- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mauzes #23137 üzenetére
amiről én beszélek, az masszívan monokultúra, amit minden táj nehezen visel. az én "füvem" egyébként 3 összetevőből áll, angol perje (Lolium perenne), réti perje (Poa pratensis) és nádképű csenkesz (Festuca arundinacea) amiből főleg az utolsó az, ami a szárazságtűrésért felel, ahol kevesebb az öntözés, ott ez marad meg jobban. cserében vastag a levele és kemény, és hajlamos elnyomni a többit.
az angol perje a legjobb érzésre, mert vékony szálú és puha, de jól tűri a taposást. ettől lesz olyan "perzsaszőnyeg" érzésed, ha mezítláb rálépsz.abban igazad van, hogy ezeket a 35+ fokokat nehezen tűrik, de ami ennél sokkal rosszabb, az az, hogy júniusban nálunk nem esett összesen 10mm eső. ez a szárazság bármit kinyír, nem csak a pázsitot... mi a paradicsomot is locsoljuk, meg a krumplit is, különben ki se bújtak volna a földből.
-
totron
addikt
válasz
Mauzes #23137 üzenetére
De azt, csak ilyen szőnyeg jelleggel nem nagyon van mit idehozni. Welcum into the sivatagosodás. Alapértelmezetten ilyenkor a térkő felé szokott fordulni a
gondolkodás, de azt ugye ne. Még egy foltos füves közegnek is nagyságrendekkel hasznosabb a hőháztartása.
#23135Stylewars_kp, az a komoly, hogy a kőkemény közeg sem akadály a taracknak. A sziket a gyakori locsolás keményíti a legjobban. Kiadós eső után jó kacsát, llibát vagy akár saját magadat ráengedni az ilyen területre, amikor alegjobban fel van puhulvalegkevésbé kemény. Emberi erővel hosszabb tarackok szedhetők ki. Legyen az vaddohány vagy tarack, alapjáraton elmondható, hogy 30-40%, de akár 60-70%-kal is csökkenti a termőképességet a rizómarendszer. Nem egyszerű. [link] -
válasz
Mauzes #23104 üzenetére
igyekezz kimérni, hogy mennyit öntözöl. keress mondjuk festékes doboz tetejét, vagy bármi, egyforma tárgyat, amivel fel fogod tudni fogni az öntözött mennyiséget, aztán mérd le, mondjuk 30 perc alatt mennyi víz megy ki. ebben a kánikulában én napi 10mm esőnek megfelelő vizet locsolok ki naponta (ökölszabály: 1 mm eső 1 m2-en 1 liter víz)
ahogy előttem is mondták, a gyökér növesztésének nem most van az ideje, azt tavasszal kellett volna kezdeni, meg ősszel lesz majd esélyed.
addig Stress Control, igyekezz csökkenteni a stresszt amit ez a hőség okoz. magas kálium tartalmú trágya kell ilyenkor, sokszor ezeket "téli felkészítő"-nek árulják, de erre a célra is tökéletes. még nem vagy elkésve vele, de egy hónappal ezelőtt jobb lett volna.
nálam például van délben "leaf protect" is, azaz locsolok 2 percet zónánként. igyekezz kora hajnalban locsolni, az csökkenti a gombásodás esélyét. tudom, hogy vannak akik az esti locsolásra esküsznek a kevesebb elpárolgás miatt, de nálam nem vált be.a talaj és a füved nem egyik napról a másikra, talán még nem is egyik szezonról a másikra lesz a hőségnek ellenállóbb. én 2022 óta küzdök azzal, hogy a szuper laza, homokos talajban/on életben tartsam a gyepszőnyegemet. néha a természet győz, néha én
most például egészen jól állok a kis monokultúrámmal a természet erői ellen, de ez melós.
-
6030D
addikt
válasz
Mauzes #23104 üzenetére
Ha 3 naponta öntözöl, akkor 3x annyi vizet kell kijuttatni. A mély gyökeret most nem fogod tudni növeszteni, mert most túlél a növény, majd ősszel tud gyökeret növeszteni. Amikor elmúlik a kánikula, akkor tudod majd gyökeredésre serkenteni. Én addig maradnék a napi öntözésnél, esetleg két napit próbáld meg dupla adaggal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest