- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
válasz
carex6 #11357 üzenetére
Nem értem teljesen mi a probléma. Ha jól értem a 1" 25 méter a locsolócső. A végén lévő szorófejjel tudod állítani mennyit vizet akarsz kilocsolni. Minek kell ide nyomáscsökkent vagy bármi más? A szorófejjel tudod állítni a vízmennyiséget. Ha azt akarod nagyobb legyen a veszeteség és kevesebb legyen a vízhozam akkor 25méter 1/2" csővel eléred. Egyszerűbb is vele dolgozni.
Nálam egy pentax mpx 120/5 szivattú van kb 8 éve. 4 körös rendszer. A fű locsolása szorófejes. Ha rányitom a fű öntőzésére ami 1"-os gerincen van akkor 3.4 bar a nyomás elméletileg 3600 liter vizet locsol el óránkánként. Ha raknék be még szorófejet akkor kevesebb lenne a nyomás, de több vízszálltás.
Az egyik ágra egy 1/2"-os 25 méteres cső van kötve szorófejjel a kerti növények locsolására. Ha ezt használjuk 4.5 bar a nyomás s szorófejjel van állítva a víz mennyisége. A szivattú max 5.2 bar nyomást tud, tehát a 4.5 bar nem éppen az ideális munkapont, de így használom 8 éve, és a kézi szorófej végén remek a nyomás a 1/2"-os csővel is. Emiatt drága frekiváltot berakni totálisan felesleges szerintem.
-
Khaosz55
addikt
-
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
carex6 #11364 üzenetére
Igen, de gondolj a programozásra: vannak benne változóid és konstansaid: ezek be vannak szabályozva pontosan, ha egy kicsit is megváltoztatod őket, akkor mindjárt error van !
A motoros gyári gépeknél is ez a helyzet: gyárilag be lettek állítva, ha megváltoztatod, akkor az már féle megy valahol !
-
válasz
carex6 #11357 üzenetére
Nyomáscsökkentő amit keresel
Én egy ilyet tettem be a rendszerbe:
ITAP nyomáscsökkentő, max. bemenő 15bar, kimenő 1-4bar, 3/4"
Nem ezt mert én kb. a feléért találtam de a lényeget láthatod. -
csongi
veterán
válasz
carex6 #11357 üzenetére
A kut teljesito kepessegehez kell igazitani a locsolo rendszert.
Az ontozo rendszer kisebb vizfelhasznalasu lehet, nagyobbat nem tudsz.A tomlos kialakitas elonye, hogy ha nagy a terulet, akkor kisebb beruhazassal tudsz ontozni, oda rakod a fejet ahova szeretned.
Viszont sok idot felemeszt a koltoztetes, funyiras eseten a tomlok felszedese..stb.A felszin ala telepitett rendszer fix,azt meg kell tervezni, maceras a kesobbiekben varialni.
Ha szivattyu 10 liter vizet ad, de csak 5liter veszel ki, azzal nincs gond.
Az ontozofejet szabalyozd. Ha a szivattyu telejitmenyet huzod le, akkor az eltero tudasu ontozofejekhet nem tudod egyszerre uzemelni.Errol egesz hasznos leirasokat lehet talalni a neten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged