- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fejes Péter
tag
válasz
Fejes Péter #1922 üzenetére
Nem bírok vele...nem csak a frissítésben más a ram hanem más adat se egyezik szóval nem jött össze sajnos.De azért kösz!Azt hittem hogy hátha jó lesz
-
sgergi
veterán
válasz
Fejes Péter #1920 üzenetére
Próbáld meg 800-ra állítani először cl6-ban, aztán cl5-ben. Ha cl5-ben megy, az már jó. Ha kell, akkor 2V-ig adhatsz nekik feszt.
-
sgergi
veterán
válasz
Fejes Péter #1918 üzenetére
Melyik modul milyen sebességű? Ha különbözőek, akkor a lasabbikat kéne tuningolni, ha bírja egyáltalán. De valószínűleg nem lesz egyszerű a 2 különböző méret miatt.
-
-bh-
aktív tag
válasz
Fejes Péter #1902 üzenetére
A Volt-állítással általában valaminek a feszültségét növeled - mondjuk a processzorét, vagy a memóriáét pl.... szvsz ebben a topikban ki fognak okosítani
(de szvsz a problémádat enyhe CPU-fesz emelés meg fogja oldani..) -
Tomate
veterán
válasz
Fejes Péter #1896 üzenetére
Ezt nem fogja tudni megmondani senki, rajtad kívül. Próbáld ki
-
-bh-
aktív tag
válasz
Fejes Péter #1892 üzenetére
Igen... azzal a + 0,200V-al nem mész sokra...(főleg, h feleslegesen adod a feszültséget az északi hídnak...) Állítsd [Normal]-ra.
-
-bh-
aktív tag
válasz
Fejes Péter #1886 üzenetére
[link] - ezt olvasd át, hasznos. Jah, és a ramok beállításáról is fogsz benne taláni info-t (igazából nem v'ok AMD-s - Inteleket jobban ismerem....)
Igen, az 800on megyzeorsdfd: P43hoz képest csak... ennek a procnak 5-600fsb-t tudnia kéne...p35/p45-ben pl.....
-
-bh-
aktív tag
válasz
Fejes Péter #1883 üzenetére
814mhz mondjuk úgy, nem számít tunignak - ennyi emelést bármelyik ram elbír. A lényeg, h megkapja a normális müködéséhez szükséges feszültséget (800on elég a normál- azaz 1,8V...), és ne legyenek túlzottan szorosak az időzítések.... (pl ha a ram 5-5-5-18as, akkor 4-4-4-12ben nem valószínű, h menni fog - ha meg megy, nem lessz hosszú életű...)
Írhatsz, segítek szivesen; de nem vagyok mindenttudó én se...
sajnos....
Jah, és ha érdekel: itt a lapod topikja -
-bh-
aktív tag
válasz
Fejes Péter #1881 üzenetére
Semmi gond.Nincsmit... viszont máskor, ha válaszolsz vkinek, használd a "Válasz" feliratú gombot
-
-bh-
aktív tag
válasz
Fejes Péter #1879 üzenetére
"Max a procit húztam fel annó." - nagyvonalakban ez is az; mivel - ha jól tudom - az AMD a proc. órajeléből osztja vissza a mem órajelét...sima AM2es prociknál pl 800hoz közeli értékre.
BIOSban, M.I.T. menü, következöket állítsd be:
CPU Host Clock Control: Manual
CPU Frequency (MHz) : 210 (mondjuk)
PCIE Clock (MHz): 100
-így kicsit emeld a procid órajelét is, és a ramok is kb 800on fognak menni (picivel talán fölötte...Információkat pl. CPU-Z-vel, Everest megfelelő verziójával (ne legyen túl régi...), SiSoft Sandra, DxDiag...sok van.
-
-bh-
aktív tag
válasz
Fejes Péter #1877 üzenetére
A CPU-Z mindíg a "felét írja" ( ...ez a memóriabusz sebessége..szorozd meg kettővel)..azaz 773mhz-n mennek a a ramjaid (ez az AMD memóriavezérlőjének sajátossága...ha zavar, emeld meg a 200mhz-es alapfrekit.
)
Nekem P45öm van; de a manual elérhető a Giga honlapjáról... -
-bh-
aktív tag
válasz
Fejes Péter #1875 üzenetére
A hátlapi panellel átellenes sarokban; fpanel feliratú csatlakozósor, 16 (+) és a 20as (-)lábra (egyébként a manual 27.oldalán találod....
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Silicon Power XS75: Játékosoknak, DRAM nélkül
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Linux felhasználók OFF topikja
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Formula-1
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Egyedi ékszerdobozka
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest