- iPhone topik
- Mobil flották
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Achill3uS #5494 üzenetére
Persze, hogy nem mert a ramból csak 1.5Gigát foglal le ráadásul nem írja olvassa minden mintával mint a memtest, de mcht viszont nagyon keményen kiteszteli. De magas prioritáson sok memtestet futtani is hülyeség, mert nagy a ráfutás veszélye..
Sorrend nálam:
IBT procira
Prime95 Blend MCH-ra /core i7nél nem tom.
Memtest a ramokra. -
Achill3uS
nagyúr
ez tipikusan olyan különbség mint amikor szoftveresen vagy fizikailag mérsz ki egy adott feszt. ha neked egy program azt irja ki hogy 100%-ra van terhelve a cpu vagy memória, el is kell nekem hinni azt feltétlenül? a prime-al nekem az a gondom, hogy nem mutat akkora stabilitást - a ramok irányából - még ha 10 óráig is futtatod mintha lenyomsz egy memtest-et 700/900mb-os ablakokból terhelve 1000%-ig, amikor az egeret is alig tudod megmozdítani közben
ehhez sztem semmi köze hogy kinek mire van szüksége, a cél közös, mindeki biztosra akar menni, rendszere/alkatrészei stabilitásának kérdésében.
-
törölt tag
-
Jólvan na, nem kell annyira komolyan venni.
-
Zájec
veterán
miértne lehetne teljes egészében a ramokat futtatni ?
nekem az elég ha vista oldalsáv kiirja ,meg a coretemp is kiirja hogy 100% terhelt,,többre nincs szükségem, ez is megmutatja amire szükségem van a stabilitás szempontjából..
este majd megnézem a priot, nem vagyok most az otthoni gépnél...
-
törölt tag
válasz
sniper elite #5478 üzenetére
Nem a saját lábamon élek, de tényleg nem kéne poénkodni, mert nem vicces dolgokról van szó... De mindegy, nem akarok OFF-olni, szóval nem részletezem, Lauda, te neked meg gondolom ingyen volt az i7.
jugeen: Te egy állat vagy, és ez bók.
-
törölt tag
Mit nem szoptok azzal, hogy Prime, vagy más progik... Komolyan, nem mindegy? Ahány ember, annyi egyéniség. Nekem most sokkal nagyobb problémáim vannak, a szájba***** életemmel, mint az, hogy Prime vagy SuperPI...
-
jugeen
addikt
a ram-ot nem tudod teljes egészében letesztelni vele... arra használj hci-t. addig, amíg meg tudsz nyitni mindenféle alkalmazást egy prime mellett, addig a cpu közel sincs 100%-on járatva. bármi kis szent szar közbe tud szólni a háttérből, és akkor a prime már annyira nem nyerő. a prior állításokkal is még bőven probléma van náluk. hányas prioron futtatod?
-
Zájec
veterán
pont ez az hogynekem nemnagyok az elvárásaim, nem bonyolitom túl a dolgot...nekem nincs szükségem olyan stabiliástesztekre ahol agyonvan terhelve 150%-n a rendszer... teljesen felesleges..
ne mondj ilyeneket hogy "prime-oljak életemvégéig" , meghogy az elavult meg stb... azértmert neked nem tetszik....
teljesen jó a Prime is, nincs vele semmi gond,,, letesztelem egybe a procit és a ramokat , egy kalap alatt ,az már böven elég ahhoz hogy meglehessen állapitani hogy stabil....
ennél többre nincs szükségem , semilyen dupla meg tripla hiperpi-re meg stb-re...
megsemilyen 8-ablakos ramtesztre....nem nekem nagy az elvárásom ,hanem inkább te fújod fel ezt a dolgot ezzel a mizzériával....
szóval még mindig nem értem mitöl lenne elavult vagy nem jó a prime?
pláne mostmár van 64bites verziója is a 25.9.3.. én azt használom.... -
HSM
félisten
THX, szoktam néha-néha XS-t is olvasni, de ott általában olyan sok a hsz egy témában, hogy mire megtalálok valamit...
A keresőjét meg valahogy nem tudom rendesen használni, mindig 600 találatom lesz, és sose, amit kerestem... Tudom, ez az én lámaságom....
De majd igyekszem feltaláni magam!
-
jugeen
addikt
nem ismerem az összel beállítását, viszonlyag régen is foglalkoztam vele. így nem szeretnék vele kapcsolatosan tanácsokat sem adni, mert a beállításokkal kapcsolatos emlékeim elég rendesen megkopottak. javaslom, hogy olvasgass XS-t, ott viszonylag jók körbejárták a témát, kérdéseket is nyugodtan tegyél fel.
-
Zájec
veterán
szerintem meg te éled ki a "mazohizmusodat" a többi progival, nálam a Prime is 100% leterheli a cpu-t....
"IntelBurnTest alias Linpack meg lényegesen nagyobb mértékben le tudja terheli a cpu-t mint a prime. csak tudni kell beállítani."
akkor hajrá és éld ki te "mazohizmusodat"...
ennél komolyabb válasz vátram töled..... enyje jugeen
-
HSM
félisten
Az Intel Burn Test-et hogyan kell beállítani, hogy rendesen leterhelje a procit? Én anno 2db 1Gb-val megkínált példányt futtattam (Akkor 3gb rammal ez tűnt a legjobb verziónak), ami rekordmelegre fűtötte a procim, mégis hibátlanul ment vagy 2 órát, aztán meg a prime ugyanazt a beállítást fél óra alatt kinyírta....
-
jugeen
addikt
a cpu-t elég rendesen meg lehet nyúzni a prime-mal és ennyi. a ram-ok vonatkozásában a lefoglalt területet bármikor átengedi egyéb alkalmazásoknak, hiába állítod magas prioritásra. a prime nem minősül versenyszámnak, így mi nem is tartjuk fontosnak a használatát.
IntelBurnTest alias Linpack meg lényegesen nagyobb mértékben le tudja terheli a cpu-t mint a prime. csak tudni kell beállítani.
ha ti a "mazohizmusotokat" a prime-ban élitek ki, akkor hajrá!
-
Zájec
veterán
jugeen :: most , tényleg mi a bajod a Prime-al ? mond el nyugodtan ....
-
HSM
félisten
Amit viszont nem értek, hogy mi a bajod a prime-al...
Nincs benne fft-bug, újabb a motorja, vígan viszi akár a 8 szálat is egyben, és ugyanúgy könnyedén felhúzható a prioritása, állítható benne minden szépen.... De amúgy az orthos large-fft hibáján se nagyon segít szerintem a plussz HCI-memtest-ek, mivel annyira takarékon futnak csak a 9-es orthos mellett, hogy a cache terhekése minimális.....
-
jugeen
addikt
bug alatt hibát értek, mint a számítástechnikába mindenki más.... de ha a kérdésed arra irányult, hogy mi a hiba az orthosban, arra íme a válasz: sajnos a large fft ram teszt algoritmusa kisebb fft-vel működik, mint a small fft. amennyi kifér belőle, az bőségesen a cpu cache-eknek elegendő és annyi...
-
HSM
félisten
Mármint mit értesz bug alatt? Hogy a régebbi prime az alapja, és csak 2 magot tud terhelni? Arról tudok...
És tényleg, ez az apróság elkerülte a figyelmem, hogy 9-es prioritásra rakta, így azért már más a leányzó fekvése....
De így se látom túl sok értelmét a memóriatesztnek mellette, pláne 8 példányban...
És nem tudom, miért olyan nagy baj, hogy ezt nem vettem észre elsőre....És bőven ismerem annyira a benchmark programokat, amennyire szükségem van rájuk.
-
jugeen
addikt
csak az a tény kerülte el a figyelmed, hogy az orthos 9-es prioritáson fut. attól a memtest nem igazán veszel el már semmit, de a maradék üresen hagyott memória területet teleiratja hci-vel. kicsit jobban kellene ismerned a bencmark programokat, és akkor talán nem írnád azt, hogy nem ér igazából semmit.
le merem fogadni, hogy azt sem tudod mi az orthos legnagyobb bugja.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- Kés topik
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Nintendo Switch
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple MacBook
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest