Új hozzászólás Aktív témák
-
Kelvin
őstag
válasz
lemmy71 #2985 üzenetére
Én védem a gyökerét (mulcs) is és a törzset is ha már ültetek valamit, főleg ha értékesebb fát hosszabb távra. (a nagyobb fák már elég drágák + teljes földcsere, trágya, műtrágya és ugye az idő...) Amíg nem jönnek a tartós mínuszok és amíg van levél addig ezt használom. Majd mikor már tartósan 0 alatt van akkor Juta fatörzsvédő-t.
Ha olyan fát ültetsz ami betegségekre/kártevőkre érzékeny, akkor előtte adsz neki egy olajos-réz kén permetet és kész(nem telel ott át semmi).
Eddig jól működik, régebbi díszfáimon sajnos a napos téli hónapokban előjöttek a függőleges fagylécek. (főleg az érzékenyebb kéreggel rendelkezőknél, Acer...stb) Ami csak egyre rosszabb lesz, ha nem kezeli az ember és nincs szerencséje. Emellett nálam még idegen macskák is néha élesítik a körmüket, ami fiatalabb fák esetében úgyszintén veszélyes lehet.Szóval szerintem ha valami értékes fát ültetsz és egy csomó pénzt, munkát beleraksz akkor ez a legkevesebb. Legalábbis pár évig van jelentősége.
-
Rive
veterán
válasz
lemmy71 #2978 üzenetére
A meszelés elvileg a fagyléc kialakulása ellen is 'jár'.
-
lemmy71
őstag
válasz
lemmy71 #2969 üzenetére
Esetleg ha van itt valaki aki jártas a rózsák szaporításában gyökereztetésében, szívesen vennék egy két jótanácsot, mert még rózsát nem szaporítottam.
Van egy cirka 15 méter hosszú vörös rózsasövényem, ami már közel harminc éves és jó pár már kipusztult. Sajnos ezt a fajtát már régen nem árusítják, ezért szeretnék gyökereztetni a meglévőkből és pótolnám a kipusztultak helyét. -
válasz
lemmy71 #2954 üzenetére
Pedig ez régebbi cucc, manapság már nem telepítenek ilyet, mert nem gazdaságos, ugyanis nem csak ilyenkor látja el a feladatát, hanem mindig, szóval szép lassan elcsordogál rajtuk keresztül a víz minden öntözés után. Onnét is lehet látni hogy működnek, hogy indításkor levegős minden, puffognak a sprinklerek, várni kell mire egyáltalán feljönnek (megjön a nyomás). Abban biztos vagyok hogy jók, mert mindegyik kör előadta ezt az utolsó használatkor.
-
-
Chaser
legenda
válasz
lemmy71 #2939 üzenetére
én csak kivágtam az elhalt részeket és figyeltem a párásításra, szerencsére a kert mikroklímája ebben partner volt
ha jól tudom ez azt jelzi, hogy legyengült az immunrendszerük
egy egészséges tuját nem támad meg a gomba, de nem éppen a mi éghajlatunkra valóak, kicsit rá kell segíteni -
Chaser
legenda
válasz
lemmy71 #2885 üzenetére
de ez így működik
az, hogy te 25 éve mit csináltál az egy egészen más történet
nézz utána a hatályos jogszabályoknak, ma már a saját kertedben sem vághatod ki pl a fát, csak engedéllyel a legtöbb megyében - meg pótolni kell vagy fizetni érte -
közterületről ha fát kiszedsz és "felnyomnak" az nem lesz olcsó -
inf3rno
nagyúr
válasz
lemmy71 #2799 üzenetére
Nálunk érdekesek a fák. 10 évig csak vegetáltak, alig nőttek valamit, aztán olyan 2-3 éve, mintha egyik másik vizet talált volna, most már dupla akkorák, mint a többi. A szilva is szép, jó nagyokat termett idén, igaz még nem sokat. Mandula tavaly volt rajta, barack is inkább tavaly. Idén alma, amiből sok van meg birs.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy ruhás topik
- Autós topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xbox Series X|S
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Welock Touch 51
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged