- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Giga UD4P-t rendeltem. Nem lesz hardcore tuning így nem kell UD5, vagyis kéne de felesleges nekem és +10k az mégis csak +10k.
Lauda: Nézegettem a ram árakat, eléggé kemények. Ősember úgytűnik kiszállt a bizniszből (legalábbis 3 nap alatt 2 pü-re sem sikerült válaszolnia
). Viszont most láttam 3x2GB Corsair XMS3-at 1600-as CL9 26,5k. Az elég baráti ár, lehet ennél maradok végül...
-
törölt tag
Hát ha már felszereled, akkor oldallapra... De én nem fogom lyukasztani a házat, mert ha később esetleg eladnám, hátrányba vagyok azzal hogy lyukas az oldallap. Én egyszerűen berakom a gép mellé, és az sokkal jobb, mert szabadon szellőzik a radiátor, ráadásul még a ventilátorok is fújnak rá. Hely mostmár van neki, szóval nem akadályoz meg az, hogy nem férek el.
Passzívban pedig hülyeség, mert max netezni lehet mellette... Minek hajtani passzívban, csak azért, hogy teljesen csend legyen? Ha ennyire zavar a ventilátor hangja, vegyél olyat, ami nagyon halk. syC vett Noctua ventiket a gépébe, onnantól azokat fényezte, és mondta, hogy észre se veszi hogy megy a gép. Lehet, hogy drága, de megéri, ha neked csend kell, és jó hűtést akarsz. Engem mondjuk 20 dB nem zavar, ha erős a ventilátor, és nagy légszállítása van...ImI: Ha már 55k-ért Patriot (ami nem is biztos, hogy szereti a Gigabyte-t, ha a Mushkin szarakodott nálam...), akkor inkább dobj rá még 15k-t, és vedd meg Lauda RAM-ját. VAGY, ha Patriotot veszel, előtte szerintem teszteld le, mert én anélkül biztos hogy nem venném meg, kockázatos. Bár, szerintem működne a lapod Patriot RAM-al is, de jobb félni, mint megijedni.
kulerr: 1600 CL8-CL7 felé nem érdemes menni. Itt vannak olcsón OCZ RAM-ok, de én továbbra is 3 db. Kingmax modult ajánlanám. Megy triple channelbe, és 1600 CL8-ra simán fel lehet húzni, FELTÉVE HA Elpida chip-es... Nem tudom, hogy mostanában árulnak-e ilyen RAM-ot, nézz szét apróhirdetéseknél.
Bár, elég jó áron van már OCZ RAM is, szerintem simán vehetsz olyat, úgysem tudnak jobbat mondani, nincs valami nagy választék, normális árkategóriában. -
westlake
félisten
-
westlake
félisten
elnezest kerek, ha valami olyat mondtam, ami teged felzaklat.. nem allt szandekomban "beledmarni", pusztan tajekoztatni szerettel volna arrol, hogy a turbo (mint funkicio), csak 20-as szorzoval engedelyezheto.. nem tudom mas lapoknal hogy van, de a class-nal csak 20-as szorzonal allithato az opcio enable-re, minden mas esetben szurke az opcio (disable-n van)
#10492: az az ertek nekem is magasnak tunt, de nem foglalkoztam vele.. most viszont elkezdtem gondolkodni, hogy miert is olyan magas 24 szalon.. ugy tudom, hogy a cikkben nem ternek ki ra, hogy a wprime lekezelte-e az osszes szalat, vagy csak nehanyon futott.. tudom, hogy a 8 szalat lekezeli...
a progi tobb, mint egy eve jelent meg.. ne varjuk mar el tole, hogy felismerjen egy olyan rendszert, ami meg meg sem jelent -
westlake
félisten
mar bocs, de a 20-as szorzo az azt jelenti, hogy a turbo mod le van tiltva.. ha engedelyezve van, akkor az mar 21-es szorzonak tekintendo..
20x turbo off = 20x
20x turbo on = 21xegyebkent tegnap este nezegettem a procimat turboval, de nem jutottam elorebb, mint 20-as szorzoval.. ugy remlik, hogy 19-essel sem ment jobban a proci (persze mindharom alkalommal 1.2 voltot kapott a proci)
-
Sheltem77
aktív tag
Nálam a 200as BCLK a cél. Ha menni fog 20*200(vagy 21) akkor azon ha nem akkor 19*200, így fog a ram szépen 1600mhz en menni. Itt már olyan kis különbségek vannak(3800 vs 4000mhz 3dmark06 cpu scorenál win7 alatt 6500 vs 6850...), hogy én inkább azt részesítem előnyben ha 1600on megy a ram(meg 3600qpi/uncore).
Csakhát ugye olyan szépen mutatna amikor bekapcsolná az ember a gépet a 4ghzEgyébként mekkora feszt kap a qpi és a ram ?
-
AirBooms
addikt
Nálam a vízhűtés kombinálva van a léggel. HAF932-es házam van, amiben a radi ventiken kívül van még három venti: egy-egy 23 centis elölről és oldalról fújja be a hideg levegőt, a hátsó 14-es pedig kifelé. Amellet, hogy ultra halkak nagyon jó a légszállításuk. Nekem pl. ebben a házban kb. 10 fokkal hűvösebbek a vinyóim, mint korábban.
sniper elite: Sosem volt még gondom ugyanezzel a vízhűtéssel, bármilyen proci is volt eddig a gépemben. Mindig hatékonyabb volt a légnél.HSM: Mint említettem, a Gene NB-jét is a víz hűti, az olyan 45 fokos menet közben. Tehát teljesen jó.
Nekem mondjuk a nagy melegedés, meg a proci nem jó húzhatósága mellett az is gyanús, hogy a monitorozó progik közül egyik CPU-Z sem írja ki rendesen, hogy éppen milyen szorzóval, milyen sebességen megy a proci!
-
sniper elite
senior tag
Érdekes ez a dolog, mindenhol megy a duma, hogy milyen rossz a léghűtés mert vízhűtés veri minden téren, meg nem annyira hangos mint a léghűtés! Aztán itt a példa forró vizet keringettek a procin
Érdekes nálam 4.2GHz mellett játék közben se ment 50 foknál feljebb nagyon a hőfok, pedig csak egy xaros Triton 81 cpu hűtőm van, meg pár xaros Enermax rendszerventim
-
-XadAnuX+
őstag
-
Hogy mekkora igazsagot mondtal!
Thx az otletet, ez aztan tenyleg szetgyilkolja a cuccot!
Amirol eddig azt hittem, hogy stabil, az 5 perc utan szeppuku. Ha ez max terhelesen kibir par orat, az a budos eletbe nem fog rebootolni.
Meg csak 6 perce megy az uj feszekkel, de volt mar 84 fokom is.
-
Sárpac
nagyúr
-
Nem latta a masikat sem, ezert frissitettem winfos alol. Az amugy letezhet, hogy az F7-el nem megy az, ami az F6-al igen? Pl a 21x200 vcore 1.375 uncore 3800 1.315qpi/vtt-vel nem ment F7 alatt, rebootolt tole. mondjuk irrealisan alacsony az a fesz neki amugy is.
Most visszatoltottem az F6-ot, az elvileg ugyanaz, amit a gyar is ratolt? -
Zájec
veterán
az még annyira nem vészes...
igen annyi... az INTEL szerint...
bár állitólag a QPI/VTT fesznek is van drop-ja.... laponként változó , de 0.05v az átlag...
ez korábban szerepelt is a topikban melyiknél mennyi...(#7853) AirBooms ::"Értsd már meg, a Ferrari nagyon rossz példa "
ezt most úgymontad mintha már többször elhangzott volna, és engem kellene gyözködi...
egyszer hangzott el, szóval nem kell ilyen reakciot irnod az elhangzott példára...
megértem hogy az autós föszerkesztöúrnak ez bántja a fülét, de azért hasonlatnak nem volt rossz, hiába autós példa volt, a lényeget és a mondanivalót szerintem mindenki értette, akinek meg a fülét bántja a megjegysésem , az le is irta úgy mint te..jobb lenne ha a topik tartalmával foglalkoznál , nempedig a nyelvtani hibákat keresnéd itt...
kedves föszerkesztö úr ! -
Sárpac
nagyúr
Bezony most nézem a tweaker programmal van egy paraméter ami mind3 memónál eltér konkrétan 1-3 növekedik a ramslotoknak megfelelően.
Egyébként 6B-nél pörgeti újra a számsort rendszerint ami a ramok subtimejainak beállítása.
Kivi vagyok most tweaker szerint manuálba beállítom csak azt az értéket és kíváncsi leszek csinálja e! -
Acor
aktív tag
Csak hogy én is hozzászóljak a feszhez...
Nekem már a második I7 procim van, az első sem akart 1,4 alatt megmozdulni stabilan és ez a második is 1,36V
Szerintem mázlija van annak aki 1,3V alatt tud 3,8GHz prime95 stabillá tenni vagy én vagyok peches!
Bár 2. -ra anniyra nem panaszkodhatom -
Sárpac
nagyúr
Mondom most tettem fel az új biost és azzal is tök defaulton tehát ram 1066 minden alapon vagy normalon és kb. minden 3. alkalommal csinálja.
Ha túljut a poston onnanstól tuninggal vagy anélkül is beton stabil.Azért gyanakodom a lap bioszára...
A lap kijelzőjén 75-ös hibakód látszik. -
ImI87
őstag
Nem biztos, hogy sokkal messzebre fog jutni, mert az alacsony "VID" miatt meg jobban fog melegedni.
Nem akarok ünneprontó lenni, de ez a tapasztalat. 4 giga körül terhelve már karcolják a 80 fokot. Asszem Sárpac is léghűtéssel nyomul, úgyhogy fel kell kötni a gatyát...........
-
Sárpac
nagyúr
Vízzel nyomta a srác.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Formula-1
- Horgász topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mobil flották
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest