- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
net84
őstag
-
tolvaj!
őstag
válasz
snecy20 #12941 üzenetére
Nem feltétlenül, de fordítsuk meg a dolgot! Saját magam vagyok a példa, szó nélkül pofán vágok bárkit, ha kell fél holtra verem! De még egy pókot is lelkiismeret furdalás közepette nyomok agyon... Tudod az "ember" képes megvédeni magát, de egy állatnak korlátozottak a képességei.
Esetünkben, ezt a patkányt hobbiból herélném ki egy rozsdás kanállal...
-
L4mie
veterán
válasz
snecy20 #12723 üzenetére
Na a pici (Szöszi)
reggel nővéreméktől felmászott hozzánk a lépcsőn (nagyon meredek lépcső) egyszer csak megjelent. Mi lakrészünk még nem macskabiztos, szóval most már csukhatjuk az ajtókatlefelé még nem megy neki, szóval kíváncsi vagyok hol lesz amikor hazaérünk...
Ja és a tonhalért szó szerint meghülyül.....
-
-
-
bul07
nagyúr
válasz
snecy20 #12215 üzenetére
A tenyésztők olyanok mint az autókereskedők, nagyítóval kell keresni becsületest, úgy értem hogy a megfizethető kategóriában
Persze ahol rendesen megkérik az árát meg ilyen olyan versenyeket nyert macskák leszármazottai azok nem fognak trükközni(Gondolom én)Ilyen olyan genetikai hibás de fajtiszta macskákat árulnak és 4-5évesen mindenfajta betegségük előjönnek, mert anyát a fiával pároztatják, meg közeli vérrokonokat
Mi macskánknak is van törzskönyve elméletileg(Csincsilla Perzsa) , de nem stimmel a születési dátum fél évvel korábbi mint amennyi idős a macska
Így szerintem egy korábbi pároztatás eredményének egy macskájának a törzskönyvét kaptuk meg, mert mi kértünk törzskönyvetMert egy hivatalos pároztatásból simán kiárul dupla annyi macskát mert sokan nem kérnek törzskönyvet
Úgy értem hogy elviszi a saját nőstény macskáját egy rendes törzskönyves fiúhoz , ebből lesz egy alom, otthon van még neki egy ugyan olyan fajtájú de törzskönyv nélküli párja és azokat is pároztatja
Majd meghirdeti a legális almot és jönnek a vevők, van aki törzskönyv nélkül veszi mert enged az árból, és ennek a helyére a pót alomból betesz egyet és van is törzskönyve ha kellItt mifelénk meg van Olaszos felvásárló is , kutyát macskát viszi olaszba
-
ariel96
aktív tag
válasz
snecy20 #12215 üzenetére
Én szívesen vennék cicát tenyésztőtől, de nem a szülök díjai érdekelnének, és nem a törzskönyv. Én annak örülnék, ha mutatnának vírustesztet a szülőkről: ne legyenek fertőzött és beltenyésztett almok. A cicáim műtétei és kemoterápiái túlszárnyalták a tenyésztőtől való vételárat. Nem beszélve a lelki gyötrelmekről...
-
válasz
snecy20 #12210 üzenetére
Most akkor drága a kaja, vagy sem? Mert a friss csirkealkatrészek a legolcsóbb étel, amit macskával etetni lehet. Na jó mindegy. Tehát semmi extra nem történik egy tenyésztőnél sem. Nem arról van szó, hogy aranyport kevernek a kajába.
(#12211) Louro
20-30K? Hol? Az tényleg semmi, úgy üzleti alapon nem lehet működni. 10-15 meg aztán mission impossible. Én a 100k fölötti áraktól vagy kifekve. -
Louro
őstag
válasz
snecy20 #12208 üzenetére
Elfogadom, hogy vannak költségek, de ha valaki tegyük fel venne két fajtatiszta main coon-t. Tegyük fel ellenkező neműket. Elfelejtené kasztráltatni őket....hupsz, tavasszal vinnyogásra ébredve homlokcsapást követően beindulna a képzelőerő és a gazdasági statisztika.
Két fajtatiszta macska tartása nem törvénybeütköző. Tenyésztése szintén. Az, hogy törzskönyvezik, oké. Az kiadás. Nevelni lehet úgy, mint a többit. Ha nem is adna túl rajta az ember, akkor is gondolom csak a kedvenc kedvencével látná el. Extrakiadás eddig a törzskönyv. Oltás szintén meglenne, ha maradna a cicus. Ivartalanítás pedig egyéni döntés kérdése.
Egyik exem foglalkozott kisállattenyésztéssel. Igazából tiniklub volt :S Az, hogy szövetség.... szerintem komolytalan. Almot be kell jelenteni? Ha nekem születnének porcicáim, akkor törvényileg be kellene jelentenem?
De összességében be kell látni, hogy egy leendő cicagazdi, aki lehet rászánna 10-15k-t egy igazi fajtatisztára, lehet a 20-30k-s ártól életkedve is elmenne és inkább menhelyi vagy valamelyik munkatárstól befogad inkább egy macskát, aki ugyanúgy szerethető.
Elnézést, ha bántó e bejegyzés, ez csak egy vélemény. (Jah és olyan munkatársam is volt, aki német honból vett pitbull kant 600k-ért, mert tenyésztették és 50k felett adták a kicsiket.)
(Ezt úgy írtam, hogy nem másztam bele mélyen a szervezet által nyújtott extrákba.)
-
kribe
őstag
válasz
snecy20 #12159 üzenetére
Nálunk szerencsére a kábeleket nem rágcsálják, ha viszont lelóg egy az asztalról, azt megpróbálják néha levadászni, ezért arra figyelek hogy ilyen ne forduljon elő. Tipikusan a fejhallgatót szedik le az asztalról így. Amikor nem volt oldalfal a gépen megpróbált az egyik kétszer belemászni, attól majd' szívbajt kaptam, de általában az oldala fent van a gépeknek, csak hibakeresés miatt szedtem le. Mindkét gép az asztalon van, egyik sem a földön, úgyhogy gyakran "megülik" a tetejét még az se zavarja őket hogy a fentillátorok fújják őket alulról
Az egyik gépet át kellett helyeznem mert ugródeszkának használták a szekrény tetejére, illetve ha őrült módon kergetik egymást néha felborítják a hangszóróimat, de egyébként más probléma nincs a gépek és a macskák között. Amikor leülök gépezni a sziámi már tudja hogy ideje az ölembe ülni és rontani a statisztikáim a játékban
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Bluetooth hangszórók
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- ELADÓ EGY MEGKÍMÉLT CSEPEL BLACKWOOD A1 KERÉKPÁR
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest