- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Most meg fogsz lepődni, de 26.
Nekem nincs egy hatalmas egom.
Mellesleg nem tudom, mi ezzel a baj. Amit az iskolában tanulsz, azt is elhiszed, később pedig az értelmi színvonaladnak megfelelően szűrsz.
Pl. hiába nem láttam még radioaktív bomlást, se roncsolt DNS-t, mégis elkerülöm a túlzott sugárzású helyeket, hiába lenne ott egy bomba nő...
És ne feledjük el, hogy nem mindenben döntünk helyettük, csak pár fontos kérdésben!
Nem kell lemondaniuk a teljes szabadságról, és én sem tenném! -
''De van. Ez benne a ''művészet''.''
Erről a ''Mikó mit kell?'' jut eszembe a Roncsfilmből...
Meghatározhatatlan.
''A macskád szellemi fogyatékos?''
Hozzám képest igen...
Egyébként a legidősebb az ritka nagy IQ-fighterMajdnem kombinációs hálózat...
''Figyelj akkor sem dönthetsz mások helyett, akármennyire is úgy érzed te tudod a tutit, te sem hagynád, hogy rólad/helyetted döntsenek.''
Nem zavarna, ha nálam értelmesebb (akiben megbízom) döntene helyettem. Gyerekkoromban is csak ritkán zavart. Pl. mindenki utálja az oltásokat, mégis jobb nekünk így. Vagy szerinted nem?
Vagy gondolj a KRESZ-re. Sokszor csak felesleges időpocsékolásnak tűnik, mégis könnyebb közlekedni így. Vagy a törvények. -
-
''fekete-fehér?
a világ nem ennyire egyszerű.''
Ezért is írtam, hogy ezen már szerencsére túlléptünk. Manapság nem a kiírtás miatt jobbak az életkörülményeink...
''Segíteni lehet, sőt kell, de helyette dönteni nem.''
Ezzel sajnos az a baj, hogy nincs a kettő között határ.
Mit gondolsz, miért nem teljes jogú állampolgárok a szellemi fogyatékosok? A gyámjuk dönt helyettük bizonyos kérdésekben.
Sajnos sok egészséges ember sem tudja felfogni, mi a jó neki. Például anyám asztmás, mégis dohányzik. Ez a jó neki? Hosszú távon csak szív vele, egyre komolyabbak az időnkénti rosszullétek. Pedig csak fél-egy évig kéne helyette dönteni minden szálnál. Utána nem kéne neki. És ne mondd, hogy nem akar több levegőt kapni, csak nem bírja felfogni, hogy a helyzetén csak ront. Amikor nagyon rosszul van, akkor leszokna...
''Nem biztos, hogy a hosszabb jobb is.''
Ebben, látod, igazad van. -
''Hanem mert mindent kiírtott ami veszélyeztette volna.''
Ez nem mérlegelés? Vagy te, vagy én. De ezen már túlléptek sokan (igaz nem mindenki).
S látod, amíg úgy gondolkoznak, mint ti, addig nem lesz továbblépés.
Vegyük például a zsíros kajákat. Mindenki tudja, hogy egészségtelen a túlzott zsírfogyasztás. Mégis manapság is iszonyat probléma ez nálunk (Magyarország), mert nem hajlandók leszokni a kajákról. Baromi jó, amikor emiatt veszti el valaki a szüleit. De nehogy máshogy kelljen élnie. Inkább halál 50-60 körül...
''Kicsoda?''
Az emberek.
''Még egy ne gondoljátok azt, hogy amit TI legjobbnak gondoltok az neki is a legjobb.''
Senki nem gondolta, de különbséget kell tenni a pillanatnyi jó és a hosszútávú jó között! -
Bagoly
senior tag
Had kérdezzek vissza:
Te mit szóltál volna, ha nyolc évesen egy nyílt lábszártörésre a szüleid azzal reagálnak, hogy majd beforr, addig is kenegesd egy kis körömvirág kenőccsel, hogy a legyek ne petézzenek bele. Jelentem engem az édesanyám nem nagyon engedett felügyelet nélkül ki addig, amíg nem voltam tisztában a külvilágban fellelhető vesszélyek elég nagy hányadával. A mi macskáink otthon tanulnak. Mi nem szoktuk dobálni kővel. Mi nem szoktuk megmérgezni. Mi odafigyelünk és nem lépünk rájuk. Ezért a mi macskáink, ezeket a viselkedési szabályokat feltételezik másokról is. De valamiért nem hiszem, hogy az utcánkban elhúzó autósnak, az éppen valamiért felmérgesedett szomszédomnak ugyanolyan fontos lenne figyelni a macskáinkra és figyelmetlenségből, vagy ártó szándékkal nem okoznának károkat nekik. Ezekre márpedig a macska nem számíthat, maximum megtanulhatja egy két szerencsésen átvészelt példán, hogy nem mindenki rajong ám értük. Ugye nem haragszol, ha ennek nem teszem ki őket? -
Bagoly
senior tag
''Mintahogy általában a macska sem dönthet, de ha dönthetne szerinted, hogy döntene?''
Biztosan jobban kedvelné a szabadabb életet, csak a baj az, hogy kb. annyira képes felmérni a bonyolultabb veszélyforrásokat (mérgezés, autósok), mint egy gyerek(na jó picit jobban). Én úgy gondolom, hogy azzal a döntésemmel, hogy befogadtam a családomba, felelősséget is vállaltam érte és ezt a felelősséget dobnám sutba, ha hagynám, hogy olyan veszélyekne tegye ki magát, amikről nincs is tudomása.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Elektromos autók - motorok
- Eredeti játékok OFF topik
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Formula-1
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- iPhone topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest