- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #20413 üzenetére
Jó, hát ezt eddig is tudtuk, hogy everestben csak külön ellenőrző mérés után szabad bízni...
Amúgy lapfüggő, mi mennyire csal, az evrest is csak a szenzorok által mért adatokat olvassa ki...
Ha megnézed ezt a tesztet: [link] és az E-leet helyett everestet gondolsz (ugyanazt mutatja mindkettő) és megnézed a VDIMM és VTT értékét, elég csúnyán föléméri, pedig a BIOS beállítást gyönyörűen tartja a lap.... A többi feszt meg érdekes módon jól monitorozza a lap...Amúgy az enyém (E758) is pontosan így mér, gyanúsan ugyanekkora tévedéssel....
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #20391 üzenetére
Naná, de ha azt látom, hogy ua. procival az egyik lapban magasabb stabil, mint a másikban, akkor nyilván köze van hozzá a lapnak is.
Az ASRock-ot sajna az Everest nem szereti (pl. csak CPU-feszem van, fogyasztás nincs, meg ventiből is csak 2-3-at lát kedvétől függően), de van saját mérőprogramja a lapnak, és szerintem a többi laphoz is érdemesebb a saját szoftverüket használni.
A félvezetők újabb változatai a félrevezetők.Sajna Everest nem konkrét hardverekre készül, ezért nem is érdemes tőle maximális pontosságot várni.
ImI87: Valaki pár hete írta, hogy qrwa jó tuningra, talán keress rá. 4GHz-et nem hiszem, hogy lenne olyan ASUS lap, amely ne tudná épeszű feszekkel. Mondjuk a Dlx-om nem bootolt be 21x200-on, viszont 20x200 teljesen stabil volt.
Qru: ASRockot kell venni, annak mindegy a 20X v. 21X.
-
-
Sefi84
senior tag
válasz
MPowerPH #20330 üzenetére
Egy gyors teszt
Noctua 900RPM
Scythe 3000RPM
Passzív csak ház hőtők!!! Terhelve 95 fok aztán a következő kép feketekifagy!!!
Szerintem az is közbe szól, hogy egy ritka hűvös procit tudhatsz magadénak vagy az érzékelők nem túl pontosak, ezt nem tudjuk meg soha, de gratula a hűvös kis procihoz.Hogy bírod elviselni azt a zajt?
Nekem már ezek is hangosak pedig 15-20 decibel között mozog neked meg ha maxon megy akkor 45decibel az q..va sok! -
DigitXT
félisten
válasz
MPowerPH #20322 üzenetére
Én nagyjából végigolvastam, és bár a kiindulás valóban az volt, amit írsz,
idő közben azért is kapott hideget-meleget, mert a BIOS beállítása, és a
képeken látható Everest mérés nem volt teljesen konzisztens.Ilyenkor
lehetne elgondolkodni, hogy ha létezhet ilyen jelenség, akkor nem biztos,
hogy rögtön a fórumtársnak a szavahihetőségét kellene megkérdőjelezni.Ezt nem személyesen neked írom, hiszen nem állítottam, hogy követted
volna a vitát, meg nem is emlékszem a részletekre (most konkrétan arra
sem, hogy egyáltalán részt vettél-e benne, visszaolvasni nincs kedvem),
csak úgy általában jegyeztem meg a dolgot.(Kinek nem inge, stb.)
-
DigitXT
félisten
válasz
MPowerPH #20306 üzenetére
Hanem, mert össze-vissza írogatott.
Csak ebből az anomáliából az látszik, hogy nem is biztos, hogy
annyira össze-vissza. Valamit állított a BIOS-ban, erre azért lett
leszúrva, mert az Everest mást írt ki: most nálad is ez a helyzet.
(Ettől függetlenül megértem, hogy ha egy kapkodós HSZ-csokor
összességében negatív reakciókat vált ki, csak észrevételeztem,
hogy úgy néz ki, másnál sem minden csak fekete vagy fehér.)
-
Sefi84
senior tag
válasz
MPowerPH #20303 üzenetére
Ezt mondtam én is, de Airbooms hülyének nézett pedig még képekkel is alátámasztottam itt (#20212) a két kép egymás után készült és felfelé droppol ha terhelve van! Hogy lehet kimérni, van multiméterem, de hova tegyem?
bim: köszönöm szépem!!!
pincehely: akkor az egy fokkal jobb hűtő tényleg, gratula hozzá!
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #20296 üzenetére
A régebbi melóhelyemen volt, hogy hetekig mentek prescottok beállt hűtéssel, tartósan 90-100 fok között, és a rendszeres fagyogatás és alaplapi kondikinyúláson kívül más bajuk nem lett.... Rég volt az az idő, mikor elolvadtak a nem megfelelően hűtött procik.... (Persze, jót se tesz neki, de rövid távon kutya baja nem lesz, csak a feszekkel kell akkor jobban vigyázni)
Itt egy nagyszerű oldscool videó a témáról (sajnos nagyon fos minőségben, de kötelező darab): [link] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #20165 üzenetére
Jaja, Platinummal páran szívtunk (Henk, meg én is pl), de van akinél meg jól ment/megy (pl HSM, Zájec). De jobb a békesség ugye...
Henk a mai napig nem tudta stabilizálni 1600 CL7-en, pedig gyárilag tudnia kéne.Azt hiszem Katt-nak igaza lehet, ezek az 1600-asok a jobban sikerült 1333-asok átmatricázva.
Lapból meg Asus Rampage II GENE-t vett ha jól emlékszem.
-
-
AirBooms
addikt
válasz
MPowerPH #20160 üzenetére
Én a kolléga ezen linkjében CPU VTT fesz értéknél 1,31 V-ot látok. Ám tényleg lényegtelen, az 1,34 V is jó, mert az enyém közel sem tud ilyet (s szerintem a 920-asok 99,9 százaléka). Mondjuk még mindig nem készült el egy LinX teszt, hogy valóban stabil-e, vagy csak egy sreenre, esetleg egy gyors everest benchre jó-e ez a beállítás...
-
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #20160 üzenetére
Viszont elég melegedős, bár lehet a hűtő a ludas. 4Ghz-n 1.216v-al a 77C magot sokallom kicsit.
Ugye Sárpac-é volt ilyen, léggel lehetetlen volt hűteni.
i7 esetében az alacsony VID nem is jó omen, pont a melegedés miatt. Szóval még azt mondom, hogy a 1.21-24v -s alapfeszes procik a legjobbak. Legalábbis nekem azok nem melegedtek olyan mértékben. A legnagyobb különbség amit kimértem az 5C volt. A mostani 930-asom ennyivel hűvösebb a volt 920-asomnál. Ez 1.26v -s vid-es, a 920-as meg 1.22v-s.Integra: Lap/memória ügyben mit választottál? Így előre is sok szerencsét a cucchoz.
Reméljük valami über tuning 930-ast kapsz.
-
AirBooms
addikt
válasz
MPowerPH #20155 üzenetére
Ööö, szerintem az az 1,218 CPU fesz nem annyira átlagos 4 GHz-hez HT On-ban, s emellett ugye 1,31 V a QPI fesz a 4000 MHz-es Uncore-hoz. Ezek összesége szerintem egyáltalán nem átlagos páros (mivel állítólag a QPI fesz. is hatással van a CPU fesz-re). Jó, persze, van itt a PH-n is olyan 920-as, mi kisebb feszkón tudja a négy gigát, de mondom, ezek összessége miatt ez nagyon nem rossz. A legtöbb übertuning proci sem tudja ezt az Uncore-t (vagy csak ritkán). Ugyanakkor eddig még semmi olyan bizonyítékot nem láttunk, ami alá is támasztja azt, hogy ezeket a screenshoton nagyon szépen mutató értékeket a proci stabilan és tartósan is tudja. Nekem ez piszkálja egy kicsit a csőröm... de végül is nem érdekes... Ha nem derül fény a dologra, legfeljeb a tulaj önmagát ámítja - nem minket.
-
Sefi84
senior tag
válasz
MPowerPH #20146 üzenetére
Köszi, de neked már itt is 3943Mhz az uncore!!!
Egyébként mennyi fesz kellett a cuccnak ehhez a 4600Mhz-hez a procit látom, de a QPI-nek meg ezeknek?
Válaszod előre is köszönöm, nekem csak 215Blck a max amin eddig elindult és nem hiszem, hogy a proci a wallos hanem a lap!Épp 10 körnél tart eddig megy és a ramok már le lettek tesztelve 600%-ig vitték ebben a teszteben csak arról nem készült kép sajna!
-
HoReSz1975
őstag
válasz
MPowerPH #19859 üzenetére
Nem lett jó b@....meg
Azt se értem, hogy az everest és a bios is miért G.Skill F3-10666CL7-2GPI -nek látja a modulokat, amikor nem is ezek, hanem G.Skill 6GB PC3-12800 Triple Channel DDR3 Kit (F3-12800CL9T-6GBNQ) és miért állitja default állapotban 1066MHz -eseknek be magát
Most kiprobálom, hogy hagyom alapállapotban mindent és nem nyúlok hozzá, kiváncsi leszek, hogy így hogyan kapcsol majd be b@....s
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #19787 üzenetére
Biztos direkt, ha az amd-nek nem okoz gondot ilyen 1,8-1,9V-os működési fesz kivitelezése nem hiszem, hogy az Intel számára ez leküzdhetetlen akadályt jelentene. Talán pont ezért, hogy felstófolják az árakat. Ugye nagyon dögledezett a ram piac akkoriban a túltermelés miatt. Ezzel meg fel lehet kicsit pörgetni a profitot, mert - kvázi feleslegesen - megdrágítják a dolgot.
mod: Vagy ezzel akkarják megmenteni a földet, mert a low-voltage kitt kevesebbet eszik. Jah, hogy a proci meg 140-150W-ot alhangon
Ööö nem szóltam.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #19785 üzenetére
Mert ha high-end cucc kell akkor fizess. 1066MHz-et még értem, a 192bit miatt elég szép sávszélességet ad így is (így is porig van alázva az össze konkurens teljesítményben) de a fesz limitet eléggé szűkre szabták ez tény. Hát nem örülök én sem de ez van.
mod: A "valós" okot meg Katt
elmeséli, ő a topik nagy összeesküvés gyártója (és Z600 patrónusa).
mod2: De jól csinálja, az Asrock ügyében engem (is) meggyőzött már.
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #19741 üzenetére
Az. Vegyél 2000-es v. 1866-os kit-et, azokkal még szűkíthetsz is az időzítéseken.
Qru: Egy teszt alatti 92-94°C is simán 80°C alatt van maximális hétköznapi használatban, ezt 212+-szal kimértem, a 80°C körüli stress-teszt meg 70°C alatt. Nálam a Z600-as 74-77°C hétköznapi max. terhelésen (mind a 8 szál 100%) 65-67°C-ig hevíti a magokat 4GHz-en.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #19756 üzenetére
Mondtam én...
mod:
gV: 1,5V-on tuti nem fog menni 1600-at stabilan. JEDEC szabvány a 1,5V mint DDR2-nél az 1,8V. Ezek tuning ramok, itt az Intel specifikáció szerint max 1,65V állítható azért ennyire lövik be a ram gyártók az Intelhez ajánlott ramokat.
FragStaR: 80 fok még belefér 24/7-re is. De följebb ne nagyon menj azért.
-
-
-
dime27
őstag
válasz
MPowerPH #19695 üzenetére
Enyémbe is bakker hogy fogom igy jövő héten tesztelni a Bloodrage lapot meg a True Black Rev.C-t?!
Jah banális kérdés mostani win7 alá bepakolhatom az uj deszkát kell vmit még leszednem hozzá vagy felismeri vajon win7 ujratelepítés nélkül faintossan?!Intel X-25m-en van a win7 64bit!
-
-
HoReSz1975
őstag
válasz
MPowerPH #19641 üzenetére
azért állitottam a OPI/VTT 1.35 -re, mert reggeli inditásnál nem látja a win7 a 6gb -ot, csak 4gb -ot.
amúgy innen loptam a beállitásokat, csak a CPU feszt nem akartam 1.3V -re nyomni...
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #19614 üzenetére
Hát én újabban az oldalt be, elöl és hátul ki megoldást alkalmazom, elég jól bejött már a kis Tacens házikónál. Vinyóknál nem szív be port az első venti (miközben ugyanolyan hűvösek, 25-29°C-osak), oldalt még venti nélkül is bemegy a levegő, hiszen hátul is tolja/szívja ki a CPU és a ház 1-1 ventije, ráadásul friss levegő megy a VGA-kra + a procira, nem a vinyók által már felmelegített. A fenti nálam sem megy, pedig van benne kraft (23cm, ugye), alul meg szintén semmi, így is hűs a gép. Ált. 3.4GHz-en használom, mert 4 nem kell semmire (igaz, 3.4 sem, csak jó érzés a takarékos tuning
), a proci 39°-56°C terheléstől függően, a lap meg 29-31°C, és szinte kussban cammog az összes (4) venti. Lehet, az oldalsót le is kapcsolom, akkor csak 3.
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #19609 üzenetére
Bármelyikre. De 3DMarkokkal pontosan kimérheted, mert egy 30FPS-es progiban nem feltétlenül jön ki, mert azt mondod, az az 1-2FPS hibahatáron belüli.
Azt mondja már meg valaki, hogy az atomstabil 3.5 v. 3.8 GHz-es beállításom a RAM-ok nem 1600-on járása, vagy mi a l.fasz miatt nem bootolnak be, ha kikapcsolom a gépet? Restarttal no problemo. Egyszer kérdeztem már, de senki nem mondott megoldást. Hátha. Csak mert a 3.8GHz sok szempontból (magasabb QPI, uncore, alacsonyabb fogyasztás) jobb lenne a 4 GHz-nél, de nincs kedvem reggelente 3X indítani a gépet. Az új biosban állítólag pont ilyen hibát javítottak, de nálam nem jött be.
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #19607 üzenetére
Nem tudom, de megteszi. Írtam már tegnap asszem, hogy 3D tesztekben szignifikáns, akár 3-5%-os lassulás tapasztalható C-State ON. Talán közben is lekapcsolgat valamit, amit nem kéne. De ahogy Hofi mondta: Mama, ha ébren van, ne álmodjon!
Szóval C-State OFF, és megvan a sebesség.
-
pincehely
addikt
válasz
MPowerPH #19518 üzenetére
Az van, hogy egyszer megy 1 órát a Prime, majd másnap reggel restart után 2 perc után bluescreen.
Nem tudom, a bios nem jegyzi-e meg a feszeket, vagy mi lehet a gond.Ha valakinek van UD5 dobhatna egy működő, minden feszre kirerjedő beállítást.
Jövő héten megveszem a Coolink Coratort, akkor már magasabb BLCK-val is merek majd próbálkozni.
Hallottam, hogy a Gigabyte lapok háklisabbak tuning terén, mint az Asusok, de nem gondoltam hogy ennyire.
Vagy csak a P45 volt ennyivel egyszerűbb.
Ott beállítottam 1-2 feszültséget, FSB-t aztán csókolom. -
pincehely
addikt
válasz
MPowerPH #19506 üzenetére
Ne tudd meg mit bas*akodtam vele.
4 órámba telt mire tegnap éjszaka nem kékhalálozott a cucc.
Aztán volt egy olyan probléma, hogy a windows 7 a memória méretéről ezt nyilatkozta: 6gb(4gb elérhető).
Kiszedtem a ramokat, majd mikor már csak 2gb volt benne, utána jó lett ismét.
Végül tegnap éjszaka fél 3-ra stabil lett, pedig szinte nem csináltam vele semmit, tized voltokkat szórakoztam.
Lefeküdtem nyugodtan, erre reggel rendszerindítás után kékhalál.
Kiderült, hogy a win7 adta meg magát valamiért.
Reinstall óta semmi gond, atomstabilnak tűnik.
Majd jövő héten megjön a Corator, akkor adok a szájának. -
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #19492 üzenetére
Hű, de rossz az, mikor nem találsz megfelelő VGA-t a pénzt meg sajnálod a csúcs-ra... Én végigjártam 3-féle 4850-et, és egy GTX260-at, mire kikötöttem a 4890-nél, ami egy évig szuperül szolgált, normális áron, most a jobb fogyasztás és a DX11 miatt lecseréltem 5850-re... De tuti az 5850 is meglessz legalább 1 évig, azzal is meg vagyok elégedve....
Remélem, a Crysis2 is menni fog rajta közel maxon, legalább 25FPS-el....Más játéktól nem tartok....
-
Gorneck
legenda
válasz
MPowerPH #19475 üzenetére
Igen. Tru vs True között is vannak eltérő eredmények gazdagon...
Mármint a Corator? Nálam igen csak az a kategória...és arról megint csak nem szabad megfeledkezni, hogy kap hozzá az ember egy erős komoly légszállítással bíró venti, ami leszabályozva nagyon halk és még mindig kellő légszállítással bír...
Amúgy kíváncsi vagyok a te hűtőddel mit mutat, majd a dolog...ami gyári talppal rendelkezik... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #19403 üzenetére
Néztem plexis házat pont ezért.
De végül nem az lesz, a plexiért nem adok majd 4k felárat. Jah és akkor buknék is 2 120-as venti helyet. GTX470-re meg kell majd a kiegészítő hűtés, ami az oldallapon át szívja be rá a hideget.
Viszont marha jó érzés, hogy itt "dorombol" a vas közvetlenül mellettem. Bár nem is hnap lesz meg az új ház, van még időm kiélvezni a dolgot. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #19397 üzenetére
Franc tudja.
Most is csak azóta taperolom mióta kint van a házból is van egy karnyújtásnyira a vas. Lehet a lapon melegedett el vmi. Bár a fetek akkor sem hűvösebbek, mert nem onnan szívta a házhűtés a luftot, hanem azt akadályozta meg, hogy a prochűtőről lejövő meleg levegőt ne a táp szippantsa magába, hanem kilökje házon kívülre. Mind1, majd ha lesz újra házam megnézem még egyszer, megpróbálom reprodukálni a jelenséget.
Anno az E6300-am 103 fok felett kapcsolt le, sztem itt sem a proci melegedett el, mert attól távol voltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged