Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
lood55 #18597 üzenetére
Magam részéről a márkával nem szoktam foglalkozni, de anélkül nem használok fel egy HDMI-kábelt, hogy ne mérném ki az említett legfontosabb tulajdonságát. Nehogy kárt okozzak vele.
Számítógépes üzletben vettem például 5 méteres kábeleket. Az egyik DVI-HDMI, másik csak HDMI. Noname kínai 2000-2500 Ft-os kategória. Rámértem, rendben van, azóta is tökéletesen végzi a dolgát.
Viszont az egyiket meg akartam hosszabbítani még 50 centivel, mert lecseréltem a plazma TV-t nagyobbra, aminek pont úgy esik a csatlakozója, hogy már feszült az 5 méteres kábel.
Rendeltem eBay-ről "prémium" HDMI hosszabbítókat (50 cm, 1 m). Simán átvertek vele, semmi köze a prémium minőséghez. Bár ezt magam sem gondoltam komolyan, mert elég olcsó volt, csak mégis bepróbálkoztam.
Egyiknél sem volt bekötve a shell, sőt egyiknél még a kábel is csak az a vékony fajta (tyúkbél típus), ami nincs is érpáranként árnyékolva. Miközben a leírásban azt hazudták, hogy igen:
Volt képük ezt mellékelni a gagyi kábelhez.
-
Kernel
nagyúr
válasz
lood55 #18595 üzenetére
Milyen kábel ez, valami márkás, vagy olcsóbb?
Nem is az ár lenne persze a lényeg, de találkoztam olyan olcsó kábelekkel, ahol egyszerűen nem volt bekötve a csatlakozó külső fémrésze, ami különösen veszélyes lehet, áram alatti dugdosás esetén. Ez multiméterrel könnyen kimutatható, de szét is szedtem utána, egyszerűen nem vezet sehová.
Normális esetben ugyanis a külső fémrészek érintkeznek először, ami a két készülék közötti káros feszültségkülönbséget kiegyenlíti, ez a hot plug fontos feltétele. Különben tönkremehet a port.
De ha meg is van a folytonosság, akkor is lehet gond az árnyékolás minőségével, ami például okozhat ilyen jelenséget.
-
jacint78
addikt
válasz
lood55 #18440 üzenetére
Hát nem nagyon, de fogadd meg a kolega tanácsát és próbálj ki másik kábelt.+
Alex21345
Döglődik a kártya és igen, még akkor is, ha a furmark is megy rajta. A furmark terhel ugyan, de nem dolgoztatja meg a GPU minden részét rendesen, nem ritka, hogy valamin megy a fánk 1 órát, de a játék 2 perc után kidögleszti.
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Medence topik
- Cyberpunk 2077
- E-roller topik
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest