- Légies iPhone halvány színei
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Everest-ben le tudod mérni, hogy mennyit gyorsult önmagában a memóriabusz (lesz változás várhatóan). Normális programokban pedig le tudod mérni mennyit változott a teljes rendszer teljesítménye (nem igazán fogsz észrevenni változást).
enemy107: Gondolom a #2467 nekem szólt volna.
Igen modul sávszélt írtál, ami teljes mértékben téves. A modul sávszélessége fix, nem változik sehova.
Mindig az aktuális órajel határozza meg a maximális elméleti sávszélességet. 800MHz-en egy 64 bites modul sávszélessége a büdös életben sem lesz több 6400MB/s-nál.
És tudom, hogy igazam van, nincs szükségem a Te megerősítésedre. A tévedés pedig tévedés, akár hogy próbálod magyarázni.
-
enemy107
senior tag
Igen ott le tudod mérni.Ha a procid állitod változik a front side bus sávszélesség, ha a memóriát akkor a memóriabusz sávszélesség. Ennek a kettőnek az aránya a dram:fsb arány. Ezt akkor is látod ha az everestben az alaplapra mész rá, szépen kilistáz mindent.A leghatékonyabb az 1:1-hez. 800-as ramokat valóban nincs értelme tuningolni.A biosban System Memory Multiplier itt tudod visszaosztani a ramjaidat.De van egy erre alkalmasabb topic ahol szivesen válaszolnak a kérdéseidre elvégre ez nem tuning topic itt szivesen válaszolnak neked.A ramokkal vigyázz!
-
enemy107
senior tag
1db 800-as memó asszem (mert hogy ez már single channel) 8500MB/s 1066-os meg egy darab asszem 9000MB/s környékén mozog. Ha dual channelben van, 64bitről 128 bit lesz a modul sávszél, igy a memóriabusz is kétszereződik. Tegyél fel egy everestet és kezd el állitgatni a gépet, procit, ramokat és nézzed a változást.Próbáld összerakni magadban, egy idő után letisztul.
-
enemy107
senior tag
Megnéztem a profilodat, gyakorlatilag ugy tudod gyorsitani őket ha kicseréled 1066-osra.Én nem vagyok hive 800-as ramok tulhajtásának!
Amit irtam az átállitás nem sokat kavar, szerintem észre sem lehet venni.Hogy hol van a P43 határa nem tudom.Lapokat sem szoktam a gyári megadott FSB érték fölé húzni.De addig feltétlen
-
enemy107
senior tag
Nem kötelező, igy tudsz gyorsitani egy kicsit rajta, ha nem stabil vissza is lehet állitani.Ezek a számok minél kissebbek, annál gyorsabb a ramod.
Ha emeled a ram frekit ezek a számok is nőnek mert a ram nem tud olyan gyorsan számolni.
Azt nem mondták, hogy mást se bántsál? Mert nekem igen, mégis bántom! -
enemy107
senior tag
Szia!
A felsőt állitsd be, 5-5-5-18-at állitsd át 5-5-5-15-re. A felsőn 800MHz, a középsőn 533MHz,az alsón 400MHz.A számsorok időzitések. Cl5, az első szám azt jelenti, hogy ennyi órajelperiódus telik el a memóban tárolt adat kijelölése, és az olvasási parancs kiadása között, és igy tovább a mátrixokkal......De ezt megtalálod ha keresel egy Bios beállitást magyarul, mielőtt neki látsz a tuningnak.
Upsz most látom ezt egy hete kérdezték!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Diablo IV
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Légies iPhone halvány színei
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest