- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
mpierre
veterán
válasz
MPowerPH #19375 üzenetére
Huh. Pillanat. A készülékemben a hiba.
Nekem már van TRUE-m, nagyon jól teszi a dolgát és szintén polírozatlan (még szűz). Igaz kapott egy Noiseblocker black silent-t. (Nem mintha ez halkabb lenne max fordulaton, mint a gyári kopter, de több levegőt présel át a bordán.)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #19364 üzenetére
Még Q6600-om volt mikor polírozta Over, i7-re tényleg azt mondják, hogy jobb a (gyárilag) púpos TRU(E) talp. Hát ez nem derülne ki, csak ha lenne 2 egyforma hűtő polírral és a nélkül.
Gorneck: Hát ott volt az AC MX-2 a polcon de hogy én azt a "sz@rt" nem vakarászom le... Am a Zalman paszta sem rossz. 2-3fok-nál nagyobb különbség nincs a két paszta között.
-
Gorneck
legenda
válasz
MPowerPH #19362 üzenetére
Hááát erre azért kíváncsi lennék..mijjjaz, hogy i7 esetén nem jó a polír vagyis negatív hatással van...vagy nem változik a hőfok (eleve jó volt a borda talpa) vagy nagyon rosszul políroz az illető...
Qru-nál javultak a hőfokok anno a hőfokok...mondjuk azt nemtom, hogy i7nél volt e a polír vagy még a régi gépénél...de lényegében jót tett neki...sztem ez független a procitól.
-
Gorneck
legenda
válasz
MPowerPH #19359 üzenetére
Proci, fesz, ház...stb. Szal igen...nagyon nehéz jó tesztet csinálni...tán ezért is csípem vhol mikor csak simán az asztalon van tesztelve 1-1 hűtő...a többi utána a házon múlik...de egy biztos, hogy jelen esetben adott körülmények közt a polírozott Tru el lett páholva...
Annyit még hozzátennék, hogy másik pasztával jobb lett volna tesztelni szvsz...
-
Gorneck
legenda
válasz
MPowerPH #19354 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy minden házhoz másképp viszonyul 1-1 borda...így reálisabb képet kaptunk a coolink böszméjéről...
Ergo nálam is más eredmény született volna házban és Qru-nál is, ahogy nálad is...melyik bordának melyik ház kialakítás fekszik jobban.Qru: Sztem mehet...bár annyit még beleírhatnál, hogy a két torony eltérő lamellázása érezhető volt...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #19354 üzenetére
Nincs TRUE-m, sőt jelenleg házam sincs
, a TRU meg jobb pár fokkal mint a TRUE. Frostytech tesztben is meg a saját logout-os tesztünkben is (G4ga kollégával) a TRU volt a jobb pár fokkal CM 690-es házban totál azonos körülmények között.
Még kicsit csiszolgatok a cikken, tegnap vagy 50x átolvastam és mindig találtam benne vmi kis hibát, de lassan ha Gorni is áldását adja rá, akkor kitesszük logout-ra.
mod:
Viszont marha fura, este megtapogattam a lap bordáit most hogy kiköltözött a házból és marha forró volt az NB borda, és a VRM-résszel összekötő HP is. Valószínűleg a VRM rész melegíti az NB-t nem pedig fordítva. Elvégre már az NB-ben semmi fontos nincs...
-
Henk
veterán
válasz
MPowerPH #19333 üzenetére
Valóban csak a pix-től a futár 3k és onnan máshogy nem lehet rendelni így már több mint 19k.
A mina talán 1k-val olcsóbb. Így van a Proli meg újra van Ipon-ban 14-ért és az a 2-3 fok különbség azért 4-5 k-t nem biztos, hogy megér. Majdnem Venomous-t rendeltem a TRUE helyett de drágább lett volna 3 k-val és a tesztek szerint nem lesz jobb, valahol még gyengébb is. (megint ahány teszt annyi eredmény)
Csak azért nem akartam azt venni, hogy elmondhassam nekem Venom. van mikor a rev.c meg már bizonyított így nem volt zsákbamacska. -
pincehely
addikt
válasz
MPowerPH #19317 üzenetére
Néztem neten teszteket, sorra a Megahalemset hozták ki győztesen a True ellenében is.
Persze az 1-2 fok differencia nem mérvadó a vásárláskor. Az ár ellenebn annál inkább!
Számomra inkább az alacsony fordulaton elért eredmények a fontosak.
Azt szeretem, ha idle szinte hangtalan a gép. Ha játszom, akkor úgyis túlharsoglya a hangfalrendszer, vagy a füles. -
gombcomp
senior tag
válasz
MPowerPH #19298 üzenetére
Sőt egyáltalán nem,volt ilyen már a P1 idején is (nekem is volt),de a problémát
mindig az jelentette,hogy nem "csak" a proci hőjét hanem a peltier meleg oldalának
a hőjét is el kell disszipálni.A P4-es időszakban volt egy Thermaltake megoldás
komoly elektronikával(ez is van még nálam),és amíg nem jött a Prescott addig elégnek tűnt,de utána már kevés volt.SubZero4G
Egy ilyen megoldás szerintem i7-nél felejtős,talán akkor ha a hőt vízzel vinnék el
akkor jobb lehet a léghűtésnél... -
gombcomp
senior tag
-
LackoMester
addikt
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #19229 üzenetére
Én arra leszek kíváncsi, hogy a Rampage III Extreme-hez képest ez hogy fog teljesíteni... egyébként meg az EVGA 4-way SLI ellenfelének tűnik.
Biztos menne 2000MHz-et is CL10 vagy 11-ben. De nem nézem meg, ha tuningolok az mindig csak 24/7. Bench tuningra sajnálom az időt. Ma (is) 12 órát ültem a kocsiban, inkább megyek játszani.
Amúgy még majdnem 10 év gari van a ramokra.
-
TomiLi
addikt
válasz
MPowerPH #19229 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a második 8pin ATX, az csak nagyon extrém tuninghoz kellhet.
Elég a mindennapi használtahoz csak az egyik. De vannak átalakítók. Én pl. anno tévedésből vettem egy olyan átalakítót ami 6pin vga-ból alakít át 8 pin ATX-et.Más: Én is olvastam az 1366-os foglalat esetleges átalakulását, és az ehhez kapcsolódó hsz-eket.
Kb másfél éve én is a hardver--- zi kategória vagyok. Kíváncsi lennék, hogy ki miért dönt egy X58-as rendszer mellett, egy p55-össel szemben.
Játékok terén nem sok különbség van (elvileg) a két plattform között, nem?
Ti hogy látjátok, mi az előnye a mindennapi használatban az 1366-os rendszernek egy P55.tel szemben? Mik a tapasztalatok?Köszönöm!
-
Lacc88
senior tag
-
Lacc88
senior tag
válasz
MPowerPH #19171 üzenetére
Ne aggódj nem is fogok ... szerintem több hasznát veszi az ember a HT
n-nak mint hogy megint gépet vegyen ... és igen ehhez kéne az AMD is , hogy az Intel másképp árazzon jól mondod ...
Mert lehet hogy az a proci ami most 100K az Intelnel az 75-80 lenne , ami nem m1 ...
Megmondom BMW001 neked őszintén , hogy én az elkövetkezendő 1.5 évben processzort nem nagyon akarok venni ... Inkább veszek egy fasza gtx 400-as szériát crysis 2 előtt !GTA IV : Ez a játék 1 vicc kategória ... PC-n ... hogy ilyen - olyan követelmény kell hozzá meg 4 magos proci h jól menjen meg stb...
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #19166 üzenetére
Nálam bizony fullban 1680x1050-ben 685/1050-en is van, hogy az NWN 2-ben a kültéri helyszíneken ilyen 24-25 FPS-em van.
Majd GTX470 lesz ha kicsit reszelnek rajta, mert egy ilyen olvadó fémdarabot nem tennék a gépembe. Főleg 1 játék miatt.
mod:
kulerr: Kb 5 éve, Core2 2006-ban jött ki előtte meg már volt az LGA775-ös P4.
Az egy dolog hogy mit mondanak az meg egy másik, hogy mi valósul meg. Bár azért a roadmap-et tartják... -
kulerr
őstag
válasz
MPowerPH #19164 üzenetére
...azért 3 évnél tovább szokott életben maradni egy foglalat nemde? főleg ha az a felső kategóriának van kikiáltva...Jó-jó tudom nincs rá garancia, de rosszul emlékszem mikor arról volt szó h az 1366 időtálló lesz?, és nem vált ha lapkakészlet változás van.
Pontosan mennyivel is jött ki a 775? 5? -
Lacc88
senior tag
válasz
MPowerPH #19156 üzenetére
Ja épp ezt néztem , hogy nagyon embernek van AMD-je , de én így elnéztem ezt a 6 magos AMD-t és azt kell mondjam , hogy szerintem az elkövetkezendő 50 évbe Intelem lesz inkább gyűjtök rá , mivel én "az a fajta vagyok" akinek , ha nem az egyik legjobból van , akkor "hiányérzetem" van és megmondom őszintén gondolkodtam , hogy eladjam az i7-et de amint oda került a sor , hogy na akkor eladom abba a pillanatba vettem is lefele ... és belegondoltam , hogy nekem egy PREMIUM kategóriás PC-m van !
amit mindenhol elismernek ...
(Gyors mint a a huzat , stabil , ja és nekem 2.8on megy gyári hűtővel
)Majd ha lesz pénz , akkor megy bele szépen a 3*2gb ram-kit , és 1 CPU hűtő .
Azért kíváncsi lennék 4.0ghz-n Intel SSD-vel mit megy ... a gép .
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #19145 üzenetére
Egyet értek abszolúte. Pont ezért egyre többen vesznek AMD-t. Elég ha benézel pl a Milyen gépet vegyek topikba. 10 esetből 9x AMD-t ajánlanak pont a ritkább foglalatváltások miatt. Lassan az Intelnek is el kell majd gondolkodni a tic-tack dolog lassításán.
4 csatornás mem vezérlő.. még a három sincs kihasználva és ez nem fog 2011 végére sem változni érdemben. Szvsz ez felesleges feature egyelőre.mod:
HSM: Az igaz de mi nem fedjük le az átlag magyar júzert mert mi fanok vagyunkk és ez a hobbink. A HD-s Radik is bikábbak/fejletebbek még is GTX-em van. És ha józanul belegondolok nekem még mindig elég lenne az E6300 4GB rammal. Ehehz képest túl vagyok egy Quadon meg most ugye az i7.
Az meg tök nyilvánvaló, hogy belőlünk nem él meg az Intel... -
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #18946 üzenetére
Azt írtam, hogy hosszú távra kell a lap, és mi van, ha 3 év múlva kevés lesz a 6GB. Nem igazán figyeltél. 3Fan vezérlő nem elég. 4 kell a háznak, és 1 a CPU-nak, és utóbbit nem kivonni kell az elsőből. GB-osoknak persze mindegy, de aki megszokta, hogy mindent aut. a lap vezérel, az nem adja alább. Foxconn sem vezérli a sysfaneket?
Sosem tagadtam (és még kevésbé cáfoltam, ami lehetetlen is lenne), hogy a TRUE jobban hűt a Z600-nál, csakhogy részemről semmi értelme kvázi ua. teljesítményért 1.5X annyi pénzt fizetni. Stress-teszt alatt jobb a TRUE 5°C-kal, ennyi az egész, amúgy meg 4GHz-en is lazán elvan 70°C alatt a Z600, és még csak nem is kell pörgetni rajta a ventit. Szóval fölösleges kiadás egy gyakorlatilag ugyanerre jó hűtőre még többet költeni.XP alatt nagyobb a Vdroop-om, vajon miért?
0.975V W7 alatt 0.944, XP alatt 0.912. Xp aztán nem stabil ennyivel.
-
LackoMester
addikt
válasz
MPowerPH #19019 üzenetére
Kiváncsiságból, milyen hőmérsékleten fut 4 Ghz fölött a 930-as? Látom nagyon jó kis hűtőd van.
Én 3,5 Ghz-ig húztam itt már ( kb. 1-1.5 óta játék után ) 60 C-ig is felment az én CM Hyper N520-om. ( hangos is volt nagyon ) Most 3.3 Ghz hansználom itt max 42 C. Egyenlőre elég ennyi is. -
pincehely
addikt
válasz
MPowerPH #19009 üzenetére
Szeretnék én Tri Chanel Kit-ben gondolkodni.
Csak nincsen annyi pénzem. Ha már választhatok, akkor lehet, hogy inkább egy tápot veszek, mint 6gb rsmot 4gb helyett.Mire kell figyelni az X58-nál a ramokkal kapcsolatban? Ugye csak a feszre(1.65Vmax)?
OCZ DDR3 PC3-12800 Obsidian: Ez 1.35 voltos, ergo lehet emelni a feszt, így talán magasabb órajelen is járatható.
Ez 2X2gb, tudom 6 jó lenne, de gondolom attól ez is jó lenne nem?
Aztán majd ha lesz újra keret cserélem egy olyan KIT-re. -
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #18946 üzenetére
Jah, és még mielőtt gonoszkodást és rosszindulatot vélnél felfedezni az utolsó pár mondatomban, akkor közlöm, ezt nem annak szántam.
Csak fel akartam hívni a figyelmedet, hogy bizony nem csak egy tényező számít. És nagyon jól ki van találva ez a Foxconn lapokon, mellette még impozáns is.
-
-
c1p0
csendes tag
válasz
MPowerPH #18920 üzenetére
Mindjárt lecsekkolom, addig egy kis fejtágítót adnál arról, hogy milyen értékeket célozzak meg, ha már nem hagyhatom auton ezeket? | Amúgy abszolút brutális, hogy kb 286os óta van gépem, de az elmúlt 3 évben úgy elvoltam ezzel a core2duoval, hogy fingom sincs már a helyes értékekről, itt meg annyi hozzászólás van, hoyg képtelen vagyok kibogarászni egy életkées konfig beállítást
-
Cyberpunk
félisten
válasz
MPowerPH #18915 üzenetére
Szerintem nyugodt lehetsz ez a konfig még egy jó darabig elég lesz mindenre.
Persze ha valaki állandóan kényszert érez hogy cserélgesse a dolgait azt is meg tudom érteni. Régen én is ilyen voltam egy gép max egy év. VGA egy év-ben volt amikor három is voltDe aztán leszoktam róla azok a fránya anyagiak
Egyértelműen úgy jársz a legjobban ha maradsz ennél a konfignál egy jó darabig max VGA-t kell cserélgetni. -
Cyberpunk
félisten
válasz
MPowerPH #18911 üzenetére
Én is jól el vagyok még a GTX260-al pláne hogy most per pill. GTR2-vel nyomulok Full HD-ban minden max-on megy 300fps fölött
Persze egy 2006-os játéktól elvárható mindez.
Régi de még mindig megállja a helyét és ugye az egyik ha nem a legjobb szimulátor mai napig.
DX11 az nem hat meg engem sem látva a jelenlegi felhozatalt és tudván hogy az "igazi" DX11-es játékokban csúnyán el fognak vérezni.
HD6000-es széria meg állítólag csak egy ráncfelvárás lesz. Tehát nem új generáció. Talán nem is lesznek HD6xxx-eknek elnevezve. No de majd ősszel minden kiderül. -
yako
tag
válasz
MPowerPH #18866 üzenetére
Hát, addig eljutottam, hogy ha újat veszek boltban, akkor inkább 930, de arról lenne szó, hogy egy használtat innen, a PHról, vagy egy új 930as!?!
Nem mondom, hogy nem számít az a 10-15 rongy különbség, de nem minden félévben veszek procit, és ha annyival jobb a 930as, akkor belefektetem az a pénzt.!Lacc88: kösz a véleményt!
-
19_OsY_81
aktív tag
válasz
MPowerPH #18835 üzenetére
Köszönöm, megoldódott a probléma.
Érdekes módon nekem alapból ki volt kapcsolva a Torbo Mode is, ami akkor jelent meg, mikor ezt a OP rendszeres szorzó állítgatós dolgot bekapcsoltam.
De a lényeg, hogy működik.
A kérdésedre a válasz: egyelőre nincs az a játék, amki a jelenlegi konfogomat megizzasztani, tehát egyelőre nem tuningolok.
Minek.
Az 5870-es VGA-m sem húzom, egyelőre ugye abban is van tartalék rendesen.. -
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #18835 üzenetére
Mert ha arra gondoltál, akkor az nem tuning opció.
Magyarul ez konkrétan az EIST, vagyis Enhanced Intel SpeedStep® Technology. Ez felel a szorzo visszavételéért, aminek köszönhetően üresjáratban lecsökken az órajel, így kevesebbet fogyaszt. Ezt az újabb oprendszerek automatán kezelik az Intel esetében. -
dime27
őstag
válasz
MPowerPH #18827 üzenetére
Vacak?hmm bazz most pedig lenne egy jó árban de akko elbizonytalanítottál
Akko egy Giga UD7-est milyennek találsz?Normális árban még az van...Bár most rámentem a dizájnra és fekete hűtőm lesz elkapott a fekete szín és olyan deckát keresnék aminek fekete a nyákja ez evga zsir de annyit nem adok ki érte mondjuk az evga LE változata baromira bejönne a formatervezett bordáival csakhát olvastam rola háklisságokat is...Amugy erről van szó:
-
HSM
félisten
-
Tirexi
addikt
válasz
MPowerPH #18796 üzenetére
Hát én világ életemen mindig a xarul tuningolható CPU-kat fogtam ki. Q9450-em magas feszen ment 3.2Ghz-en, a 920-am is elég magas feszen ment 3.5Ghz-en.
De ez a 930 ez nagyon jó példány.
Nem hittem a szememnek amikor láttamhogy 1.28V-on 4Ghz-en simán megy minden vele.
A 920 már 3.6Ghz-en behalt 1.36Von.Szerk.:
Megyek megnézem mennyit visz maxon. -
-
Tirexi
addikt
válasz
MPowerPH #18791 üzenetére
Nálam sajna nem felesleges mert ez az UD4P nem arról híres hogy jó tuning-os és hát bizonyos BLCK fölött vége.
Meg hát a memóriáim sem azok a nagy számok hogy mehessenek 1600Mhz felett.Tudom hogy jobb lenne magasabb BLCK-val a memó teljesítmény csak hát ahhoz a memóknak is bírniuk kéne a dolgokat.
-
Tirexi
addikt
válasz
MPowerPH #18790 üzenetére
Én úgy vagyok vele hogy nekem az is bőven megfelel ha videó konvertálásnál vagy nagyobb CPU igényes játékoknál nem hal be a gép.
Lehet hogy Prime-ban vagy LinX-ben már 10 perc után kidobna de ha ez máshol nem mutatkozik csak terhelés mérő programokban (amiknek én bevallom semmi értelmét nem látom) akkor minden szép és jó.
Mert valljuk be mikor fogja egy game 100%-ra leterhelni a CPU-t? Sztem soha, vagy legalább is nem mostanában. A Metro 2033 is csak 60% körül használja meg a GTA 4 is.
Amúgy a HT-nek van valami értelme azon kívül hogy csak lassítja a videókonvertálásomat?
Kikapcsolt állapotban 3-4 perccel előbb végigmegy a konvertálás.(Adobe Premiere Pro CS4)
-
Cyberpunk
félisten
válasz
MPowerPH #18779 üzenetére
Nem rossz ez 4,2GHz pöc-röf
Bár a hűtés az nem épp elégséges. Igaz hogy van a Baram-on két 1500-as venti de a ház nem épp a legjobb AeroEngine2. Egy HAF 932-ben lehet hogy jobban érezné magát teleszórva ventikkel
Már régóta fáj a fogam egy olyanra kár hogy nem akkor vettem amikor még jóval olcsóbb voltJa és persze egy kissé már tele van porral a ház nem ártana porszívóznom egyet
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #18760 üzenetére
De lehet. Csak még dolgozni kéne rajta, nem a fan-ektől várni a javításokat. Persze, egy-két graf-hibát még csak-csak elnéz az ember, de amikor nem elakad a drága pénzen megvett játék, az már nem kicsit szívás. És ha az utcán akarnak kirabolni, védekezhetek, a sok szar EULA-jában meg benne van, hogy kapd be, ha voltál olyan hülye, hogy megvetted.
fsb1000: Nagyon 1-szerű a dolog: Ha fizetek valamiért, az legyen hibátlan. A rabszolgák viselkedése őket minősíti, a jó munkavégzés ellen kifogásokat keresőket meg az ő viselkedésük.
Pontosan annyira érdekel, hogy egy engem megkárosító bárki hogy érzi magát, amennyire azt érdekli, hogy mennyivel károsít meg engem, vagy hogy én hogy érzem magam attól, hogy meglopnak: Az ég adta világon semennyire.
Lehet jó munkát végezni, rendesen dolgozni. Ha valakit rossz munkára kényszerítenek, és az illető ez ellen sem nem tesz, sem nem szól, ráadásul még csak el sem tudja képzelni, hogy elvégezhetné rendesen is, az ne ágáljon a kritika ellen. Az, hogy te vacakot adsz ki a kezedből, a munkádat és téged is minősít, ahogy a főnöködet is (aki felveszi a pénzt, és neked is odaadja a részedet a rossz munkáért), de kritikát gyakorolni kizárólag annak van joga, aki benneteket megfizet, azaz a vásárlónak. Vagy eltűröd, vagy kijavítod a hibákat, tiltakozni, kifogásokat keresni szánalmas.
A banki ügyintéző is kell, hogy tudja, miért van ott. E-On-ban is megmondtam az ügynemintézőnek (2 napig csak a panaszt vették fel újra és újra), amikor 2 napja fagyoskodott 90 éves nagymamám a fűtetlen házban, mert szartak rá kijönni, hogy ha nem adja nekem a főnökét, akkor ő viszi el a balhét, mert nyilván ő a felelős, ha más nincs ott, és még telefonon sem lehet elérni. Akar-e felelős lenni egy ember haláláért, vagy sem? 10p múlva értem haza, már könyékig a munkában voltak a szerelők. Ha egy programozót (és a kedvedért: mindenkit akinek része van a szar végtermékben) annyiszor kupán vágnák, ahányszor valami hiba előjön, hidd el, nem lenne bugos szoftver.
Sajnos az emberek többségére jellemző, hogy kizárólag akkor végzi el a kutya kötelességét, ha oka van tartani a megtorlástól.OFF, beszéltem.
-
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #18739 üzenetére
A lényeg az annyi, hogy 1800 -as ramokhoz kell a 3600 -as Uncore -órajel. És nem hiszem el, hogy azt nem lehet stabillá varázsolni. Ezért is kérdeztem a VTT feszt...
De az se baj, ha ilyen ramokat veszel hozzá, mert akkor valszeg 1600 -on CL7 -ben életre tudod őket kelteni, ami majdnem!!! olyan jó, mint a CL8 1800MHz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged