- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #31496 üzenetére
Ennyit nem ér meg nekem most, hogy lapot cseréljek. Az lett volna a legjobb, ha megoldható BIOS-ból valami trükkel.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #31473 üzenetére
i7-920 és 930-al semmi hasonló nem volt. Csak Gulfival nem hajlandó így menni a RAM.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #31376 üzenetére
Szerintem kettőnk közül te kötekszel csak. A fórum alapszabálya mindenkire érvényes, nem? Én használom a Gulfi topicot is....
Akkor, ha kérhetem offtopicban beszéljetek Xeon-ról (így talán a káposzta is megmarad és a kecske is jóllakik) -
gYaLo
őstag
válasz
Cybertrone #31355 üzenetére
vágesz
-
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #31342 üzenetére
jóólessz ez.
ha 0.016v-tal tudja ugyanazt mint bömösé, nem fogok szégyenkezni -
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #31342 üzenetére
Jó.
Ami nekem volt 4910MHz-t tudott 1.44v-on Vantage stabilan. Szvsz, alig van különbség magasabb frekin is.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #31336 üzenetére
-
gYaLo
őstag
válasz
Cybertrone #31332 üzenetére
Értem..
Mennyi a vége a procidnak ? Xeonok jobban melegednek ? -
gYaLo
őstag
válasz
Cybertrone #31330 üzenetére
Nem tudtál elszakadni annyi ideig a géptől, mi ?
-
gYaLo
őstag
válasz
Cybertrone #31328 üzenetére
Olyan dolog h nincs rendes hűtőm..
Nem mered publikálni, mi ? -
gYaLo
őstag
válasz
Cybertrone #31324 üzenetére
Csinálj már egy Vantage tesztet alapon, plííz
Kíváncsi vagyok h mennyi pontot kapsz. Utána publikálom az enyémet is. -
gYaLo
őstag
válasz
Cybertrone #31316 üzenetére
A wowos háttér nem gyere be..
Azért szépen megyRampage the best
-
Laraxior
titán
válasz
mondtam hogy jobban jársz az X5660-el mint egy koszos 970-el
-
MPowerPH
félisten
válasz
Rampage, the best.
-
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #31318 üzenetére
No igen. Gigáék nem túl erősek biosban.
-
mpierre
veterán
válasz
Felfelé nem lehet (gigában). 20× a max. Lefelé ott is lehetett, de azt meg minek? Bírja a magas uncore-t, de nagyon.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #31308 üzenetére
Én beszállnék szívesen, de az sr2 -es lap ára most ment rá az autóra.
Már amikor végre egyenesbe jönnék pénzügyileg, jön egy sz@r szemét dolog, és annyi.
-
gYaLo
őstag
válasz
Cybertrone #31312 üzenetére
most már kápító, tényleg le voltam maradva
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #31308 üzenetére
leginkább sehogy
már a processzornál elbukott... látva hogy a másik X5660-t milyen megbízható vevő vette meg
#31310: ha ezeket sikerült összelopkodni,akkor biztos van itt még ilyen ügyeskezű rendszergazda
-
gYaLo
őstag
válasz
Cybertrone #31304 üzenetére
Azért megnézném őket 3 x crossba
-
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #31300 üzenetére
szerintem még egy kicsit várjunk ezzel a dologgal, ha tényleg sokan komolyan gondolják és úgylátjuk összegyűlik a kellő hardver akkor segítek szervezni, meghát a nitrot is elintézem.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #31288 üzenetére
engem azok a kérdések jobban érdekelnek, hogy hol rendezzük meg, meg milyen néven kerül fel valahova az eredmény, meg mindenki jelen akar e lenni aki akár lélekben is segít, mert az úgy igen gázos
-
gYaLo
őstag
válasz
Nekem nincsenek olyan cuccaim, amik beleférnek ebbe a tesztbe sajnos..
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Max erkölcsileg tudlak támogatni benneteket, nincsenek ilyen cuccaim ami hasznos lenne nektek.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #31285 üzenetére
-
helkis
veterán
válasz
Cybertrone #31276 üzenetére
már csak 100k a lap..
illetve ja, oda már egy 1200-1500w-os táp illik.. főleg tuning mellett.. -
gYaLo
őstag
válasz
Cybertrone #31269 üzenetére
sr2 az egy másik dimenzió..
Azért megnéznék egy tesztet:
2 x 995x ; 2 x 590 vagy 3 x 580..
Nem akarsz beruházni, Laraxior ?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #31269 üzenetére
Szerintem ott is menne.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #31264 üzenetére
Nem, azért írtam, mert ez a Xeon is elég szépen megy. 4,5GHz már sok lenne neki 24/7, de így 4.4-en még tök rendben van.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #31254 üzenetére
Ajj, az nem valami combos.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #31247 üzenetére
időben kiderül minden
inkább nem támasztok nagy elvárásokat és nem fogok csalódni
off end. -
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #31245 üzenetére
nem lesz az első alkalommal meghúzva nyugi
hát a második randit már nem tudom garantálni -
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #31243 üzenetére
megegyeztünk
lesz nyoma nem is pici -
helkis
veterán
válasz
Cybertrone #31233 üzenetére
kinek megy? engem is érdekelt volna..
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #31219 üzenetére
LOL, ez van vagy 2Kg. Vagy nem a tömörségre, hanem a felület nagyságára mentek csupán, akkor meg zsákutca lesz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #31209 üzenetére
Neki 6 pin to 8 pin kell vagy molex to 8 pin. Enermaxán csak 2 hatos van a Gainward Rev 2-es GTX295-nek meg az kevés.
De amúgy tök igazad van. -
gYaLo
őstag
válasz
Cybertrone #31202 üzenetére
Természetesen a hűtőre gondoltam
Qru: milyet lenne érdemes venni?
Igazából a hang is fontos szempont már. Általában 2500at forog a két 12es venti, aminek azért van hangja..mondjuk szoftveresen leszabályzom 1000rpm re és egyből jobb
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #31194 üzenetére
Van már rég ellenszere a ráknak.
Állítólag túl olcsó a gyógyszer, hogy foglalkozzanak vele a gyógyszergyárak.
Sokkal jobban megéri nekik az, amit a rákosok szednek. -
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #31192 üzenetére
Az előrejelzések szerint kb. 10 év van még a szilícium- alapú cuccokban! És mint minden forradalmi újdonsággal, először rombolni kell, hogy legyen mit újjáépíteni!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #31188 üzenetére
Jah, csak az a baj, hogy:
Kapcsolóelemként egyelőre nem működnek a graféneszközök
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #31177 üzenetére
Jobban megnézegettem a helyet... Így a kép alapján [link] röhögve beférne két GTX480-as is, max nem férne be csak 3 winyó a keretbe 4 helyett, vagy a gép tetejébe kéne átcsoportosítani a keretet, de az se lenne nagy művelet, csak szebb, ha alul világít szép kéken. Bár ha jobban átgondolom, ez is csak pár kábelkötegelő kérdése, hol világítson a venti...
Az 5850 abszolút átlagos felső-középkategóriás méretű, a 150-200W TDP-jű kártyák egy ideje ebben a méretben futnak.
Amúgy az a vicc, hogyha viszont felülre rakom a winyókeretet, akkor jóeséllyel még két 6990 is beférne, mert annyi hely lenne neki, mint állat, szemre simán beférnének a winyókeretet tartó sínek közé... -
gYaLo
őstag
válasz
Cybertrone #31177 üzenetére
Majd meglátjuk, mennyire tudja hűteni a Triton 81
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #31174 üzenetére
Nekem semmi kompromisszumot nem jelent.
Ami hátránya volt, hogy négy csavart be kellett tekernem a táp hátuljába, mert nincs hozzá ez a speckó lefogató...
Ja, meg 12 csavart a winyóimba és nincs légszűrő alulra. Ezenkívül nem vesztettem semmit.
Az egyetlen kompromisszum szvsz, hogy ha brutálnagy VGA-kat akarnék betenni, netán kettőt, akkor nagyon szűkös lenne, ha egyáltalán beférne. De az egyetlen 5850-em, ami azért nem épp icipici kategória, igen kényelmesen befér, 3 winyó mellett is. -
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #31169 üzenetére
Sajnos igen...
-
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #31163 üzenetére
Nekem ez tetszik, de a Xigmatek is nagyon pofás.
-
Gaben01
őstag
válasz
Cybertrone #31163 üzenetére
Mekkora ötlet az a 2db 6 ventis csatlakozó.Ők tényleg végiggondolták a vízhűtést,nem merült ki a dolog 2 csőkivezető lyukban.
Brutál nagy ház,nem cserélném le a Lian Li-met rá,de azt el kell ismerni,hogy vízhűtéshez/2 vga-s rendszerhez tökéletes választás. -
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #31161 üzenetére
Csak azért linkeltem, mert a sima gépeken nem működik.
-
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #31158 üzenetére
De a Tiédhez van [ROG CPU-Z]
mpierre: Látod, hogy Lara-nak is hozott 7-8 fokot, ami nem kevés!
-
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #31155 üzenetére
Csak azért, mert a giga lapja, ilyenkor fixen rátolja a turbót is, igaz csak +1 szorzóval, de az összes magra.
Biosban 25×133, akkor bootnál 26×133-n fut, szalad a kicsi kocsi, majd win-ben is.Tényleg, a cpu-z nem tudja rendesen a kiolvasni, hogy mennyi a prociszorzó? Fixen 26×-t mutat a 980X-nél, míg a 920-nál rendesen mutatta. Ellenben a fesz visszavételt rendesen kijelzi...
-
DigitXT
félisten
válasz
Cybertrone #31145 üzenetére
Ez relatív, de 1200 rpm-nél egy 12-es venti nem hiszem, hogy halk...
6-700-on, már azt mondom rendben van (vizes gép esetén): bár nem
sokat visznek úgy, de azért a radit átszellőztetik, több meg nem kell.hiányzik a hangjuk
(A kedvesemnek nem
)
Larának?(Bocs, de ez a poén adta magát.)
-
válasz
Cybertrone #31143 üzenetére
5 db 120 mm-es venti az már helikopter.
-
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #31140 üzenetére
Látom hűséges vagy a 920-asodhoz, mert ha jól emlékszem az is 4410, vagy 4420-on ketyegett, csak kicsit több fesz,-el.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #31136 üzenetére
Az a durva, hogy hiába tekertem fel a ventiket nem tudták kivinni a meleget annyi volt. Pedig a gép orrában és hátában 2000rpm-es 120-as volt a TRU-n meg egy 1800-as. És mégis lekapcsolgatott.
De hát se a 480 se a C0-ás 920-as nem az az ecotec fajta... -
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #31138 üzenetére
2000-en mennyit tol a Aida-bench. a Gulfi-val? 25000~
-
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #31136 üzenetére
Akkor a Hercules-ek, végre dolgozhatnak a saját frekijükön!
-
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #31130 üzenetére
Az már döfi! 2000+
(BMW001?)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #31128 üzenetére
TX650 erős terhelésnél nálam is lekapcsolt. Nem azért mert gyenge volt, egyszerűen túlmelegesett csak. Corsair nem felsőtápos házba való.
De most a CM690-ben jól érzi magát.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #31132 üzenetére
Az, hogy nálam a szorzó magas Gulfival nem a FSB vagy mi
28x143 vagyok
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #31130 üzenetére
Egyszer én is rászánom magam hogy felrántom 1866-ra a RAM-okat (gyári speed), de Gulfi-nál máshogy megy ez picit.
-
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #31128 üzenetére
Akkor ezek szerint "tuti" az R3E!
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #31073 üzenetére
Ha felhúzom 3675-re, nyerek vele +30%-ot, nem olyan nagy szám, nem nyerek vele annyit, amennyiért a stabilitáson megérné lazítanom.
Ellenben, ha benn figyelne egy gyárilag 3,4Ghz-es SB 6-magos 4 csatornás ramokkal....
Ha 15%-al gyorsabb, a ram miatt vagy mert SB, akkor már megvan a dupla sebesség (+100%!!!), tuning nélkül, 100%-os garantált stabilitással...
Na, ez tetszene nekem....
Bár lehet, jobban járok, ha megvárom, míg megolcsósodik az I7 970....
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #31066 üzenetére
Azért pl. mikor a 18mpixeles fotóimmal molyolok, azért néha el tudnám képzelni, hogy gyorsabban működjenek a dolgok....
Mondjuk ha jobban meggondolom, máshonnan még nem hiányzott soha a CPU-POWAA, pedig alapon használom, még a ramokat is (1066-on, igen, CL7-ben)... Mondjuk +2GB ram az éppen jól jönne, mert a 6GB rendszeresen elfogy alólam...
Bár végülis, 3*1GB olcsó kit se lehet túl drága használtban, hozzácsapni a jelenlegihez...
De egyébként jogos, amit írsz, semmi értelme nem lenne váltani. SB is csak a fogyasztása miatt izgatott egy időben, amíg ki nem számoltam, hogy havi 500ft-ot se spórolnék vele, hiába -40W...(#31068) kpal: Igazából használt X58 rendszer nem foglalkoztat, mivel a jelenlegivel maximálisan elégedett vagyok.
65K-ért én meg nem válnék tőle, az is 100%... Senki nem vinné el 100K alatt a jó kis rendszeremet.
Amúgy én tuti nem vennék már használt motyót (kivéve néhány ismerős arctól, de azok nem az általad említett árszínvonalon kínálják a motyóikat), gyengék már az idegeim a hajtépéshez, meg gariztatásokhoz....
(#31067) Laraxior: Pedig milyen faján futnak rajta a legújabb game-ek is, még tuning nélkül is....
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #31064 üzenetére
Nana! Az X58-al azért eléggé rendben volt az ár/érték arány... A lapok árán az ember kicsit szívta a fogát, de ennyi. Én 2009 januárban vettem 75K-ért az X58-at, ahhoz képest, hogy 50K körül ment akkor egy sima x48, nem volt drága, brutálisan jól felszerelt lap volt az akkor. A 920-as proci 60K volt bele, vatta újonann, bontatlan dobozban, 1 év garival. 20K-ért vettem bele 3*1GB ramot, az se volt vészes ár. Már így is alig volt drágább egy jobb 775-ös rendszernél, de a porba alázta, tehát az ár/érték aránya nem volt éppen rossz. Ha azt veszem, hogy fél évvel, évvel később bejöttek az "olcsó" X58-ak (mondjuk 50K-ért Sabertooth, vagy esetleg az asrock 45K-ért) és 3*2GB ramot is max 30K-ért adták, úgy már igazán egy rossz szó nem érhette az ár/érték arányát. Nem volt olcsó persze így sem, de makulátlan minőséget és kegyetlen sebességet kaptál a pénzedért.
Ha fél év múlva Sabertoot X58 szintű lapot kapok 50K-ért, és belépő 6-magost 60K-ért, én tuti váltok...
De a jelenlegi terveket és pletykákat elnézve erre az esély gyakorlatilag 0...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #31003 üzenetére
Én nem ezt mondtam, de ha minden áron ki akarod forgatni a szavaimat...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #30999 üzenetére
Belőled nem lenne jó kereskedő.
Ez az első szabály. -
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #30991 üzenetére
inkább kicserélem a procikat
mire felteszem a hűtőt azzal egy időben le is megy a nap
-
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #30987 üzenetére
Tökéletes a példa!
Ráadásul, ha jól a értelmezem, előtte már egy tízest engedett is neki! -
helkis
veterán
válasz
Cybertrone #30984 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #30961 üzenetére
Na oké, de ha sokkal többe került volna, mint mondjuk egy E760, vagy BR, akkor megvetted volna? Mondjuk ha nincs használt és jó 30-40%-al drágább a másik kettőnél (+40-50K)?
Szerintem még akkor se, ha a jelenleginél is jobb lett volna....
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #30949 üzenetére
Nem arra gondoltam. Hanem játék közben is változik a terhelés, márpedig terhelésváltáskor szükségszerűen megelenik némi feszültségingadozás, csak éppen nem tudod kimérni, mert a másodpercenként mérő szoftveres mérő nem alkalmas néhányszor 1 / 1 000 000 sec-es feszültégingások mérésére.
De attól még a proci megérzi. De a lényeg, hogy jól müxik, és biztonságos.
(#30950) OldJohnny66: Nana! Vigyázni a sok fázissal! Például a Gigabyte 24 fázisa az igazából 6 fázis fázisosztózva, az a működés frekvenciáját nem növeli.
De az Asus legtöbb lapja is 4 fázisból tákolt 8 meg 16 fázis.
Ezért kell kevesebb fesz a "csak" 8 fázisú EVGA-mban, mint a "12" fázisú Gigabyte UD5-ömben anno, és a drop is kisebb. Igaz, a Giga hűvösebb volt jóval, és valószínüleg a terhelhetősége is nagyobb. Ezért is nagyon jó pl. az EVGA Class, 10 fázisú bika digit PWM-el, vagy a Fox BR azon asszem 10 vagy 12, de rendes fázis van. Az R3E is valami frankó digit megoldás, ha jól emlékszem.
Ez az Offset-es móka jó dolog, nekem 3675-ön tök jól működött, hogy 1,05V körül ment terheletlenül és 1,25V körül fullon. Bár tény, hogy jóval nagyobb körültekintést igényel a belövése. -
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #30947 üzenetére
"...és a fesz el sem mozdult az evga-ban"
Csak nem látod.De kétségkívül, az 1,3V még igen nagy valószínüséggel biztonságos abban a lapban LLC-vel is.
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #30941 üzenetére
Oké, de ettől még kíváncsi lettem volna, miért tartod hasznosnak...
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #30925 üzenetére
Normálisan tartja, max nem fogod tudni kicsavarni a procból az utolsó 100-200Mhz-et, mert 1,35V helyett csak 1,25V-od van.
(#30930) OldJohnny66: Másra való. Az LLC a proci kinyírására való, értelmetlen. Ez az Offset arra jó, hogy a feszelvételes üresjárat mellett tudsz tuningolni, hasznos dolog, csak nehezebb belőni vele procit, mert a köztes feszlépcsőket is ki kell tesztelni. (Azt a windóz energiamenedzsmenttel tudod szabályozni, meddig engedje a procit.)
(#30934) tom_tol: Mert a Vdrop azért van, hogy be tudd lőni, hogy egy adott fesznél többet ne kaphasson a proci. Belövöd mondjuk 1,3V-ra, a lap meg terhelés függvényében úgy csökkenti, hogy a terhelés megszűntével se menjen a belőtt érték fölé egy pillanatra sem. Ha LLC-zel ugyanúgy megmarad a fesztüske terhelés megszűnésekor, csaképpen nem látod, mert rövid, és nem tudod kimérni. De a procid simán kinyírhatja.
(#30935) Cybertrone: Tudni kell használn...
Biztos fejből vágod minden fesznél mekkora tüskéje van a lapodnak, milyen órajelű procinál, és kalkulálsz vele. Hogyne. De amúgy mi értelme van, kifejthetnéd.... Mert én nem látom értelmét.
-
flash-
veterán
válasz
Cybertrone #30937 üzenetére
aha értem
most alapon megy minden,tehát semmi tuning
mégis ha elkezdeném húzni akkor ezzel a táppal meddig lenne érdemes próbálkozni?
hogy lehet megtalálni a táp határát? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vagy belekalkulálja a drop-ot. Ami persze csak bizonyos mértékig ok, mert idle feszben nem érdemes akkor sem az egészséges szint fölé menni.
-
mpierre
veterán
válasz
Azon hány sata csati van?
-
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #30918 üzenetére
Ez a bios a legjobb, amit UD5-re kiadtak. Az F12-vel romlik a memória kezelése a lapnak. Subtimings-okban lazábbra veszi, de minek, ha a Mushkin bírja.
Lehet, hogy nem 100%-an 980X alá készült, de ezen van 10db sata csati (eddig 7 db eszköz van rajta, de jön további 2db, amihez már házat is kell cserélnem). Nem akarok plusz kártyát a gépbe. A többi alaplapon max 8-9db csatlakozó van, a 9db még jó lenne, de azt az R3E tudja. Ott a ~70.000.- ár és az AMI bios tart vissza. -
04ahgy
nagyúr
válasz
Cybertrone #30857 üzenetére
Sajat butasagod... ASUS BIOS-szal sem tuningosabb.
HGyu
-
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #30903 üzenetére
A 355W , csak a gép fogyija egy alapon futó 4770-el, monitor nélkül (az plusz 98W)
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone #30905 üzenetére
Elég durván néznek ki, tetszik, hogy DFi copy.
Ők úgyis eltűntek, lett helyette G1.
-
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #30903 üzenetére
Én sem használtam még, mert nem tudom, hogy mihez adja hozzá az általam beállított offset-et, ami ha jól emlékszem akár
0,8-0,9V is lehet! (persze nagyon apró léptékben lehet állítani)
Na hátha valaki tudja pontosan, de azért THX.
Az "LLC" azt eddig is sejtettem, hogy az, ezért bátorkodtam használni. -
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #30901 üzenetére
A 355W 4311MHz-nél volt (fentebb linkeltem) , ha jól emlékszem 1,3375V-ot kapott a proci. Withot vdroop-al, gondolom nálunk ez az LLC megfelelője?
Igen egy 8pin-es van neki (használatban is van)
De jó, hogy szóba jött a droop! Mi az az overdrive offset? A csillagos égig lehet állítani, de mihez képest teszi rá a plusz feszkót?subaruwrc:
-
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #30898 üzenetére
Vettem az adást!
A legdurvább az, amit Helkis is írt fentebb, szóval nagyon észnél kell lenni, nem úgy van, hogy beszaladok a boltba egy kábelért a moduláris tápomhoz és kész!
-
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #30889 üzenetére
ha a giga marketingesei mondják akkor tuti
lövésem nincs, gémer fikcsőrökbe nem vagyok proOldJohnny66
léghűtéssel / vízzel se / nem tudsz akkora terhelést ráküldeni ami egy kis szellőzés mellett veszélyt jelentene rá.
milyen lap, milyen cpu? nem figyeltem ,.,
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #30889 üzenetére
Ha annyira izgat, meg tudod venni különálló kariként, azt szevasz tavasz. Egyedül a forgalompriorozálás miatt lehet érdekes. Ha valaki mindenáron torrentezni akar netes játék mellett.
De ha a "netezős" gépen torrentezik valaki, már fújhatod is a priorizálásod.
Szvsz nem nagyon éri meg.(#30883) subaruwrc: Világos, thx!
-
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #30887 üzenetére
mindennapra amúgy felesleges is persze, nem tud sokkal többet mint egy bármilyen másik lap ami a harmadába kerül. csak nitro alatt jönnek ki ezek a dolgok, de oda viszont bármi pénzt megér a király kategóriában. meghát az adatlapon is jobban mutat
-
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #30884 üzenetére
na hát igen, nálam az R3BE a best most, egyszer remélem kipróbálhatom nitro alatt. durva lehet.
R3E se kutya, de állítólag BE-n válogatott ioh chipek vannak és nem kell a qpi slow mode-dal bohóckodni hogy értelmes bclk-ra legyen képes -
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #30879 üzenetére
az E762 a 4 way sli
a black továbbtervezett vrm-mel rendelkezik, és bizonyos pontokon még jobb mint az r3e. pontosan ezeket nem tudom, nem igazán szivárog róluk info mert a tuningos világ élén ezek az apró titkok jelentik az elsőséget. mindenképpen jobb mert már benne van Shamino / Peter Tan / keze, aki anno a foxconnál a bloodraget, az evga-nál pedig a classified tervezésében volt kulcs ember, és a tuningosok segítségével fejlesztette tökélyre a lapokat.
HSM
bloomfield extrém tuningban megállja a helyét forrasztott pcie hardmoddal, gulftown alá a szegényes bios támogatás és instabilitás valamint a 980x-hez gyenge tápellátás miatt nem különösen ajánlott. problémás egy deszka.
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #30870 üzenetére
Az a lap egy katasztrófa... 24 tekercs, meg 14 mosfet?
Sehogy nem adja ki. Gondolom, fázisosztózva van, elég gagyi szó mi szó. Nyers erőben oké, mint írtam, 1500W-os procisütőnek elsőosztályú, de tuningolás nem a nyers erőről szól.
Nekem a Classi VS. UD9 meccsről ez jut eszembe: [ Bob Sapp vs Kukli Tivadar 2011.05.01.] (Javaslom a megértéshez a videó leírását.)(#30871) subaruwrc: Igen, ilyenekről én is hallottam, de itt semminek se volt baja a proci foglalatán kívül. Mondjuk elvileg a 24 pines olvadásban a VGA-k is sárosak voltak, hogy tuning esetén több áramot vettek fel a foglalatból, mint amennyit szabad lett volna.
Jogos, attól, hogy az MSI kezdeti X58-ai bénák voltak, attól még a Big-Bang lehet jó.
A Bloodrage-et szerintem ne becsüld le, nagyon összerakott lap az. -
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #30867 üzenetére
Neked úgysem fogja elintézni,az ominózus billentyűzet miatt
amúgy meg a lapot megcsináltatta 2 héten belül... -
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #30862 üzenetére
Szerintem érthető az aggodalmuk.. Ha cserélik, de a giga visszadobja nekik, hogy nem garis, akkor buktak 200K-t...
Inkább biztosra mennek. Itt valakit komoly anyagi veszteség fog érni, csak kérdés, ki vállalja majd magára....
-
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #30862 üzenetére
Igen, de a nagyker az itthon van.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tiltja a szabályzat, hogy nem rakhatsz rá mókolt BIOS-t?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Az necc, innentől csak a Giga jó fejségén múlik hogy kapsz-e csere karit vagy sem.
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #30828 üzenetére
Jaja, tudom meleg, az E758-am is elég melegedős.
Ezek ilyenek. De mennek is mint a huzat.
Mondjuk az érdekes, hogy 1800 felett nem ette meg a ramjaid. Nem lehet, hogy a modult nem szerette, vagy valami subtiminget nem lőtt be optimálisra? Netes eredmények alapján bőven bírnia kellett volna neki 2000 felett is?[link]
Ha nem válna be a R3E, még mindig visszarakhatod a Classi-t, ha visszatért garból.
Én is anno rengeteget szívtam anno a ramjaimmal, 1550 felett nem mentek se CL7, se CL9, mígnem rá nem jöttem, hogy a subokat kell piszkálni. Ugyanazok a ramok meg se álltak 1750@CL8-ig...(Utána elfogyott az 1,35V-os VTT....)
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #30826 üzenetére
Hát most nem azért, de ez a 0,02V volt az a "a Bloodrage megette a Classified -et, keresztben"?
Szerintem ez a difi a mérőcsip hibahatárát se nagyon éri el....
De még ha multiméterrel mértétek, se sok... Memóriatuningban oké, hogy 3 slottal könnyebb, mint 6-al, a BCLK meg csak az elborultaknak kevés 200 fölött, pláne EX procival... Az R3E picivel jobb lapnak tűnik, mint a Class, de szerintem nem leszel hasraesve tőle. Kíváncsi leszek mindenesetre, hogy válik be. Az meg abszolút érthető, hogy kíváncsi vagy az R3E-re is a Classi után. Amúgy hasonló árban én is szerintem az Asus mellett döntenék, pár dolgot jobban kiviteleztek rajta. Hiába, a Classi csak több, mint egy évvel öregebb konstrukció.
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #30815 üzenetére
Ellenben ha tuningolsz, arra miért vállaljanak garit?
Ennyi erővel 12V helyett ráköthetnél 48V-ot is, hátha úgy mégjobban megy...
Remélem átmegy azért, mennyire labilis kérdésről beszélünk, hogy melyik részét a specifikációk áthágásának ítéljük meg garanciálisan elfogadhatónak.
A tuning mindig is saját felelősségre menő móka volt, szerintem nem elvárható egy gyártótól, hogy egy balul elsült tuning eredményeként meghalt lapot cseréljen gariban... Erkölcsi szempontból még érdekesebb a kérdés, mert hirdetve úgy van, hogy 600W meg 1500W, aztán meg kisbetűvel, hogy saját felelősségre. Ilyenkor ki a felelős a döglött lapért? A user, hogy nem jött rá, hogy gyakorlatilag átverték, vagy a gyártó, aki kisbetűvel írta a lényeget?
(#30817) Laraxior: Ez nagyon ottvan!
Csak vigyázz, azt csicsergik a madarak, hogy a GTX590 táprésze elég könnyen halálozik feszemelős tuningra, figyelj oda rá.
Amúgy nem fért el a venti a lap és a hűtő közé? Mert így a forró levegő egyből benyal a laphoz, ami a lapnak se a legjobb, meg a hűtésnek se, mert nem tud hamar távozni.
-
kpal
nagyúr
válasz
Cybertrone #30784 üzenetére
Asrock-ban mutatták be elsőnek a Gulfit ha jól emlékszem csak nem lehet rossz .
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #30812 üzenetére
Bírja is gyárilag mindkét csatit, ha nem tuningolsz, azt garantálom...
(#30813) BMW001: "Amíg nem tapasztalsz hibát, addig nincs."
Igen, ez is egy hozzáállás. Csaképpen ettől még nem lesz hibátlan működésű a cucc, csak rejtve marad a hiba. Mondok egy példát, kijön egy új verzió a renderprogiból, és már lehet, nem stabil. Kijön egy frissítés a windózhoz, már lehet, hogy nem lesz stabil. Kipróbálsz rajta egy új progit, ha szarul működik, azt fogod hinni, a progi a szar (mert minden más látszólag jól müxik), közben meg a tuningod a hunyó.Ha neked ez jó, hát hajrá.
Értem én, hogy azon van a hangsúly, hogy a lap mit bír, csaképpen van-e ennek értelme, ha közben belesül a procid?
Tök jó, 1500W-os procisütő...
A Classi szvsz bőven van egy ligában egy UD9-el vagy R3E-vel. A 3X annyi arany meg pont ott javít, ami a legkritikusabb, a lábak kontakján. Tehát elvileg jóval később olvad a foglalat, mint a sima socketnél. -
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #30800 üzenetére
Megnézem, mikor nyomsz át a foglalaton 600W-ot...
1,8V-on is az 333A....
(#30801) BMW001: "Sok hónapja megy a gép hiba nélkül, van amikor 4 órán keresztül megy a renderelés. Ha valami probléma lenne, akkor az ott kijönne, főleg ekkora OC esetén."
Úgylátom, még mindig nem érted. Komolyan azt gondolod, hogy bármilyen elképzelhető hiba felderítésére ez a módszer megfelelő? Meg vagy róla győződve, hogy a több száz X86 utasítást mindenféle adattal, mindenféle sorrendben végrehajtassz a procin, és ellenőrizve is van az eredmény? Hát elárum, nagyon messze vagy ettől. Alapból a renderelés, videóvágás közben egy hiba eredménye miben látszik? Semmiben, a renderelésen elvesztessz egy fénysugarat, na bumm, videóban egy hibás színű pixelcsoportot észre se veszel. Játéknál is könnyen hibázhat "csendben" egy-egy pixelre. Amit te tesztelsz, az az, hogy a program vezérlési szerkezetei nem csúsznak szét, de ez nem garantál hibátlan működést.A fejlett tápkörtől még nyugodtan elolvadhatnak a procifoglalat lábai, ha túl sok ampert nyomsz át rajtuk.
EVGA fórumban volt anno jópár olvadt foglalatos Classi, pedig azon speckó, magasabb terhelhetőségű foglalat van. (3X annyi arany-->jobb kontakt-->több ampert bír).
(#30803) BMW001: Mega-LOL....
Az senkinek se tűnik fel, hogy nem processzor van a lapban, hmmm? Valami speckó motyó, amiből olyan vastag kábelek jönnek ki, mint a fél karom, és még aktívan hűtik is a foglalat környékét/belsejét, ezt csináld már meg, ha bennvan egy proci meg rajta hűtő...
Plussz az a motyó a fene se tudja, közvetlen bele van-e forrasztva a lapra lábak helyett, ami megintcsak nem lenne túl fair. Meg valós szituációban az se mindegy, milyen erővel van összenyomva a láb a procival. A legkisebb tökéletlenség, és már olvad is egy láb, aztán az arra eső terhelés a többin megoszlik, ha nincs szerencséd ettől megfingik mégegy láb és pillanatok alatt kész az égett foglalat....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Google Pixel topik
- Steam topic
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Lexus, Toyota topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged