- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Gaboman #1373 üzenetére
Hát erre csak azt tudom mondani, hogy mikor Q9550@3,5-ről i7-860@3,5-re váltottam, akkor egy GTS250SLI-vel is úgy éreztem mintha valami nyomás szünt volna meg.
Sokkal jobb lett a játékélmény (GTA4 és COD WaW)
1 GPU-val nem volt ilyen érzésem.....A két platform között csak 30% különbség lehet, ami a mért fps-ekben talán 15-20%-ot jelentett (azonos frekin és 4 szálon, turbo nélkül) mégis érezhető volt a különbség.
Azt sejtem, hogy SLI/CFX esetén jobban érezhető a platformváltás vagy a több mag hatása, mert az erős VGA oldalhoz igy lehet közelebb kerülni CPU erőforrás növelésével és viszonylagos egyensúlyt teremteni.
(persze ez játékonként változik) -
kokoato
aktív tag
válasz
Gaboman #1370 üzenetére
Jól van de egy vagy két játékért nem biztos hogy megéri beruházni,ez olyan dolog mint ha 4870x2+4870 cfx-et, vagy 5870 cfx-et veszel, az 5870 cfx nem hoz annyival többet az árához képest hogy megérje.Pont ez a helyzet itt is.
Majd ha rászánom magam hogy videot vagdossak, akkor majd veszek, mert oda tényleg kell! -
zack
nagyúr
válasz
Gaboman #1328 üzenetére
Ez azért nem teljesen így van, csak részben.
Játék engine-től függ. A méréseim, és a tesztjeim szerint 20-22 minimum fps elég a folyamatos játékhoz, ami persze azt jelenti hogy nem mindig ennyi, csak bizonyos pontokon ennyi a minimum. A 40fps átlag amit írsz, az kijöhet 20fps alatti minimummal is, és 60fps feletti maximummal.
Ezért nem célszerű átlagolni, és ezért köpök egyet, amikor a teszteket olvasva átlagokat látok, mert abból semmi sem derül ki konkrétan. De ha úgy fogalmazzuk meg a játszhatóságot, hogy 22-50fps közötti értékkel, az átlagban 35fps, ami tényleg elég mindenhez..ezt is teszteltem. -
-
Laraxior
titán
válasz
Gaboman #1281 üzenetére
azért ha kiszámolod annyira nem jó eredmény, én arra értettem hogy jó hogy 50FPS...de ha megnézed 2 GPUhoz képest pontosan 25%ot gyorsult...és a minimum FPS semmit sem.
90pénzért mondjuk tényleg nem vészes, tekintve ez bőven megveri az 5870et...asszem
5970 meg ennyiért nincsen. -
miller65
csendes tag
válasz
Gaboman #1269 üzenetére
Az én alaplapom nem alkalmas arra, csak egy darab PCI-E 16x hely van rajta és elméletileg tudja a Hybrid CrossFire-t. Meg gyakorlatilag is, de eddig ellentmondó infókat találtam róla....
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3266
-
kokoato
aktív tag
válasz
Gaboman #1217 üzenetére
Minden full-on,1680x1050-ben,dx10-ben, vsync-el használom a vasat, 60fps, ritkán mikor húzós a harc, leesik 55-re!
Látom az x2 topikban győzködnek az ellenkezőjéről, én viszont használom a cfx rendszert, de ugy veszem ki, hogy ott sok olyan van aki csak képzeli hogy milyen lehet,elolvastak pár tesztet,aztán okoskodnak!
Nekem tavaly még 40k volt a sima 4870 1GB.De kenterbe verek egy 5870-est ezzel a rendszerrel,az 5970-et már nem,de sok a gond velük, kiforratlan még,de ez mindig igy van az első szériánál.Inkább legyen ez, mint egy gariztatáson keringő 5970!
5870 cfx meg marhaság ha az ár/teljesítményt nézzük, biztos fasza, de annyiért?
De ha valaki egy ilyen szinten teljesítő rendzert össze tud rakni olcsóbban, szójon, szivesen veszem a tanácsokat,én is holtig tanulok!
A lényeg, hogy a Crysis megy mint az állat, más game-nél nem lesz gond!Azért van ott is aki tényleg jókat mond, vagy csak spórolni akar neked, de ha van rá pénzed, vedd meg a 4870 1GB-ost, de csak olyat, se kissebbet, se nagyobbat!
-
kokoato
aktív tag
válasz
Gaboman #1208 üzenetére
Hali!
Én szeptemberben raktam az x2 mellé egy sima 4870 1GB-os vga-t,szerintem megéri, meg van a 40% többlet, nincs olyan game most, ami 1680x1050-ben full-osan véletlenül csak 1 fps-t 60 alá menne-itt a crysis-ra gondoltam,mert ez kb annyi-általában a többi game-nél 120-150 fps-ek vannak, de v-sync-ben használom, meg se mozdul 60-ról!
Megéri beruházni,tapasztalatból mondom! 30k a beruházás,és dx10-ben szarrá veri a 100k-ba kerölő 5870-et! -
leviske
veterán
Az NV az utóbbi driverekben letiltotta annak a lehetőségét, hogy Radeonnal lehessen a grafikát, GeForce-al pedig a fizikát számolni.
MOD: Ha pedig nem ebben a felállásban gondoltad, akkor érdemes várni a Lucid Hydra-val szerelt lapokra, hátha a Lucid alkotott valamit. De én kétlem.
-
taaz
tag
Ammit leirtál bármelyik lap jo lenne csak legyen rajta 2 db vga-nak valo pcie.
Igy ebbe a felálásban nem fog menni a dolog, max 9800gtx-el számoltatod a fizikát de ahoz pazarlás lenne mert 9400es gyikfoce is elég. + állitolag már meg tudták igy büvölni h csak az nv számitsa a fizikát , de elég csücskös igy beüzemelni szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Formula-1
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Forrmell.enn
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Hardcore café
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest