- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Poco X6 Pro - ötös alá
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Astroboy #16238 üzenetére
igazából nem is nagyon tudom meghatározni melyik része, talán a felső része a lábának. Nem igazán engedi megtapogatni, mert nagyon fáj neki. Most adtam neki fájdalomcsillapítót, korábbról még maradt meg amit doki adott neki. Most sikerült bealudnia, enni rendesen eszik szerencsére.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Astroboy #16238 üzenetére
Ennél nagyobb zuhanást is gond nélkül "kiviteleznek" annyira profik,
Szóval lezuhan a macsek 20 m magasból és kisebb nagyobb sérülésekkel megússza viszont ha alacsonyabb magasságból zuhan akkor elpusztul. Azért mert nem tud befordulni, nincs rá ideje.
UI: Nálam Bandita 2x zuhant ki az 5.ről (régi nagy bérház). -
Orlin
addikt
válasz
Astroboy #16163 üzenetére
Hát most biztos nem megy ki holnap!
Amúgy összességében jó lenne könnyebben kezelni az ilyen állat dolgokat.De "sajnos" nagy macska-kutyások vagyunk és elég nagy tragédia ,ha valamelyikkel történik valami.
Munkában el sem mesélem mi volt,mert kb hülyének néznének,hogy ennyire aggódtunk "egy macska" miatt.
Majd teszek fel a sziámi macsekrol képet.
Amúgy lány cica volt és emlő daganatban halt meg... -
Mezga Aladár
veterán
válasz
Astroboy #16073 üzenetére
A miénk is az ivartalanítást követően változott meg, azóta nem jön ölbe és nagyon ritkán hízeleg. És bár az okát azóta sem sikerült megfejtenünk,
Megharagudott rátok, bizalmatlan. A mienk is ezt csinálta, kellett 1,2,3,4 év mire bújós lett megint.
(#16072) Gyeni Helyes macsek.
Más. Saját gengszter, ha vakargatom a füle tövét(bármelyiket) akkor rázza a fejét. Szerintetek ez miért lehet?
-
-
válasz
Astroboy #15995 üzenetére
Úgy olvasom a legtöbbről van valami negatív vélemény, de hát nem valami mérnöki munka ez, úgy gondolom simán javítható, mama meg tud varrni függőkosarat ha kiszakadna
Muszáj lesz valami, mert nem győznek hova mászni, a szőnyeget is már elkezdték kifejteni, remélhetőleg ez majd leköti őket
Kettő sicc van egyébként
-
válasz
Astroboy #15993 üzenetére
Akkor veszem is.
Nekem 3 ajtós civic van, reméltem hogy egy normál méretű dobozban kapom, mert a postacím nem egyezik a helységgel ahol a jószágok vannak, de akkor bízom benne hogy be fog férni.Köszi az infót
ps: igazából fogalmam nincs melyiket vegyem, azért ez tetszett meg, mert jó magas, jópofák ezek a függőkosarak, meg kecsegtető -40% kedvezmény is (s lévén épp a héten regisztráltam új tagként és vásároltam, kaptam is egy 10%-os utalványt), szóval szinte féláron meglenne
-
Revox66
tag
válasz
Astroboy #15979 üzenetére
Macsek a javából...
Rémlik ez a kép amúgy.
Rosszaságom..minap nyitva volt az ablak szellőztetés céljából, és hát kiszökött, ajtó be volt csukva, de kinyitotta a lábával valahogy addig piszkálta. Megyek ki látom a kertben van a fűbe, lassan közeledek el ne fusson valamerre. Erre meglátott és mint akit kergetnek berohant a kertbe fel a körtefára a tetejébe.
Természetesen a kert fel van szántva bokáig érő sár...őt nem érdekelte vágtázott befelé. Én meg hozhattam a létrát...de nehéz volt leszedni. Ősszel is eljátszotta ezt egyszer a kis rosszaságom. Végül lábmosással, szárítással fejeződött be.
-
bul07
nagyúr
válasz
Astroboy #15979 üzenetére
Ez a kettő munkahelyi macska, csak télen vannak beengedve akkor ha nincs itt más, és az egyik volt biztosan fertőzött
És otthon van 1db szoba ami ritkán megy ki felügyelettel, meg van hú számolok
fehér tarka öreg kandúr, fehér tarka fiatal kandúr fél szemmel, cirmos kandúr, meg van egy cirmos szuka, meg van egy fekete az csak reggel jár felénk enni
A cirmos szuka meg a fekete az nem a miénk jöttek valahonnan -
válasz
Astroboy #15957 üzenetére
Mézesmázos... lehet, hogy az, de én inkább így fordítottam le, hogy "basszatok már meeeg"
Amúgy eleinte azt hittem, hogy nem jön ki neki a kaki, görcsöl a hasa vagy fáj a feje nem tudtam eldönteni. De ma mindenki előtt leborult és hagyta magát meg elég aktív volt. És igen ott a farka előtti részénél simogatva, "nesztek itt a pucsításom"...
Akkor nincs baj ezekszerint...
-
Orlin
addikt
válasz
Astroboy #15932 üzenetére
Sziasztok!
Nálunk volt a doki tegnapelőtt.Kapott egy kombót antibiotikumból és a szemére is hatásos szerből.Ezt szívta fel a doki.
Hát a mi dokink ilyen kisállat dolgokban nem annyira jártas,előtte olvasgattam a neten és mondtam neki a szemnél olvastam ez társulhat valamivel ,ezért lehet a hasmenés.Csak nézett rám,hogy érdekes.
Nem vagyok doki meg okostojás sem szeretnék lenne,de ha jön hozzánk mindig tanul legalább valamit a kisállatokról.
Amúgy úgy látom hatásos volt mert nem folyékony már a széklete.Bár a franc amikor jött a doki már amúgy is kevesebbet járt wc-re. -
bul07
nagyúr
válasz
Astroboy #15932 üzenetére
Nemrég tesztelték a élősködők elleni rácsepegtető oldatot
Én a mi szoba macskánkra Frontline spray-t használom, és nem is úgy ahogy a ajánlója írja , mert szobában azért nagy ritka a bolha, de ő felügyelettel néha kimegy
Fecskendővel szoktam 3ml tarkójára fecskendezni és úgy szétkenem, azért oda hogy ne tudja lenyalni, 3-4 hetente ismételem vagy sűrűbben ha kell -
-
-
-
-
Novics
senior tag
válasz
Astroboy #15682 üzenetére
Én is abban bízok, hogy valahová beköltözött a kis hülye, és jó melegben van, és tele van a pocakja. Sajnos a komfortzónámból nagyon nehezen mozdulok ki, az, hogy 2 hétig minden este végigciccegtem a környéket, meg plakátoltam már komoly teljesítmény tőlem. (szeretek láthatatlan/hallhatatlan lenni)
-
Novics
senior tag
válasz
Astroboy #15679 üzenetére
Sajnos még nem, pedig az éjjel azt álmodtam, hogy megtaláltam, és @&#!% örültem neki. Olyan boldog voltam. Lassan kezdem megszokni - igazából Bp-en hozzászoktam, hogy nincsen velem, itt meg nem volt idő megszokni, hogy megint együtt vagyunk -, csak néha jut eszembe. (Új munkahely, új környezet, elég sok egyéb inger ér - szerencsére.)
Egyébként álmomban már vagy 3-4x is megkerült, láttam több fekete macsekot a környéken - és nem annyira a környéken - de egyik sem Annie volt.
Viszont szerdán voltam otthon, és az anyját jól megcüncörgettem.Macska nélkül lehet élni, de minek?...
-
válasz
Astroboy #15676 üzenetére
Egyébként elvagyok a napi porszívózással, nem is ez a gond. De reggel felkúrom magam mikor fél ötkor kezdődik a rinya, még kihúzom hatig ágyban, aztán kap kaját, visszafeküdnék egy fél órára de nem bírja elviselni hogy alszunk, nekiáll ordítozni. Azért így nehéz.
És hidd el, én adom fel előbb, ő addig ordít míg be nem reked. -
-
-
válasz
Astroboy #15645 üzenetére
És radi8tor-nak.
Ez a macsek nem azért került az utcára, mert kidobták, stb stb, hanem mert elhunyt a gazdi...
Kis település révén nem szeretném, ha az éhség és/vagy szomjúság arra kényszerítené, hogy bemenjen egy X portára, mert onnan nem biztos, hogy ki is fog jönni. Ahogy írtam, kis település révén (vagy ha úgy tetszik falun) sokan tartanak kutyákat (mint korábban is írtam, én szeretem az állatokat, így a kutyákat is), de csak kb 5%, aki ilyen "ölebeket" tart. A 95% az kőkemény ebeket tart, ami kotorék-, vadász- medveölő- stb ebeket jelent. (nem puszta hóbortról beszélek, de nálunk is elszaporodott ez az ezüst (vagy arany, a kukim sem tudja milyen) sakál, az meg visz mindent.))
PL. Én magam szereztem ingyen egy ír farkas kant az 5. szomszédnak, mert MAR hibás volt az alom, mert az "ősi" géneket hordozza, azaz túl nagyok voltak a kölykök (jelenleg 119 cm a MAR és 86 kiló a "gyahúr", amikor két lábra áll és ráteszi a vállamra az "58"-as tappancsait, akkor is kb 30-40- cm-rel feljebb van a feje tőlem, pedig én is 189 cm magas vagyok...Képviselőként (mondjuk ez nem volt egyszerű azért) elértem azt, hogy el tudtam érni, hogy senki ne jöjjön le pl boltba a kutyájával úgy, hogy az ne pórázon legyen és/vagy szájkosárral (ebtartásról szóló rendelet része), de ez attól ugye nem védi meg a macskuszokat, ha bemennek egy olyan portára, ahova nem kellene...
Mindenképp valahogy megpróbálom befogadni, de ahhoz kell a hám (most az ilyen álarc-ról ne vegyetek tudomást, nem az a lényeg), hogy meg tudjam próbálni összeszoktatni, a már meglevő macskusszal (amit egyébként egy szemeteskukában kidobva találtam és mentettem meg és most 7. éve van velem...)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Katsu
aktív tag
válasz
Astroboy #15343 üzenetére
Szia,
A képeket én is láttam, de elképzelni nem tudom, hogy mit tekernek fel spirálisan.
Kell valami vezetőszálat belehúzni a háló széleibe és azt tekerik fel spirálisan? Vagy magát a hálót?
De akkor hogyan feszítik meg. Na jó, a héten ráveszem magam, első körön az oszlopokat felállítóm 2 méterenként. Elé kifeszítem a hálót és csak meglátom, hogy mit lehet vele tenni.
A középső oszlopokhoz kell valamilyen szinten rögzíteni vagy az csak merevítésnek van ott, hogy ne essen befele a háló? -
Dhampir
félisten
válasz
Astroboy #15085 üzenetére
Végül is 95 évesen már nem sok olyan privát szférája marad az embernek, amit mások, főleg a beavatottak ne ismernének meg egészen közelről, hiszen többnyire - ritka egészségi állapotot felmutató kivételektől eltekintve - már fokozott kiszolgálásra szorul az idős ember. A cica meg, ha gondol egyet, akkor simán "átgázol" rajtunk.
-
Dhampir
félisten
válasz
Astroboy #15075 üzenetére
Neked is kijár sokszorosan:
Orlinnak is:
Csak az fáj, hogy amikor végül bekerült a hordozóba, akkor nagyon sírni kezdett. Habár az én cicám sem bírja mindmáig a bezártságot, mert szabadnak született.
Viszont vasárnap óta nem tudtam nyugodtan aludni, annyira aggódtam hamucicáért. Az utcán előbb-utóbb nagy baj érte volna, már esztendők óta nagyon ritkán lehet látni élő cicát a környéken.
A Kretén jó volt (Doktor Fux, Sör Kálmán stb.).
-
Dhampir
félisten
válasz
Astroboy #15071 üzenetére
Köszi, de inkább annak jár, aki be tudta fogadni, mert én maximum csak megetettem és megitattam párszor, valamint megpróbáltam utánajárni az ügyének, már amennyire erőmből tellett.
Itt a topicból is nyilván minden állatbarát fórumozó ezt tenné és teszi is, ha módja nyílik rá.
Más:
Hatalmas az aláírásod.
-
Dhampir
félisten
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Astroboy #15062 üzenetére
A pofája, azon belül is az orra hatalmas. Ásított egyet és a nem messze lévő, normál kandúr fejét szerintem simán be tudta volna kapni egyben.
Nem akarta bántani a "mini cicát", de bagzó macska hanghoz hasonlót hallatott, teljesen nyugodt ábrázattal. A kisebbik is adta a hangot, de közben tiszta para volt a pofája, és még puffogott is.
-
lkksioskdl3
aktív tag
válasz
Astroboy #14989 üzenetére
A legtöbb cica laktóz érzékeny, mert nincs szükségük tejre csak amíg szopós babák és a szervezet offolja a laktóz enzimet. Onnantól felesleges, miután abbahagyták a szopit és húsevők lettek.
Embereknél azért nem mindenki laktózérzékeny, mert folyamatosan használjuk a laktáz enzimet és anyatejről átváltunk tehéntejre. -
-
Novics
senior tag
-
Lucas Kane
tag
válasz
Astroboy #14815 üzenetére
Szüleim azóta is 'kommandóznak' folyamatosan.
Valójában kétlaki cica, tavasztól őszig szüleim telkén él. Kertes ház, ott ugye csak éjjel van bezárva. Ott sem marad ki, még egy napra sem. Ősztöl tavaszig meg a lakótelepen él, bezárva a lakásba.Raktak ki képeket a lépcsőházban, és úgy tűnik segítőkészek az emberek, mert már többen keresték szüleimet, hogy megvan a cica, de sajnos eddig egyik sem Maszatka volt.
(#14816) Louro:
Társasházban lakom, összesen 6 lakás. Előző cicánkat egyszer az alattunk lakó véletlenül bezárta egy egész napra. Amit akkor éreztünk kísértetiesen hasonlított az általad reírtakra. -
válasz
Astroboy #14796 üzenetére
Oroszlánok, leopárdok és hiénák is mind túlméretes házimacskák. A probléma a méretükből fakad. Ha a házimacska is ekkora volna, nem biztos, hogy olyan őszinte volna a mosolyom, mikor rajtam edzi a karmait
Ebben a témában ez a legjobb: [link] (nem találom a rövidebb változatot)
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
-
saelin
veterán
válasz
Astroboy #14693 üzenetére
Igen, erővel felemeli a fenekét. Párom játszott vele egy kicsit és most visszaállt normálba.
Kicsit beparáztunk, mert az előző 10+ éves macskánk (eddig csak fiúval volt dolgom) most március 15-én hunyt el.Egyébként ez nem fura, hogy decemberben jön elő nála?
Mi úgy tudtuk, hogy tavasszal és nyáron tüzelnek a cicák, nem télen a hidegben. Habár... panel cica és most itt meleg van mint a dög... Lehet picit megkergült ettől.
-
blu79
addikt
válasz
Astroboy #14673 üzenetére
- házikó nagyon jó, jó minőségű, árához képest nagyon! Barátnőm is megjegyezte ezt
. A mi macskánk is különleges nagyon, ölbe pl nem nagyon szeret lenni, de van mikor felugrik magától, mikor kicsi volt nem nagyon szerette ha simogatjuk, csak amikor ő jött és akarta... de ahogy telt az idő főleg mostanába élég sokat jön bújni főleg reggel (kaja miatt is szerintem) , van egy különleges hízelgés módszere
, mindig jön valami újjal... hízelgés vagy játék... van egy különleges kéregetős módszere is amit levideóztam , ezt úgy kell elképzelni hogy ha nagyon szeretne valamit akkor odajön feláll 2 lábra majd az első mancsaival mintha tapsolna ... ezt többször is megcsinálja.... (mikor fürdök pl mindig odajön a kád szélére, és ha lezavarom onnan akkor ezt csinálja
, aztán persze visszaengedem...)
. Konyhába a sütővel szembe ül és a tükrön keresztül néz rám
, ha adok neki valamit rögtön megfordul és odajön
mintha tudná hogy tükör az
Na meg van a játékra egy különleges jelünk... ha meglássa tudja mi következik
, na meg ha valamelyikünk jön haza már percekkel előtte jelzi, szomszédokra nem reagál... de ha valamelyikünk jön haza már percekkel előtte izgul és megy az ajtóhoz
... szóval ő is különleges nagyon...
- van néhány kép itt fent keress rá a nevemre -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 7410 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest