- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
mokus1 #17537 üzenetére
Én megpróbálnám az ifiújítást [link]
Évekkel ezelőtt egy öreg kajszín fámat , ketté tört egy nyár végi vihar , minden ágát levágtam , három karnyi vastag ág maradt meg ( ki akartam venni , de elmaradt ) és tavasszal tele lett hatásokkal , abból neveltem ágakat , és mai napig megvan 40 + éves !! -
soldi3r
veterán
válasz
mokus1 #17537 üzenetére
Ha szep a fa, akkor en megprobalnam megmenteni. Mit jelent a haldoklik? Egyebkent a gyumolcsfanak erteke van, csak meg kell talalni a felhasznalokat.
-
-
Rive
veterán
válasz
mokus1 #17274 üzenetére
Nyírni semmiképpen: ha sövénynek lesz, akkor esetleg megpróbálhatod a csúcsrügyet (a fás részt) méretre visszavágni.
A lényeg, hogy minél több földdel (bobcat: nagy bobcat) és utána száraz időkben valami módon korlátozni a párolgást (fátyolfólia?) és biztosítani a vizet, párát (öntözés, párásítás).
Ja, meg sűrű ima. Van a kertészeknek védőszentje?
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
mokus1 #13557 üzenetére
A fenyő olyan 5 év után szétrohad. Az akác, ami bírja 15 évig, talán tovább is a csersav tartalma miatt. Ha megteheted, akkor jobb téglából megcsinálni. A mai építőanyag árak mellett franc tudja, hogy melyik a jobb. Ha fából csinálod, akkor a legegyszerűbb leverni méterenként egy-egy cölöpöt, aztán beszórni a léceket úgy, hogy egymáson vannak. Így esztétikailag nem egy nagy szám, de nem kell csavarozni semmit, amivel egy csomó időt megspórolsz, ha fel van töltve, akkor meg a föld a helyén tartja a deszkákat.
Ha sok nálatok a meztelencsiga, akkor érdemes csiga pásztornak is felfogatást beletervezni, különben letarolják majd az ágyást.
Az ágyás alá felesleges a murva vagy a fólia. Alulra gallyakat szokás tenni, aztán azt letakarni földdel jó vastagon. A gyomok általában megdöglenek a vastag földrétegtől.
Ha van málna, bokor, fa, stb. akkor azokat szedd ki jó mélyen előtte, különben az ágyásból fognak kihajtani.
-
Stylewars_kp
őstag
-
totron
addikt
válasz
mokus1 #13559 üzenetére
Majdnem mindegy meddig tart, ez csak egy múló divat. Remélem az asszonyka is besegít az alkotásba. Ha nem tervezte volna, kapacitáld.
(#13554) Z_A_P, értem, hogy egy alternatív mozit nézel, de ha megfigyeled alomról volt szó, aztán fel is hívtam a figyelmed rá, de te még mindig a saját mozidra reagálsz... A szóban forgó eszközt egyébként drágállom, ezért is a DIY link.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Konteó topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged