-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz
HUNorbert #37145 üzenetére
Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM
kropposra tökély, igaz 250k. -
-
PuMbA
titán
válasz
HUNorbert #36919 üzenetére
Amiket lehet olvasni, az az, hogy a Godox megbízhatóbb és jobb összeszerelési minőségű
Emiatt szokták már mostanában a Godoxokat ajánlani inkább, mint a Yongnuo-kat. Még várj, mert lehet írnak, akiknek va, illetve kérdezd meg és keress rá a vakura a Vaku topikban is.
-
Terapeuta
őstag
válasz
HUNorbert #36781 üzenetére
Érdekeseket írsz.Valószínűleg már az első kérdésedben is megírtad magadnak a választ
Pénzről nem beszéltünk, de én azért a 6D felé terelnélek.
Nekem jelenleg 5D-n 17-40, 50/1.4 és 70-200 van. Gondolkodtam egy ideig hogy egyszerűsítem a dolgot és a két zúúm helyett egy valamilyen 24-105-öt használnék a kevesebb cipekedés miatt (aztán m43 lett).
Szerintem szeretnéd a 6D-t (én az 5D-től sem akarok megszabadulni, nálam az 50/1.4 van fent rajta szinte mindig, másra használom, nagyon szeretem), hobbira és statikus dolgokra szerintem nincs jobb (6D, árat is nézve persze). -
PuMbA
titán
válasz
HUNorbert #36788 üzenetére
Ami váz szinten meggondolandó egyébként, hogy mivel a géped régi, a mostani APS-C szenzorok 1,5 Fé dinamikával többet tudnak 100-as és 200-as ISO-n, tehát ha sötétben fotózol hosszú záridővel vagy árnyékokat húzol fel utómunkában akkor ez számíthat, az akksijuk 2x-3x tövább bírja és van kihajtható LCD kijelzőjük, ami minden helyzetben használható például alacsonyan, az aszfalt fölött is tudsz fotózni.. De egyébként tényleg obi inkább.
-
Terapeuta
őstag
válasz
HUNorbert #36775 üzenetére
Kicsit ráerősítve az előttem szóló(k)ra: kényelmesen tudod használni a jelenlegi vázadat (FF vázak nagyobbak))? Mit szoktál fotózni? Kültérben turistáskodni, vagy beltérben vakuval, vagy vaku nélkül? Mennyire szereted a hátteret mosni? A témáid statikusak, vagy inkább mozognak? Szoktál nyomtatni? Zavar a jelenlegi rendszereden a zaj? És a jelenlegi objektíveddel volt, amit ne tudtál volna lefénykézeni (mert a 18-135 egy nagyon jó átfogás szerintem APSC (na ott az alja kicsit szűk) és FF-n is)? Ha volt, mi volt az? Mozgókép szempont?
-
Warton
őstag
válasz
HUNorbert #36775 üzenetére
Ha te sem tudod megfogalmazni, hogy milyen irányba akarsz fejleszteni akkor szerintem felesleges fejleszteni. Azon kéne elgondolkodnod, hogy mi az a szituáció, amit a jelenlegi cuccoddal nem tudtál megoldani, vagy pontosan mi a gond a jelenlegi felszereléssel és akkor ezt kéne megfogalmaznod.
Az 55-250-et én semmire sem tartom alkalmasnak, de itt majd megcáfolnak, a 10-18-at videózásra használtam, meg beltéri szobafotózásra, meg épületek fotózására amíg el nem adtam, mert kellett a pénz és ez találtatott a legkevésbé használt objektívnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ALIENWARE Area-51 R5
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest