- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sabre
őstag
válasz
enemy107 #2565 üzenetére
Akkor ezen ne lepődjek meg akkor.
Tegnap feltettem a legfrissebb F9-es biost, nem mintha számítana utólag nézve
A vicc az, hogy a procim párja p35-ds3ban 3900 körül ketyegett
Na mind1, most 12x290 amin hajtom, eddig orthos stabil.
Én valami 1.32 körül adok most a procinak, az alatta lévő két proci fesz mit takar?
A középső valami max fesz, a legalsó meg amikor nem terheled visszaveszi a szorzót és ennyi feszt ad neki?Nekiállok a ramokat is felhúzni mellé, mert 800 körül poroszkálnak c sak
.
-
acc200
tag
válasz
enemy107 #2468 üzenetére
De pl milyen változásokat látok?
Valamint, h ha állítok valamit a ramokon akkor everestben a sebesség résznél le tudom mérni, h sikerült-e gyorsítani és mennyi, ugye? Vagy esetleg van vmi jobb progi ehhez? És ha a ramok időzítését visszaveszem, akkor van a biosban vmi menüpont ahol vissza lehet venni 200-ra?
sry a sok kérdésért csak meg szeretném érteni..
-
törölt tag
válasz
enemy107 #2464 üzenetére
Lássuk a tévedéseket:
800MHz-en az elméleti maximális sávszélesség 6400MB/s egy 64 bites csatornán. 1066MHz-en 8528MB/s. Nem nehéz kiszámolni: 8x-a az órajelnek...
A DC-től a modul sávszélessége nem nő semerre, az fixen 64 bit (ECC esetén ehhez jön még további 8 bit, de az a hibajavításhoz kell, nem adatátvitelhez). DC-vel a memóriabusz szélessége nő kétszeresére. És ezáltal a maximális elméleti sávszélessége is.
A valóságban ennél mindig kisebb a sávszélesség. (Persze az Everest fantasztikusan jó rutinjai ennél képesek többet mérni, ami fizikai képtelenség egyébként...)
A memóriát önmagában tuningolni mellékesen teljesen értelmetlen dolog.
-
acc200
tag
válasz
enemy107 #2464 üzenetére
aham..
everest van fent.. viszont ezeket a változásokat a memória olvasás,írás,másolás,késleltetés-nél tudom nyomon követni?
Valamint az lenne a kérdésem, hogy most ugye 5-5-5-15 (18ról átállítottam 15-re és műxik faszán eddig) nah szal, ha ezeket a késleltetéseket monyuk levenném 3-3-3-9-re, akkor autómatikusan 200MHzlenne a frekije? És akkor ennek megfelelően kellene a ramszorzót kiválasztani, hogy 800 jöjjön ki?
-
-
-
acc200
tag
válasz
enemy107 #2448 üzenetére
őőő, de..xD azt mondták ramot ne piszkáljam, mert jó az úgy ahogy van..
am majd kipróbálom amit írtál..
Am mit tudnék még esetleg gyorsítani a ramokon? FSB 400, ami vszeg meg is marad az után is, miután meglesz az új procihűtőm..
a lap vmennyivel 400 fölött korlátos ha jól tom..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 2x32GB 6400 MHz DDR5 Corsair Venegeance XMP ready
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- GIGABYTE B760 GAMING X alaplap eladó!
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest