- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Netfone
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whit3Rav3n
senior tag
Akkor meg kell nyitni az afterburner mappában az msiafterburner.cfg-t és a
UnofficialOverclockingEULA =
UnofficialOverclockingMode = 0bejegyzéseket módosítani
UnofficialOverclockingEULA = I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it
UnofficialOverclockingMode = 1Az ULPS-t is ki kell kapcsolni ehhez:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Cl ass\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}]
Itt az EnableUlps"-t írd át 0-ra a 0000 0001 0003 vagy mindegyiknél amelyiknél találsz.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
rambustibi #3538 üzenetére
A 3. monitornak displayporton kell lennie mert a hdmi és egy dvi port ugyanazt a kimenetet használják.
-
Whit3Rav3n
senior tag
-
Whit3Rav3n
senior tag
Hát nem hiszem hogy az észrevehető lenne, a távolság ugyan kissebb de ez sztem nem érzékelhető. Meg ugye a PLX chip egy plusz lánc a cpu és gpu között ami megintcsak megnöveli az input lag-et meg csökkenit a sebességet. Bár ebből is inkább azt lehet látni hogy kicsit lassabb mint 2 hd 6970 azonos órajelen. Szóval összességében többet ront az a plusz chip.
Mindenesetre én pl toltam pl Metro 2033-at hd 5970 meg 5970 CF-en, ami ugye már 4 gpu és összességében a nagyobb fps miatt direktebb volt a célzás mint csak 1 kártyával és 2 gpu-val.
-
Whit3Rav3n
senior tag
Ha input lag-re gondolsz, az CF-nél és SLI-nél is egyaránt megnő a 2 kártya miatt. Viszont figyelembe kell venni hogy ugyan elméletileg megduplázódik az input lag mivel 2 frame lesz lőreszámolva 1 helyett tehát 2 frame input lag-ed lesz 1 helyett., gyakorlatban ez nem annyira szembetűnő mert jó skálázással (és elég gyors cpu-val) 85-90%-al magasabb az fps CF-el (75-80% SLI-vel) tehát maguk a frame-ek majdnem 2x gyorsabban jönnek ami miatt nem nő meg lényegesen az input lag. Ez leginkább csak több mint 2 kártyás rendszernél tűnik fel alacsony fps-nél.
A 6990 meg 6970 CF között semmi technikai különbség nincs skálázódást, input lag-et meg stb-t tekintve mivel az is ugyanolyan CF mint amit 2 kártyával csinálsz csak a PCB-n egy PLX pci-e controller köti össze a 2 gpu-t az alaplapi pci-e controller helyett.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Angel1981 #3489 üzenetére
Igen tehát összesen 1gb-ot tudnak használni a játékok ami olyan game-ekben mint pl Metro, Crysis 1/2 már kevés lesz full grafikán. Egyébként ha elég az 1gb ram akkor nincs sebességvesztés, ha nem elég akkor elkezd swappelni a game vagy ha nagyon átlépi az 1gb-ot a memóriát akkor csak ilyen 2-3fps-el megy.
-
-
Whit3Rav3n
senior tag
-
Whit3Rav3n
senior tag
-
Whit3Rav3n
senior tag
Microstuttering SLI vs CF és CF különböző gpu számmal:
Mint látható AMD CF-nél 2 gpu elég problémás microstutteringben, az SLI lényegesen jobb, de meglepő módon 3-4 gpu CF jobb mint a 2 gpu SLI, kipróbáltam én is Witcher 2-ben és valóban 2 gpu-nál jóval több volt azonos fps mellett a microstuttering mint 3 gpu-val, ráadásul az input lag is nagyobb volt 2 gpu-val lényegesen.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Milka 78 #3439 üzenetére
Ja a kiegészítő csati csak azért van mert nagy tuningnál sok gpu-val előfordult hogy az atx csati kábel túl vékony volt a pci-e tápellátáshoz és leégett a kábel. Ezért tesznek most már a lapokra külön tápcsatit, bár 2 3870x2-höz nem lenne szükséges.
Sztem is valami driver probléma lesz inkább.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
scott_free #3365 üzenetére
Ilyen high-end kártyáknál mint gtx 580 számít valamit de csak ilyen 5%-ot átlagban szóval nem nagyon fontos.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
scott_free #3361 üzenetére
Ott kb semmit sem számít.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
radi8tor #3348 üzenetére
Ráadásul physx-es eredmény, szóval physx nélkül meg sem előzne valószínűleg. Egyébként nekem a 3 kártyám kcsit gyorsabb mint az 5970 CF volt, szóval elég jól teljesít a 6900. De a legnagyobb baj az 5800 meg 5900-al CF-ben az 1gb ram, én is azért cseréltem mert benchmarkokon kívül semmire sem volt jó mert mindig elfogyott a ram olyan beállításokon ahol kellett is a teljesítmény.
Ja az 5850 meg 5830 GPu-ban kevesebb shader van mint az 5970 gpu-ban. AMD mindig csak azt ajánlja CF-ben ahol ugyanannyi shader van a gpu-kban.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
csonti31 #3328 üzenetére
Az AMD nem szivatja a vásárlókat ilyen csak bizonyos chipsettel működő megoldásokkal szóval menne a CF is. SLI is megy hackelt driverrel nem SLI támogatott lapon mert annak sem kell semmi csak az nvidia pénzt akar behajtani sli licensz árulással a chipsetekből ezért tiltja driverben olyan chipseteken ahol nem lett licenszelve az sli.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
SzlobiG #3283 üzenetére
Ja tényleg furcsa, valószínű hogy valami ilyesmi lehet hogy még valamit betöltött vagy mérési hiba mert általánosan a min fps is jobb szokott lenni több gpu-val.
Mondjuk a gtx 580 gyorsabb tesszelálásban szóval amiatt is szerepel jól heaven-ben mert az nagyon tesszelációigényes.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Success555 #3237 üzenetére
Pedig a black ops meg mafia 2 támogatja a CF-et.
-
Whit3Rav3n
senior tag
Nem lehet hivatalosan kikapcsolni a CF-et dual kártyákon. Régebbi driverkben ahol még ki , az lehet kapcsolni az A.I.-t, ki lehet kapcsolni vele a CF-et. Az új driverekben már nem lehet, ott csak azt csinálhatod hogy a slave gpu-ra is a master gpu biosát teszed és akkor megjelenik a CF opció a CCC-ben.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Milka 78 #3202 üzenetére
Bár hogy egészen pontosak legyünk nem arról van szó hogy a driverben nincsenek CF profilok és ez mindnenképpen kell hanem arról hogy ha a legújabb driver megjelenése után készültek új profilok akkor ezeket kiadják ilyen App profil néven. A legújabb driverben viszont mindig benne van az előtte megjelent összes CF profil.
-
Whit3Rav3n
senior tag
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Milka 78 #2999 üzenetére
Másnál is volt már ilyen, valami driver bug okozza. ULPS az a funkció ami lekapcsolja a nem használt gpu-kat idle-ben. Kikapcsolni a registry módosításával lehet:
Go to registry and disable Ulps:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Cl ass\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}]
and change "EnableUlps" to 0 under the 0000 and 0001 or 0003 keys.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
pottyantós #2989 üzenetére
Még meglátom mert ugye 3 vga-ra kb annyiba kerül a vízhűtés mint mégegy kártya ára.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
echo001 #2865 üzenetére
Vantage-ben nem is várhatsz el több pontot mivel a cpu-t is beleszámolja ami nem változott és nem is nagyon gyors. Ha megnézed csak a GPU pontokat ott 70-80%-al lett több pontod. Szóval emellett a proci mellett ennyit dob a CF, játékokban többet számíthat ha nem kerülsz bele cpu limitbe.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
alibaba78 #2813 üzenetére
Ami vicces mert:
"Here’s a list of motherboards whose second PCI-Express slot is connected at 4X with the P55 and that I urge you to avoid if you plan to build a Crossfire or SLI system:"
Ès a BIOSTAR T5 XE: 1 x PCI-E x16 Slot, running at x16 (PCI-E x16) 1 x PCI-E x16 Slot, running at x4 (PCI-E x4)
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Sz.Miki #2779 üzenetére
Ez pl abból származhat hogy maga a rendszer még akkor is ha a program csak egy magot használ szétosztja valamennyire a terhet, persze elég kis effektivitással, így egy mag sem éri el teljesen a 100%-ot, de mégis cpu limit van, mondjuk egy mag ilyenkor eléri legalább a 80%-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Interactive Brokers társalgó
- Spórolós topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Renault, Dacia topik
- Tőzsde és gazdaság
- Hobby rádiós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest