöm
Elsőre fel se tűnt átsiklottam fölötte... láttam h. egy önjelölt "hittérítő" aki idejött megmutatni h. neki milyen jó... és ott abba is hagytam a csodás HSZ-ának az olvasását...
Aztán hirtelen feltűnt h. jééé ott a nickem is... mit akarhat... ?!
És rájöttem h. annak se volt több értelme mint az elejének...Miért nem tud örülni h. neki az van és hagyni másokat annak örülni amire nekik futja ?!
Ha tehetném biztos h. 2 procis LGA2011 -et építenék... de nem tehetem meg. Mégse megyek oda fújjolni h. "mennyi gazdag *******" -
ZetorGumi
addikt
válasz
cinkoxid #37021 üzenetére
Az úgy korrekt.
Igaza van smisa fórumtársnak. Érdemes valami infót kérni róla személyes találkozásnál.
Másik tanács. Érdemes figyelni a tag itt töltött napjait, és piros pontjait. Ha van már egy pár pirosa, és nincs feketéje, az jó ómen.Hál'istennek nekem ilyen gondom még nem volt.
-
válasz
cinkoxid #37005 üzenetére
A váltás gondolata kb annyira futott át a fejemen, hogy cpu limitem van sok helyen, de amúgy nem igazán érdekel a dolog, mert barátomnak volt 2600K-ja és találkoztam 3770-el is. Annyiban lenne jó, hogy nagy eséllyel egy jobb példányt tudnék futtatni 5GHzen és talán kevesebb hőt is termelne, mint ez 4400-n.
2011 egyáltalán nem érdekel semmilyen szinten, mert túl drága.
Írni fogok, hogy mi a helyzet -
válasz
cinkoxid #37003 üzenetére
Negatív
Egyrészt nem áll rendelkezésre olyan minőséget produkáló fényképező. Másrészt annyit venni észre a javításból, hogy talán 0,1 mm-el lentebb vannak azok a lábak. Csak úgy látni ha felülről nézzük egy bizonyos szögből, de ha ez miatt ugrik a gari ( ami kb bárkivel megeshet proccesszor mozgatásakor, hogy benyomódik 1-2 láb ennyivel ) akkor nemtudom mi lesz.
Nagyon nézem az árakat, de OMG, vicc
A tuningos procim is talán elmenne 25-ért
A 6x2GB ramról nem is beszélve..., mert ha teszem azt váltok 2600K-ra akkor ahhoz 4x4GB lenne jó, egyelőre ötletem nincs mit kezdjek a géppel. De az biztos, hogy ilyen gagyi SE lapokért nem adok 30-35k-t...
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Revolut
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Futás, futópályák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF F16 FX607JV-QT212 Tesztvideó a leírásban Nézd meg működés közben
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest