- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
r0b3r
senior tag
Végre működik!!
Mikor már mindent oda-vissza kipróbáltam szoftveresen, akkor csak úgy próbaképp levettem a CF hidat és kipróbáltam anélkül. Azt valóban olvastam, hogy az újabb CF szabvány már mehet híd nélkül is, de azt nem gondoltam, hogy az is árt, ha rajta van. Pedig egy németből rendelt fekete Asus hidat használtam.
Na mind1, a lényeg, hogy megy. Drivernek a 18.12.1.1-est hagytam, az Adrenalin is maradt, és az ULPS funkció is működik, bár lehet, hogy csak részben. Bekapcsoláskor a másodlagos kártya ventilátorai nem is forognak, a kártya is 0%-on áll. 3DMark teszt indításakor kezdenek el forogni.3DMark eredmények:
egy kártyával
két kártyávalNagyon köszönöm a segítséged!!
-
r0b3r
senior tag
Akkor hol is kezdjem...
Bios: Power Saving mode disabled
Windows séma: Teljesítmény centrikus
MSI Afterburner: ULPS disabled
patch lefutott, de nemtom mit csinált.
Stabilnak nevezett 18.12.1.1 driver, csak a driver feltelepítve, sallangok nélkül.Eredmény sajnos ugyanaz. 3DMark teszt első része szépen lefut, még gyorsabb is mint 1 kártyával, de mikor váltana, talán felbontást, vagy ki tudja mit, akkor kékhalál. GTA 5 800x600-ban elindul, de mikor magasabbra állítanám a felbontást szintén fagy.
Lassan megreptetek valamit.
Köszönöm az eddigi türelmed és segítséged! Vannak bejegyzések erről a kék halálról, szintén az atikmdag.sys okán, most arról keresek valamit, hogyan javítható.
-
r0b3r
senior tag
A patcher sajnos nem vált be, a hiba ugyanaz. Ez az ULPS mi is pontosan?
Így néz ki nálam az AMD drivere.
Az energiatakarékosságot azonnal próbálom, ha megtalálom.Windows-ban, AMD driverben, vagy a Biosban keressem?
-
r0b3r
senior tag
Három drivert próbáltam, ami van ezekhez a kártyákhoz az AMD oldalán, 19.1.1, 19.3.1 és 19.3.2. És ez már a harmadik újra rakott Win7 is...
Erről a patch-ről még nem olvastam. Mivel erre az atikmdag fájlra hivatkozik a hibaképernyő is, ezért érdekes lehet.CPU fesz így néz ki...minden gyári. Mekkora emelésre gondoltál?
-
törölt tag
sajnos nem jövök rá mi a probléma hogy nálam kevés a teljesítménye a gigabyte rx 570 4gb-nak. Eddig fx 6300 melett ment elfogadható beállításokkal szépen működött. Egy hónapja cseréltem le fx 8370-re (wraith cooler kiadás) walamint átáltam win 10-re. az evil within 2 tegnap 25-40 fps produkált ami nagyon sovány. még a 6300-al is jobban ment. nem jövök rá mi a probléma. ezért gondoltam hogy akkor beszerezni még egy rx 570-et és crossfire-t alkalmazni. nincs ötletem , egy rx 570-el is jobban kellene menni a játékoknak
-
agentJ
tag
Time Spy,ami ingyenes Steam-en.
Jelenleg mennek a játékok is,a GTA 5 is tud 60+ FPS-t 4K-n,viszont a felső kártya még túlmelegszik,és olyankor előfordul hiba.89 foknál leszabályoz az XFX kártya.
Holnap érkezik folyékonyfém paszta és +4db venti a házba,meglátjuk mennyit segít.Ha nem,akkor megpróbálom lejjebb húzni a gpu feszültséget majd. -
-
deminos
aktív tag
-
deminos
aktív tag
Köszönöm, megnézem ezt az opciót és állítok rajta.
A táp alatt a kevés power-t érted? Nem tudom mennyire pontos, de a konnektoros fogyasztásmérő szerint aida64 alatt mindent terhelve 333W maximális fogyasztást mértem, amit röhögve tud a táp.
Érdekes, hogy ezen teszt alatt (mind2 kártyát terhelte) viszont nem fagyott meg a gép. -
Weareus
addikt
Igen, közben realizáltam, hogy az összefoglalóban az az állítás egy régebbi szériára él. Azt viszont - a vita igénye nélkúl - fenntartom, hogy nálam az egyhidas cf egyszer csak leállt és win alól az ati driver rinyált egy sort egy ablakban, hogy ķéne neki a másik összekötő is. Ráraktam, utána ment a cf újra. Megjegyzem, ezt a dolgot én sem értem/értettem. Mindegy, ha összeáll az új vas, alkalmasint megírom, hogy megy-e 1 híddal a két kártya. Szerintem (is) kell(ene) neki...
-
Songokussj
újonc
Nem először rakom be, már kipróbáltam több fajta ccc- drivert, mindig ezzel töröltem Display Driver Uninstaller, és utána telepítettem őket, de egyiknél sem volt cf opció, ezért is írtam ide hogy hátha tud valaki valami okosságot, illetve volt már ilyen vagy ehez hasonló problémája.
-
-
lzoole
csendes tag
Jelenleg 1080p, de volt már a gépben CF és láttam a különbséget.Volt ahol volt,volt ahol nulla.
(Áramfelvételben is FurMark alatt CF-ben az Enermax 700-es táppal a fogyasztás mérőn bőven felment 800 W fölé, persze ideiglenesen).
Csak az lett volna a kérdés, hogy a fent említett videokártyára gyúrjak, vagy ha pl. berakok mellé egy gigabyte kártyát, azzal is ott vagyok mintha a Toxic-ra gyúrnék, főleg most hogy már Vapor-x van a piacon újonnan.A válaszokat előre köszönöm!
-
antikomcsi
veterán
Köszi, próbáltam úgy is. Már minden variációt kipróbáltam. 1.6-os játék verzióval és a jelenlegi meghajtókkal semmi értékelhető eredményre nem jutottam.
Azért bosszant, mert már a megjelenés előtt is kérdeztem több helyen, még ubi supporton is, de konkrét választ nem kaptam.
-
energy4ever
addikt
Amikor en raktam ossze a gepemet meg nem volt R szerias AMD.
8350 nekem mindenre elegendo volt.
kep1 , kep2Szerk: Az R7 amugyse lett volna jo nekem, azok max 2way-ben tudnak menni. Ezert is csereltem le a GTX-660-amat 7970-re, mert a 660bol is "csak" 2way epitheto.
Amugy lehet visszaterek pc-s, villagba megint, konzolhoz szeretnek eyefinity-t amihez kell egy komolyabb pc kepet elosztani.
-
energy4ever
addikt
Nem csak szerintem, az AMD szerint se valo az R7 jatekra.
Emlitetted a 7790, 7850 kartyakat. A 7850 az pont hatareset. FullHD, vagy nagyobb felbontasra mar nem ajanlanam.
(#7237) F.Jani:
Nem megy CF-ben a ket amlitett kartya. Neked kell tudnod. Megy minden szaggatas nelkul, akkor ne csereld le. Ha viszont van szaggatas, akkor ajanlott lecserelni. Nyilvan ez jatek, es felbontas fuggo. -
Fallen30
csendes tag
Nekem win 8 van , de ez a 12 .10 ez eddig nem nagyon jött be . egyedül a farcry 3 az amibe látom a cf et meg a diablo 3 . másba nem igazán .
Dx11 et meg szerintem azért nem tudsz xp alatt futtatni mert nem támogatja . Legalább is tudomásom szerint a vista és a win 7 - 8 támogat dx 11 et az xp nem . azért ír ki neked oda errort ,
De ha tévedek valaki javitson ki .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest